За музиката и стиловете й - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За музиката и стиловете й
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2427 пъти
Здравейте, не видях подобна тема, затова пиша направо
значи, не мога да разпозная коя музика какъв стил е. Всеки, който попитам, ми отговаря ''просто звучи различно''. Не разбирам има ли нещо специално? Само аз ли не чувам добре стила на музиката? моля който знае да ми пише!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: dd99154ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не разбрах какво питаш.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e45b73f81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За да разпознаеш коя музика какъв стил е, първо трябва да ти се изясни понятието стил, какво е това стил в музиката.
Стилът в музиката, това е НАЧИНЪТ по който се изпълнява музикалната творба, мелодията, ритъма, тембъра, динамиката, хармонията, музикалната форма - строежа на творбата. Дори маниерът на самото изпълнение.

През 20 век популярни стилове стават рап, хип-хоп, ритъм енд блус, чалга, соул, хоус, джаз, диско, пънк, рок, реге и т.н.

Думата стил има много значения. В ежедневието под стил най-общо разбираме, НАЧИНЪТ по който изглеждат нещата около нас - сградите, музиката, картините, външният вид на хората, прическите, облеклото, дори маниерите им и поведението им. Ето защо можем да кажем, че всеки човек около нас има свой индивидуален стил, на поддържане на външния си вид, начин на обличане, прическа, поведение, маниери, начин на говорене, жестове, мимики и т.н.

Стилът в изкуството се оформя на основата на общи белези, които стават отличителни черти на творбите от дадена епоха, отличителни черти на творбите на даден композитор. Музикалните стилове винаги с в крак с модата на времето.

Съществува огромно многообразие от стилове. Стил на епохата, средновековен стил, бароков стил, класически стил, стил на композитора, индивидуален стил, индивидуален изпълнителски стил, стил в музиката, в изобразителното изкуство, в архитектурата, стил в модата, в начина на говорене, поведението и т.н.

За да разбереш разликата между различни видове музикални стилове, ето ти един видео клип, в който много ясно се усеща това:

http://vbox7.com/play:4cbf025fa1
Стилът на музиката през последните 50-60 години представен от три сладурани !

В този клип са представени различни музикални видове стилове.
Обърни внимание на НАСТРОЕНИЕТО на различните музикални изпълнения (музикални картини), на МУЗИКАЛНАТА ИДЕЯ, преживяването което те носят, на облеклото на момичетата, прическите, маниерите, движенията. Всичко е в едни общ комплекс.

Надявам се да съм помогнал!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e45b73f81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Просто трябва да знаеш, че има разлика между стиловете музика.
Например: народната музика си е един стил музика, попфолкът е друг стил музика, кючеците са си трети стил музика, класическата музика си е отделен стил музиката, църковната музика се е съвсем друг стил музика. Полифоничната и хомофонната музика са си други стилове музика. Бароковата музика си е също друг стил музика.
Ето и други стилове: рок, хеви метал, диско, джаз, електронна музика, кънтри музика, хип-хоп, соул, хаус, дъбстеп (dubstep), поп музика (популярна музика)
Предполагам, че правиш разлика между народна музика, рок музика и класическа музика. Ами това са три съвсем различни стила музика. Стилът е начинът по които се изпълнява музиката и начинът по който тя звучи в мелодическо, ритмично, хармонично, темброво и структурно отношение. Всеки музикален стил си има свои отличителни особености и характерни белези, които го отличават от друг музикален стил.
По стила веднага можем да кажем, какво слушаме. Веднага можем да кажем, а-а.... това е чалга, това е джаз, че едното е хеви метал, че другото е народна музика, че трето е рап, диско, класическа музика и т. н.. Ето това е.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f0a0140cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Слушане.
Има You Tube и Spotify. Търсиш различни стилове, слушаш ги известно време и никога няма да можеш да ги сгрешиш, осен ако не си от онзи много малък процент хора, които физически не са способни да се насладят на музиката.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 10110e9ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   номер 1, имах друго в предвид под последния ''въпрос'' и се получи странно, както и да е, благодаря ви 2, 3 и 4, горе долу схванах, поне най- отличителните стилове, като рап, кънтри музика, рок, хеви метъл, народна музика... така, ако някой смята, че може да ми бъде полезен с нещо, ще се радвам да разбера, благодаря отново :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker