Собствен дом - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Собствен дом
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2343 пъти
Здравейте, знам че ще ви прозвучи много смешно и глупаво но имам терзания относно тегленето на кредит. Нищо не разбирам на тази тема и се обръщам към вас с молба да ми обясните. Така желанието ми е следното ( ще вкарам малко драматизъм, ще гледам да не навлизам в много подробности за да не ви отегчавам )
Детската ми мечта е да имам дом, който с гордост да наричам свой нали се сещате - не наследствен, не подарен, не на евентуалният ми бъдещ съпруг, а мой купен или изплатен със спечелени пари от мен. Тази мечта се зароди още в детството ми породена в следствие на да кажем на изречени тежки думи към мен и мизерията. Някак провалих сама живота си със своята нерешителност... Преди 13 години имах възможност да замина за Италия да работя с една съседка в Римини, тя работеше в пицария и ме уговаряше, че може да се уреди да работя при нея тъй като всяко лято набирали повече персонал. Бях много ентусиазирана и романтичният ми план в главата веднага се завъртя, правих си сметката да работя няколко години и заделям пари и да се върна в България и да осъществя мечтата си, но тогава баща ми остана без работа, а някой трябваше да плаща сметките и да купува храна. И така спестените ми пари хвръкнаха, продължавах да си работя в селската бакалия и да помагам на родителите ми , времето си минаваше. Родителите ми си стъпиха на краката, но вече нямаше смисъл да ходя където и да е било, а и желание изгубих като че ли, а бе да си го призная предадох се. Минаха още години живейки при родителите ми и в техният дом т. е. на майката на баща ми се чувствах още по-потисната и за мен спасението беше да се изнеса на квартира. Сега наближавам такава възраст, че като се обърна назад се разочаровам много от себе си - нищо нямам и някак мечтата ми да имам дом, съпруг, деца ми се вижда все по - непостижима. Все отлагах във времето и си намирах глупави причини за оправдание пред самата мен да не осъществя поне една част от мечтите си, но вече чувствам че не мога повече така. Оф много задълбах та въпросът ми е сега мога ли да изтегля кредит в размер 50000 лв с период на изплащане 30 години и ще ми бъде ли отпуснат такъв при положение, че имам трудов договор, постоянна работа (вече 7 години работя в тази фирма ), но по документи доходът ми е 500 лв. И каква е разликата между потребителски кредит и жилищен кредит? Кой да избера, месечните вноски как се изчисляват изобщо какви документи са необходими за кандидатстване за такъв заем. Изобщо не съм в час с тия неща, а нямам време да търся информация, а и не знам какво и кого да питам. Помогне ми, моля ви, насочете ме

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0917f62959
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, ние с моя съпруг се занимаваме с имоти в широкия смисъл на думата (строежи, ремонти, развиване, отдаване под наем, продажби) и те съветвам без най-малкото 20-30% свой капитал да не закупуваш никакво жилище. Най-добре са 50% дори.
За документи, лихви и вноски можеш да питаш в която и да е банка безплатно - искай да говориш с „кредитен посредник“, но знай, че при 100% финансиране няма как да получиш с този доход повече от 10-20 хиляди и то на висока лихва (потребителски кредит може би с поръчители)... и лихвите ще са ти такива, че ще изплатиш твоите 50 000 без проблем двойно.
Отделно при покупката на имот пиши едни 7-10 % отгоре чисти разходи -4-5% данък за общината, посредникът също иска пари, нотариуси, глупоти, а ако загубиш имота заради непогасяване навноските тези пари на 100% са ти изгоряли. Има и измамници, но рядко вече са престъпниците - по-скоро има много гешефтаджии, които съвсем законно ще ти пробутат оскъпен имот, т. е. имот, който няма стойността си - гледаш го ново строителство, лъскав, но кварталът или градът са кофти, строителството е лошо или скоро ще се строи 10 етажен блок пред балкона ти. и губиш страшно много от това - отделно е партер или има някакви други недостатаци - ако не разбираш могат да ти вземат ей така 10-20 % отгоре без да се усетиш.
Знам за какво копнееш. И двамата със съпругът ми сме от бедни семейства и работихме много, за да купим първата къща, да я ремонтираме и продадем на печалба. 4-5 къщи така оправихме, продадохме, за да съберем пари за наш собствен дом - двама човека бачкане нон стоп двамата сме работили и нормалната си работа..и сме живяли през цялото време под наем.
Ти сама разбирам, че искаш да имаш дом, но само с кредити не става. Не случайно половината държава е пропищяла.
Разликата между ипотеката и потребителският кредит най-вече е в лихвата, РАЗМЕРЪТ, в обезпечението. Ти с потребителски кредит така или иначе не можеш да си купиш имот, но и с ипотека можеш да се набуташ много повече от цената на жилището

1во губиш в деня на покупката 10% (данъци, нотариус, посредник)
2ро можеш да купиш надценен имот като не разбираш от това - още до 20% набутвация, защото все пак някой печели от тези имоти на твой гръб (строител, прекупвач и т.н.)
3то можеш да останеш без работа, да се разболееш и така нататък, с което да спреш да погасяваш вноските. Банката ти взима имота, продава го на пазарна цена или под нея и забележи - ако цената не покрие твоя кредит, банката продължава да те гони до дупка докато платиш всичко!!!
4то само заради лихвите ти плащаш два пъти жилището. Колкото по-малък ти е началния капитал, толкова по-големи са лихвите ти! Цената на жилището никога няма да ти се качи до степен да ти покрие дебелите лихви. Губиш суха пара и стандарт на живот.

Моят съвет е затова или да не купуваш жилище, или да почнеш като нас от малкото и постепенно да се подобряваш.
Не пишеш къде живееш, но има в съседните на градовете села също къщички, които можеш да придобиеш евтино и да ремонтираш постепенно. Ако си с кола не е проблем у нас разстоянията не са големи, има китни къщички за 10-15 хил. лв в много лошо състояние, които малко по малко да оправяш, ще си имаш и дворче, а инфраструктурата (ток, вода, магазини, транспорт) всеки ден се подобряват. Ние имаме имоти и в селищно образование (малко село) и само за 3 години построиха нов трафопост, нови кабели пуснаха навсякъде и оправиха пътя. Отделно там можеш да имаш и малка градинка и кокошки, което да ти осигури по-добра и безплатна храна, а условията на живот са много добри, безплатен ти е чистият въздух, тишината..

Мен ме притесняват две неща при теб лично - липсата на всякакъв начален капитал, липсата на висок доход или поне втори човек (съпруг), с когото заедно да градите мечтите си. Отгоре нямаш елементарни представи за имоти, кредити и си идеалната жертва за недобросъвестни хора - наивна си и добродушна.

Разбирам желанието ти да си независима, но не става само с желание. Дори да отидеш да работиш в чужбина, ти живеейки там не можеш да спестяваш много - 10 годинки ще ти минат в гурбети, ще остарееш и ще загубиш всякакъв контакт с България - отделно жилищата ще поскъпнат до тогава и ти няма да имаш причини да се върнеш. Цял живот ще се луташ из чужбините без особен стандарт на живот.

Какво бих направила в твоята ситуация?
Бих спестявала едни 5 години и заедно със съпруг (задължително с брак) бих закупила апартамент в лошо състояние, но в добър квартал, най-добре от съдя изпълнител, бих го ремонтирала малко по малко и бих живяла там или бих го продала и после с парите бих купила друго жилище, ... или живеете при родителите, а апартаментът се изплаща от наема.

Като цяло обаче мнението ми е, че имуществото задължава. Можеш да затънеш много с имоти, можеш и да спечелиш, но трябва да разбираш от това. За сам човек, особено жена е много трудно, защото повечето мъже поне могат да правят дребни ремонти, а двоен доход освобождава един доход за покриване на кредит. Повечето хора така успяват.
Ние дълго живеехме под наем в апартамент, оправяхме къщите и ги продавахме, погасявайки кредитите по тях и винаги на печалба поне с 40% след данъци, но за първата къща имахме тези 30% начален капитал и пари за ремонта кеш. Смятай, че не е толкова лесно, а отделно нямаш гаранция кога и на каква цена ще продадеш.

Имотът може за някои хора все още да е емоционална необходимост, но е лъжовна сигурността, че едва ли не имате собствен имот, когато на гърба ви е огромен кредит към някаква банка. Ти дори да вземеш кредит, собствен имот 30 г. няма да имаш. Цял живот ще се лишаваш, за да изплащаш двойно кредита на банката, защото може би 5% звушат малко, но това са специални лихви, които се начисляват по спецална формула лихва върху лихва и накрая плащаш двойно сумата и цял живот ще си бедна, ще живееш в апартамент за 50 бона, а ще си платила 100 дори 150 хиляди! Докато го изплатиш този апартамент, той ще се износи и ще стане за ремонт - хайде още 10 г. му плащай ремонтите
Заслужава ли си?
Няма да си зависима от мъж, а от банка, което е много по-лошо, защото мъжът можеш да го склониш, да го спечелиш за себе си, да обвържеш с брак, деца и общи планове, да си един тим с него, да сте от една страна на барикадата с две думи, а банката виси ВИНАГИ с меч над теб и само чака да не си платиш вноските, за да ти вземе жилището, защото тя с това може двойно дори да спечели - да продаде жилището и после пак да ти цоцка вноски всеки месец....
ИЗВОД -
Спести едни 10-20 хиляди ЕВРО и чак тогава мисли за една гарсониерка дори... преди това не се занимавай и не си играй с огъня, защото можеш да загубиш всичко.
Трудно е да си обвързан с някого, но по-трудно и тежко е да си сам. Преразгледай и идеята си да не градиш мечтите си с мъж, защото мисля, че тук просто грешиш много. Двама са повече от един - и не само за доход говоря, а и за разум, защото ти ако не видиш нещо, той ще види и обратното - така да се набутате става двойно по-трудно. Две е повече от едно - затова и семейството е от съпруг и съпруга, не можеш да направиш семеен дом сама - ...дори да имаш собствен дом теоретично ...за какво ти е като ще си кукуваш сам самичка в него?

Не всичко е имоти, не всичко е пари. Живейте тук и сега, живейте на квартира, на село, но ЖИВЕЙТЕ и се наслаждавайте на тук и сега, защото няма апартамент, имот на тази земя, които си заслужават 30 години от живота ви и то най-хубавите!
...това ви го казвам като човек, който се занимава професионално вече с имоти - за хора каото мен това е нищо повече от продукт - така е и за хората, които ще ви продадат имота, ще ви убеждават да го купите (банка, посредник, строител) вие сте източникът на техните печалби - вижте какви коли карат, как живеят, в каква сграда е банката и фирмата и те какви жилища имат - това са го платили с парите на такива като вас. Сега пак се замислете дали е толкова лошо да си „зависим“ от мъж :)...или е по-добре да си зависим от институции и фирми.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 23bb2ce7dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   За това ТОЧНО какво ти е необходимо, попитай в банката. Но това, че имаш постоянен доход, е добре! Не знам защо, обаче си позловила да си по документи на толква НИСЪК доход!??

Ипотека е кредит предназначен за ЖИЛИЩЕ!
Внимавай, обаче- нали знаеш, че взимайки какъвто и да е кредит, ти всъщност дългосрочно харчиш повече пари, от колкото ако не беше взимала! Тоест взимането на кредит СТРУВА ПАРИ!

Аз мисля, че е добре да идеш и да спечелиш пари в чужбина вместо да взимаш кредит!

И последно- не живей живота на родителите си(баща ти е останал без работа, не ТИ, ТОЙ да си се оправя! , Та той е РОДИТЕЛЯ, а ти ДЕТЕТО! ), а своя!

Ж41

Не се отказвай от мечите си!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 04cf9501f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Виж, първо прецени дали ще можеш да си покриваш вноските по кредита без проблеми. Питай в няколко банки, за да придобиеш обща представа за вноските. Иначе, финансиране предполагам ще получиш, но наистина ще имаш допълнителни разходи по прехвърляне и регистрация. Задължително трябва да провериш и имота за тежести преди да купуваш каквото и да било. Ако прецениш, че можеш да изплащаш вноските вече е време да разгледаш конкретни оферти от всички възможни банки. Договорите трябва да се четат изключително внимателно, понеже банките добавят разни допълнителни такси и условия, които допълнително оскъпяват кредита. Няма лошо и да се пазариш с тях. Съпоставяш офертите и казваш примерно, че в друга банка ти дават по-добър процент или разни други привилегии, опитвайки се да изпилиш максимално условията. Не е срамно, ти си клиент и си в правото си. Ако те интересува, мога да ти обясня как се смятат вноските при конкретни параметри, за да имаш някаква представа.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b87953668a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Направих си труд да прочета всички глупости изписани от №1. Преди около 3-4г тук същата разбирателка ме беше изплашила за моя кредит, който вече изплатих, и ходих та се изложих пред адвокат за да питам така ли е. Сама си прави сметка дали да слушаш какво ти пише тя, но имай предвид, че банките по принцип са честни институции и правят само това което е вписано в договора ви, те не желаят да се занимават с продажба на имоти, печелят си достатъчно от лихвите и в повечето случаи преговярят и предоговарят кредита с кредитоискателя, ако разбира се той не се прави на луд и не се крие. Обикновено се продават жилищата на тези които се крият и не ходят да говорят с назначения за кредита консултант. Изчакват няколко месеца срещу някаква не чак толкова огромна сума. например закъснееш с ден-два 10лв, закъснееш с месец за изплащане на вноска по кредит със 50 000лв главница наказанието е 160лв. Ако въобще някога ти се случи да закъснееш с вноска по кредит който имаш намерение да плащаш по добре иди и говори с хората в банката, не че ще ти опростят наказателна лихва, но поне няма да правят по големи постъпки срещу теб. Те са сложени там в услуга на клиента, не че банката я кефи да им плаща заплати, а за да има кой да обяснява на клиентите.
Вярно е това че след 30г ще погледнеш и ще видиш че си изплатила 100 000лв, но ако не ги плащаш на банка и изчакаш 30 години да ги събереш бас държа че няма да си ги събрала, все ще отклоняваш от вноски пари за нещо спешно и отделно ще плащаш вероятно наем. Жилищният кредит ти спестява пари от наема, ще дадеш на банката за 30 години 50 бона, но ако си под наем през тези 30 години колко пари ще дадеш на хазаина и отделно ще събираш за покупка на жилище, А? Излиза така че ако платиш общо за 30г 50 бона на банката, то ти през тези 30 години ще си живяла в ипотекираното си жилище срещу 138лв месечно, къде толкова евтин наем, а след 30 години свободните наеми няма ли да са нараствали доста? Сметни сама 50 бона делено на 360 месеца.
Лично на мен ми се случи нещо и сега ще ти разкажа да почерпиш опит.
Взех кредит за 20 години 2001 година, когато средната работна заплата беше 250лв, вноските ми бяха по 250лв месечно, но имах брак и общия доход позволяваше да даваме и половината да остава за нас, трудни години бяха, обаче. През годините средният доход за страната растеше, и заплатата ми растеше, а вноските се промениха с 10-12лв нагоре и през 2014-15г ми беше лесно месечно да изплащам накуп по 3 вноски за да се отърва по бързо, днес съм собственик на жилището си и платих на банката за услугата общо около 50% от първоначалната сума.
За сумата по данъци и нотариус №1 също те лъже, брат ми преди година си закупи жилище и той на кредит и общите разходи по данъци, нотариус и оценка на имота му излязоха под 5% или може би №1 си слага 5% и за себе си?
Между другото брат ми също е осигуряван на 540лв заплата, но представи пред банката бележка от шефа си, че редовно взема бонуси по над 300лв месечно, кредитния консултант му даде такава идея, защото реално знаеш че другата сума над заплатата по договор се дава на ръка.
Разликата между потребителски и жилищен кредит е такава, че за потребителски не залагаш /ипотекираш/ имот но пък лихвата ти е около 3-4 пъти по висока или от 10 до 20%. Жилищният кредит се налага да ипотекираш имота, но лихвата ти е около 5,5%

Как се изчислява лихвата е много обемен въпрос, но накратко месечната лихва се изчислява така. имаш 50 бона главница, годишната лихва ти е 5,5% изчисляваш я получаваш 2750лв и делиш на 12 месеца получаваш числото 229,17лв това е което ще платиш първият месец за лихва и отделно ще платиш около 150лв от главницата, но това колко ще плащаш от главницата вече зависи какъв договор си подписала. реално така се смятат всеки месец лихвите, съответно сумата е различна защото главницата ти следващия есец ще е по малка със приблизително 150лв /зависи от договора/

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a67cce5f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хaхa, н 1 променяш историятa нa мъжa си по мaлко според пореднaтa темa. Веднъж е богaтaш, когото след дъъълги мъки се е рaзвел и сегa е с теб с огромните бизнеси и т. н. сегa пък колко мнооого сте рaботили зa първият имот. Рaзвивaш се в собствените си фaнтaзии, спри се мaлко, a?
Aвторке, не кaзвaш нa кaквa възрaст си, но никогa не е късно зa кaквото и дa е. A зaщо не се зaмислиш зa зaминaвaне сегa? Дори дa рaботиш кaто дом. помощницa с нaстaнявaне, ще сестявaш нaд половинaтa зaплaтa. След едногодишен договор тaм, aко все още мислиш зa Бългaрия ще можеш дa влезеш с добър собствен aвaнс и остaтъкa в кредит. Но поне ще можеш дa нaемеш и добър aдвокaт зa кредитa, a и проучвaне нa имотa, тa дa не те нaбутaт нaшенските хитреци. Тaкивa кaто нaш`тa мечтaтелкa н1.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 63137a8bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   имотът и парите няма да избягат. времето е ресурсът, с който не разполагаме. ако все още искаш семейство - това е по-важно сега. децата са голям стимул да не се предава човек. да не стане така, че да си кукуваш цял живот (40-50г.??) в собствен дом. помисли кое ти е най-важно и се концентрирай първо върху него. днес искаме всичко наведнъж и ходим вечно недоволни. жилище и на 60 можеш да придобиеш, а дете не. освободи се от тази мечта. или поне я отложи или промени малко. голям праз, че ще получиш нещо от наследство и няма да е само с твоя труд. все пак си помогнала на вашите, не е ли редно след тях да ти остане нещо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0917f62959
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Oт 1 - благодаря за глупостите, които написахте по мои адрес, но нито ме познавате, нито нищо....и преди 3-4 години!!! аз дори не съм знаела, че го има този сайт - направо кажете 10 години, за да се закръгли :)
така че няма и как да съм давала съвети тук по темата преди 4 годинки
Просто искам да предпазя Авторката от голяма грешка, но решението ще го вземе тя и ...банката, която ще ѝ даде 100% финансиране. Аз такава не познавам в момента да дава на такива хора и без това такива кредити, а който е изплатил от работна заплата цял апартамент на 100% за 4 години, той не смятам, че може да даде адекватен съвет на човек като Авторката с 500 лв. заплатка и без никакъв начален капитал.....и не е обществена тайна, че само общинският данък е над 4%, а в някои общини стига 5 %, но аз говоря за сделки ПО РЕАЛНА ЦЕНА - ако с брат ти сте сключвали сделки по даначна оценка, то това е незаконно, а аз от такива неща не разбирам, защото ние работим винаги с реалните цени и като работиш така се събират 7-10% допълнителни разходи, включително за посредник, данъци и нотариус вътре, но нека сама отиде и пита Авторката и сама ще се убеди - нека пита в Банката точно разходите само за лихва колко ще са ѝ за 30 г. и нека ПРЕДИ да сключи предварителни договори и дори договор с посредник иска списък на точните допълнителни разходи в съответната община, защото има и разлики специално в данъка.
Успех на всички кандидат-собственици на имоти...
Ние от такива хора редовно купуваме имоти на половин цена. Това ни е бизнесът за съжелание, защото в момента това е начинът да купиш имот на нищожна цена, но трябва да имаш пари в кеш, за да купиш от съдя-изпълнител, а Авторката ги няма - т.е. ще се осланя само и единствено на посредници, строители и „доброжелатели“.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6104f4add9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   А закупуване на парцел... и построяване на микро къщичка. Има толкова много примери за уникални къщички без покриви. Някои които разбира може да ти сметне колко ще ти струва. Много харесвам такива къщички... модерни, уникални, креативни, 'умни' и нищо излишно. :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b87953668a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   №7 неадекватни са твоите съвети и изречения!!!
Не съм изплатил за 4 години цял апартамент на 100%, а за около 14 години. Ако можеше да четеш щеше да си прочела че началото е 2001г, а днес 2015 успях да го платя, като изплащах главница през последните две години всеки месец по някаква сума.
Първо авторката не е споменала дали разполага с начален капитал, ти веднага я обвиняваш че едва ли не тя няма и 2лв!!! Логично е обаче след като тя търси 50 000лв кредит, най-вероятно има някакви заделени, защото споменатата сума надали ще й стигне за покупка.

Интересно на коя община общинският данък е над 4%???
Току що проверих всички общини, данъците варират от 0,1 до 3%!!!!

И спри да лъжеш хората, отказваш ги от мечтите им, какво печелиш от това?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 78c6aba166
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7 с твоите 14 години сигурно още не си изпълнил 5000 лв кредит. Камо ли обзавеждане.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: da53fe32b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И аз от край време искам свое жилище, ама разликата е, че аз съм на 20, а ти, изглежда, си на напреднала възраст. Ако си минала 30-те, ти казвам да зарежеш спестяването за дом, а най-усилено да си търсиш мъж, защото примери като теб има много около мен и изобщо не е обнадеждаваща картината. Не искаш да живееш в жилището на мъжа си-тогава за кратко ще живеете там, а през това време ще събирате за апартамент, който заедно да си купите! Хората добре са ти казали, че жилище ще си купиш, ама пропиляното време как ще върнеш? Без много гордост, авторке, намери си мъж, живей при него поне в началото, пък заедно ще можете да постигнете много повече, отколкото ти сама!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: cb5f4189eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Стига сте повтаряли "Намери си мъж! Намери си мъж! ". Някои от нас се стремят към истинска независимост, защото един скапан мъж (а повечето са такива) е по-голямо проклятие и от кредит и от гадни родители дори! В един момент когато не можете да се понасяте и си със съсипано здраве, защото си го дондуркала и си се жертвала за него никакви ОБЩИ къщи няма да могат да компенсират нещастния ти мизерен животец, от който и бягство вече няма да е възмовно или поне лесно, защото дори разводите и разделите искат пари и подялба на имуществото, а това не е нещо просто и може да те вкара без време в гроба!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker