"Лъсквавите" момичета във Фейсбук/Инстраграм - от къде тези пари?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

"Лъсквавите" момичета във Фейсбук/Инстраграм - от къде тези пари?!
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3212 пъти
Здравейте.

От известно време се чудя нещо, та реших да пиша тук.

Имам профили в социалните мрежи и следвам знайни и незнайни бълграски красавици, които демонстрират завидно благосъстояние, ходят по екзотични екскурзии, карат скъпи коли, хранят се в тузарски ресторанти, и разбира се носят маркови и скъпи дрехи.

Е, добре де, как на 18-19 години имат пари да поддържат този начин на живот? От къде? Едва ли родителите на всички са завидни богаташи. Всеки ден по молове, на екскурзии, при фризьори и гримьори, които непрестанно рекламират страниците си с тези "лица", нон-стоп по заведения, а сега и по плажове на Влас или в чужбина? ! Как става този номер?

Момичетата действително изглеждат перфектно, няма спор. Но как без образование, без труд или лишения, се постига такъв стандарт на живот?

Не, не мисля, че всички са богати наследнички или си лягат с някого за пари. Не го приемам просто, ама като се замисля сигурно е си е точно това.

Интересно ми е вие какво мислите по въпроса и познавате ли някоя такава "госпожица"?

М, 25

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: e859c0d116
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, ти гледаш избирателно интересните профили на такива момичета. В интерес на истината на тази възраст действително при 99% от тях Тати плаща всичко. Колкото и да ти е странно, 10% от населението у нас са постигнали доста приличен стандарт на живот, много над средния и за Западните държави. Отделно има едни 30-40% средна класа, които чат-пат могат да си позволят нещо по-така и отделно има хора, които с късмет и хитрост успяват да си живеят живота много добре.
Моя братовчедка е от „лъскавите“ момичета. Баща ѝ е в дървообработването, имат доста пари - беше лъскава на 18 г., на 25 също е лъскава и Тати плаща до ден днешен (приятел няма или винаги беднички, които я използват). Тати плати образованието ѝ в Англия, където с много пари може да завърши всеки, не си намери работа там, но вече от 1 година обикаля Континента и прави практики в Брюксел или просто обикаля по държавите. Е, нейният профил и на мен ми е много интересен - носи интересни дрехи, всяка седмица е някъде. Имам към 10-20 братовчедки до трета степен - една е „лъскаво момиче“, но нейният профил и на мен ми е най-интересен.
Отделно има момичета и момчета, които просто си намират работа или са на студентска бригада в чужбина или по морето и финансират някакви дрешки и хубав начин на живот. Дъщеря на моя близка е например на Морето, където продава билети за едно туристическо корабче на плажа и взима проценти. Изкарва си до 100-150 лв. на ден, което е много за момиче на 18 годинки, а с тези пари си плаща престоя на Морето в хубав хотел, дрешки и съответно има интересен профил.
Има и момичета, които се числят към обикновената средна класа, а просто успяват от малко да направят много - вид хоби е това - например правят фотоси с дрехи на майка си, на сестра, на приятелки, имат гардероб втора у-ба или от разпродажби и правят интересни снимки.
На хората са интересни такива профили, защото са шарени и разнообразни. Не си мисли обаче, че има много подобни хора и най-много 5-10% от всички профили са такива, но получават внимание, защото човешката природа е такава - разтовараме се с клюки от пантивека, а и искаме да избягаме от ежедневието.
Не гледай с предубеждение на такива момичета. Времената са такива, че подобно позиране стана интересно, но това не говори нищо за човека и зад всяко привидно лъскаво момиче се крие човек - често човек с много комплекси и нужда от внимание и обич - те и затова го правят.
Нормалните хора с истински лъскав начин на живот гледат да живеят инкогнито, защото ги е страх от хорската завист, злоба и отвличания да кажем. Често позират точно не толкова лъскавите хора, които поне в интернет искат да са някой.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: afaa80c74e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма значение откъде имат пари. Интересното е защо толкова хора следят профили? Не се ли обичате и уважавате? Смисъл на мен не ми трябва да следя профили, не че е нещо лошо, но не мисля, че някой е над мен или повече от мен за да го следя и да заслужава някакво специално внимание. Това е странно, въобще защо трябва да ме интересуват другите?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: aa75c4baea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   да тати плаща всичко ама тоя тати дето я тъпче и нямат кръвна връзка с него... не ги гледай тея пластмасови девойки, запълни си ежедневието с нещо стойностно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 899b816478
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, и на мен са ми интересни. :) Аз съм момиче на 20 години. Тук-таме даже черпя вдъхновение за облекло; или пък се ориентирам кое място си струва да посетя - курорт, дестинация, заведение дори.
Факт е, че шареното привлича. Инстаграм защо има готови ефекти? Защото на никого не му се занимава с photoshop толкова много, а и е достъпно.
Страшното идва, когато глупачки масово започнат да пеят, да се появяват по телевизията, да четат "50 нюанса сиво" и да налагат култура. Не ме разбирайте погрешно! Ценител съм на красотата, радвам се на хубавите момичета. Но е пълно с малоумници и от двата пола. Просто на това ще подражават сегашните малки деца, разбирате ли?
Що се отнася до парите, неотдавна ми попадна статия на Мартин Карбовски. И той поставяше точно този въпрос - откъде пари? Нали сме бедна страна, а на светофарите виждаме Поршета, "мазни" БМВ-та и прочее марки; не съм компетентна, но разбрахте ме!
И аз не знам как се прави това. Разбирам, че има единици, всеизвестни богаташи, които могат да си позволят държанки; ама много се навъдиха. Нима всички са замесени в незаконния сектор? Много ми е странно.

П.с. Между другото, преди две години написах първия коментар към тази история. Темата донякъде се припокрива с тази, по отношение на социалните мрежи!
http://spodeli.net/3/story-41135.html

Поздрави на всички и бъдете усмихнати! :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e989a5672e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   С фотошоп също става. :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: feb797d7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Е как от къде имат пари... занимават се с по-големи батковци... чичковци... и ако си забелязала, като се снимат някъде на някоя екзотично място са сами... защото не искат да слагат в снимката тоя който ги е закарал там... защото най-вероятно е някой чичак с пари...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d64da91371
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Въпроса тук е теб какво те интересува? Гледай себе си и оценявай това, което имаш в своя живот. Дори и да си милионер, винаги ще има някой по-богат от теб, дори да си модел, пак ще има някой, който изглежда по-добре от теб. Това винаги да гледаме съседа е една много дразнеща черта на нас българите. Имай си свои цели и амбиции, гони ги докрай, пък остави другите да правят каквото си искат. Всеки си има собствен живот и може да прави каквото си иска с него. Наскоро попаднах на много добър цитат - "Comparison is the thief of joy. " или "Сравнението е крадецът на щастие. "

Peace! :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 956c40eda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Те работят бре, майна. Тежък физически труд. Особено в малките часове на денонощието. Тогава най-вече. Също така задължително владеят и френски език перфектно. Изкарват си с труд паричките. Този вид труд е първа категория, та точно поради тази причина ги пенсионират на 40 години. Това е цялата истина.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a832db8cd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Няколко пъти 2 доста извстни дами от социалните мрежи успях да видя на живо и повярвай тези социални мрежи така пречупват реалността че не е истина. Пълна греда са тези девойки в 90% от случайте.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: be918a791b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   - богат татко;
- богат чичко-паричко;
- гаджето й е богаташко момче;
- правят секс за пари;

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 00f2a313b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Спокойно, именно това е целта на подобни профили.
Стоенето в мола е безплатно. Колкото до стилистите и фризьорите - Ти сам го откри - Рекламата. Естествено, че ще искам 19-20 годишна и красива, върху която не се налага да се извърши някаква специална процедура, за да привлича погледите. Повечето модели биха искали стотици, дори и хиляди левове за реклама, но тези момичета са навити за няколко прически, маникюра, или каквото си правят жените в днешно време, които на мен ми струват абсолютно нищо. А колкото до заведенията - "Елитни" кръчми, просот няма. Повечето ресторанти наливат десетки пъти повече пари за интериора си, отколкото за обслужващия персонали и готвачите си, които всъщност са основната причина, човек да посещава даден ресторант. "Луксозните" ресеторанти, имат храни за по 10-15 лева, сума, която не е толкова непосилна, и която много биха заплатили, само и само да има какво да си качат на профила. А коклкото до клубовете - ами повечето са безплатни, или входа им не е фрапиращ, след, което винаги се намира някои балък, да взима напитки и прочие.
"Маркови дрехи"? - С времето научих, че много от скъпите марки, които имат производство в Китай, биват доста грубо прецаквани, след като им изтече договора, с дадена фабрика. Фабриката просто започва да произвежда същите модели, по-същата технология, макар и не винаги със същите материали. Цената е десетократно (а ако говорим за скъпи италиански марки, дори и стократно) по-ниска. Искаш перфектно копие на Армани - само 150 лева. louis vuitton (това е някаква много скъпа и специална чанта, която за жените е нещо, като за мъжете би бил един класически Форд Мустанг, или каквото ви е любимата кола, с 500 литра бира, вино, ракия и уйски в багажника и Мила Кунис легнала на капака, ... Или поне така го правят да изглежда, съдейки по страстите, когато се сдобият с една) се намират за по 20ина лева, но са достатъчно добри копия, за да накарат женската половина от населението, да заскача от щастие.
Колкото до екскурзиите - Та особено, на нашщето черноморие, те не са особено скъпи. Все още се намират легла за по 12-15 лева на вечер, а и сега, с магистралата, се спестява доста време и гориво. Един плаж, може да ти излезе мнооого евтино.

Не е задължително, да имаш догат татко или тъпкач, за да имаш престорен профил. Най-мразя, когато всички тези профили лъхат на някакъв райски живот, перфекционизъм, безкрайно богатстви и семейна идилия, когато много добре знаем, че не е така. Проблема е, че има хора, които не знаят, че това са доста често невъзможни неща, и се опитват да им подражават. Е примерно, последната мания, да се снима храната, във всеки един ресторант и да се качва на инстаграма. Разбирам, ако си готвач или човек, свързан с индустрията, но не мисля, че каспачиото ти с ризото и латинка е толкова важна новина, че я споделяш със 700те си приятели. Парадирането във фейсбука е направо ужасно. Човек си наел скъп мерцедес за три дни, направил 1000 снимки, качил какви ли не момичета в него, дори снимал едната гола и пияна, но му изтриха тази снимка, всичко това, с цената на 3 месечната му заплата, но нали така... гъзар да е. Проблема е, че множество 16 годишни момчета виждат това и си правят различни изводи за живота. Повечето от тях, просто продължават тенденцията. Има много от нас, които са до такава степен повлияни от съвремения начин на живот и мислене, че ще бъдем безкруполни материалисти, независимо от това какво ще псотигнем в живота. Вече съдим мъжа по цената на колите му, броя на пачаврите и скъпите телефони. Жените се съдят по разбмери и кубици, някакъв парцал на гърба и полугола снимка на скъпа дестинация.
Не се захващай да вярваш на тези профили. Истината е, че на хората, на които те са истински, им е най-тежко. Именно от тях се очаква винаги да бъдат най. С най-скъпата кола, в най-скъпия ресторант, с най-красивия партньор, на най екзотичната дестинация. Те харчат парите си, за да се харесват на хора, които никога не ги биха харесали, но биха убили, за да бъдат на тяхно място.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e859c0d116
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от 1 - 11 каза най-добре. Хора, живеете с илюзии, които до някъде са желани.
Първо няма толкова много sugar dadies, за да финансират толкова много профили, второ - просто тези Татита са и женени и ако имат любовница, то ще гледат да е някоя дискретна. По-скоро синовете на такива мъже са склонни да пръскат пари, които не са изкарали, но пък ги пръскат по своите си собствени профили - защо да финансират сингъл промоцията на разни мадамки?
Става дума дори често за позьорство без особено покритие.
Истинските любовници на „захарни Татковци“ изобщо няма да имат интересен профил, а ще гледат да живеят инкогнито и дори да има подаръци и почивки на интересни места, то снимки от тях няма да има - да не говорим за любовници и жени на истински богатите хора у нас - те най-малкото заради отвличане и други престъпления живеят инкогнито.
Знаете ли например как изглеждат жените на ТИМ-аджиите и те самимте? А децата им (имат големи над 20 годишни)?

Такива като братовчедка ми с що-годе заможен татко с много комплекси и двамата искат да се показват..., , но никой не е луд да финансира профила на любовницата си - та нали тя така ще се рекламира за други връзки най-малкото.
Ако някой ще финансира любовница, държанка, то той ще иска тя да си е само за него :)
Така че споко - това са просто момичета, които са по-екстровертирани, показват се и нищо повече не стои обикновено зад профилите им освен много въздух и дори фотошоп.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 дни
hash: b3e9674538
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер!! 11 силен край на коментара.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 76164cf0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Някои си лягат за пари. Други имат богати родители, но това е днешния свят. Едно време когато нямаше социални мрежи на никой не му пукаше.
Та.. такива неща. Не се занимавай с глупости. Важното в случая е - какво правиш?

boy of light

 
  ...
преди: 5 години, 1 ден
hash: 871a2c82db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Да си чувал термина златотърсачка? Ето това са тези момичета. Без друга цел и смисъл в живота, те са готови да се продадат за пари на първия богаташ готов да им осигури луксозен живот, без значение дали е дебел, противен, 30 години по-възрастен от тях и т.н. С две думи голяма показност и нищо от вътре. Да не говорим, че на живо не винаги са толкова перфектни, но има Фотошоп и за това във Фейса изглеждат като филмови звезди. Всъщност броя на тези момичета не е чак толкова голям, но показността ни кара да си мислим, че те са стотици хиляди. Просто защото са навсякъде из фейса и инстаграм. В крайна сметка момичета, които учат или работят нямат толкова свободно време, че да качват по 100 снимки и то обработени на фотошоп във фейса всеки ден. Знаеш ли, мъчно ми е за тях! Защото дори не си дават сметка колко кратко продължава такъв живот. Само след няколко години се появява следващото поколение златотърсачки и въпросната е сменена за по-млада и с по-малко капризи точно за един ден. Ако е била умна и е инвестирала в нещо повече от лъскав външен вид-добре, ако обаче всичките пари, които е получавала са вложени само в дрешки, чанти и силикон... тогава следват големи трагедии, защото кой ще иска застаряваща лелка с огромни претенции?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 ден
hash: 1d512ade02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз наистина недоумявам защо ако едно момиче показва висок стил на живот (в материалния смисъл) веднага решавате, че проституира? Вероятно някои от тези момичета действително го правят, но едва ли на всички им се налага.
Мисля, че знам отговора и не е никак приятен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker