Фармация! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Фармация!
преди: 13 години, 9 месеца, прочетена 14884 пъти
Здравейте, казвам се Кристиян! Моята история е твърде дълга! Искам някои да ми помогне затова! Така започвам! Когато бях малък (2006) ме приеха в строителния техникум, но впоследствие тази година аз окончателно реших, че ще кандидатствам твърдо Фармация!

До скоро не бях ориентиран, никога не ми е вървяло в химията, нито я обичах но някак си изведнъц като гръм от ясно небе аз започнах да изпитвам страст да започвам да уча БИЛОГИЯ И ХИМИЯ! Сега трябва да почвам уроци по химия, и макар трудна, аз ще се опитам да се справя! Всичките ми се чудят как така от "инженер" на фарамцевт, да така всички ми се смееха и казваха "Ти си толква зле и тъп че за там би си мечтал"! Само ме обезкуражат! Колко и да бъде трудно аз ще успея! Засега не съм взел мерки, но ще успея,просто събирам информация за това как да постъпя!

Моля ви,кажете ми как стоят нещата със изпитите, уроците тяхната цена, какви са темите от къде мога да взема конспект! Аз ще питам господина си по Биология, той е прекрасен човек, но просто нямам търпение!

ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ, ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО СЕ СЕТА ЗА ИЗПИТИТЕ ЗА ТОВА, ЧЕ ЩЕ МЕ ПРИЕМАТ МЕ ПОБИВАТ ТОПЛИ ВЪЛНИ, ГЪРЛОТО МИ СЕ СКОВАТА, ОЧИТЕ МИ СЕ НАСЪЛЗЯВАТ, ПРОСТО ИЗПАДАМ В НЕЩО КАТО ЕУФОРИЯ, НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ИЗПИТАНИЕТО ДА ЗАПОЧНЕ! МОЛЯ ВИ, СТИСКАЙТЕ МИ ПАЛЦИ, ЩЕ ПОКАЖА НА ВСИЧКИ ВАС ЗАВИСТНИЦИ, ЧЕ АЗ МОГА И ЩЕ УСПЕЯ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 9 месеца
hash: fc96ffa6ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Първото, което трябва да знаеш е, че фармация=химия. Не знам до колко си зле с химията, но 5г и половина ще учиш 90% химия- органична, неорганична, аналитична, фармацевтична....
Второто, за кандидатстудентските изпити не записвай уроци по биология а от учебника наизуст-без нищо допълнително. За химията уроци задължително!

За таксите, незнам колко са се променили, но преди 7-8 г бяха около 500лв на семестър.

Желая ти успех с изпитанието залягай над книгите и ако имаш др въпроси съм насреща
Ева

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 04c6c693ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Здрасти Ева за 2 път получавам твой коментар,ти нещо от този сорт ли следваш или просто си знаеш!Аз намерих частни уроци 20 лева=мин 2 астрономически часа може и повече да продължи,всеки урок е една тема!Днес говорих с биолога ми и утре ще си взимам справочник от деканата,там имало конспект,теми учебници балообразуване от до!Иначе това за семестъра 500 лв не е бе! 4-5 курс е 430 на семестър,първите години майче не се плащат или се бъркам???????

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 981708768c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Здравей, не съм съгласна с горния коментар. Уроци по химия и биология задължително има теми, които се падат по често по биология и такива, който не се учат изобщо. За уроците е най-добре да си хванеш преподаватели в медицинска или поне квестори там. Изпита по билогия продължава 5 астрономически часа, през които трябва да развиеш 3 теми. Изпитът по химия е върху 1 тема и задачи. Балообразуването: оценката по химия от дипломата + оценката по билогия от дипломата(за средно образование) + 2 x оценката от изпита в медицинска по биология + 2 х оценката от изпита по химия в медицинска. Това е за Медицинска академия. В Софийски са тестове и по химия няма тема а само отворен въпрос. Доста по лесно е. Минималните оценки, с които приемат са 5:40 и пак не е гаранция, въпреки че за момчетата бала е по нисък. За повече инфо намери в гугъл сайтовете на медицинска и софийски :) Успех

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 81e7f0c573
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Прав е но.3,че трябва да питаш за уроци по химия някой доцент. Като идеш до деканата на факултета за конспекта питай дали доц,Велинов дава още уроци-много добре обяснява,особено задачите по химия-при тях трябва логика,тр да ги разбереш,нестава със зубрене.
За таксите-плаща си се на семестър,човек,може да не съм ти казала точна цифра,но съм завършила там преди 7-8 години,по мое време беше 478лв на семестър
Ева

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 743f52fa06
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   А за да бъдем честни ТРУДНО ЛИ Е?

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4230639676
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Трудно е, аз на скоро завърших и 5, 5 години се сцепих да уча неща(химии) дето после не ти трябват, после работата в аптека е прецакана, само пачи около тебе, в смисъл хубаво е колежки да имаш ама омръзва много бързо, другото е че само със старци се занимаваш и други грипове, не е мнго готина работата. Аз винаги съм обичал биологията и исках молекулярна да уча, но ми беше ясна ситуацията, че в БГ няма да си намеря работа и затова в МА се набутах, лекар не ми се ставаше, а за зъболекар да не говорим.
Иначе е хубаво, че си толкова ентусиазиран, но цетката е голяма, ако не влезеш първата година пробвай пак догодина, по - добре е да изпуснеш една година и да учиш нещо смислено, отколкото да се запишеш нещо дето няма да ти върши работа и после само да се оплакваш, че си висшист а взимаш 600 лв.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c64da9f83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Номер 6 не забравяй, че ти също ще остарееш... като не ти се работи с хора ходи в джунглата тогава.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 76ae29f510
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Повечето неща зависят от града, в който ще учиш. Химията не е 90%, има и други мн важни дисциплини - трябва да се знае физиология и патология, за да схванеш после фармакологията - най-важното за нас. Общо взето за човек, който иска да си работи в аптека, химиите трябва да се изтърпят и изкарат някак си. Как протича изпита и колко е трудно зависи от града. Аз съм във Варна. В нашия курс по фармация (магистри) имаме около 5 човека влезли по нормалния начин - 450лв на семестър, другите сме на платено обучение - 7 414 лв за година обучение, другите курсове не знам колко бройки са. Това не е нищо ново и не знам защо никой не говори за него. Как става - срещу различно заплащане влизаш само с дипломните си оценки (без изпити) в медицински университет в друга държава и после се прехвърляш в български МУ. Но като влезеш в никакъв случай не ти дават изпитите по-лесно, повярвай ми. Ако някой си го е помислил - да си оправи мисълта. Та дори и отлични оценки да имаш - за бг образование парата е водеща, и ако не се класираш в определената бройка не се отчайвай. Имам познат, който успя да влезе след 2-3 години кандидатстване, но ще уточня, че от интерес си беше направил лаборатория вкъщи и за хоби четеше химия на руски в междучасията. Та прецени си. Обучението за маг. фармацевт е 5 години = заплатата тръгва от 1 500лв нагоре, за пом. фармацевт - 3 години в мед. колеж = заплатата е 600 - 800лв, може и повече предполагам, зависи към коя фирма работиш и на какво работно време. Толкова от мен. Успехп. с. Песента ''Студентски живот, ах сладък живот.. '' не се отнася за нас :))

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 44657cf564
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   От къде мога да си намеря темите по биология?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9b80caa22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте. Тази година ще кандидатствам за фармация в Пловдив. Проблемът ми е, че биологията хич ама хич не я уча, не знам защо, като учехме в училище госпожата ни беше много строга и винаги си учех уроците, имах шестици и за сроковете, и в дипломата. По химия ходя на уроци от септември и горе-долу знам неща, но определено има какво да се желае още. Биологията съм до първите уроци от учебника за 8-ми клас :Х... Много съм назааад.. Помогнете ми, как да ги науча по-бързо, няма да ми стигне времето, има само 6 месеца още и те ще си минат без да се усетя... Помогнете ми, моля ви, това е едно от най-важните за мен неща - да ме приемат с фармация като кандидатствам тази година! .. Моля ви, помагайте - някакви хапчета ли ще е, стратегии ли, не знам, помогнете мии :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6922a91115
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Аз кандидатствах фармация тази година и ме приеха от първия път. Взимах уроци по химия и по биология, като по химия таксата беше 40 лв за 2 часа, а по биология 20 лв за 1 час, но при всеки учител е различно. Частните ти учители трябва да знаят конспекта, аз от тях го получих. По химия много се набляга на задачите, те ти са 80% от оценката. Тъй като си момче, теб ще те приемат много лесно :) трябва ти около 4 и на двата изпита

 
  ...
преди: 10 години, 24 дни
hash: 4165f867e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момче, не се протеснявай толкова, във Варна фармацефтичния има студенти които ще завършат тази година без да могат да различат витамин от аспирин. СПОКО.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c9852ac79d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   ХИМИЯ та според вас, трудна ли е? Или Биологията е по трудна? искам да кандидатствам за фармация ама не знам дали ще мога да се справя и с двата предмета на веднъж. Вие как мислите дайте съвет Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 95a5adf10a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Здравейте! И аз искам да уча фармация, обаче оценките ми в дипломата по химия и биология са 4 и отделно през годините не съм наблягала много на тези предмети.. Според вас има ли смисъл да се захващам изобщо с фармация и какво да направя, за да успея да уча фармация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker