Мразя слънчевите дни. Странно ли е ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мразя слънчевите дни. Странно ли е ?
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 3362 пъти
(момче на съм)
Темата за емиграцията е често коментирана, както в интернет така и в реалния живот. И хората постоянно казват "е тук поне имаме хубав климат, топло е и дрън дрън. Е да, но аз го мразя. Горещо е, пълно е с насекоми, а най-гадното е, че не мога да си отворя очите когато съм навън. Не, сериозно, очите ми винаги са мноого притворени, колкото да виждам къде вървя, когато е слънчево. Най-добре се чувствам когато е есен, часът е 5-6 следобед или сутрин 7-8 часа, а навън има само гъсти, тъмни облаци, аз си обувам дънките и обличам някой широк сиутчър.. Знам и, че по принцип хората се депресират от подобно време и когато е дъждовно и затова ми е любопитно да пусна тази тема? Всъщност мисля да емигрирам някъде, където времето е предимно облачно. Имам роднини в Холандия, но това е друга тема. Почти всеки, който питам казва, че любимия му сезон е лятото ( и не просто заради училището), а в редките случаи, когато някой каже друго, то той казва зима. Само аз ли обичам есента? Миналата есен и зима бях в доста лошо настроение, много хора ми казваха, че съм бил депресиран, но тогава имаше друг голям фактор, затова не знам дали е от времето. Обаче не ме прави и щастлив да е облачно. По-скоро съм напълно отпуснат, спокоен, не мога да го обясня напълно. Сега есента ми е любопитно какво ще стане.
Интересно ми беше да видя дали има някой като мен, вас, как ви засяга времето, предпочитате ли да е слънчево, кой ви е любимия сезон и тн.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: a8f06b796c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Братле и аз съм същия споко, аз работя вече 3 та година Спасител по басейните, и на такива работи се нагледах в Водата, че повече никога няма да вляза да се къпя в БАСЕЙН, и не обичам слънцето

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 9c33c57c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Дъждовното време не е депресиращо, напротив, много е романтично, стига да не гърми, а да си вали тихичко.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: adc8102dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   А как си живееш живота? Какво правиш през повечето време? Аз докато прекарвах 25 часа в денонощието пред компютъра много мразех лятото. Като малко намалих времето пред компютъра започнах повече да обичам лятото и слънцето. Сега години по-късно разбирам, че това е било заради факта, че слънчевото време предполага към излизане навън, контакт с хора, прекарване на време не пред компа... а аз не исках да правя тези неща. Затова на мен ми харесваше като е по-мрачно времето и няма толкова хора навън - чувствах се добре, че съм си вкъщи, защото и другите също си бяха вкъщи. Разбира се, тогава не го осъзнавах това и си мислех "ехх колко по-яко е като е по-мрачно"...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 7e19528903
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм като теб! Не харесвам лятото, ужасно топло е, слънчево е, постоянно се потя, има какви ли не животни който те лазят и ти летят в мутрата. Любимия ми сезон е есента! Студено е, но не прекалено. Аз обичам когато вали, успокояващо е.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 70378a2424
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Същата съм

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 44388dd1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как можете да мразите слънчевите дни???? Е, поне за мен това е много странно, защото наистина мразя да вали и да е мрачно. Когато е мрачно - настроението ми се скапва, а когато слънчево ми е суперскооо. Въпрос на вкус все пак

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3b9cc6846f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Споко! Лелеее то аз обожавам облачно, дъждовно, ветровито и студено време! Обичам гръмотевици и градушки, силни порои и валежи, т. н.... Чувствам се много на място и хипер уютно, гледайки от вкъщи какво става навън. На 14 години съм, момиче. Жегата, слънцето и топлото време също харесвам, но не прекалено! Лятото ме зарежда с енергия и положителни емоции, но студът ми е любим! Не се безпокой, няма за какво да се тревожиш. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 21127ce93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Аз мразя лятото (до 25 градуса ми е ок) точно заради жегите и силното слънце! И аз също ходя със супер присвити очи като е силно слънцето лятото (не понасям просто да нося очила - каквито и да било, просто ми е некомфортно този предмет да го усещам на лицето си). Освен това и ми е супер гадно да дишам топъл въздух - мине ли 30 градуса ми е просто ужасно. Кръвното ми пада супер много от жегите, постоянно съм отпаднала и изморена, често ми е нервно, а паднат ли малко температурите и веднага всичко си ми се връща в ред.

Значи зимата си ми е любимия сезон, защото много обичам сняг и зимното слънце!
Ама пролетта и есента също ме кефят - красиви са и са шарени, а аз обичам да ми е красиво, въздуха е добре. Слънцето грее поносимо. Спокойно ми е. А и ме кефят моментите преди да завали и след като е валяло дъжд, е особено след - също мирише много хубаво:)
И по време на дъжд също е готино - както казаха по - горе романтично е.


От България не бих се махнала аз обаче, щото мисля, че тука тепърва ще става все по - хубаво за живеене.

Трябва просто да си купя някоя малка къщичка в някое планинско селце и летата да се крия там и така. А до тогава ще се мъча с климатици и така :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1afe6fd8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кой каквото няма, такова си търси, дори да не е толкова хубаво.
Ако бяхме в Холандия или северна Германия, щяхме да мразим мъгли и дъждове и да мечтаем за цяла година слънце.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8b68164941
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Слънчевият ден те задължава да го използваш, да си навън и да си активен, а може би няма с кого или пък си изморен. А дъждовният и навъсен ден ти дава избор да си полежиш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 7bb86d94ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   "Слънчевият ден те задължава да го използваш, да си навън и да си активен, а може би няма с кого или пък си изморен. А дъждовният и навъсен ден ти дава избор да си полежиш." - ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!

Когато човек има реални задължения и отговорности няма абсолютно никакво значение дали вали или пече, защото човек просто трябва да си свърши работата.

А когато работата е свършена защо пък да не си полежи човек, при това и заслужено, независимо какво е времето навън!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e41596cd0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Обичам всички месеци освен юни, юли и август заради жегата и насекомите. Обичам слънчевит дни без сняг през зимата. Зимата между 2013 и 2014 много ми харесваше заради това че почти нямаше сняг и беше топла. Обичам топли зими и хладни лета.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 19ca47d571
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Абсолютно същата :))

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8bd277e6fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И какво му е хубаво на слънцето...? Води до изгаряния, кожни пигменти и още по-страшни неща. Това ли му е хубавото? ! Докарвало ми е изгаряния до образуване на мехули по кожата. Мразя слънцето! Гледам да се излагам минимум на слънце. Най-харесвам пролетта и есента защото температурата и дъждовете са умерени. Не обичам нито лятото, нито зимата. А това, че се усволявали някакви кирливи витаминчета от слънцето изобщо не интересува. Днеска са усвоени, утре ги няма, а кожните пигменти остават до живот и става по-зле и по-зле.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 48aa3c1325
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Въпрос на организъм. Как реагира на високи / ниски температури. Също: при някои хора силната слънчева светлина (особено през лятото) може да доведе до нисък серотонин. Но е по-рядко срещано. По-честата причина е намалената слънчева светлина (мрачно време).
Аз лично се чувствам най-добре през пролетта.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 80562710ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Човек харесва това време и сезон, което отговаря на вътрешната му настройка. Топлите, оптимистични и жизнерадостни хора харесват лятото и пролетта. По-навъсените и депресивни - есента и зимата. Също така, ако времето причинява физически дискомфорт на човека, например както авторът има силно чувствителни към светлината очи, е нормално да избягва ярката слънчева светлина, убеждавайки себе си, че мрази лятото, а всъщност има физически проблем, който се влошава по това време на годината. И все пак смятам, че предпочитанията към сезоните отговарят най-вече на душевната нагласа и темперамента на човека.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 99330c727b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Аз също харесвам повече облачното време още от малък. Най-много ми харесва да стана рано сутринта и да изляза навън. Обичам да гледам както динамиката на града, така и да бъда сред природата. Не ми харесват обаче онези дни, в които всеки се е затворил вкъщи и навсякъде е пусто. Обичам и слънчево време, но може би една идея по-малко.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: fd2c41a3b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Има два вида облачни дни - ниска облачност и висока облачност. Ниската е онази гъстата, тъмносивата. Високата е бялата пелена, която покрива понякога небето и хем е облачно, хем не е мрачно или бели облаци и яркосиньо небе, където от време-навреме се подава слънцето. Аз лично обожавам втория вариант. Не ми харесва, когато слънчевото е в комбинация със светлосиньо небе, което е типично най-вече през лятото (и жега). Мисля, че е нормално тогава да не се харесва силното слънце, но всеки с вкуса си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2245bab387
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз съм същата - мразя слънце и горещини. Макс до 21 градуса ми е ОК.

Причината е по-скоро физиологична - не, че си седя вкъщи - очите ме болят от слънцето, а от горещините цялата се подувам като балон.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a4bcafbf53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Напълно те разбирам. Аз съм по същия начин, когато вали много обичам да изляза навън и да слушам музика или просто да вървя под дъжда. Любимият ми сезон е есен заради многото дъждовни дни. Напълно те разбирам и не се притеснявай, че другите мислят, че си депресиран. Всеки си има различен характер и всеки има избор. Просто бъди себе си и прави това, което те прави щастлив! :)

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ddc7e75be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Всичко зависи от това каква генетика си аз съм 0- Резус негативна кръв със светли зелени очи, червена коса и светла кожа. Тотално мразя Слънцето то съсипва ми буквално и кожата и очите и настроението ми. Направо на пряко слънце аз също не мога да го трая. Предпочитам като теб вечерните часове или силно облачно време, което приглушава или тотално спира слънчевата радиация. Моя приятелка синеока със светла кожа същата работа. Слънцето обичат хора със тъмна кожа и тъмни очи, които са правени за Африкански климат.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 953e209284
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   23, въпрос на генетика е, да. Аз съм от още по редките... по НЕсмесвани (В-). Премери си сутрин телесната температура и продължи да я мериш през целият на около 2 часа. Ще ти се изяснят още неща. Не е проблем за теб, натурално е, но лекарите си траят (те толкова и знаят, де) и бързат да назначават "лекарства" за които им вържат.
И не забравяй, че за да имаш дете от другите "ваксината" е на базата на човешка кръв... което пък води до автоимунни заболявания. Можем да им пре/дадем, но не да вземем от нещо, което телата ни (генетиката) отчитат като "вирус"

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0041c55f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Аз също от много малък харесвам повече облачното време. Струва ми се, че когато е облачно хората някак са по-активни и придават усещане за някаква динамика. Докато, когато е горещо и слънчево всеки се старае да си свърши по-бързичко работата и да се прибере на хладно. Не, че не харесвам и слънчевите дни де. Като цяло винаги съм бил доста социален и най не ми харесват неделните зимни следобеди, когато е навън е студено всички са се изпокрили вкъщи. Имаш усещането, че всичко е като изоставено.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 8b54b80791
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Не мисля, че си странен и трябва да се комплексираш и да се чувстваш малоценен, заради предпочитанията си. Аз лично познавам един човек, който също като теб обича мрачните, дъждовни дни. Но разликата е, че тя предпочита да си седи вкъщи в такива дни - просто й харесва домашния уют в такива дни.
На мен лятото също не ми е любим сезон, макар и в пъти да го предпочитам пред зимата. Но аз много обичам да съм навън, сред природата, в планината и няма подходящ сезон от лятото за това. Но най-много обичам пролетта и по-конкретно времето след средата на април до средата-края на юни. Тогава всичко е много красиво свежо зелено и същевременно обикновено е топло, но приятно топло, а не почти нетърпимо горещо както е понякога през лятото.
Есента впрочем също има такива дни - с много слънце и приятни температури, т. нар. циганско лято.
Пробвал ли си в слънчевите дни да излизаш навън със слънчеви очила, щом светлината ти дразни очите?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker