Ще пътувам 2 часа до университета... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ще пътувам 2 часа до университета...
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2738 пъти
Здравейте. М на 22. Живея в чужбина (Англия) и ми предстои да пътувам 2 часа до университета ми, който се намира в друг град. Обстоятелствата са такива, че с приятелката ми не можем да се преместим по-близо, нито пък ще мога да си позволя по-бърз превоз (кола или влак). Също така, университетът в нашия град има прекалено високи изисквания и не можах да се класирам за него.

Ще пътувам с автобус. 40 минути ходене до автогарата и още 1 час в самия автобус. Това значи по 4 часа пътуване, 3-4 дни в седмицата през следващите 3 години.

Мисълта за това ме депресира и ме кара да искам да се откажа от университета... Можете ли да помоля за съвет, тъй като колкото повече наближава това време, толкова повече ми се приисква да се откажа... Благодаря много.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 218ed2c558
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Времето при пътуване е нещо нормално, приеми го не за загубено време, а чети и учи в автобуса, влагай това време в нещо конструктивно, решавай тестове, работи на лаптопа.
Озадачи ме с каква скорост се движиш ти и с каква скорост се движи автобусът за да сметна колко далече живееш в километри? Човек ходи със средно с 5-8км/ч значи ти живееш на 4, 5км от автобусната спирка, как пък няма градски автобуси? от там междуградският автобус изминава средно 60-70км. Оказа се че не намерих в Англия два града на разстояние приблизително 60-70км и в двата да има университети с еднакви специалности.
Май нещо ни залъгваш?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c295d58026
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Познавам хора, които живеят в Германия и работят в Холандия и тези 2-3 часа път на ден и то в различни държави въобще не ги притесняват. Така че ако още заради пътуванията си готов да се откажеш, по-добре изобщо не започвай. Това е най-малката трудност. :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b2c540ea43
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако може да те успокой аз пътувам 1час и 15-20 минути... От понеделник до петък.. и понякога е само за една лекция, но се свиква.. стига да имаш голямото желание..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 01c16bf3da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Университетът ми беше на час и нещо с градски транспорт, работата ми сега е на минимум час. Пътувала съм и по един час с влак и по 40 мин от нас до гарата. Дневни и нощни смени. Ставала съм в 4:30 сутринта, прибирала съм се в 21... Години. Познавам хора, които пътуват и по повече. Не е приятно, но никой не е умрял. Първо на първо, вземи си велосипед, с който да ходиш поне до автогарата. После търси варианти - по-близка квартира, работа която да ти осигури повече финанси. Никой не те е обрекъл да пътуваш това разстояние цели 3 години.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f454459d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,

И аз съм в UK и другият месец ще се местя в друг град където ми е и университета.

Къде се намира университета ти и в кой град се намираш ти ?

Аз наех с приятели къща която се намира точно до университета.

Добре огледай сайтовете какви квартири се предлагат. Сигурен съм че все нещо ще намериш. Не си дал подробности относно ситуацията си, но в UK е напълно нормално да се цепи квартира с непознат. Та огледай добре опциите които имаш. Колко плащаш наем сега ?

Това с пътуването и 4-те часа губене на време ще ти дойде много тежко и се съмнявам да издържиш 3 години така. Най-добре още от сега може би ще е най-добре да си намериш нещо наоколо, тъй като така или иначе в даден момент ще ти писне и/или ще срещаш допълнителни трудности покрай прахосаното време.

Кога ще учиш, посещаваш лекции, работиш, пишеш курсови и т.н. ? Социалния живот не го включвам, макар че е от жизнена важност. Три години са си три години и може да е доста депресиращо.

Аз от сега съм се замислил за тези неща, защото ще ми се налага да работя и да уча едновременно за да оцелея.

Та ако ще учиш и работиш, ще ти е много тегаво с 4-те часа загубено време.

Ето ти сайтове за квартири:

http://www.rentfair.com/
https://www.openrent.co.uk
http://www.landlorddirect.com/tenant-services.aspx
http://www.gumtree.com/flats-houses/london/private landlords
http://www.rentfromtheowner.co.uk/
http://uk.easyroommate.com/

Имай в предвид че това са сайтове за наемане от private landlord.
Агенциите са много по-бюрократични, скубят те повече за наема но пък и повечето хора предпочитат тях (стига да могат да им предоставят информацията/документите които изискват и които за много новодошли е трудно).

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d05ac1ea31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Зависи колко рано ще ставаш, иначе това не би трябвало да те отказва.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 29393bf48b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз също ще пътувам два часа до университета всеки ден - 1 час в автобуса и 1 час придвижване пеша от автогарата до сградата на факултета. Последното ще го правя по мое собствено желание, все пак има градски транспорт и таксита, но не желая да се възползвам от тях.

Моят съвет е да преосмислиш отношението си - ако това неудобство те депресира и те кара да се откажеш, мога да си представя какво ще стане с теб, когато се сблъскаш с истински сериозни проблеми. ;)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9ac7fd30f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че ще се справиш и в последствие ще намериш квартира наблизо или поне близо до автогарата..
Аз също учих в чужбина навремето и съм се сблъсквала със супер гадни проблеми - например не ми признаха средното образование и трябваше 1 година да пътувам до специално училище за подготовка за приравнителни изпити сменяйки рейс метро второ метро трамвай и после пеша. Пътят беше към 50 мин, но само ако не изпуснеш някое превозно средство или няма закъснения и проблеми, което беше често при толкова прекачвания. Лошото беше, че следобяд трябваше да работя като детегледачка и да взимам в 13:00 деца от училище, а аз също тогава свършвах. Излизах от моето училище по-рано, наваксвах материала вечер, а веднъж не дойде рейса и тичах към 3-4 километра за 7-8 минути. Закъснях с 3 минути, а часовникът на учителката в класната стая нарочно бил нагласен с 5 мин. напред, за да се приготвят по-рано децата за взимането от училище - е, в моя случай детето помислило, че закъснявам с „цели“ 8 минути, обадило се на родителите и си загубих работата за.... 3 мин. закъснение, после учителката се извинява и обясни ситуацията, но каква хвайда.
До утре мога да разказвам подобни истории - например после в университета имах три различни работни места и също съм пътувала по 4 часа на ден, но от вкъщи до унито 40 мин, после до работата - 30 мин в едната посока, но обратно към унито за някоя лекция вечер или упражнение - и като пинг-понг из града, за да се прехранвам, а накрая дори имах работа в... съседна държава със 7 часа път в едната посока с влак :). Днес работя в три държави и летя всяка седмица нанякъде - понякога за 1 час среща се търкалям 6 часа по пътища.

Tи явно още живееш при мама и тати и затова не ти се мести, но споко - и това ще стане. Купи си карта за влак - няма начин да няма студентски карти за намаления, която да можеш да си позволиш и ли просто си намери работа, по-добре 4 часа да работиш някъде и да живееш до унито например.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9b30e303cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Автора:

До номер 2. Прекалено много се задълбочаваш в проблема ми. Неслучайно не съм споменавал детайли, защото те не са важни. Нито градът, в който живея, нито града, до който ще пътувам. Важно е времето, което съм споменал. Определил съм точно разстоянието, тъй като съм го пътувал няколко пъти. Също така съм взел в предвид и ходене с бърза крачка.

До нас има автобусна спирка, но обикновено има задръствания, затова съм заменил автобуса до гарата с ходене до гарата. Това достатъчно ли е?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9b30e303cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора:

Номер 7,

Квартира вече имаме, живея с приятелката ми и тя работи в града, в който живеем. Живеем тук от 2 месеца. А университет започвам след 4 седмици. Няма как да сменим квартирата по 2 причини:

1. По-добър вариант е аз да пътувам 3-4 дни в седмицата до университета в другия град, отколкото тя от понеделник до петък в този (не можем да си позволим кола, както споменах).

2. Много трудно намерихме и тази квартира и не искаме да я сменяме. Вече сме се нанесли, а самата квартира намерихме трудно, защото landlord-a направи компромис и ни я даде срещу по-голям депозит, отколкото да ни отреже, защото нямахме guarantor (а почти всяка квартира изисква такъв, като сигурност за landlord-a, че наемът ще му бъде платен от 3-то лице, в случай, че нещо стане с мен или приятелката ми.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9b30e303cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От автора:

Номер 10,

В темата изрично е написано, че живея с приятелката ми, не с родителите ми. Живеем в Англия от година и половина.

Няма как да хващам влак, защото влакът пътува до центъра на другия град, но от там трябва пак да хващам автобус до campus-a, който се намира в покрайнините. Това създава двойни разходи (за карта и за влак, и за автобус), а не съкратява времето за пътуване с кой знае колко (около 25-30 минути).

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 73c8ec8b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Не е работа, братле. Тука се изявяват герои, които са мазохисти или които не са пътували, и си нямат на понятие за какво става въпрос. 40 мин ти е ходенето, ако беше само това здраве му кажи, здравословен начин на живот, всичко тип-топ, обаче имаш и 1 час с автобус, там е смъртта. Отделно от университета до автогарата? Ти само като стигнеш до унито ще си парцал, а на връщане след лекции? ! Тогава идва истинската депресия, подкладена с 3-4 дни повторяемост. Търси квартира в града на университета или изкарай половин сем. в тая квартири и се премести, просто психически е невъзможно, разбри се освен ако не си мазохист. Въпроса не е да се отписваш, щото ако се отпишеш ставаш господин никой, а да си намериш жилище в града на унито.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4083e3a181
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Вземи си мотор/скутер. Много ми спестява като времето навън позволява... като не позволява - ами трябва с автобуса, да. Но по-често позволява, отколкото не позволява :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9b30e303cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От автора:

Номер 14,

Гарата е на университета. Получава се:

40 мин. ходене до автогарата в града, в който живеем. От там 1 час с автобус, директно до кампуса в другия град.

На връщане:

1 час с автобус от кампуса до града, в който живеем. После 40 мин. ходене обратно до нас.

Няма как да търсим друга квартира, обяснил съм положението ни. Налага се да обяснявам едно и също нещо по няколко пъти. Не може да става и дума за отказване от университета. Очаквах подкрепа от коментарите, но типично по български, всеки гледа да напада с негативизъм. Ще се справям както мога, благодаря все пак за коментарите.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9ac7fd30f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Ами какво искаш от нас, Авторе - тук хората ти предложиха някакви решения. Всъщност мрънкането е нещо типично българско и тук си номер 1.... както и в търсенето на причини да не се случват нещата, тук сме номер 1.
Никой не може да ти помогне - не можем да преместим университета ти, сори - скутер ти казаха хората да вземеш - не искаш, не искаш да ползваш друг транспорт, не искаш да се местиш, не искаш да пътуваш 4 часа - трансплантирай си криле

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 73c8ec8b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От 14 до автора. Разбрах, просто ти казвам как ще се чувстваш понеже съм го изпитал и то доста време и ти говоря за ходене 5 мин приблизително до автогара, 40-50 мин пътуване с маршрутка, ходене до университета 10 мин прибл. и връщане а понякога това умножено по 2 и се чувстваш убит, просто няма да имаш сили за друго(изкючвам баирите на отиване/връщане и дните на връщане със заобиколен маршрут(тръскане, през селата) зависи). Самото возене в автобуса те изтощава, да не говорим лекциите, ходенето е добре, полезно е, въпреки че 40 мин това са около 3 км. Ако можеш вземай такси поне до автогарата или с колело ако има къде да го заключиш. Оттам се поражда негативизма ми, защото е голямо самоубийство, пък и ако лекцията ти е сутрин, направо с кеф човек става сутрин зимно време. Ще се убедиш и сам. Иначе в никакъв случай отказване, без университет си никой, господин никой, никой те няма за нищо. Пиши отново като почнеш и след първите 2 седмици ми кажи как се чувстваш.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9b30e303cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   От автора:

До номер 18,

На колко си години? Щом си минал през това, как се справи?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2d92de12d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Брат от Перник съм и всеки ден пътувах по 2 часа на отиване и по 2 на връщане до София. Искам да ти кажа, че няма никакъв проблем :)Ставах в 6, излизах в 7, прибирах се към 4 следобяд. След това дърпам един сън за 1 4ас и съм кукуряк, Ве4ерта ти е напълно свободна.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 73c8ec8b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   До Автора от 18... минах 1ви курс така. Сега не мисля да продължавам да пътувам, но кой знае. Набори сме. При теб може да е стимул ако много ти харесва това, което искаш да учиш. Имам приятел в Германия пътува по 40 мин с градския транспорт, седи на лекции от сутрин до вечер, но просто обича това, което учи. За това е мечтал. Мен специалността ми не ме влечеше, което докарваше допълнителни "депресийки", но се хванах за предмет, любим предмет това беше един от стимулите. Просто е гадно цялото това пътуване, накрая се чувстваш се едно си бил на 8 часов работен ден като общ работник. При това при тебе се очертават почти пълни 4 часа. Във всеки коментар по-горе има по малко истина. Пробвай виж, ако не можеш търси алтернативи, аз лично себе си се "изнасилвах" да пътувам, просто нямаше как тогава, но да става човек в 6, за да хване бус в 7, в най-голямата зима, да пътува 40-50 мин прав наблъскан като животно не е работа, то дори просто и самото седене токова време в автобуса те изморява.
Решението ти е ако има някаква изкючително силна мотивация да учиш или да успееш, почти граничеща като с тази по филмите.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 98d48f5312
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   ходи с колело до автобуса, ще ти е 15 минути само. в автобуса нито ходиш, нито копаш, седиш си и си учиш. хем фитнес с колелото, хем не губиш от времето за учене. или пък джогвай до автобуса и обратно. имах колега, който джогваше 15-16 км преди и след работа. беше в супер форма. изобщо, направи от дефекта ефект.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 9b30e303cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   До 18 от Автора,

Изминаха 10 дни откакто започнах да пътувам въпросното разстояние.

Да ти кажа, не е чак толкова зле. Сутрин ходя до спирката заедно с приятелката ми (която пък отива на работа след това), така че първите 40 минути не се усещат почти. А пък с едночасовото пътуване в рейса се свиква, тъй като уча през това време и времето минава значително бързо. И най-хубавото, през 1-вият семестър, сряда ми е свободен ден, което разделя 4-дневното пътуване на 2x2, и донякъде разчупва нещата. Ученето е доста, но мисля че ще се справя :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 73c8ec8b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   От 18(22) до Автора, ако се справяш значи няма никакъв проблем. Ходенето е полезно и приятно. Ако автобуса е модерен и се движите по хубав път, нямаш грижи.
Аз също ще трябва да пътувам отново. Ако се разколебаеш се сети за мен. В петъците, когато се е налагало да се връщам привечер ни тикат като говеда прави... демек понякога се прибираш или отиваш прав, дори в автобуса.
Учи, щом ти харесва това е най-важното. Ако нещо се разколебаеш пиши тук, ще го обсъдим. Къде и каква специалност учиш? Поздрави! :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0d8d1dbc80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Гадничко, ама определено не си само ти с този проблем. Помисли си колко други хора има като теб. Че и много по-зле! Имаше новина за някакъв, който живее в Ирландия и всеки ден (!!! ) пътува до Лондон защото работи там. Това са много повече от 2 часа. И колегите му направо не можели да повярват, защото почни никога не закъснявал! Но хайде този го остави, разпитай познатите и колегите си и ще видиш, че много от тях са като теб. Да, тъпо е да губиш толкова много време в път всеки ден, ама понякога се налага, пък и можеш да си използваш времето в автобуса за да си учиш. Не е чак толкова страшно колкото изглежда. Просто е въпрос на навик. Ако наистина искаш да учиш и да си завършиш образованието една такава подробност не би трябвало да те спира. Пък и нищо не се знае, може догодина да си намериш квартира по-близо до университета.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ab0ccd1e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   От 1-ви до 12-ти клас съм пътувал по час и половина минимум, живеехме просто в края на града.
12 години, по 5 дена в седмицата. Не е нищо героично, а елементарна част от ежедневието.

Нямаш оправдание да мрънкаш. Ако от сега ще хленчиш... ми чужбината не е за теб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 дни
hash: a48ada30c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   От Автора:

Минах 1-ви курс с ежедневно пътуване от по 2 часа в едната посока. Прекарал съм около 300 часа общо в рейса. Завърших с отличен резултат (First Class).

Благодаря на всички, които ме подкрепиха, както и на тези, които не го направиха. Това ми помогна да бъда упорит и да ги опровергая :)

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 дни
hash: fc5e1c723e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   От автора:

След почти 3 години от пускането на тази тема, днес получих и последната си оценка в университета. Завърших.

3 години с един и същи рейс, по 1 час и 15 мин (понякога почти2 часа). във всяка посока, в една и съща квартира през цялото обучение, понякога със ставания в 4 сутринта. Завърших и всяка от 3-те години с First Class.

Няма невъзможни неща!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker