С любов към животните. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

С любов към животните.
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1889 пъти
Здравейте!
Ако модераторите благоволят да допуснат темата ми, моля Ви да подискутираме за животните, страдалците на човешката жестокост. Убеден съм, че човека е най големият хищник на земята. Броя на хората, убити от хищни и нехищни животни са нищожна бройка, спрямо погубените животни, убити от хората. Страдам като гледам, как хора малтретират беззащитни животни. Ако имам влас, бих забранил лова. Това е невъзможно да стане, но поне може да се цивилизова начина на убиването им(ако изобщо това може да се нарече цивилизоване). Още по гадно е човешкото лицемерие, на "защитниците" на животните. Как може да се нарече "защитник" на животни, който се застъпва само на един вид от животинският свят, а да си затваря очите за многото други видове. Ще бъда прям, визирам "защитниците" на кучета. Явно кучетата им носят парични облаги и затова са най подходящи за тяхната "УЖ"-защита. Наскоро гледах предаване по НТ, "съдебен спор" се именува, там гледах как защитници на кучета, се нахвърляха като зли хищници върху ищеца по делото, който бил убил кучето си, което било изяло някакви пуйчета и т. н. Водещата, Нана се казва, много уважавах до сега, но като видях с каква злоба и тя нападаше бедният човечец(беше стар дядо, пастир), ми стана много болно. Да, виновен е, че е убил кучето си, но тези хора, "УЖ"-защитници, бяха готови да разкъсат дядото. Като са толкова загрижени, защо не поведат борба за защита и на всички други животни? По разни байрами се колят животни по площадите, а и по телевизията са ги давали, а за това, че в някакво село си въртели кучетата(тричене, на което нищо лошо не се случва), точно тези защитници проглушиха света, голяма тревога ги обзе. Ето това лицемерие е отвратително. А колко агнета се колят по разни празници, защо за това нищо не казват? И то точно -КОЛЯТ, не може ли да се цивилизова начина, чел съм, че на запад ги упояват с СО2 и тогава ги колят безболезнено. Отвращаваме се, че ИД обезглавява хора, а нима тук хората са по сърдечни? Ако темата бъде допусната и ако дискусията набере обороти, отново ще се включа. Моля, споделете вашето мнение, достатъчно ли защитаваме животните?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: b969c50271
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубаво, че мислиш за животните, но допускаш брутални грешки. Трябва да направиш разлика между някои животни, вярно е че насилието върху всички животни трябва да е СТРОГО забранено, но ти бъркаш насилие и колене. Не е възможно консумацията на месо в целия свят да спре, това е абсурдно. Трябва да приемеш, че някои животни се отглеждат само за хранене. И не виждам какво ти пречи по време на байрямите да се колят агнета за да консумират бедните. Повярвай ми познавам толкова много хора, които ядат месо само през байряма, благодарение на богатите. И не те разбирам защо точно това ти пречи. Не си ли виждал как испанците се забавляват с телета, когато животинчето страда жестоко от болки, или китайците, които пържат някои риби докато са живи. И най-вече, модният сектор, за който са страдали милиони животни заради кожата си.
Да, наистина трябва да се направят много неща за защита на животните. У нас вече не трябва да има улични животни. Продажбата на кожени дрехи или обувки трябва да са забранени. И още много други неща. Наистина човекът е най-жестокият индивид.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 168c526a58
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И вярваш на това смешно предаване "съдебен спор"? ! Та те играят по сценарии, както и всякакви подобни "риалити" простотии. А никой не обръща внимание на агнетата, защото са точно празници. Ако тръгнат да ги защитават, хората ще скочат, че било "традиция" и подобни глупости.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6991156043
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Специално кучетата в нашата култура се възприемат като приятели на човека, затова интересът към тях е по-голям. Аз също смятам, че не може да обичаш само един вид - прасетата и агнетата не са по-лоши от Шаро. И те душа носят. Лицемерно е да галиш котарака си, докато плющиш кифтета... В други култури пък кучето си влиза в менюто като нещо съвсем нормално.
Виж, не можем да огреем навсякъде. Би било прекрасно хората да се осъзнаят, че убийството и отглеждането на добитък в тези условия, е повече от недопустимо, но това ще се случва докато има търсене.
Всеки, употребяващ месо, кожени изделия, козметика, която е тествана върху животни и т. н., е виновник не само за смъртта на тези създания, но и за заличаването на собствения си вид. Цялата тази индустрия действа непоправимо на земята и хората.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fade8b8e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Горкият човек, наистина! Само защото убил някакво си куче! Защо не скачат така, когато чуват, че по света има войни? Разбира се, че това тяхното е лицемерие... разбирам на тях да са им убили любимо куче... е тогава ще е нормално малко да им домъчнее.. Да живеят животните, а не хората ( те и без това повечето не живеят нормално ).

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a0c32ee091
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И аз това се питах но сега си го обяснявам с това че и животните все пак не са равни. Например делфините и слоновете са много умни. Те страдат за малките си ако ги загубят. А мишките примерно не страдат и нямат чувства, дори понякога сами изяждат бебетата си. Раждат по няколко пъти в годината, размножават се бързо и се смятат за вредители за това че унищожават посеви и разнасят болести. Делфините са и застрашени, което прави живота им по ценен.
Кучетата се смятат за приятели на човека и за това не се толерира убиването им. Докато кравата се смята за стока.
Човека е всеяден и се храни с месо. Така е устроен света. Животните също изяждат други животни, просто за наш късмет сме на върха на хранителната пирамида.
Кучетата и котките също ядат други животни.

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0743617dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Абсолютно на твоя страна съм! И аз съм против тези ловци, които убиват безащитните животни и наглостта им стига до там, че след като ги убият се снимат с тях. Затова мисля, че риболовът е по-подходящото хоби, защото рибата като я хванеш можеш хем да се снимаш с нея хем да я пуснеш жива във водата. И за другите хора, които тормозят и убиват животните просто за кеф аз за тях мисля че са изроди.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 60ecb1b1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Със сигурност не! Аз също съм на твоето мнение. В по-богатите страни поне има зоополиция, ама тя така или иначе не може да прекрати действията на такива ужасни хора!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f853b328c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хаха ами то, ако трябва да сме честни, т. нар защитници на животните и повечето от хората, които твърдят, че обичат животните (някои даже наблягат на това, че ги обичат дори повече от хората), реално доста избирателно ги обичат май. Чувала съм за хора, които си отглеждат вкъщи като домашни любимци змии, тарантули, скорпиони, дори тигри и твърдят, че това са най-прекрасните и любвеобилни животинчета на света, пък на мен незнайно защо ми се струва, че просто искат да изглеждат интересни и авантюристично настроени в очите на околните. Понякога си мисля, че ако все още съществуваха динозаври, някой "любител на животните" определено щеше да се сдобие с бебе птеродактилче, което да си отглежда вкъщи с мн "любов". Интересно ми е наистина защо защитниците на животните не скачат да ги защитават, когато става въпрос за някоя кокошка, която от "щастлива" такава се превръща в пиле на грил или пък някое прасе, което трябва да умре, за да може някое семейство, "също обичащо животните", да си хапне вратни пържоли за вечеря. Хмм къде ли са природозащитниците тогава? ! Или дори да приемем, че месото е неизменна и задължителна част от хранителния режим на хората и без него те трудно биха оцелели (не е вярно, но все пак да приемем, че е така) и клането на животни няма как да бъде преустановено и дори забранено, то пак остава въпросът защо при положение, че тоолкова хора обичат и защитават животните производството на обувки и дрехи от естествена кожа процъфтява. И се питам защо ли тези защитници на животните не се опитват да променят това, а са се захванали с някакъв човечец, който изкарва прехраната си с животинчетата, които кучето е убило и той в пристъп на гняв го е умъртвил. И в интерес на истината за мен лично отговорът е доста простичък - голяма част от природозащитниците са просто едни позьори, опитващи се да привлекат внимание не към каузата, а към себе си. Затова и повечето от тях се противопоставят на хора, които лесно могат да бъдат дискредитирани и победени, а не на компании, струващи милиони и печелещи същите тези пари, одирайки кожата на животни или тествайки отровната си козметика в/у тях. Да не говорим и за всички онези, които обичат животните и защитават правата им, ноо като видят някоя хлебарка или мравка в дома си пищят като опарени и сиилно се съмнявам, че вместо да я размажат с чехъла си или да изтичат да си купят инсектицид и да напръскат старателно, я изпращат спокойно до вратата, внимавайки да не я наранят. Таа като цяло всички тези организации за защита на животните и купищата хора, които твърдят, че обожават животните са ми лееко лицемерни, но разбира се, това си е само моето лично мнение. Каузата си заслужава, но не мисля, че съществува някой достатъчно достоен и себеотрицателно настроен, който да има пълното право да съди другите в това отношение, тъй като всеки ден избиваме животни съзнателно или не.
П. П "Съдебен спор" ми е едно от "най-любимите" предавания. Чудя се на тези хора, които участват, ищци, ответници и каквито и да са там, плащат ли им така старателно да си развяват кирливите ризи по телевизията или така си им идва от вътре. Но да сигурно определено е забавно да забравим за час своите проблеми и да зяпаме как други се излагат, докато ерудираният репортер и чаровната водеща услужливо им помагат да покажат най-доброто от себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d8c12ed937
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Много си прав. Подкрепям мнението ти. Един човек, който да е на моето мнение. Аз също смятам, че всички на тази планета сме равни. Не трябва да се постъпва така, с такава агресия спрямо животните. Те няма да сторят зло на никого просто се защитават, когато някой човек се сбие с друг той ще стой покорно или ще направи опит да се защити. Просто не мога да разбера повечето хора. Тях просто ги е кеф да гледат как животното умира мислят, че щом го убият стъпват на върха, че са най-висшите същества на тази планета.. Е това не е вярно, когато аз видя нещо подобно просто се чудя как така хора, които живеят в 21 век постъпват така. Нямам представа просто какъв "човек" трябва да си, за да постъпиш така жестоко. Милиярди животни умират по целият свят благодарение на нас най-висшите същества. Аз мисля, че хора, които изоставят животните си, убиват ги, изтезават ги и какво ли още не трябва да бъдат сурово наказвани. Все едно някой ден ще сторят същото с родителите си, защото са твърде стари или с децата си, защото не им се занимава да ги гледат цял живот. Просто в днешно време мисля, че ние хората сме изпаднали толкова ниско, че няма накъде повече! Подкрепям те и се радвам за теб.

-------- Момиче --------

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8210bab113
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   М29
Обичам животните и спадам към така наречените "защитници на кучетата". Не съм свързан с никаква организация, просто храня кучетата и котките пред блока с остатъците от храна. Помагал съм и за задомяване на изхвърлени палета. Категорично съм на мнение, че цивилизоваността на едно общество се познава от отношението към животните. Не съм вегетарианец, макар че им се възхищавам. Опитах, но тялото ми не го понесе. Но съм на мнение, че човек не бива да убива животно, което няма да яде. Основната разлика между кучето и агнето на байрама е, че агнето бива заколено за храна. Тоест хората, които го убиват, не са по-виновни от вълка, уловил плячката си. Човекът е всеяден биологичен вид и има нужда както от растителна храна, така и от месо. Относно лова - не приемам лова на животни като лъвове, лисици, вълци - животни, които не стават за храна.
Относно дятото - и аз бих се разгневил. Кучето му има инстинкт да лови храната си, негова вина е, че не си е опазил птиците. Ако наистина няма условия да гледа куче у тях си, да го беше дал на някого.
Най-много се говори за кучетата и котките, понеже те са най-много в градовете. И най-често страдат от безпричинно насилие. Трябва да се въведе поочти задължителна кастрация на домашните животни, за да се реши този проблем (да речем без някакви мега породисти и скъпи кучета).
Когато животно бива убивано за храна, категорично това трябва да става по хуманен начин. Доказано е, че това влияе и на качеството на месото след това.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 16d5014f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Преди два дена котката на съседа беше родила и човека като не искал малките ги хвърлил в един кашон в коридора... още бяха с околоплодната тъкан свързана към тях... съвсем малки и беззащитни. Ходих да се разправям с него да си ги прибере при майката, а той ме гледа пиян и вика, че не знаел от къде били дошли котките бил ги прибрал понеже валяло и дори не ми каза от къде ги е взел, за да потърся майката да си ги нахрани и прибере. Тоя човек гледа не знам колко котки, но квартала е наводнен от неговите животни-поредното котило на една от котките му живее на площадката между етажите, а когато вали и през нощта в самия блок и кат навсякъде, като той дори не се сеща да им изчисти. Нямам нищо против котките, но да се грижи за тях, а да обречеш новородени на смърт не е грижа... да ги затваряш на еднометрова тераса и да храниш бебета с най-евтината суха храна също не е грижа. Какво да ми пука за човек обрекъл толкова невинни животни на смърт и агония. Тероризира и нас съседите и котките... в случая, заслужава не само моите псувни, а много по-страшни неща да му се случват. В квартала има поне десет котки които той, , уж" храни. Втръснало ми е от такива, , псевдо" любители на животни които причиняват само повече вреди на животните.
Аз имам три котки. Понякога лишавам себе си, за да им осигуря подходящи грижи, не смогвам, ако трябва да се разправям и с неговите котки. Ако, смяташ, че съм лицемерка да знаеш, че съм вегетарианка от години и ако хвана онези педераси въртяли кучета или милото старче убило куче-ще се постарая да омъстя за животните. Ние куче не заслжуава такава съдба-това ти го казва човек който има панически страх от големи породи кучета, чуя ли лай заобикаля от далеч, но да ти кажа никога не бих наранила куче или друг човек, но това не се отнася за хората. Хората сме гнусни изчадия заслужаващи всичко което ни се случва, ние унищожаваме природата, ние се гаврим с живота, ние се смятаме за богове, но сме едни нищожни отрепки които не се интересуват от нищо освен от себе си. Така, че ако тоя мой съсед иде в полицията и ме обвини в тормоз се надявам да ми дадат някакъв документ за това, за да си го окача в рамка над леглото.
Пс. три от котета умряха в ръцете му, за третото се грижа в момента, като за дете и се моля да оживее, защото, ако ми умре в ръцете ще изпълня заканата си и ще му завра трупа на бебето в мръсната дърта уста.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4d65a546ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Кучкари гадни.
Риболовът и той трябва да се забрани. Влизането във водните басейни също, защото се плашат жабите, раците, рибите...
Изобщо много добре ги разбирам кучкарите. Ако имах тяхното лицемерие и аз бих се включила в техните редици. Паричките хич не са малко, пък за сметка на това се получават само срещу едното симпатизиране и вряскане. Кастриране няма, пък и да има, бездомното куче не те гони да те изнасили.
Как можаха да го разрешат този въпрос в съседна Румъния, а тук все още не можем, т. е. не желаем?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 60541fee72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Благодаря на всички, които споделихте мнения. Нямам време обстойно да взема отношение по Вашите коментари, но ще се опитам с по няколко думи да взема отношение по всеки от тях.
№1, не съм съгласен, че има нарочени животни само за храна на човека. Кой ги е нарочил, пак човека. Защо човека не яде хищници, а се е насочил към кротки животни? Когато виетнамците пребиваваха в България и изядоха всички скитащи кучета, защо тези защитници на кучета не скочиха да ги защитават? Защото, тогава никой нямаше да ги спонсорира, западни организации нямаха влияние в България. Четох, че от тези приюти(направени под натиск), изградени от общините и финансирани от тях, тези "защитници", маскирани зад неправителствени организации, са изнасяли и още изнасят кучета зад граница, за което получават спонсориране. Изглежда това е причината за "защита". Нямам нищо против празниците, но защо животните трябва да се колят демонстративно. Защо трябва да се дава и по телевизията. Какво искат да покажат с това? Правят го пред очите на деца, а претендират за милосърдие, било за храна на бедните!? Не може ли да се заколи по хуманно и без демонстрации.

№2, надявам се, си гледал и чул каво се казва още в началото на предаването. Участниците и казусите им са съвсем реални. Единствено, крайното решение на съдията няма законова стойност. Предаването има за цел да окаже правна помощ, но не и законов съдебен процес. Епизода е 244, сезон 4, гледай го на Нова плей, и сам се убеди.

№3, невъзможно е да се спре убиването на животни за храна, но напълно възможно е, това да става по хуманно, първо тяхното приспиване и тогава да се колят. ЕС ни задължава да даваме играчки на малките прасета, а, че се колят идиотски, това не виждат. И там са същи лицемери. Жестоко е, да хванеш живо същество и да започнеш да му режеш главата, това само човек без душа може да го стори.

№4, За да не раздувам темата, не се спрях по подробно на казуса на дядото. Най добре е да се види по Нова плей, епизод 244, сезон 4. Всъщност, кучето му го пребива друг негов съселянин и му го захвърля в краката, почти убито. Не можело да стои на краката си и дядото решил да му спести болките при умирането. Не оправдавам дядото, не това ми е целта на темата, явно и той е постъпил жестоко, темата повдигам заради човешкото лицемерие. Тези"природозашитници" са готови човек да разкъсат, а се правят, че защитават живота. Гледайте ги, с каква ярост нападаха човека, без да им пука, че може и инфаркт да му предизвикат и да умре пред очите им. Може би, тогава щяха да бъдат доволни от себе си, смачкали са човека, каква гордост.

№5, в Индия кравата е свещено животно и не се убива. Кой определя, кое животно да се убива. Не одобрявам подобни теории. Всеки живот се дава от природата и само тя може да си го взема. За мен Господ е природата, живота е нейно творение.

№6, благодаря за подкрепата. Както риблова, така и сафарито може да стане забавно, без да се убиват животните. Като е толкова находчив, защо човека не се изправи пред животните с празни ръце, невъоръжен, както са и те. Какво геройство е това, да вземеш пушка и да се правиш смел!? Като си смел, излез с празни ръце, ама тогава ще напълни гащите героя.

№7, зоополицията поне малко ще възпре човешката агресия. Гледахте ли по телевизията как цигани пребиха кон на главен път в София. Налагаха го с тояга, а коня падна на земята както е впрегнат в каруцата им. И това ли не може да се спре? Не може всеки да прави каквото си иска. Ако имахме зоополиция, тези цигани няма да си позволят такова своеволие.

№8, всъщност друг е пребил кучето и го захвърлил пред дядото почти умряло, но всички се нахвърлиха върху него, сякаш нарочно той го е убил. Ако другият не го е пребил, дядото не би го убил, все пак то е негов помощник, пази стадото му.

№9, благодаря!

№10, далеч съм от мисълта, че човечеството трябва да стане вегетарианско, но ако през пещерните времена, първобитните хора са убивали животните с камъни, сега сме 21 век, а малко се различаваме по жестокост от онези първобитни.. Убеден съм, че има начини, при нужда, животните да се умъртвяват след упойка. Това неминуемо ще се въведе, защото при сегашното убиване, животното изпада в стрес когато го колят, което се отразявало на вкуса на месото му. Поне това ще накара чревоугодниците да станат по хуманни.

№11, не одобрявам действията на съседа Ви, но според мене, гледането на животни в блокови пространства не е желателно, така се измъчват и хората и животните. Животното си иска своята среда, определена му от природата. Котката обича свободата и простора, не е за апартамент. Аз живея в къща и нашата котка, понякога я няма по цяла седмица. После се появява, след време пак изчезва, незнайно къде. Ето това искат животните, пълна свобода. За кучетата е същото, не може да го свреш в банята и да си мислиш, че на него му е комфортно. Моето бяга на воля по двора и е истински щастливо, личи си по погледа му.

№13, много си нетактичен, опитваш да се бъзикаш, но темата е неподходяща за това. Моля те, намери си по подходяща. Като не те вълнуват животните, какво изобщо търсиш в темата? Показваш колко си остроумен ли?
От автора
...

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: d2401aba0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Много мразя моментите, когато някой каже, че обича животните. Харесва породистите котки и кучета и дотам. Когато аз казвам, че обичам животните, означава че обичам всички и не ги деля на домашни и фермерски. А начин да изразя това е със спирането на животински продукти. Хората приемат едни животни като сладки и пухкави, а други като храна. " И растенията имат чувства" доста често го чувам. Според много интелигентните българи да ядеш растения е убийство, нека да малтретираме животните, нека ги горим живи, нека им одираме кожата, нека ги използваме за лабораторни опити, нека бъдем най-интелигентните същества и да покажем на животните, че се равняват на боклуци.
В тези моменти се чудя дали искам след години да стана доктор, или не си заслужава. Дали да помагам но същите тези хора, които не зачитат нищо освен егото си. С всеки изминал ден обиквам все повече животните и все повече намразвам човека.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 14cafce004
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   16 - Пич, стегни се малки!
И аз обичам храната и хубавото вино, но харесвам мусака, дюнери и шекембе чорба и вино Черга. Обичам телешка рибица, но не и бут.
Същито е с животните - харесвам си котката, харесвах си хаместера (умря от старост, миличкия Пешо :(... Да казваше се Пешо! ), даже харесвам и кучето на едни приятели, но не харесвам лъвове, обикновенни плъхове и чакали. Харесвам и жените - харесвам момичета, с което се срещаме, макар и само за секс, но определено не харесвам лелката, живее срещу нас и винаги ме гледа злобно, а отделно, не вярвам, че е правила секс в последните 10-15 години... ако изобщо.

А и по темата - Н11 - Всеки живот е бил свещен и прочие, но ако не си ял от 9 дни, ще се радваш, когато котката ти донесе врабче или гълъб, но ако не си ял 13-4 дена, ще се зарадваш и на котката. Всеки организъм се опитва да оцелее, по всякакъв начин възможен. Ако утре се спре месопроизводствто, до другия петък половината западен свят ще умрели от глад, а за другата половина, не ми се и мисли.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 26 дни
hash: d2401aba0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 17:
От 16 отново
Момиче съм, пич не е най-уместното обръщение.
Заглавието така както е написано се разбира като любов към всички животни. По-добре да беше написала само любов към животните. Обикновено момичета харесват само сладки животни - котки, кучета, панди. Когато аз казвам, че обичам животните не означава, че ми допадат 2-3 вида от 8, 7 млн. вида.
П. П Не исках да разбирам за сексуалния живот на съседката ти

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker