Дали да не наемем международен адвокат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дали да не наемем международен адвокат
преди: 13 години, 7 месеца, прочетена 4607 пъти
Здравите, много съм объркана и моля за всякакви видове съвети. Ако някои има информация, относно темата, ще съм благодарна да помогне.

Та ето и моята история....
Аз съм момиче на 23, със сестра по голяма с 8 години от мен. Преди 8 години маика ни почина от рак, а преди 3 години баща ни замина за Кипър, за да помага на семеиството. Там работеше мн тежка физическа работа, на вън, а знаете Кипърските лета са стигали градуси около 50, мн.горщо. Та на 22.06. тази година, тои почина от масивен инфаркт, предполага се, в следствие на тежките условия на труд и горещините.

Случва се на края на работния ден, след сдаване на обекта, чрез подпис. Тои просто пада и почива на място. Всички разходи по погребението и транспорта до тук което ни струваше около 3500 евр, поехме ние, защото фирмата в която баща ми работеше, не пожела да помогне. До тук споделям само фактите, вие се досещате през какъв ужас преминахме.

Тук идва объркванвто ми. В момента се води дело в Кипър, от адвокат Веселка Йоаноу (ако някои има инфо за нея моля да сподели). Тя ни поиска пълномощно на мен и сестра ми, за да се разпорежда със средствата на баща ни, от наше име (тои имаше събрани парички в банка около 1000евр. и разни изплащания на заплати отпуски и др.) и да предявява иск към работодателя, от наше име. Днес разбрах, че средствата ще се получат от нас наследниците след края на процеса, което сами се досещате понякога става след години (тук в бг, нещата с банките стоят така-с представен акт за смърт и удостоверение за наследници, банката изплаща всякакви авоари на починалото лице).

Та въпроса ми е, ако някои има информация, в такива случаи как се процедира в чужбина, дали няма да бъдем измамени, и дали да не наемем международен адвокат, които да води паралелно дело и ако да, дали излизат скъпо, какви са хонорарите им, абе изобщо съвети и ако има някои с подобна на моята история да пише...Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 7 месеца
hash: 5a3578b369
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Допитайте се до какъвто и да е адвокат,а той ще ви насочи как да процедирате по-натам!Успех ви желая,горе главите!Ще дойдат и хубави дни за вас,дано!

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 1daad9e28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За преживения ужас искрено ви съчувствам. Това обаче никак не променя факта, че цялата тази история ми изглежда дълбоко неадекватна...

Първо - много странно ми се струва как две здрави, прави, млади жени, в най-продуктивната си възраст, са се оставили сигурно над 50-55 годишния им баща да им "помага на семейството", вместо човека спокойно да си гледа старините, да се радва на внуци, и вече да заделя по някой лев за след-пенсионния си период. И то до такава степен сте го ЕМНАЛИ човека, че чак да УМРЕ от това...

Второ - при положение, че вече сте похарчили около 3 500 Евро за транспортиране на тялото и погребение, какъв е смисъла за 1 000 Евро да разигравате цялата тази драма с международния адвокат, който смятате да наемете и т.н.? (Виж - да бяха 10 000 Е, разбирам.) Та тези 1 000 Евро едва ли ще покрият само неговия (на адвоката) хонорар по случая... Пийте по една студена вода, приемете, че цялата работа ви е излязла 4 500 Евро, отправете поглед напред в бъдещето, вместо да циклите назад в миналото, и си спестете за вас и за децата ви жизнената енергия, която смятате да прахосате заради 1 000 Евро...

Нищо в живота не се случва безпричинно. И може би смисълът на цялата тази история е, макар и по един доста болезнен начин, да ви накара да се събудите от един дълбок, дълбок... предълбок "зимен сън", да загърбите миналото и да вземете живота си в свои ръце.
Мама и татко са до време, и ако сами не се "откажем" от тях, те сами ни напускат...

Ray

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 3cbcf6731d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Благодаря и на 1 и на 2 за коментара,на номер 2 ще кажа само,че сте прав до някаде,но вие не знаете всички причини,подтикващи баща ни да замине,но можеби вината е и моя,че не дадох достатъчно инфо,както и да е.Прав(а) сте,мама и татко са до време,но тежко му който ги няма,а не сте прав за това да се откажем от паричките, (може да са 5 евр),но знам че татко си ги е събирал и няма да се откажа от това.Смятам че на него няма да му е хубаво да знае,че са отишли в ръцете на чужди хора.Мисля че в днешно време мн от нас заминават за чужбина с надежда за по-добър живот,но явно реалността е друга.Номер едно,Благодаря от сърце и прав сте трябва да се посъветвам с по компетентно лице .Всичко добро и на 1 и на 2 !

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 1daad9e28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сигурно е така, за това и не ви укорявам, а само споделям мислите си.
Пожелавам ви успех!

Ray

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 4345e43622
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравейте!
Съжалявам много за загубата Ви.
Не са само спестяванията на баща Ви. Имате право да получите в качеството си на законни негови наследници и всичко, което фирмата работодател му дължи. Остатък от заплата, евентуално 13 и 14та заплата ( ако 13та не му е изплатена до момента). Не пишете за това, дали баща Ви е минал през съдебна медицина, какви са епикризите и дали, бидейки на работното си място, смъртта му е характеризирана като последствие от трудова злополука ( независимо, че е инфаркт, той може да бъде причинен И от неподходящи условия за труд).

Правни съвети не съм в състояние да Ви дам. Непозната ми е и юристката, която сте наели. За по-адекватен съвет, обаче, бихте могла да се допитате до Външно министерство, или до посолството ни в Никозия:
CYPRUS, NICOSIA, PC 1700 ENGOMI
Embassy of the Republic of Bulgaria
13, Constantinou Paleologou Str.
P.O.Box 4029
Телефони:(00357 2) 47-24-86,
47-27-40
Факс: (00357 2) 45-65-98

Във всеки случай, правата Ви надвишават тези, за които сте наели адвокат.

Дано съм била от полза!
Успех!

Холи

 
  ...


...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 3cbcf6731d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много Благодаря Холи. Хора като вас ми вдъхват кураж в такива случаи.Ще се възползвам от дадената от вас информация и със сестра ми ще опитаме да се свържем с посолството. Няма да оставим нещата така, защото съгласете се , от страна на фирмата, нещата изглеждат меко казано грозно и нехуманно. Обидена съм огорчена и много,както вече споменах,объркана. БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 3cbcf6731d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Относно епикризата, освен масивен инфаркт, друго не е споменато. Сега въпросната адвокатка, ще пледира именно за смърт причинена от лоши условия на труд.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 4345e43622
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Пропуснах да Ви кажа, че Да! - средствата ще получите след края на процеса, но със законните лихви по тях, считано от деня на подаване на иска.

Холи

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 3cbcf6731d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Огромно Благодаря Холи! Бяхте ми изключително полезна. Бъдете здрава!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d620f681d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте!
Моля, дали някой от вас може да ми помогне с адвокат в Италия, Венеция. Фирма за преводи във Венеция ми дължи 9000 Евро. Аз също съм фирма. След къртовски труд на моите преводачи, по искане на фирмата в Италия, им изпратих фактурите, за да ги осчетоводят. Въпреки многократните обещания, че ще платят, досега, вече повече от година и половина не съм получила нито Евро. С мои пари платих на някои от преводачите. Намерих адвокат-жена в Италия, във Флоренция. Не я познавам. Тя се оказва доста несериозна, не ми отговаря с месеци. Нямам и договор за услуга. Иска ми пари за започване на делото, за превод на документи и т. н. Предложих й да й напиша пълномощно във връзка с този случай. Тя обаче не желае да си даде данните. Просто търся друг, сериозен адвокат!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker