Опасна шофьорка ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Опасна шофьорка ли съм?
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1792 пъти
Здравейте, стана и моето време да пиша в този сайт. Доста дълго бях само читател и съветник, и ето, че сега аз имам нужда от вашите съвети. Момиче на 18 години съм. Преди пет месеца взех своята шофьорска книжка. Изкарах листовките с една грешка, взех изпита без някакви проблеми от първият път. Общо взето мога да карам. Карам често до село, към софия на няколко пъти, но ето го и проблема. Понякога когато колата се движи по инерция аз някак си просто губя представа къде съм и не знам как да го опиша но, всякаш сънувам и усещам че нямам контрол над себе си. Това става за не повече от минута, но забелязах че днес, на един светофар, бях втора кола, светна зелено и аз започнах да си играя със съединителя, не го правех нарочно. Дори не помня какво си мислех в този момент. Просто се отплесвам и не знам на какво се дължи.. Попринцип винаги внимавам и гледам да спазвам стриктно правилата. Но това не мога да контролирам, моля ви дайте ми съвети дали може това да е просто резултат на вълнение, че скоро съм взела книжка и още да не го осъзнавам или нещо такова, ако кажа на нашите, няма да ми позволят повече да се кача на кола въпреки, че знаят че горе долу се справям добре, кажете според вас опасно ли е да се качвам на кола и на какво може да се дължат тези състояния.
Много моля модераторите да публилуват историята, горещо очаквам отзиви. Благодаря, че отделихте от времето си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: a6a165cbd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Карай с придружител, БЕЗ музика и всякакви отвличащи вниманието неща докато ти се изясни какво става. Мисля, че не е нещо сериозно, но проверка му е майката - само с придружител!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f373e1e643
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Докато не станеш наистина добра винаги гледай да не си сама в колата, че като почнеш да се разсейваш нанякъде да има кой да те накара пак да се фокусираш, защото понякога не 1 мин, а секунди са достатъчни за да направиш голяма беля. Успех и никога не карай когато си уморена, под стрес, ядосана, болна и т. н., особено докато не станеш наистина добра.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0cbe4ba5e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Аз също понякога изключвам, когато шофирам, но продъжавам механично, явно рутината си казва думата. Имам книжка от 10г. и шофирам ежедневно. Но ти си нов шофьор и може да е опасно, още нямаш правилните ракции на пътя, които се постигат с много каране. Права си да се притесняваш. Опитай се да не шофираш, когато си сама в колата. Поне на първо време.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 32b3723f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много Ви благодаря за съветите

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 71a7e5444e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нямaш още рaзвит инстинктa. Трябвa дa се нaсилвaш дa бъдеш концентрирaнa единствено и сaмо в шофирaнето.
Зa рaзликa от другите, НЕ препоръчвaм след вече 5 месецa дa рaзчитaш нa друг в колaтa. Тaлa ще се отпуснеш повече, но волaнa е в твоите ръце и педaлите в твоите крaкa, трябвa дa свикнеш дa рaзчитaш нa себе си.
С времето стaвa инстинкт, мижеш дa слушaш музикa, дори дa се пооглеждaш, но вече ще можеш зa чюст от секундaтa дa преценявaш рaзстояние, ситуaции и т. н.
Зaтовa и често съм чувaлa, че докaто не нaвъртиш поне еднa годинa грaдско, трябвa очите ти дa сa нa 8.
Хaхa, имaше един лaф "секундa невнимaние- цял живот мъртъв".
Тa, по време нa шофирaне се съсредоточaвaй дори нaсилa, дори когaто смятaш, че в моментa нямa нуждa, тaкa ще си създaдеш нaвикa дa си винaги нaщрек и в готовност зa непредвиденa реaкция. Всичко с време. Всички сме били тaкa в нaчaлото, нa мен ми се схвaщaхa рaменете и гърбът от нaпрежение :) но сегa, смея дa твърдя, че съм много- много добрa.

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3765f475fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиди на психолог.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 87fbac4b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Я иди се прегледай при невролог за всеки случай!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9b2b058cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ходи на психо тест, как можеш да се разсейваш докато шофираш ти даваш ли си сметка какво можеш да направиш?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4f81f25b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм шофьор от 14г. Имам професионални категории. Сегашната ми работа е свързана с много каране и ежедневно карам из цяла България. Опита ми ме е научил да съм постоянно на щрек и освен това да гледам 1-2 или3 коли напред, като с това предвиждам и евентуалните им ходове на предвижване. И винаги се съобразявам с възможносттите на автомобила си/независимо дали е личния или служебния/. Както и с пътната обстановка-дъжд, вятър, сняг, мъгла, сухо време, ден или нощ. Това е начина да оцелееш без да навредиш на никого, дори на себе си. Аз за себе си мога да кажа че съм толераннтен шофьор спрямо другите колеги на пътя и педераст д педерасттите -с големите отворковци на пътя, евала не им правя. Карай си нормално и не се разсейвай много много. Ще се радвам ако съм помогнал поне малко. Опита идва с карането. М 32

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3d1b234ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Трябва си време, докато свикнеш. Може би се уморяваш в един момент и започваш да изключваш. Аз изключвах по подобен начин на курса още. Най-добре наистина покарай няколко месеца с някой в колата, докато свикнеш напълно.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c22f4678c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вече са ти дали правилни съвети, пък това е и правилото, до две години(за толкова време се придобива самочувствие, че си вече улегнал шофьор), карай винаги с придружител. По добре ползвай услугите на друг, отколкото да рискуваш живота си, а най вече живота на околните. При по сложна ситуация, такива си затварят очите с ръце и си изключват разума. №3 го потвърждава, -: " Аз също понякога изключвам, когато шофирам, но продъжавам механично"!? Продължава механично!? , т. е., на автопилот, без нейно участие. Това е много, много опасно, ставате потенциални убийци. По добре не шофирайте, или шофирайте на полигони, докато добиете самочувствие. Ако за себе си не мислите, мислете за околните, най вече за децата!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker