Не издържам, помощ!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не издържам, помощ!!
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1582 пъти
В безисходица съм. Жив съм, но сякаш не живея, а само съществувам. Нямам сили, не издържам. Имам чувството, че животът ми мкнава просто ей така, без да се случва нещо съществено, на бавен чернобял кадър. Не съм удовлетворен каквото и да направя. Имам една вътрешна празнота, и моля ви, не ми казвайте, че съм негативен. Позитивната психология помага и е действително факт, но много се преовеличава с нея.

На 19 г съм. Петък тази седмица ставам на 20. Животът ми е развалина. Боледувам още от малък, затова съм изпуснал много от училище и така не успях да наваксам, имах оценки колкото да мина. Бедни сме. Нямах и нямам равен старт, като всички други мои връстници в училище. Нямам самочувствие, имам проблеми с очите, по-мургав съм и съм пълен. Никога не съм имал приятелка. Нямам и истински приятели. Няма как да запиша в университет, защото има вероятност никога да не ме приемат, а съм далеч от голените градове, нямам пари, информация, близки, които да ми помогнат, нищо. Живея на гърба на нашите, които дават всичко от себе си, за да съм добре и да не ми липсва нищо. Но може би различните поколения си казват думата. Най-много от всичко искам да се изнеса от къщи и да избягам някъде. Чужбина или някой голям град. Да работа и сам да се науча да се справям с живота, да плащам сметките, да си бамеря приятелка и тн. и т. н. но как, кой, Аз? Кой съм аз, какво съм, какво имам, нищо. Далеч, от всичко и от всички, тревожност, омръзване, неспокоиство. Надалеч-мечтаната дестинация, бленуваща от мен за ново бъдеще, ново начало, надежда. Писна ми. Трябва да направя нещо с живота си. Липсва ми смелост и решителност. До кога? Полудявам ли? Ако си помислихте, че съм песимист, не, не р вярно, реалист съм.

Отчаян съм. Не знам накъде да поема. Моля, помогнете :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2c94dc5ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спреш със самосъжалението и с претенциите. Приеми просто, че не всеки може и трябва да учи висше, а бедността и болестта ти не са извинение - у нас образованието е безплатно, а и има вечерни курсове или следобяд са длъжни учителите БЕЗПЛАТНО да се занимават с хронично болни ученици, но е трябвало желание от теб и инициатива от родителите. По принцип необразовани родители нямат приоритет в образованието и може би тук ти е по-скоро проблемът, не в бедността или болестите. Аз идвам от бедно семейство и съм изкарала 6 пневмонии по време на ученето си и заради лошата храна и условия на живот, но съм наваксвала - то е и до желание, но и до възможностите, с които се е родил човек. Не всички имат способностите да учат теории и има просто хора на практиката и на ръчния труд.
Приеми просто, че ученето не е за теб, но пък това не е краят на света. Ти може би имаш съвсем други заложби - например си креативен, имаш въображение или може би си добър с ръчната работа или работа с машини.

Ти пишеш, че искаш да избягаш в чужбина и така нататък, но ще останеш разочарован - не можеш да избягаш от най-голямата пречка в живота ти - себе си и самосъжалението ти.
Жалко е, че не пишеш нищо за нещата, които обичаш да правиш, за интересите ти, за да ти дам някаква насока за професия, но като цяло знай, че занаят се краде и трябва да имаш интерес към занаята и темата.
В момента например много се търсят ДОБРИ готвачи, мотивирани хора като цяло в гастронимията, в туризма и има много професии, с които можеш да печелиш добре и без висше. Висшето не ти е гаранция някаква за успех, а точно обратното ако не е заслужено - губи ти времето. Теоретично и ти можеш да завършиш висше в някой хали-гали университет - и какво от това? Загуба на време и пари, но да нямаш висше не може да ти е оправдание, за да нямаш професия. 70% от българите имат средно образование и това е нормалното и достатачно образование за живота. Висшето е за малцинството и не е необходимо по принцип, а СРЕДНОТО ти е необходимо професия и мотивация.
Не пишеш също дали имаш завършен 10 клас, но ако имаш - отиди да си вземеш диплома за Средно образование по новия закон. Ако нямаш завършен 10 клас, направи всичко възможно да го завършиш задочно, а професия може и с курс.
Давам ти няколко професии БЕЗ ВИСШЕ, които в момента много се търсят и се печели много добре. Нарочно избягвам физически натоварените занаяти, защото си явно болнав, но да - лесно няма никъде. Не казвам, че са правилни за теб долните занаяти, но ти нищо не казваш за уменията си и интересите си и просто в момента за това се сещам.

1. Готвач
2. Масажист (не рехабилитатор, за което се учи, а масажист - китайски масаж, тайландски, лечебен) - има голям глад и тук като мъж също има как да работиш
3. Охрана
4. Барман, сервитьор
5. Шофьор (не ти знам тук имаш ли книжка)
6. Някакъв вид майсторлък и занаяти - пекар, сладкар са по-леките физически, но може и мебелист
7. Продавач

За друго в момента не се сещам, но без инициатива от твоя страна няма как да успееш в живота и в работата.
Планът ти трябва да е завършване на средно (10 клас) професионална квалификация и после ходи в чужбина и зад чужбина, но без никаква квалификация ти нищо освен хигиенист не можеш да работиш или в строителството общ работник, но трябва да си здравеняк
Млад си, действай, но не си губи време в самосъжаление и търсене на оправдания. Разбира се, че е трудно, но такъв е животът и ако искаш повече, ще трябва да повярваш в себе си и да се научиш сам да се обичаш, уважаваш и харесваш. Промени отношението си към себе си и другите ще го променят и ще намериш и приятели, но в момента не си приятен за никого

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 3694b74170
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Звучи като депресия или тревожност, твърдо ии на специалист.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 999c519591
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Я не се съжалявай, мургав бил а какво да направя аз туркинята, която се смята от всички за стара мома на 21!! Цял живот дъм била пълна, подигравали са се със мен цели години заради това. не се съжалявай ами се стегни, и аз мислех като теб преди. Започни повече да излизаш запиши на курс нещо. Има безплатни такива по бюрата по труда, ще видиш, че повечето хора даже живеят по-лошо. Не всички има кой даги издържа. Хората нямат време да се самосъжаляват!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b852c797e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мотивация, мотивация и мотивация. Просто се промени към по-добро. Ако искаш да имаш светло и добро бъдеще то трябва да промениш живота си още сега. Започни и не се отказвай. Успех! : )

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: e9e9bb0af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 1 ``Образованието у нас е безплатно'' хахахахахахахахаха е не човек хаха безплатно каза в България ахаха

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2c94dc5ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да, номер 5, безплатно е - ти колко плати на учителите си да се занимават с теб 12 години, а?
Не само безплатно, но и задължително и който не се възползва, сам си е виновен, а които родители не се грижат децата им да ходят редовно на училище, трябва да бъдат санкционирани, защото децата нямат вина тук. Има интернати за 180 лв мечечно с покрити храна и всичко - пращаш детето там, а ако си социално слаб ти го плаща дори общината и се оттърваваш като не можеш да осигуриш елементарни условия за живот, за да се учи детето ти
Идвам от много бедно семейство и образованието, което ми даде България безплатно ми беше транплин и за университет в чужбина (елитен, 20 място в света), и за живота ми като цяло. Нито левче не съм дала за частни уроци, а учебниците ги купувах с държавната степендия за добър успех. Моите родители бяха от рода на тези на Автора - алкохолик и нестабилна майка, подтискащи, винящи и в същото време до крайна степен незаинтересувани от моето образование. Знам, че човек с желание може, защото страдах заради лоша храна и условия на живот от пневмония почти всяка година. Лежала съм в ТУБ диспансер заради проблемите си с месеци, но винаги съм наваксвала с материала и с последни стотинки се обаждах да моля съученици да ми носят тетрадки, за да преписвам от материала и на оградата са ми носили, защото ги беше страх да влезнат в такава болница. Всичкото е до желание, но и до интелектуални способности. Не всеки е човек на теорията и е жаден за знание като мен, която попивах като гъба, посещавах всички ЗИП и СИП (БЕЗПЛАТНО) и изчетох книгите от Окръжната библиотека буквално за 4 лв. такса на година, които спестявах също от храна и други нужни ми неща, а на училище ходих 4 км. пеш всеки ден в двете посоки, защото нашите нямаха пари за карта, носих си сандвич от вкъщи, който си правих сама, за да не гладувам.
С две думи от собствен опит знам, че образованието у нас е напълно безплатно, но се иска желание, воля, ЗАЛОЖБИ. На 60% обаче е труд, желание и учене и 40% са вече вродените възможности да се занимаваш с наука, а останалото е безплатно - който иска да се възползва,

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: bdb1149ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторът.
Мисля, че стана ясно, че говоря за университет. Моя грешка схжалявам и благодаря за коментарите. Мисля за специалист.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 43fb58971b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Запиши се в университет. Завърши висше образование.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ecf2514c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не можеш да кажеш, че позитивното мислене не работи като не си го пробвал. Като за начало структурирай мислите си така, че да не започват с нямам, не съм, никога няма да стане. Отрицанието пречи, то поставя граници на ума и душата. Опитай се да намериш някаква работа, колкото да изкарваш някакви пари за момента и да помагаш на родителите си, дори и да е сезонна, нататък ще намериш нова и по-хубава и т. н. Ставай сутрин рано и ходи да бягаш в парка, от всички физичезки "недъзи", само теглото можеш да промениш в момента, а като бягаш всеки ден ще получиш ударна доза спокойствие и самочувствие. Приятелката ще се появи след като постигнеш тези неща, не я мисли толкова. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker