Имам ужасни пъпки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имам ужасни пъпки
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1231 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 13 години и имам ужасни пъпки и черни точки, пъпките не са гнойни а най-обикновени, но от 2 години ми излизат все повече и повече, всички в класа ми се подиграват и ми викат пъпчасалата... Пробвах със силицилов спирт който си купих от аптеката за 2 лева и всеки ден си чистех лицето с него, помагаше ми, но после взеха да ми излизат повече. Сега в момента си почиствам лицето с някакъв лосион против акне на Milva, но не ми помага особено, моля ви препоръчайте ми някой крем или нещо друго, защото вече дори и аз не мога да се гледам!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 591e1c7f81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   на Avon намери списание или от интернет магазин си поръчай има за акне за пори и т. н. много за лице са търси нещо със салицилова кисилина ( мисля че така се пишеше извиниме ако бъркам)) но да е поне0, 3 - 0, 5% киселината търси го в шишенце по малко за пъпки нещо трябва да пише но като маските такова а не от тези който ги мажеш и миеш дори и да не намериш това за което ти говоря има доста други в тубички с повече кисилина вземи си от тях с мажи пъпките то става на люспи това което ти казах аз но се мие после с него изчезват много бързо но го няма във всяко списание има подобни от който също съм доволна аз.. също със спирт но малко да не си изгориш лицето почиствай го редовно със спирт а тези пъпки и аз имах преди много попринцип с това което ти казвах само ги разранявах леко слагах им от този то е като гел и до ден изчезваха но и аз трудно улучвам списание в което да го има и използам подобни продукти пак на тaзи фирма но преди около 3/4год. бях с адски много пъпки и затова от опит ти ги казвам тези няма всички да изчезнат ей така с повече третиране малко по малко ще изчезват но сега си в такава възраст просто.. но каквото и да си взимаш търси с повече салицилова кисилина защото тя върши цялата работа също има едни шишета по големи то е за миене на лице пак с кисилина бих ти го препоръчала за черните точки понеже за пъпки не е толкова ефекасно както тези който ти казах вече.. иначе със спирт само ако не си ги барала и са цели на разранени пъпки не слагай ще стават рани.. а на разранени с тези гелове изчезват за по малко от ден но внимавай все пак иначе за друго не се сещам по често го мии и това е друго спасение няма понеже те са от възраста след година две няма и да си спомняш за тях аз имах пъпка до пъпка а сега много ми се изчисти лицето само тук там черни точки но и това е твърде рядко :) търси продукти с салицилова кисилина колкото може повече % да е само това е спасението..

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dade772eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момиче, просто промени храненето си. В момента хормоните ти бушуват и от най-малкото нещо ти излизат пъпки. Не яж сладко и не прекалявай с тестените изделия, мазните и тежки храни. Наблегни на плодове и зеленчуци, нека те да преобладават в менюто ти. Само за 2-3 седмици ще спрат да ти излизат пъпки, гарантирам.
Ако вече имаш менструация, нека майка ти те заведе на лекар, може да имаш някакви нарушения на яйчниците. Макар че според мен си много малка и едва ли има нещо такова, хубаво да те прегледат на ултразвук и да отхвърлят диагнозата поликистоза.
Друго нещо - започни да спортуваш. След спорт- задължително си измивай лицето и вземай душ!
Не си мажи лицето със спирт и съмнителни лосиони. Мий се с леки средства за измиване /от тези в тубички, но не от най-евтините, а от среден ценови клас - които са по 7-8 лв., може и да е по-евтин продукт, ако е български с розова вода/. Горещо препоръчвам вместо лосион да ползваш розова вода, не е скъпа и дори да не помогне, няма да навреди.
Може да започнеш да приемаш и бирена мая. Имай предвид обаче, че в първоначалния период на прочистване с нея може да ти излизат пъпки, дори повече от обикновено - това е за кратко и бързо ще отшуми, недей да се отказваш да пиеш бирена мая заради това. Кожата ти е млада и много бързо може да се оправи, просто спазвай тези съвети (или поне част от тях).
Препоръчвам още и чай от коприва, по 1-2 чаши на ден. Може и зелен чай или чай от лайка. Чайовете консумирай без захар.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b410d3c419
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Aкне Аут (Активен Лосион) парна баня и внимателно изстискване на черните точки. Само това ме спасява, иначе е някакъв ужас...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c4f5daca95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Розова вода, акне аут, мий си често лицето предо да слажаш кремове и всякакви работи също сутрин и вечер.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 47ad8d3b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако имаш възможност, въобще не се колебай да отидеш на преглед при дерматолог. Потърси информация в нета за някой наистина добър и действай. Не обръщай внимание на подигравките - акнето ще мине и ще замине и не допускай тези простотии да ти повлияят на самооценката. Много от 'НЕпъпчасалите' в даден момент така разцъфтяват, че им е бедна фантазията от къде е дошло :D А ти просто потърси най-добрия възможен дерматолог и отиди и в никакъв случай не си прави експерименти сама върху лицето, защото положението може да се влоши ужасно. Успех и много спокойствие ти пожелавам!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker