Нямам приятели, всички около мен ми завиждат... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нямам приятели, всички около мен ми завиждат...
преди: 13 години, 7 месеца, прочетена 5528 пъти
Аз съм мъж на 24 години, в момента нямам нито 1 приятел, всички около мен за завистливи и злобни и ми мислят злото... Роднините ми, колегите ми в работата, познати в моя квартал, "приятели" - все читави хора, които съм отдалечил от себе си, понеже когато постигна някакъв успех, злобно и завистливо започват да ме гледат с други очи, а аз усещам и виждам през маската, която си слагат... Всички знаем, че българите по принцип са невероятно злобни, завистливи и отвратителни и когато някои постига успех, всички си поставят за цел да го препънат и да го върнат по-долу, където е бил преди това...

Ще посоча елементарен пример от съвсем скоро:
Една банка ми отпусна кредит, с които си купих кола на старо... Резултат - завидяха ми на кредита, на колата, дори някои ми е издрал с ключове вратите... Все едно няма да изплащам кредит, а съм намерил парите на улицата, колата не е на 13 години, а от магазина чисто нова т.н.

Аз винаги съм бил амбициозен и съм си поставял малки и по-големи цели, които в повечето случаи съм постигал... А хората, с който ме е сблъскал живота винаги са се дразнели на желанието ми за успехи и амбициите и ме намразват, когато ме опознаят по-добре, и разберат, че е въпрос на време, желанията, мечтите и плановете, които правя, да се осъществят. Мисля, че основният проблем на Бай Ганьо Балкански е това, че когато някои постига нещо, той не се амбицира да го постигне и той, ами има за цел да го спъне и да блокира пътя му доколкото може. "Не е важно аз дали съм добре, важно е комшията да е зле"... От там идва всичко :-(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 7 месеца
hash: f195bde274
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Струваш ми се горд човек, да знаеш на гордите хора винаги им се струва че са в лоша компания.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: d700fefafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не зная какво се е случило с теб. Около мен всички хора са амбициозни и общо взето постигат целите си. И аз може да се каже, че съм така, но от друга страна тепърва започвам. Когато видя някой успял и си мисля как трябва повече да се трудя. Затова и искам такова обкръжение.
А за колата- не ми звучи да е много за завиждане. Ние българите не можем без коли и всеки дори да няма толкова пари, намира за това. Сигурен ли си, че не си паркирал на тротоар, за пример? Защото ако съм аз не само вратите ще ти издера. :П

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: bc1c7f36d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Така е,какво да се прави..съвета ми е да не ти пука

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 007f0c0fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, повечето са завистливи за съжаление. Ще намериш правилните хора. Вижда се, че можеш да го направиш. Що се отнася до хората около теб в момента....използвай това в своя полза. Игнорирай ги, не им обръщай внимание. Те нямат смелостта да постигнат това, което ти си постигнал за себе си.

И недей да подхождаш към някой "новодошъл" :) с мисълта, че ти завижда, защото има опастност това да ти стане фикс идея.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 942e5f1038
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мисля, че имаш много лоша настройка към света. Не знам дали идва от родителите или от средата ти, но не си ли се замислял, че общуването е двустранен процес. Понякога ти сам предизвикваш отношението на хората към теб.
Имам един такъв познат. Все се оплаква от същото, но всъщност никой не му завижда. Той просто е заклет егоист и има такива странни реакции към останалите понякога, че просто никой не го харесва.

 
  ...


...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 255317571b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Напусни тая държава, отиди в някой държава, където има по-добри хора - Португалия или Испания.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 дни
hash: b62df4cc5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   не се предаваи народа е казал не се прави на такьв какьвто не си за да не станеш такьв какьвто не искаш да си вярваи в себе си

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 27edf0da20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За съжаление българите сме така - "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле. " Аз също съм изпитвала завист, дори за абсурдни неща от сорта на това, че съм безработна и съм зависима от родителите си. Що за болен мозък би завиждал на нещо подобно? Сега като си намерих работа въпросният завистник вече се пукна от яд, понеже не понася да има и някой дето да е по-добре от него. Така е в България за жалост - аз също се замислям сериозно за емиграция. Навън нравите и хората са други - притествам всеки да го направи.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 79fefd97c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Всичкото е вярно, но мога да ви кажа, че не само българите са такива! Едва ли не само в България хората са толкова завистливи - да, да.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8bd340a278
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Българите освен, че много се дразнят някой като успява, са големи песимисти и само се оплакват, но нищо не правят, а някой като прави за да се развива, го оплюват. Не виждаш ли че са нито напред, нито назад? Ако някой е 2каджия му се смеят, ако е за 6-ци му викат зубър! Разбери, българите са така, недоволни от положението при всякаква ситуация, но пасивни в подобряването му. Има и изключения разбира се, но самия факт, че създадена 681г държава има още села без канализация, от елементарна хигиенна култура трябва да не се примиряват с това, но са се примирили, а има държави от 17 век и определено са развити, при положение че са колкото 3 -4 Българии.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: bde32e9b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   10, съгласна съм, но само с първото ти изречение. Не си прав обаче, че българите са се провалили като държавници - има ни, докато 99% от „държавите“ от Средновековието ги няма. Това е достатачно. Византия я няма дори, нас ни има. Нито една държава, която ни е поробвала някога я няма - и Османската имоперия я няма дори!
Българите сме големи сървайвъри. Първо да оцелеем, всичко друго - допълнителна екстра.
Не всички са завистливи и т. н. - зависи от града, дори от квартала, от семейството. На хора като автора мога да препоръчвам да се премести в квартал, в които също живеят динамични и амбициозни хора.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 767f1efa69
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вярно е, че повечето са завистливи и не се замислят затова, че на теб ти е коствало много, за да постигнеш това благосъстояние и, че всеки, ако реши може да постигне по-добър живот вместо постоянно да слухти по чуждите съседски врати и да наднича в чуждата паница...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker