Един коментар - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120496)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Един коментар
преди: 13 години, 7 месеца, прочетена 2385 пъти
Тоава е един мой коментар за едно момиче, отчаяно от това, че няма с какво да демонстрира статус, какъвто демонстрирата съученичките й.

Това не е най подходящото място за нещо по сериозно написано, но ми избива шайбата и ще го тръшна тук...
Изобщо не е важно с колко пари ходиш на училище, а как се чувстваш и защо. Да, на пръв поглед проблемът е в това, че другите демонстрират по висок статус (макар и не във всички случаи да е реален).

Проблемът не е дори в това, че едно момиче има този проблем. Главният проблем е във ежедневно внушаваните ни чрез всякакви средства на пропагандата идеи, че свободата и демокрацията ни се състоят в това, всеки да получава и да се ползва от толкова, колкото е заслужил (разбирайте: заработил, спечелил в честна надпревара или в краен случай от тотото). А в същия момент ни се втълпява, че всички сме с равен старт, раждаме се еднакви и т. подобни глупости. Не виждате ли кои се ползват от благата (мутри и мутрясали интелигенти, адвокати на мафии, икономически мафиотски структури), а кои опъват каиша (над 80% от БЪЛГАРСКОТО население?

Делят ни на цигани, турци, помаци,и ни вменяват вина, че не ги търпим. А разковничето не е в национализма. Ние не се мразим помежду си. Само се стремим да захапем повече от малкото, което ни подхвърлят. Кофти е, че това момиче е пред абитуриентски бал, а не може да пише вярно. Още по кофти е, че почти всички на нейната възраст са обречени на лумпенизация. Така, неориентирани в законовите уредби, които мошениците в управата ни сами редят както си искат, те, нашите потомци никога няма да са в силата си законно да изискват правата си. Те винаги ще си останат на дъното. Момичетата на тази възраст могат да изкарат по някой лев с проституция, но кому е нужна тя? За една рокля? За 100 лв? Чули ли сте да има проститутка -пенсионер? Да управлява народът, означава само едно - властта да се контролира от най бедните -хромите, сакатите, недъгавите, слепите... Само те усещат с битието си тежестите на живота. Но за да контролират, трябва да са грамотни (но не просто да могат да четат и пишат). Това беше комунистическата идея, идеята на безплатно за хората (не за държавата) образование, участието на работници и хора от народа в парламента (тогава -народно събрание), която се оказа утопия. Щом допуснахме не ние да управляваме парите, а те нас, голямата част от нас, ще измре от глад, а не от преяждане. Комунистическата идея се опита да се изправи срещу властта на парите, но тази власт се крепи върху морала на продажници, които не просто очерниха идеята, а я продадоха, заедно с всички нас.

Ликвидиране на възможността един човек или фамиля да стане свръх богат. Материален лимит на всеки, дори на най умния, световно изявения или къфто и да бил герой, камо ли политик, пък ако ще да е президент. Ако даден финансов ресурс не може да се реализира за подобряване на живота на масовия гражданин, по добре той да се унищожи, но в никакъв случай да не се натрупва на едно място и да се управлява от един човек. Но това никога няма да се случи, защото ВСИЧКИ ДО ЕДИН, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ, ДОРИ И АЗ, СМЕ ПРОДАЖНИ. Треперим над живота си, предпочитаме да робуваме за парче хляб, вместо да умрем, но удовлетворени, че сме убили поне един злодей. В една книжа, гениално написана от двама братя, се казва, че "би могло, но само и единствено едновременно в целия свят". Други умници, обаче видяха възможност да се облагодетелстват приживе, прекъсвайки започнатото и израждайки го в присвояване на идеята, както и на държавата, а също и на цяла група държави, обричайки ги на жалко съществуване. Всъщност, демокрация (в превод народоуправление) има само там, където има "демос" (народ), а тъй като ние сме превърнати и продължаваме да се превръщаме в стадо, при нас е в сила принципът на залъка и тоягата. ДОКОГА? Дано това дете съумее да се организира и вплете в някаква борба за да не живеят и неговите деца в сегашния филм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker