Някой газил ли е котка? Само за съчувстващи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Някой газил ли е котка? Само за съчувстващи
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 3711 пъти
Здравейте!

Наскоро си взехме котенце с приятеля ми и той все повече се привързва към животното, макар да се стараеше да е по-резервиран.

Днес ми се обади много разстроен с думите, че едно такова като нашето му е изскочило пред колата и не е успял да избегне фаталната за котето случка. Усещам, че много му е оказало сътресение в чувствата, а и как не да видиш малко животинче под гумите си, да знаеш че ти си го убил.

Моля ви кажете как да му помогна, да се почувства по-добре, какво да му кажа?

Много ми е мъка да го слушам така разстроен, знам че трябва време да му мине, но все пак ако имате съвети ще се радвам да ги споделите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: c85d677ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Значи първо има ОГРОМНА разлика между умишлено и непредумишлено убийство. Разликата дори не е количествена, а е направо качествена. Инциденти стават навсякъде. Приятелят ти не следва да се тормози за подобни неща, още повече ако нищо не е могъл да направи по въпроса.
Да, газил съм котка, дори 2 пъти. Глупавите животни сами се шмугват под колелата, сякаш ако не пресекат точно в този момент улицата Светът ще свърши! Е, свършва, ама само за тях...
Но най-много ми е ставало жал от следната случка:
Бях студен и привечер излизах за купон на гости. Като минавах покрай една градинка чух много миличко котешко мяукане. Беше някак си приятно, но и същевременно умолително - все едно беше насочено точно към мен и искаше да ми каже нещо. Понеже съм в някаква степен фен на котките, спрях и се огледах откъде идват звуците. От ниската трева и храстите (в сумрака трудно се виждаше) към мен се насочи едно коте. Веднага взе да се гали в протегнатата към него ръка и да мърка, все едно се познаваме от години, а то е домашното ми коте. Нещо обаче в придвижването му ме смущаваше... Понеже бях клекнал да го погаля, а то идваше фронтално срещу мен уж нямаше нищо нередно, но когато го огледах изтръпнах от ужас - цялата му задница, т. е. задната половина на тялото му беше премазана, плоска, направо 2D! Изтръпнах от ужас... клетото същество беше обречено, цяло чудо беше че беше в съзнание, мяукаше сладко, галеше се и мъркаше сякаш търсеше у мен спасение... Сърцето ми се сви и сълзи бликнаха от очите ми. Такова съчувствие и емпатия дори към човек не бях изпитвал преди това. И НИЩО НЕ МОЖЕХ ДА НАПРАВЯ! С 1/2 нефункциониращо тяло то щеше със сигурност да умре. Погалих го още малко, поговорих му успокоително и с голяма мъка на сърцето го оставих. Ако имаше дори минимален шанс да направя нещо за него, дори и куцо да е, сакато да е, но да оживее - бих го взел. След това цяла вечер не бях на себе си. Дори и сега, много години по-късно, като се сетя и ме връхлитат онези чувства.
Но за сгазените котки не изпитвам никаква вина. Нещо повече - смятам, че това е полезно за психиката ми. Разбира се вземам си поука и взимам всички необходими мерки инцидентите да не се повтарят, като например - карам бавно в рисковите райони, гледам да не е по тъмно, и дори съм си сложил по-мощни крушки на фаровете за да виждам по-отдалече ако някаква ситуация тръгне да се заформя. Но вина да изпитвам - не, съжалява. Не съм ги убил умишлено и съм сигурен, че дори и Господ не би ме упрекнал за тяхната смърт.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 07cd8462c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Котка не, за 10 години "стаж" зад волана прегазих една змия, една катеричка, и едно врабче. За катеричката ми стана много мъчно, стана в града, с периферното си зрение видях как тя буквално влетя под колата от ляво и отиде под задните гуми, стана светкавично и въпреки че не карах бързо не успях да спра. Не съм искал да газя никого, обичам животните, но понякога е просто неизбежно :( До блока ми има контейнери за смет и там винаги се навъртат котки, котенца и кучета, винаги много внимавам когато минавам от там и съм спирал десетки пъти да избегна сгазване на невнимателни животинки. Съчувствам на приятеля ти.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: e7536fac6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Добре ще е да отиде на терапевт, особено ако му се налага да шофира всеки ден!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0298c90b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Просто го разсейвай с любов. Не му давай възможност да мисли за друго, винаги му отвличай вниманието, но само времето ще го малко утеши. Цял живот ще си спомня за тази случка. Аз не съм газил, но пред очите ми сгазиха. Досега не си спомнях, но при това напомняне от темата ви, това което видях преди 50 години, сега ми се прожектира като филм, дори си спомням как котето агонизира. Беше се скрило под една кола и при потегляне гумата мина през него. Котето така побягна, че си помислих, че нищо не му се повреди, но след десетина метра умря. Всичко е пред очите ми. Ако приятелят ти, не е видял умрялото коте, по лесно ще го забрави, но ако го е видял, няма забравяне.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 51cf228c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

7.   О! Съжалявам! И за котето и за приятеля ти! Явно обича животните и сега му е страшно тъжно и се чувства виновен. Не знам как да го успокоиш, май просто му трябва време да го преодолее, но съм сигурно, че сега винаги ще кара много внимателно. Колкото до котето, колкото и да ми стана мъчно, явно такъв му е бил късметът.

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 3f9b05fa73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Предполагам понякога е неизбежно, но в населено място с огр. 50 си е напълно предотвратимо. Засега мисля, че не съм, по главен път минаващ през населено място мога да реагирам отраз, но ако е на автомобилен или магистрала абсурд. В малко населено място карам с до 50, 40-50 и нямам проблеми. Животното като види кола и се панира, бяга наляво, после се върне, после надясно и ако човек карам малко по-бързо го е отнесъл. Иначе са ми газили доста котки, удряли също. Последното беше подобен случай като на nomer 2, само че живя мисля няколко месеца. Разбира се с инжекции отначало, после си ядеше, но то когато задницата не реагира... Иначе съм виждал да удрят животно, след определено време като се връщахме животното се въртеше в кръг, ударът да е бил с 60-70 км. Оправдавам само ако е блъснато на автомобилен път и огр е 90, но в градско с ограничение 50, не изцяло си е вина на шофьора, изключвам изключително редките обстоятелства.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c71ae9032b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   За огромно щастие на мен не ми се е случвало да отнема живот на пътя. Млада шофьорка съм още - карам от 2 г. едва едва година да съм направила всеки ден каране. Един път бях на косъм да сгазя едно таралежче - беше на път извън населено място и като по чудо карах с около 40 защото сменях станции и като погледнах напред го зърнах едва едва кретащ на средата на платното. Добре, че нямаше коли защото направих опасен завой наляво и се качих на тревата, но слва богу успях да спася живот. Колата ми още има една мъничка драсната реска отдолу на бронята от клоните, през които минах :)
А за приятеля ти, разсейвай го с други теми и занимания, няма да се оправи веднага, но времето лекува ще го преодолее.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: db87fdf347
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Много кофти.. не ми се е случвало, просто като видя, че се движат близо до платното и намалям, но има и такива, които изскачат и явно случаят на приятеля ти е подобен. Аз самата имам котка в къщи, предполагам какво му е, но няма какво да се направи. Напоследък и аз попадам на много умрели животни и повечето наистина са прегазени котета, почти винаги малчугани. Направо ужас.. Няма какво да направиш, просто бъди до него, докато го преодолее... времето лекува.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6713ba3071
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора: Благодаря много за коментарите!

Ситуацията е била с 30 км изскочило между другите коли, но явно директно под гумите на колата. Усетил е как минава през него и слизайки от колата само се е молил да е минал през задната му част, за да успее да го спаси евентуално, но за жалост е била предната част от тялото. Успял е да види само 2 помръдвания с опашката.

Възрастна жена наблизо се е опитала да го успокои, че наистина не е имало как да реагира по-друг начин, в опита си да избегне сблъсъка, но... както казахте, времето ще помогне.

Предложих му да го погребем, но нищо не каза.

Благодаря ви отново за коментарите!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 95f13b04d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   "Предложих му да го погребем, но нищо не каза. " -това уби всичко!? А той какво направи с котето, хвръли го в контейнера за смет ли? Или го остави да го размажат и другите коли. Щом не го е погребал, не е толкова милосърден, колкото го представяте. Как може да се двоуми, дали да погребете котето. За това няма оправдание. Още утре ще го е забравил, ако вече не е.

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dc990e1dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Колата - оръжие за масово унищожение. Но най-пострадалия е създателият й.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9e31550f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Здравейте.. знам, че темата е стара но на мен преди минути ми се случи същото, адски ми е зле плача и не мога да спра просто не знам много е гадно да отнемеш живот няма значение човешки или на животинче дори по зле те са чисти създания непокварени, чувствам се сякаш съм извършила нещо непростимо и аз имам и котка и кученца не знам ако това коте е домашно какво ли ще им е на стопаните му просто не знам страшно зле ми е не знам даже какви глупости пиша но знам че заслужавам наказание не знам какво да направя за да се почувствам по-добре помагайте

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 15ef1b9892
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 18, не си го направила нарочно и не заслужаваш никакво наказание. Не се обвинявай, понякога се случват такива неща, част от живота е.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b228964add
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Животните нямат естествени инстинкти за защита от автомобилите, особено котките заради поведението им в диво състояние. Котката е дребен хищник, който ловува предимно нощем и тактиката им на оцеляване е когато излязат на открито и се чувстват застрашени да се стрелкат максимално бързо докато намерят прикритие. Когато пресичат улица с движещи се автомобили действат по същия начин, при което шофьора просто няма време за реакция. Случвало ми се е два пъти, котката тръгва буквално на няколко метра пред движещата се кола и се пъха под гумите, като всичко става за няколко стотни от секундата. Скоро ми се случи да стана свидетел на подобна ситуация, в едно село се движехме колона от автомобили, като пред мен беше един бус. Движехме се с 40-50 км/ч, една котка се спусна точно преди буса, мина между предните 2 гуми невредима, но задната гума на буса мина през главата и. Беше грозна гледка, няма да давам повече подробности, всичко стана на 10-15 метра пред мен.
В повечето случаи просто няма какво да се направи. Кучетата са малко по-добре, понеже природата им е да ловуват в открити пространства, по-добре могат да преценяват опасностите, дори съм виждал да чакат светофара на кръстовищата в града и да преминават заедно с пешеходците.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker