Откраднат мобилен телефон - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Откраднат мобилен телефон
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1140 пъти
Преди седмица ми откраднаха мобилния телефон samsung galaxy s5. Отидох в полицията направих каквото трябваше.. Та въпросът ми е намират ли телефоните или да пия една студена вода?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: e2efbbc37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По принцип телефон се намира буквално за минути. Просто трябва да се проследи номера на апарата (IMEI).

Само че нашата полиция по правило не се занимава с откраднати телефони, лаптопи и подобни. Имам двама познати - единия с откраднат телефон, другия с откраднат лаптоп. Отговорът и за двамата е бил "с такива дребни случаи не се занимаваме" (сякаш пък с едрите са цъфнали и вързали).

На теб са ти спестили репликата, но става въпрос за същото. Този, на който му откраднаха телефона, работи в м-тел и сам си проследи телефона и каза на полицията къде се намира, трябваше само да отидат и да го вземат, но отговорът им беше същия.

Пък и в момента са още по-заети с искане на 20 заплати. Щях да съм ЗА да взимаха и по 100, стига да вършеха някаква работа, освен да събират рушвети, но уви - макар да сме на 6-то място в света по бр. полицаи на глава от населението, полицията ни е на първо място по липса на резултати. За сведение нашата полиция разкрива само 2% от кражбите. Т. е. ако откраднеш нещо, вероятността да ти се размине е 98%. Това е по-безопасно и от секс с презерватив. Дори презерватива дава по-малка сигурност.

Така че пий една студена вода и не забравяй да си плащаш данъците, за да им се плащат 20-те заплати.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7c0de84292
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Аман от злобни и неграмотни хора тук! Полицията няма нито техниката, нито правомощията да проследява IMEI. Това могат да направят само трите мобилни оператора, задължително и трите, защото в този апарат, дето го търсим по IMEI, може да бъде сложена нова SIM карта. Това, обаче, може да стане само след разрешение от съда, съгласно последните законови изменения. За всичко това трябва време и не може да стане веднага, в деня на кражбата. При заведена жалба, всичко това ще бъде направено, защото не може да не бъде. Намирането на телефон, обаче, освен друго е и въпрос на късмет. Ако той не бъде включен след кражбата в една от трите мобилни мрежи или бъде изнесен в чужбина и работи със SIM карта на чужд оператор, няма как да бъде засечен по IMEI.
И за протокола - на отворкото с коментара за 20 -те заплати му трябва само веднъж да събира трупове по шосето или из бордейте, за да си отговори правилно на въпроса, защо полицаите вземат тези пари, а той - не!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 741b519bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз също нямах много късмет с телефоните, откраднаха ми с4 после с5, с4-ката я намериха, с5-цата не, зависи и на какъв полицай попаднеш, на повечето не им се разправа.. хич. Аз не съм в Бг като се прибера ще пусна отново документите на с5, пожелавам ти Успех на теб :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: e2efbbc37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   2, кое му е злобното, като един телефон не могат да намерят, а за разкрито убийство аз лично не съм чул? Най-много да натопят някого, само за да се каже, че са си свършили работата и да си приберат заплатката, нищо че невинен ще лежи в пандиза.

Явно си полицай. И моята работа не е е лесна, има хора, които всеки ден си рискуват живота в мините, рискуват да си отрежат ръцете на разни машини, ама не реват за 20 заплати. И представи си, не се пенсионират всички на 40.

А след като операторите могат да проследят, какво им пречи вместо да киснат по храстите, да искат съдействие от операторите и да има все пак някаква полза от тяхната работа?

Извинявай, но за мен не е нормално да те оберат или откраднат нещо и полицаите да те гледат с ирония, все едно че ги притесняваш в дома им. Това им е работата и затова аз и всички данъкоплатци им плащаме заплати.

Аз не си представям как бих казал на шефа си "сори, пич, ама това е дребен случай, не ме кефи и нема да се занимавам" И после да искам да ме пенсионира на 40 с 20 заплати. Айде няма нужда.

Като ми взимат данъците, те не са злобни, нали? Ама аз като искам някаква работа и резултати срещу тези данъци и изведнъж ставам злобен.

Е, извинете ме за наглостта да искам резултати срещу парите, които плащам! Каква наглост от моя страна! Още веднъж, извинявам се! От моя страна е глупаво да искам повече от 2% разкриваемост. Признавам си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker