Българските турци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Българските турци
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 2114 пъти
Здравейте, Сподели!
Надявам се историята ми да е публикувана.
Много ми е интересно какво мислите за турците, живеещи в БГ. Имате ли нещо против тях? Или нямате? Понеже аз съм туркиня и мога да кажа, че добре се разбирам с българите и нищо нямам против тях. А вие българите така ли мислите за нас или? Ако един българин все влюби в тиркиня всички казват "остави я". Защо? Защото е туркиня. Нали любовта уж религия не признава.
Хайде кажете си Вашите мнения по темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: aeaaf6aed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Нямам нищо против БЪЛГАРСКИТЕ турци - вие сте българи с турски произход и повечето или сте се интегрирали, или още през Възродителния процес сте били принудени да напуснете страната ни. Проблемът идва обаче точно, когато почват вече любовните истории и то не от бг. страна, а от ваша страна - по-точно заради родителите ви, но и заради ценностната ви система, традициите, убежденията и така нататък, които често са в разрез със съвременният светски начин на живот. Повечето български родители се примиряват и приемат туркинята/турчина ако са светски, нормални хора, но вашите родители, семейство никога не биха приели нормално да им доведете българин в къщата и съответно после децата ви да са или християни, или атеисти. Вие искате винаги да приеме човек религията и традицията ви и тук най-късно всеки нормален българин/българка ще сложи чертата особено в днешния свят (гледай новините! )

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d318c34d20
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   По принцип аз съм турчин, но повече държа на българите. Не че имам нещо против турците, но някакси са по назад с нещата. Българите са съвременни, готини и интелигентни, а за турците не мога да кажа същото. Поне за повечето.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c01bf66f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Турците не се отличават с нищо от нас, даже са напред с начина на живот и светоглед... Те говорят по-добре и правилно езика ни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a5bdbb3809
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей авторке, аз съм българин, живея в Лудогорието - тук има много турци, сигурно и ти самата си от този край. Повечето момичета които познавам са туркини, забелязал съм че много си падате по нас :). Като цяло ние българите ви харесваме, има и някои ограничени типове, но не им обръщай внимание на тях. Такива има и при вас, но ги игнорирам. Имам впечатление, че повечето туркини са кротки, мили и нежни жени, грижовни. Тези качества много ми харесват.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1b2a8751a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Ами като оставиш настрана факта, че прадедите ти са клали, убивали и изнасилвали нашите близо 500 години, друго против нямаме! :)

Кармата си е Карма - тя винаги ще витае между двете нации и ще разрушава идеалната спойка. Много хора имат предразсъдъци към турците, пък били те и "български", и с право. А ако са някакви твърди мюсюлмани, с разбирания от 17-ти век - още повече. Виждаш какви поражения нанася исляма в световен мащаб.

Иначе какво - ако си приятна, мила и добра девойка, и не си някаква душевно осакатена мюсюлманка, не виждам причина да не можеш да се залюбиш с българин, или какъвто и да било друг нормален човек, да направите семейство, да си имате деца. Въпреки всичко те съветвам да не парадираш с това, че си туркиня. Дръж се като българка, пък ако стане на въпрос, кажи - въпрос на късмет, човек трудно може да си избере родителите и етноса.

Така че действай!

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 96d0b0b276
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Н 5, съветвaш я дa крие и едвa ли не се срaмувa от етносa си?? ! Е, мен пък ме е срaм от бългaри кaто теб. Помисли си, че си нещо повече ли? !

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 088e2106cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не познавам български турци. Според мен вие не сте турци, а сте бхлгари, от онези, които по турско време за приели феса за да не ги заколят. А може да има измежду вас и наследници на зъптиетата, които са отвличали български деца за да ги правят еничари. Както и да е, дпс ме дразни, не вие.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9019440148
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   здравей,
първото нещо което трябва да направиш е да спреш да се наричаш туркиня :) Защото не си такава...
това, че си мюсюлманка, не те прави туркиня... защото и в Афганистан са мюсюлмани, но ти не се наричаш афганистанка, нали?
Признай, че се наричаш туркиня заради това, че преди стотици години, османците са клали и изнасилвали тези които не са сменили вярата си. За огромно съжаление, твоите пра-баба и дядо са сменили вярата си и затова днес ти изповядваш ислям.
Ти си българка, нищо, че изповядваш ислям.
Още един въпрос с който приключвам - атеистите (тези които не вярват) какви са? Ако използваме твоята логика, би трябвало да са извънземни....
разбираш ли колко е сбъркано това - що си мюсюлманин, значи си турчин. Да не говорим, че турция съществува от 80-90 години...

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: aeaf47dbbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Да, аз имам. Особено покрай една политическа партия много почнах да им се изнерям, защото не може да дойдеш в България и да искаш да си строиш джамии, да агитираш на турски избирателите и други долни неща. ТУК НЕ Е ТУРЦИЯ!!! Но ще отбележа, че и държавата е виновна, защото ги допуска тия неща. Но от вас няма оттърване, в Германия например е пълно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a26c053233
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   5, ами Хан Крум като е завладявал хаганата на север, да не би да ги е галил с пръчка и поробените, да са се усмихвали и казвали - "предаваме се, ела и ни пороби, ние ще сме щастливи". Ние като поробваме може, пък обратното не може... ах. Те наще не са убивали, при Симеон Велики и другите големи владетели, те не са наранявали... другите сами са се предлагали за робство, че им е доскучало.
Силният побеждава. Хем тъй, хем иначе и за всичко сме така, хората.
Въпросът не е, че са ни клали и поробили, а защо хора като Левски са били единици. Ще ти кажа защо - защото другите ги е било страх, да не изгубят имота си, жена си, децата си, бизнеса си, положението си в империята. В съвремието го виждам същото - хората лъжат и прикриват шефовете си, сервилничат само, за да не изгубят работата си, за да осигуряват храна на децата си и да оцеляват. Явно е до човек, все пак добре е, че се намират от време на време хора с чест, готови да жертват всичко за истината. Защото съм сигурен, че ако видите или Ви накарат да направите нещо нередно във фирмата, в която работите ще излъжете и ще лицемерничите само за да не ви уволнят(страхувайки се какво би станало в бъдеще ако не докарвате доходи и не храните децата си)...

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 472375c68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Аз пък съм българин, а моята жена - българска туркиня. И всичко е като в приказка: ) Пожелавам на всеки същото: )

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d9f16ba868
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не съществува понятието "български турци", можеш да ги наречеш турци с българско гражданство.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a12b17e2b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   10, го каза много добре. Всеки един народ е клал някого в продължение на историята. То по тази логика трябва всеки да мрази половината свят. Което реално е така днешно време, но не е правилно.

А това, че турците са били българи, са пълни глупости. Айде вярата се приема, но и езика ли се проговаря за секунда?

Ако тезата ви беше вярна, българите приели исляма щяха поне вкъщи тайно да говорят български и днес майчиния им език щеше да си е български, макар да са мюсюлмани.

Мислете малко. Айде за помаците мога и да приема подобна теза, но не и за българските турци. Да не говорим, че турците ни не са със същите черти като българите. Да, не са и като турците в Турция, защото те пък са мешени с други етноси, но и като българите не са, ще ме извинявате.

Не знам изобщо от къде се навъдиха подобни глупави и лишени от доводи и логика теории.

Отделно съм изчел доста историческа литература и ви казвам, че това просто не е вярно. И не знам какво изобщо печелите от това, дори и да беше, че толкова настоявате. Това се появи от няколко години, преди го нямаше изобщо като предположение дори.

Ако беше вярно, най-малкото от поколение на поколение щеше тайно да се предава самосъзнанието и днешните турци просто щяха да си го знаят, без вие да ги убеждавате.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a1e7de49d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Българска туркиня ли си или помакиня, че има разлика. За мене лично няма значение нито вяра нито националност. Важното е да се разбираме и обичаме. Бих бил и с туркиня и с помакиня, при положение, че съм патриот по природа.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: dc54d67c07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторке, не казваш какво разбра от мненията дотук. Прави ли ти впечатление колко звездички има 5? И не мислиш ли, че изказванията спират, защото той/5/ кратко и ясно е изчерпал темата?

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: dec225fcd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Във връзка с коментар №5, допълвам:-"„Ислямът е разлагащ се труп, който трови нашия живот както вонящата мърша“. Тези, които познават съвременната история на Турция, знаят, че думите са на най-големия реформатор в историята на страната, а и на целия ислямски свят - Кемал Ататюрк. „Бащата на турците“ е виждал в религията на пророка Мохамед една от основните причини за пълния упадък на Османската империя. "- Без коментар. Бащата на турците отговаря на въпроса на авторката.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a26c053233
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   5 казва, виждате ли какви поражения нанася Исляма върху света. Така е - кучетата на Алах ще удрят, заради предразсъдъци, от които страдате и Вие, плюс голяма доза липса на толерантност. Аз съм християнин, водя се(лош християнин), обаче и християните са лицемерни. Мога така да извъртя писанията в библията, че ако тръгна да убивам(особено пък цигани) ще ме провъзгласите за герой, най-малкото.
Християните, за да оправдаят постъпките си казват "око за око и зъб за зъб", което е от завета на юдеите, а не искат да обръщат бузата и да понесат шамара.
Християните, когато съдят някого "тя е к**ва", пак четата стария завет, в който пише прелюбодейките да се убиват с камъни(това го пише и в Корана също), а не четат новия завет(основата на Християнството), при който ако някой е без грях, нека той пръв хвърли камъка срещу виновната жена. Така че, драги ХРИСТИЯНИ ВИЕ СЪЩО СТЕ ЛИЦЕМЕРНИ. А странното е, че 5 говори за карма(вкарва езотерика и духовни приказки), а в същото време осъжда турците. А както Вие съдите, така и ще ви бъде отсъдено - само че на изток останалата част от Света, съди с бомби, автомати и убийства. И да, готино е да завърташ нещата и да се подхранваш с идеологии, обаче когато се каже обективната истина - боли. Защото аз пак казвам, нито Симеон, нито който и да е друг наш владетел не е галил с пръчка поробените, а робството си е робство независимо дали България е поробвала или е била поробвана. Аз в историята, да са поробвали с усмивка и вежливост не съм чувал, не знам за Вас.
Българите никога няма да заобичат турците, както и поробените от конкистадорите хора не са ги обичали, въпреки че те са поробвали и превземали земи в името на Християнството.
Ако беше нужно да се убива, за да могат хората да се осъзнаят, колко по-лесно би било всичко. А вместо това, хиляди години човешко развитие... и още толкова ни очаква.
10

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c9df5a7a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Какво да мисля за турците в България при положение, че тук такива няма? Названието "турчин" е въведено от Мустафа Кемал след извършения от него преврат и представлява... сбирщина от какви ли не народности т. е от тези, които в държавата, в която е извършен въпросния преврат. Дядовците на тукашните мюсюлмани, включително и тези на Доганката, Местанката и оня пелтек Карадайаъта, ако не са помохамеданчени християни, са дошли по тези земи доста преди това. По време на тези "реформи" в ОИ, България вече е независима държава и това, което се случва при съседите не касае живеещите тук мюсюлмани. Така че със сигурност можем да кажем, че в България турци НЯМА.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d06204ed95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Турците повечето са свестни хора. Само езикът ви не ми харесва като звучене (сори). Харесва ми само в песните но не и като говорите, прекалено много думи като "коч", "чорба", не ми харесва това ДЖ, Ч, Ъ, Ш в почти всяка втора дума. Но сте душа хора! Най-вече не сте гадняри като гърците. Всеки грък мрази нас българите, и езикът им е лигав и мазен, даже и в песни гръцкия звучи отвратително, да турски не ми допада като го говорите, но имам толкова любими песни от сериалите, които ме разтапят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker