Как се справяте с натоварващите хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се справяте с натоварващите хора?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1829 пъти
Иска ми се да помагам на хората и един ден да стана психолог. Знам, че тези натоварващи хора са такива заради някаква травма в миналото или проблеми, гледам ги от позицията на състраданието, но просто усещам, че много лошо ми влиаят. Цял живот съм живял вкъщи с такъв човек и съм си създал някаква нетърпимост. Най-лесно е да ги избягваш, но рано или късно пак ще имаш работа с такива хора.. как се справяте вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 10d95eddd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има само едно решение - избягване, намаляване до минимум на контакта под разни предлози. Няма начин да промениш такъв човек - той си знае своето, вярва дори в разни небивалици, но най-често си намира оправания за своите неуспех и най-лошото - как да смаже мечтите, самочувствието, надеждите и позитивизма на другите
На макс изолирай такива хора и най-важното не живей с тях.
Моята майка е такава и сестра ми също и след разговор с тях по телефона ме боли глава. Друга стратегия е да говориш просто за небивалици да се минава времето... а после поне 2 седмици гледай да не ги чуваш и виждаш.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7dfa3d6249
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Да не си магаре, с какво те товарят?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3ed29b213b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Казваш си съвета, защото все пак сме хора и трябва да помогнем на близкия. Ако видиш, че проблема не се решава, а само се оплаква човека, казваш, че не искаш да слушаш за това и не позволяваш да те натоварват.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: eb8ebd15da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер1 каза нещо много смислено.

Аз доскоро имах такъв приятел, с който бяхме години наред много "добри" приятели, просто пича беше егоист и по необясними за мен причини се имаше във всяко едно отношение над мен. По-умен, по-силен, че има повече пари, че знае повече от мен, че е по-можещ, позволяваше си да ми говори както си иска и то без никаква причина. Никога не съм му правел гадни неща.

След като се замислих над всичките му постъпки през годините стигнах до извода, че повечето му действия са били, за личната му облага. Да, черпел ме е, да били сме у тях и сме хапвали много пъти, НО и аз съм му помагал за хиляди неща, които се приемаха като даденост от него. Все едно съм му длъжен и все едно той като ги е правел тези неща за мен съм му длъжен. Но проблема ми е, че му обръщах внимание за всяка дума и му помагах без да ми иска помощта, постоянно наливане на акъл. Той взе, че ме имаше за кученце. А на мен все ми беше гадно. И съм си мислел, че сме много добри приятели... но всъщност си е отбивал времето момчето.

Та, хубаво ти го е казал Номер1, далече от такива тъпи хора и си нямай никакво вземане-даване с тях!

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9c974d5054
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И аз ще се съглася с номер 1 - най-добре е да се избягват и да се намаляват контаките с тях до минимум.
Някога се опитвах да споря, да влизам в конфликт, да защитавам една или друга теза... просто няма смисъл, когато виждаш пред себе си стена, по-добре да я заобиколиш и да си продължит по пътя. Висчко друго коства много повече отколкото ти носи.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9fbeb5644c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да ги избягвам, но когато работиш с такъв човек как да го избягвам. Цял ден и слушам глупостите и трябва да проявя търпение, а ми се ще да и забия един и да млъкне.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bb73e3fcbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Такааа... шегувате ли се? Авторът е започнал още от първия ред с "един ден да стана психолог". ПСИХОЛОГ - кой реализиран, практикуващ специалист ще избягва проблемните, натоварващи хора? Авторе, като терапевт, не можеш да ги гледаш от позицията на състраданието (остави това за приятелите), а от позицията на ТЕРАПЕВТ. Едно съществено правило в психоанализата гласи, че психолога не е приятел с клиентите си, сега разбираш ли разликата? Иначе рискуваш тяхната неуравновесеност, да се отрази на твоя личен живот. Голям процент от психолозите, са психолози, станали такива, за да помагат на себе си. Нещо много важно - нито един психотерапевт не може да реши собствените си проблеми (процента на самоубийствата при тях е един от най-високите). Готвачът винаги е гладен, нали? Шивачът винаги е със скъсани дрехи, а психолога - с опънати проблеми. Да бъдеш такъв не е нужно само да обичаш да помагаш на хората (това те прави добър човек, но не психолог), нужно е да бъдеш прозорлив! За теб, натоварващи хора, хора с недъзи, умствено изостанали и душевно болни, НЯМА, това разделяне го няма. За теб съществуват такива, които имат нужда от помощ и такива, които нямат нужда - мистерията на психологията! Психолозите не са обикновени хора, защото обикновения човек ще ти каже: "Има само едно решение - избягване, намаляване до минимум на контакта под разни предлози. " При теб ще идват аутисти, хора с ОКР, които на фона на тежките мозъчни патологии, ще ти се струват безпроблемни. Стани практик, не теоретик! Всичко около теб е психология и ще бъде психология не само в кабинета ти, институцията или Върховния административен съд.

Познаването на психологията прави живота по-труден, но прилагането й по-лесен!

Ж21, 2-ри курс психология :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: e8e035bf94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ми не, не ставаш за психолог авторе. Послушай номер1 и това ще да е за теб.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9fbeb5644c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Да ги избягваш ми звучи доста безотговорно, живота така или иначе ще продължава да ни среща с такива хора. Понякога няма как да ги избягваш. Когато са ти колеги например какво.. да си напусна работата за да ги избегна ли? Точно такъв е моя случай, попаднах при такава колежка и сега трябва да се справя.. а не да бягам

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 8951aa663b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз обичам спокойствието и гледам да избягвам такива хора, а когато са роднини или колеги на работата - премествам се на ново място/работа, но не спонтанно, продължително обмислям и планирам, с години, за да е по-сигурно. Стресът е най-вредното в тоя живот, няма смисъл да ги търпя, майната им, животът без това не е лесен, да ходят да морят някой като тях - еднаквите птици летят заедно, нали? :) Според мен не ставаш за практикуващ психолог, защото негативното ти мнение ще влияе на преценката ти и ще ти е неприятно да се занимаваш с такива хора. Не съм съгласен с номер 7, че готвачът винаги бил гладен, а шивачът със скъсани дрехи - тази поговорка е била актуална едно време, но за психолозите може и да е вярна понеже е нова професия и честата среща с хорските проблеми ги поставя под голям стрес, дори и да не влагат чувства.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker