Цялата детска градина е на нож с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Цялата детска градина е на нож с мен
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 4704 пъти
Аз съм баща на 4 годишно дете. Миналата година тръгна на градина, сега е втора група. Още откакто тръгна, както много често се случва, тя започна често да боледува.

Смятам за редно и правилно, когато е болна, да я спирам от градина, докато не се излекува и едва след това да тръгне пак. Така хем детето се лекува по-добре, хем не заразява и другите деца. Макар че и двамата със съпругата ми работим и на двамата ни е адски трудно да се освободим от работа, за да я гледаме вкъщи. На няколко пъти се е случвало да се викат баби от селата ни, да стоят със седмици вкъщи, за да гледат малката.

Аз като съвсестен родител очаквам същото и от другите родители, но нищо подобно. Оказа се, че сме почти единствените родители, които смятат това за правилно.

На родителските срещи точно хората, които си носят децата болни повдигнаха въпроса по ирония на съдбата. Директорката каза, че не могат нищо да направят, защото се носят бележки, че децата са здрави и мед. сестра е длъжна да се съобрази с бележката.

Цялата първа година го търпях това. Тя се разболява, аз я лекувам, отсъствам от работа, държа я още седмица здрава вкъщи, само и само да укрепне и още на първия ден, като я заведа на градината, виждам, че половината деца бухат като магарета. Съответно дъщеря ми още на втория ден пак е болна. И всичко това се повтаря - пак отсъствие от работа (аз или жена ми), пак викане на баби, пак прегледи, лечение, пари за лекарства, тормоз над детето (понякога се налагат инжекции). Всяко боледуване ми струва поне 100-200 лв, а понякога стига и до 300, ако е по-продължително. И това е всеки божи месец.

Реших, че поне втората година нещата ще са по-добре, но три месеца след началото на учебната година, старата традиция си продължава, а същите родители, които си носят децата болни си се оплакват най-много.

Това българина е страшна работа. Изисква от другите да спазват правилата, когато е потърпевш, а той самият им показва среден, когато трябва да ги спазва.

В един момент ми писна и подадох жалба в т. нар. ХЕИ (бившо) с надеждата да направят проверка и да глобят родителите, защото на мен ми е ясно, че градината е безсилна. Отзоваха се веднага, но за мое съжаление глобиха градината, а не учителите, макар че те нищо не могат да направят.

И вчера сутринта оставям детето си, всички учителки ми се цупят. Говорят ми назидателно, как съм можел да пусна сигнал, вменяват ми вина и т. н. Аз им обясних, че с тях нямам проблем и че това е обсъждано няколко пъти, но ефекта е нулев.

Дано не си го зкарат на детето ми само. Та излиза, че в нашата родина или трябва да си мълчиш и тихо да толерираш порочните практики, или да станеш черната овца.

Значи няма проблем да се носят болни деца и за това никой не се сърди, а някой, който е в правото си, ако реши да се оплаче, по-черен от него няма.

Аз ли съм лекето или другите не са в ред? Започнах да се чувствам виновен едва ли не, че искам да предпазя детето си от болести.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: c7ab62e90a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Господине, съветвам ви веднага да махнете дедето от тази градина, щом нищо не се предприема по въпроса сигурно в бъдеще ще става и по - зле. Нищо чудно сега и учителките да започнат да се държат лошо с него, само и само да не покажат кирливите ризи! Вие сте напълно в правото си щом детето не се чувства добре то трябва да си стои вкъщи докато се оправи напълно, а тойм сред другите болни деца само ще се влоши още повече. Този проблем го има в повечето държавни градини групите са прекалено големи и няма как да се обърне внимание на повечето деца, а родителите ги пращат болни поради липсата на алтернатива. Преместете детето в друга градина, като първо проучите как са нещата там, за да не повтори ситуацията, дажа ако доходите с жена ви ви позволяват може да се ориентиранет към частна градина. Вярно ще плащате малко повече, но предимствата и са, че децата са по - малко в група до 10 -12 и учителките могат да им обърнат повече внимание, средата е по - близка до домашната в някои и сигурно едва ли допускат болните деца да ходят на занятия!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6b25b5cac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Запишете я в друга детска градина където първо поговорете с директорка относно тези неща.
Братовчедите ми и двамата бяха същите децата по 2 седмици ги лекуват и на втория ден що стъпят в тая градина болни, и пак вкъщи и пак лекарства просто всяко дете е така през тези години там са твърде много деца едно кихне, и всички болни едно се разболее и всички, но лошото е, че родителите не ги взимат да ги лекуват а ги оставят да си ходят на градина. Безумие аз съм се зарекла, че когато имам дете кракът му няма да стъпи в градина, плащате какво ли не и защо да е болно постоянно.
Всяко дете за което се сетя е така в градината болно все просто трябва да се наложат някакви мерки неможе това да продължава за хубаво ги водите а болни да ги взимате заради други деца и родители невърви.
За съжаление няма какво да направите така е в цялата ни държава единственно може да купувате маски за детето ви от аптека ако се сещате каквито носят в хирургията и като цяло в болничните заведения.
Такива маски ни караха да носим в първите класове понеже винаги имаше болни и да не се заразяваме, но доколко помагат немога да кажа. Единственно такова решение виждам аз за съжаление другите неможе да ги накарате да носят маски, но поне вашето да не се заразява.
Вие сте прав търсите си и правата, но за жалост това не е само в тази градина а навсякъде с цял свят на глава не се излиза в тази градина нищо няма да се промени освен, че ще са ви обидени, но вие неможе да си стойте просто ей така когато става въпрос за здравето на вашето дете.
Прав сте, но законите са такива в тази държава никой за нищо не си помръдва пръста малко пари и всеки си затваря очите.
Баба е детска учителка покрай децата и тя доста често се разболява, но болни, сополиви такива им ги водят какво да направят те вина нямат бършат чистят и толкова нямат право на глас. Учителите нямат вина единственните виновни са директорът/директорката и най-вече родителите.
Това в детските градини поради големия брой деца и недоразвитите мозъчно родители ще си остане така, за жалост трябва само да чакате тези години да минат по бързо.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bb51dd441d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Така е като ви промиха мозъците и се счита за нормално комунистически институции да ви гледат децата, докато родителите робуват за къшей хляб. Или си гледай детето вкъщи или се примири със съдбата, който оживее в градината оживее, който не - не.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 432c38554a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблемът е в системата, а не в родителите. Система, при която за над двадесет деца отговарят две жени, на които се плаща по-малко отколкото на продавачка на сергия. Съвем логично на децата не може да се обръща нужното внимание. Прилага се останалата от тоталитарно време концепция за казармена обстановка. В следствие на това децата така жестоко се стресират, че започват да боледуват, при това с антибиотици, за щяло и нещяло. Не е рядко явление и "боледуване" с цел привличане на внимание.
Докато живеехме в България и трите ми деца се се скъсваха да боледуват. Откакто сменихме климата с норвежки, дъщеря ми е отсъствала по болест от градината 3 дена за почти две години. При това децата са цял ден на открито, без значение дъжд, сняг, студ.
Но тук е незаконно на един възпитател да се падат повече от 5 деца и на всяко от тях се обръща нужното му внимание. Впрочем за болно се счита дете, което е с температура 38 или повече за втори ден.
Не искам да те плаша, но детето ти ще го нарочат. Преживял съм същото в България, защото и аз не съм от тези, които си затварят устата.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 09235b8231
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не, ти си отговорен родител и в прaвото си, но вероятно много от родителите не могaт дa си позволявaт дa излязaт в болничен зaрaди детето. Товa трябвa дa го рaзбереш, колкото и дa не е зa толерирaне. Просто държaвицaтa ни е жaлкa. Шефовете сa кофти и ще излязaт хорaтa 1-2 пъти и ще остaнaт без рaботa, което си е стрaшно.
Понеже моят син кaто мaлък също много боледувaше, пък и рaзбирaм, че имaш възможност, ще ти препоръчaм същото, което и aз нaпрaвих.
Нaеми си детскa учителкa дa се зaнимaвa единствено и сaмо с твоето дете. Нямa дa бъде изолирaно, поне двa чaсa нa ден ще и поръчaте дa е нaвън с детето в средa с други децa.
Освен товa в къщи ще се учи единствено и сaмо нея, ще имa повече възможност зa рaзвитието и.
Тaкa "нaшaтa" учителкa откри тaлaнти в детето зa които тогaвa не подозирaхме. Купувaхме му нормaлните зa неговaтa възрaст нещa и се чудехме зaщо толковa бързо му омръзвaт. A просто имaше интереси дa речем зa по- нaпреднaли.
Не се нервирaй и не се чувствaй виновен, че си добър родител. И другите сa, но вероятно нямaт твоятa възможност.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1b5e8193d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   В БГ докато народа не хване по един калашник и да се оправя сам, нящата няма да се оправят.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0a573d320e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Децата боледуват много в тия градини. И при нас беше
същото... просто тия градини са развъдник на болести.
Аз също взимах отпуска да си гледам детето в къщи
и щом стъпи в градината веднага се разболяваше, както при тебе. Децата ги тъпчат с антибиотици, това им поразява имунната система и от най-малкото хващат зараза.
Аз не давах на дъщеря ми никога антибиотик, гледах да
я калявам колкото може, но...

Не знам какво да ти кажа, гледай да си пазиш здравето и нервите и това на детето, не води война с тях. Няма начин да ходи на градина и да не боледува. Гледай колкото може повече да си е в къщи и по-малко на градина, не се чувствай виновен в работата за това, че взимаш отпуска, детето е по-важно от това да угодим на работодателя. Знам, че не е лесно, и аз съм го минала.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 173c4eaa09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пич, напълно си прав, но всички знаем, че в България така е с всичко. Примери колкото искаш, и аз не мога да кажа, че стриктно спазвам законите, но се старая. Колкото повече сигнали се подават по институции и се налагат повече глоби, толкова по-добре. Разбирам и част от родителите, които сигурно наистина нямат на кого да оставят детето, а ако си вземат болничен работодателят директно ги уволнява. Тук пак опираме до проблема, че в България ако си търсиш правата веднага ставаш странен, балък и загубеняк. Повечето сме свикнали да си решаваме проблемите по втория начин и да си стоим вкъщи на топло, псувайки всичко и всички. Както и ти си се убедил, много от институциите вършат работа, ако не перфектна, то поне сносна. Само, че някой трябва да си направи труда да сигнализира, с лежане не става. Веднага давам пример, месеци наред уличното осветление на улицата, където живея не светеше и беше страшно тъмно. Един комшия се обади няколко пъти и макар, че не стана от първият, нещата се оправиха. Пак благодарение на него зимата започнаха и да почистват снега. Така, че прав си, просто нямаме навика да съблюдаваме някакъв ред. Даже кажи на учителките, че ако това продължава ще подадеш още 10 сигнала.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: cc7aae4779
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Абе човек, по-добре си вземи някоя млада пенсионерка да ти гледа детето, отколкото да даваш луди пари за лекарства и да боледува постоянно. То май същата работа излиза. А ако се комбинирате 2-3 семейства (т. 2-3деца), няма да му е скучно. Аз сериозно обмислям такъв вариант. И между другото има и майки в майчински, които търсят да гледат деца.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 184b124e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си виновен в никакъв случай! Моите родители също ме спираха от градина, когато съм болна!! За съжаление другите деца си ходиха без изобщо да им пука, че кашлят като магарета.. Общо взето същия случай беше с разликата, че се разболявах рядко и може би за това не е било проблем... Не знам какво да ти кажа, но в никакъв случай не си ТИ виновния!!

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2ce64b28ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз за това не искам да пускам моето, което сега е бебе. Не знам само кой ще го гледа, но не ми се ще да го пускам.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 576ff93c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Еми пич - това е положението, welcome to the jungle!

И нашите докато бяха малки - една седмица на градина и после 3 седмици вкъщи болни.

Имунитет не се гради лесно. Не се става лесно човек на днешно време!

Остави другото, ама на всеки 3-4 разболявания на децата и ние с жената прихващахме по веднъж. Ъпдейтнахме си анти-вирусните дефиниции за много години напред :)

По едно време си представях детската градина като един грамаден казан с чорба, в който всички храчат и си секнат сополите, после го разбъркват хубаво и сипват на всеки по паничка...

Не си късай нервите - има хора кариеристи, дошли от провинцията (съоветно без баби и дядовци на разположение), които биха завели детето си и умряло на детска градина, понеже иначе ще си загубят службиците... 3-4 такива да има и всикото старание на останалите да си пазят децата се обезсмисля.

Такова общество сме си забъркали - такова ще си го сърбаме (от казана със сополи и храчки)!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9a7c47bff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Премести детето в друга градина. Учителките ще си изкарват яда върху него. То, като всяко друго дете, е малко и не може да ти обясни.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a5e766706c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Здравей. Аз напълно те разбирам и подкрепям. Само с едно не мога да се съглася. Защо мислиш, че учителките трябва да бъдат глобени? Да не мислиш, че на тях им е приятно и забавно да работят с болни деца?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c1bc2fd736
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Добре дошли в България.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 5982a0f595
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Разбирам болката ви. Аз съм в друга държава като гледам тук по какъв начин си гледат децата и мен ми става лошо, но кои сме ние за да определяме кое е правилно и кое не. Всеки си прави и си ги гледа както иска. Тук в Англия ходят боси без чорапи в обувките, без шапки, постоянно със сополи. В детската ги държат на течение на пода. А да не казвам в училище каква гледка е всяко второ дете болно и се заразяват едно друго. Тук ги задължават да ходят дори да не са добре и да са болни, че така било по добре за детето, а не да стои вкъщи. И тук от вирусите по 20 дни не можем да се въстановим. Дано поне да е както казват, че така детето се калява и изгражда имунитет. Горките ни дечица и горките ние, че трябва да търпим това. Не бъдете нападателен към другите, но винаги изразявайте своето мнение и отстоявайте своята позиция, защото има хора които ще се заслушат и ще потърсят проблема в себе си, а той е очевиден. Всичко добро ви желая. Бъдете здрави цялото семейство.
Ж. 24

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 60467a86c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Господине и сте прав и не сте прав. Много добре знаете, защо точно в България, родителите си водят децата болни на градина. Вие имате баби, имате възможност да вземате болничен, а всички ли имат това ваше предимство? От друга страна организма на детето ви трябва да се засили, сега докато е в градината е моментът имунната му система да си развие антитела и стена срещу редовните болести, утре като тръгне на училище пак ще има болни деца, а пропуск от училище е по лошо. Не че вие няма да го научите на две и две, а ще загуби контакт с децата и ще е аутсайдер в класа си, ако отсъства често от училище. така че по добре отсъствие сега и имуно въздигащи препарати и билки, от колкото след 3 години. Че няма да промените родителите на България и работодателите им, няма, голям мъж сте намерете начин да лавирате, с нападки пък най-малко ще успеете.
Сега детската градина е на нож с вас, защото не сте се информирали преди да извикате ХЕИ, кой точно ще обвинят, чии са тези задължения. Задълженията всъщност са на мед сестрата в градината, тя е длъжна да връща болните деца, затова се глобява нейното ръководство. Макар никой да не може да каже как една мед сестра да посрещне всяко едно дете и да го прегледа сутрин преди родителите му да го оставят. Предполагам сте наясно че няма как да обвинят родител за случващото се в детското заведение, на родителя работата му е до вратата на градината, какво става зад нея е отговорност на служителите.
Пиша ви като майка имаща пораснали деца, които са ходили на градина, и аз съм имала болнични и аз съм плащала лекарства, такава е възрастта, от 3г нагоре стават по контактни с други деца, изграждат имунитет. Мога да те успокоя че и в училище ще боледувате поне три пъти годишно, до към 4 клас. След това нещата се пооправят, в десети клас вече ще взимате бележки без да сте болни.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 60b87182d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторе, напълно те подкрепям, прав си, но това право важи за цивилизована държава, не за корумпирана, каквато е България. Малко пресилено си форсирал обстановка, не си говорил с директорката, а си негодувал само пред учителките. Ако те бяха загрижени за децата, би трябвало да те разберат и да реагират. Или имат заповед, да не връщат болни деца, или така им е по изгодно. Колкото повече деца отсъстват, толкова по леко става за учителките. Малко деца, малко проблеми, по малко рискове. Едва ли директорката иска това, защото тя няма проблеми с децата, а с нетактичните учителки. Ако беше говорил с директорката, нямаше да се стигне до това положение. Можеше първо да ги предупредиш, че ако не вземат мерки, тогава ти ще вземеш по крути. Към детето едва ли ще проявят директно лошо отношение, но индиректно, със сигурност ще има. Най добре ще е, ако имате възможност, да преместите детето в друга градина, а ако имате финансова възможност, в частна ще е най добре и за детето и за вас. Манталитета на тези учителки едва ли ще промените.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: eac5431a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Трети ден чакам. Колко още да чакам?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 749d5de83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Човече, живеем в България.. тука е така. Ти си си наред, даже си много добре, проблема е в другите. Кажи им да ходят малко на психолог да се оправят..

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c7ab62e90a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Пак е номер 1 господине, мога и трети вариант да ви предложа отписвате я от градина гледате я вкъщи тази година и следващата директно на предучилищна в някое близко училище до вас, така хем ще боледува по - малко, хем и с училищния режим ще свикне!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: eac5431a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Автора:

Често се случва в този сайт да коментират хора, а после автора да не споделя как се е развила ситуацията, за да даде възможност на коментиращите да натрупат опит. Аз смятам за редно да го направя, най-малкото от уважение към читателите и коментиращите.

Първо искам да се поправя, тъй като съм написал погрешка, че искам да глобят учителките. Искам да глобят родителите, а не учителките. Второ забравих да вметна едно важно уточнение. Въпросните майки не работят, а са вкъщи поради майчинство с второ дете или безработица. Разбирам, че не всички имат баби и в същото време не могат да отсъстват от работа. Ако беше така, изобщо нямаше да се оплача, а щях да проявя разбиране, макар че това пак не ги оправдава да пръхвърлят проблемите си върху мен.

Но някак не мога да приема някой да е решил да си почива вкъщи и да не се занимава с болното си дете на мой гръб. Както и да е...

Та как се развиха нещата? РЗИ за мое учудване реагира доста бързо и адекватно, за което им благодаря. Не съм свикнал някоя държавна институция да работи ефективно. Между другото покрай работата си мога да кажа това и за НАП напоследък - има напредък в държавната администрация, което е добре.

Но въпроса беше за градината и по-специално за учителките и мед. сестри. Макар в началото да се държаха назидателно с мен, те изведнъж след 2 дни започнаха да се държат адски учтиво. Мед. сестри също започнаха да си гледат работата и сега всяка сутрин задължително проверяват всички деца, дори има няколко върнати. Изобщо дисциплината и отношението се промениха коренно. Подчертавам, че детето по никакъв начин не е усетило напрежение, умишлено го разпитвам всеки ден след градината (не директно, а с подходящ подход). Напротив детето ходи с радост на градина и едва изчаква в момента да мине уикенда, за да тръгне пак на градина.

Също искам да спомена, че по никакъв начин не съм се карал или заяждал с когото и да било в градината. Аз и нямам никакви забележки към тях конкретно (може би само към сестрите и най-вече родителите).

НО големият извод е, че човек трябва да бъде смел и да си търси правата. Поне в моя случай това помогна. Иначе ако всеки си мълчи, реално толерира непорочните практики и по този начин не виждам как държавата ще се оправи. Държавата - това сме ние. Забъркаме ли сме (или нашите родители и прародители) страхотна каша като общество и сега за добро или лошо ние трябва да си оправим бакиите.

Аз по принцип имам достатъчно "връзки" в града (как мразя тази дума), но мразя нещата да стават по този начин, защото така не се оправя общество. А и не искам дъщеря ми да се чувства привилигирована по някакъв начин. Искам да се научи да постига в живота с чест и достойнство, а не защото някой и е "ударил рамо" в лошия смисъл на думата.

Вкъщи няма да я държа, защото искам да общува, да се научи да гради контакти и да се вписва в колектив. Да, съгласен съм, че и системата си има недостатъци, но и смятам, че точно ние трябва да я променим, а не да се изолираме от нея.

Благодаря на коментиралите!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: dc25332c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Идиотска концепция е, че така трябва да се гради имунна защита. Уврежданията направени насила в ранна възраст в много случаи прерастват в хронични заболявания. От епохата на древна Спарта е минало много време и подобно оцеляване на най-присобените е ретроградно.

Не, не е нормално детето ти да е болно всяка втора седмица и да махаш с ръка - "Какво толкова, нали така се гради имунна защита? ! " Физическото и емоционално страдание, което причинявате на децата си е чудовищно!

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 27ad25b3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Не е само в родината така, ние сме в Германия и е същото. 10 дена годишно имам право на болнични за дете. Смятай кое колко ни струва. Като имаш деца, така е. А ние и баби нямаме, освен за Коледа. В един момент се примиряваш, борбата е нахалост.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 27ad25b3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   О, сега прочетох, че си се справил. Какво да ти кажа. В Германия не можем и да мечтаем за това, в градината да има щатна сестра. Няма дори една на няколко градини. Така че - в това отношение сте напред с материала. Доста.

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2db8e50f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Съжалявам, но това в цял свят е проблем. За Германия писаха хората. Аз живях преди в Холандия в много гъсто населен град и детските градини буквално бяха подслонени в помещения за магазини и през витрините гледаш как разни забулени жени (уж възпитателки) по цял ден тъпчат децата със сладки неща или са ги тупнали да спят буквално на пода върху дюшеци. В България и всички бивши соц. страни детските градини като инфраструктура и изобщо са мечта за родителите в повечето развити държави, но ако не искаш детето ти да се разболява мисли за ваксина против грип или най-добре давайте пари на някоя жена да ви гледа детето. Можеш да се организираш с две други семейства и например да гледа 3 деца и да си делите разходите. Този модел на Запад е много широко разпространен, но и в София е често бивши учителки или пенсионерки да се грижат за малки деца срещу заплащане и още - като се разболее детето не го тъпчи с лекарства, а го откарай на село при бабите да кажем и да стои докато не оздравее от само себе си
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 89d3ad8590
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Господине, поздравления за подаването на сигнал. С брат ми имахме същия проблем и сме сменили три градини. Докато беше вкъщи - всичко добре, но отиде ли на градина го разболяваха и на никого не му пукаше за здравето на детето му.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 331df7d496
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Авторе, напълно съм съгласна с това, което си направил. И аз съм на тоя принцип-ако видиш нещо нередно реагирай незабавно. Не мълчи... И да е по-тромава системата- днес така, утре така и нещата ще започнат да се случват.
Обаче в случая за водене на градина на болни деца(може би по-скоро недобре оздравяли деца, защото не вярвам някой да остави там с детето си с температура например) е малко неточен. Едно заболяване е 3-5 дни, но кашлицата може да продължи и 2 или 3 седмици. Кой работещ родител може да си позволи да стои толкова дълго в къщи да си гледа детето... Да, ако майката не работи и си е в къщи е лесно да го остави, но ако работи... кой ще я търпи да отсъства повече от 3 дни. Може да ползват и някоя жена отвреме на време и да го оставят на нея например....
Ако това ще ви успокои- в България условията в градините и изискванията са в пъти по-добри от тези в Англия например. Не говоря за материалната база, а за това, че децата например нямат пантовки, които слагат като влиза вътрет. Тук всички си пляскат с обувките и децата и персонала. В БГ имат мед. сестра, която стои на вратата и все пак има някакъв контрол. Тук децата не само ги пускат болни, ами и с въшки даже-не им пука и на мен ми беше писнало като на теб и аз се оплаках на директорката и даже писах писмо до местния член на парламента и тогава се взеха мерки-разяснителна кампания за това как да си решат косите с малки гребенчета и да се чистят... и това беше.
Тук няма кухня в самата градина, в която да се готвят 3 яденета дневно-току що печени кифлички, топъл обяд и следобедно също. А родителите преготвят суха храна в кутии, които всеки си носи. Няма спалня с детски легла-не спят на обяд, а на който му се преспи ги слагат на едни дюшечета на земята....
Детските градини по начина по който ги имаме сега със всички удобства в БГ са останали от предишния режим(колкото и да не го харесваме), но това беше нещо добро и удобно за всички, когато майките бяха работещи жени и държавата беше поела отглеждането им.
Така че, да пазим това, което имаме все пак.... и да го подобряваме.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6929a0109d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Детето от какво е болно. Пожелавам му да се оправи И вие да сте жив и здрав.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 94f0fab7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Автора

Изтипосаха нашата градина в Господарите. Явно проблемите са много по-дълбоки от това. Тази е окупирала цялата градина със свои приятелки, назначени там, отделно има връзки в общината, ХЕИ и навсякъде. Тя е знаела за тази и преди това, ама и е била приятелка и всичко е било ОК. Ние също сме се оплаквали от други възпитателки и те също се оказаха нейни приятелки. Съответно им е позволено.

Слава Богу, че догодина вече сме ученици.

https://gospodari.com/уволниха-възпитателката-която-тормози-деца-в-детска-градина-заради-скандалните-разкрития-на-господарите-video131631.html

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker