Истина - Насърчение... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Истина - Насърчение...
преди: 13 години, 6 месеца, прочетена 2558 пъти
Времето, когато още не си семеен, може да бъде благословен сезон в твоя живот, ако ти позволиш да бъде така. Може би си мислиш, че това е проклетия и че аз не разбирам твоето положение. Но аз знам, че Бог има чудесен план за твоя живот, който далеч надминава всички твои мисли, надежди или представи и ти можеш да го пропуснеш, ако не разпознаеш сезона си.

Бог те е поставил тук, в тази страна, в това семейство, в този период от човешката история с определена цел. Колкото по-бързо откриеш съдбата, която Бог има за теб и се включиш в нея, толкова по-удовлетворен ще бъдеш. Отговорът не е извън теб в друг човек или взаимоотношение. Отговорът е вътре в теб. Какво правиш на мястото, където си посаден? Плодоносен и верен ли си там, където се намираш или непрекъснато си мислиш, че в чуждата градина тревата винаги изглежда по-зелена?
Божието време

В Еклисиаст 3:1,2 се казва:
"Има време за всяко нещо и срок за всяка работа под небето: време за раждане и време за умиране, време за насаждане и време за изкореняване на насаденото."
Ние няма да бъдем истински удовлетворени, докато не приемем и не изпълним целта на сезона, в който се намираме в момента.

В годината има четири сезона. Лятото обикновено е най-обичаният сезон: Черно море, почивка, плуване, пътуване и слънце. Всеки сезон си има цел, но на мен любимият сезон ми беше есента. Всички листа се променят, планините и хълмовете са поразително красиви, в преливащите се жълто-кафяви тонове. Това е един Божествен шедьовър от цветове, които изглеждат пълни с огън и живот!

След като се преместих в България и живях тук няколко години, започнах да се страхувам от есента, защото тя идваше само, за да ми напомни, че наближава зимата. Аз мразех зимите в България, защото са толкова студени! Не можех да се наслаждавам на есента, понеже гледах към зимата, която идва след нея и така всъщност се фокусирах върху нещо друго.

Същото се отнася и за нашия живот като несемейни. Много хора се фокусират върху следващия сезон и копнеят за него, а в същото време пропускат сезона, в който се намират.

Бракът, най-вероятно е част от Божия план за твоя живот, особено ако Той ти е дал желание да се ожениш. Помни обаче, че времето за това е в Неговите ръце! Той прави всяко нещо красиво на времето му.

Също както бебето в утробата на майка си има нужда от целите девет месеца, за да се развие, така е и с плановете на Бога в нашия живот. Затова сезоните са толкова важни. Всички сме чували за преждевременно родени бебета и знаем, че има голяма опасност за живота им, ако се родят твърде рано. Бъди търпелив и нека Бог да работи в теб, докато Неговото време настъпи!

Вземи решение да се наслаждаваш на това време в живота си, защото ще го имаш само веднъж! Не стой в къщи депресиран и пълен със самосъжаление заради това, че не си женен. Това само ще увеличи шансовете ти да останеш сам, защото никой не би пожелал да се ожени за такъв човек.

Културни и светски модели
Светът непрекъснато се опитва да ни оформи по своя модел, да ни накара да заприличаме на него във всичко. Неговата форма се опитва да ни притиска и този натиск е много реален. Ние трябва да отворим очите си и да видим, че ако живеем по този модел, ще влезем в противоречие със законите на Божието царство, а ние сме призовани да излезем от света във всяко едно отношение.

Римл.12:1,2: "И така, моля ви, братя, поради Божиите милости да представите телата си в жертва жива, свята, благоугодна на Бога като ваше духовно служение. И не се съобразявайте с този свят, но преобразявайте се чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит каква е Божията воля, това, което е добро, благоугодно Нему и свършено."

Ние, като християни, сме призовани да не се съобразяваме със светската система, а да се преобразяваме чрез обновяването на ума си. Нашето щастие зависи от начина, по който възприемаме нещата, от убежденията, които формират мисленето и определят начина ни на поведение. Необходимо е да променим мисленето си, за да бъде в съответствие с Божието Слово.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 6 месеца
hash: 580ab7f5d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   много хубаво е написано....не го прочетох цялото, но ще си го довьрша след като напиша пьрво това.....аз даже предния ден го видях, но изобщо не исках да го чета....а сега като прочетох заглавието и някак си ми се прииска....и не знам просто не знам и аз вече ..живота е много труден не само за мен а и за другите и се чудя изобщо колко още болка ще трябва да изтьрпя....в живота ми са се случвали много неща заради, които вярвам в Бог.....но е имало и много страдание, което в един момент ме обрьща против Бог.... защото идва гнева и някой неща, с които трудно мога да се примиря...наскоро гледах едно интервю на Влади Варгала, в което той казваше.....че вярата в Бог не е само алелуя,алелуя благодаря ти Господи, че ми даде всичко...а тя се изразява и в помощта, която даваш на другите изпаднали в нужда....и това действително е така....обаче го има и онзи момент на завист, злоба и темподобни....в който човек решава,че това, което имаш ти е достатьчно и отказва да помогне.....разбира се това е вьпрос на личен избор и желание, но някак си много огорчава подобен вид отношение.....или поне мен ме огорчава много от опита ми с няколко човека......просто самата ситуация те поставя в полужение да се чувстваш по-малко човек от другите хора......но цялото това нещо е ако го допуснеш иначе не..... защото пред Бог всички сме равни без значение от нищо и това няма да се промени никога ;( :) :)
di_23

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker