Facebook мания? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Facebook мания?
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 1939 пъти
Имам нужда от съвета Ви. Ето и моята история. Още на времето преди да се появи Фб имаше други сайтове за запознанства. Тогава бях на 13 г. и непрекъснато с моите приятелки се снимахме на всякъде и качвахме снимки по 200 на ден сигурно. След това се появи фб и както всички ходя някъде, снимам се качвам. Със всеки изминал ден обаче започвах все повече да си редактирам снимките, да ги избирам с часове. Случвало ми се е цял ден да отделям за 1 снимка. Всяко нещо което правя в живота ми имам чувството, че се ръководи от Фб. Ходя на фитнес само за да се снимам, лятото ходя на плаж пак само заради това, дори си избирам работа от която да кача снимка и др. Периодично преглеждам снимките си и установявам, че някоя не ми харесва или има недостатък който не съм забелязала да редактирам и се изнервям страшно много. Сега съм на 20 и си казах, че наистина имам проблем когато един ден реших с всичките си спестявания (за 10г. )да отида в Дубай, защото щели да станах хубави снимки. Отидох, но вместо да се случи нещо хубаво си прегледах снимките от минали год и изпаднах в шок. Всяка една имаше огромни недостатъци и взех да трия всичко на ред. После да редакт. и пак да качвам. От огромния стрес не можех да дишам седмици на ред добре, имах проблеми със сърцето и бях изпаднала в тежка депресия. Осъзнавам, че е проблем, че това е глупост. Не съм човек който се подава на зависимости, даже когато поисках да спра цигарите го направих с лекота, а пуша от мн години. Не знам на какво се дължи това. На психическа основа ли е, не знам просто. За много от Вас може да звучи смешно, но аз си мисля че съм луда. Не мога да живея пълноценно и даже съм си мислела, че не искам да съм се раждала. Мислех, че е временно и все чакам всичко да се оправи с времето, но нещата се повтарят и все едно съм в кръг от който не мога да изляза :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 6e1b673aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знаех си, че все някой скоро ще се разболее от фейса. Виж не е нужно на никого да се доказваш в живота и да създаваш илюзии у хората. Когато си в мир със себе си ти се чувстваш добре и изглеждаш добре, не е нужно да заставаш по определен начин и да внимаваш какво има зад теб на някакви снимки само за да не си помисли някой нещо. Докажи на себе си, че заслужаваш нещо повече. Когато си небрежна също можеш да изглеждаш красива. Намери човека, който да те оцени заради това, което си. Недей да поддържаш фалшиф стандарт на живот. На никой няма да му липсва ако не качиш цял месец снимка. Отвори себе си в истинската си същност пред хората, защото така ще намериш истинската любов. Като си това което си! Ти имаш нужда някой да те обича истински!
Ж. 24

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 294880ec2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Учудвам се че има хора на тази възраст, които да мислят така и да са с такава нагласа. Според мен трябва да потърсиш специализирана помощ докато е време. То като цяло много от момичетата сте зависими от Фейсбук и правите нещата само за Фейса и за пред хората. Дори имам чувството че си избирате гаджетата чрез фейсбука.

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 42415294aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Лошо, фейсбук изкарва най - лошите ни навици на яве. Имаш комплекси, и точно те лъсват при всички в социалната мрежа... търсиш постоянно одобрение и затова качваш тези снимки.
Аз нямам профил там и не се снимам, въпреки че доста се заглеждат по мен по улицата, за което не ми дреме, но не ми дреме и хората да знаят, че е така, постоянно показвайки себе си в нета...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3eed6608c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Извини ме, че ще ти го кажа директно, но ти си просто комплексарка. С тези хубави уж снимки се опитваш да покриеш някакви липси в самочуствието си като получаваш много харесвания и т. н. Ако историята е истинска де

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b24dce1d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   ИЗТРИЙ СИ Фейсбука и НИКОГА повече НЕ ГО ползвай този ЛАЙНЯН БОКЛУК!!!

Може 1 месец да си в криза след това, но ще издържиш!

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0c0c0b96a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Може би е важно да поясния, че като малка имах същия проблем с чистенето. Денонощно чистех, не спах.. и колкото повече го правих толкова повече намирах недостатъци и се намразвах. Исках всичко да е идеално. Това беше смисълът на живота ми. За да не се вманиачавам повече по това реших да почна да се снимам и към това насочих манията си. Сега положението е същото и не знам какво да правя :(

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0e9947f7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Учудвам се, че човек може да бъде толкова тъп! ФБ е за асоциални и комплексирани хора. Животът е навън, а не в някакъв измислен сайт и тези, които наистина живеят, 5 пари не дават за тъпите снимки на комплексарите!


от човек, който няма и никога не е имал профил в тази глупава мрежа

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e26ea5ac66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мила, живей живота си заради себе си не заради facebook. Който те уважава наистина ще ти харесва нещата и без да ги публикуваш там. За съжаление наистина е като наркотик за повечето хора влизаш уж за малко и напълно заживяваш в него, качваш снимки, тагваш се на разни места на които си ходил, публикуваш коледни и великденски трапези и какво ли още не. Добре, че останалите социални мрежи не са толкова популярни у нас, че иначе щеше още по - зле да е

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e26ea5ac66
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да допълня лощшото е вече, че повечето хора не се снимат по повод за спомен, а да качват снимки само и само да ги гледат. Например кифличките масово си качват снимки в тоалетните на мола или по гащи пред огледалото и добавят кой им падне само и само да се каже, че имат много " приятели ". А реално не пишат и с половината хора, които имат. Имама съученичка със същия проблем постоянно гледа да се снима, даже и мен ме е хващала за фотограф и като стант снимките почва тая ми харесва, оная не ми харесва, направо болестно състояное. То и тя е повърхностна клюкарства, оценява момчетата по външен вид, материалистка е обича да се хука какво и е купил приятелят от мола, моля те не стигай и ти до там!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 539fb95c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз нямам профил във Фейсбук, имам си интересни хобита чрез които има какво да покажа на света, те ми носят удовлетворение, хармония и вътрешен мир.
Но пък и от хора като теб има нужда-кой иначе ще генерира милиардите на Зукърбърг? Ти помагаш на многомилиардните международни корпорации, въртиш едни пари, а после задвижваш и мелницата на психодиспансерите и психотропните лекарства. Пак завърташ едни милиарди или поне помагаш за завъртането им.
А един ден развърташ и едни пари дето се държат там от ония с дългите лимузини и с кръста отгоре.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0c0c0b96a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Имам чувството, че не е проблема във ФБ а в мен самата, защото и преди да го има пак бях така само, че към други неща. Както казах вече-чистенето, мания към вещи, като бях малка съм играчки и такива неща и това е от съвсем малка. Все едно си търся причина (мания) за какво да живея и се отдавам само на това. Ако не е ФБ ще е нещо друго. Сигурна съм, че е на психическа основа не не мога да си обясня на какво се дължи това.

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 75eb15f326
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 2-Ти пък откъде разбра авторката на колко години е?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 13 дни
hash: 75eb15f326
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До номер 4-Истинска е историята защо и е да си измисля?

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 75eb15f326
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Абе какво всички обиждате Фейсбук какво и е виновен той?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker