Незнам какво искам.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Незнам какво искам..
преди: 13 години, 6 месеца, прочетена 3162 пъти
Здравейте!

Ще започна с малко разяснения за да обясня по-точно за какво става въпрос.

Момче, на 18г. съм. Работя, уча, имам си приятелка с която много се обичаме, живея самостоятелно..дотук добре. Това е всичко което исках преди 4-5 месеца, но..

Напоследък някак си нещата започнаха да се променят (главно в мисленето ми). От 1-2 седмици започна да ми писва от всичко това или по-точно, започна да става някак си трудно. Не съм човек, който обича всичко да му е на готово, но нещата започнаха прекалено да се усложняват, главно в финансов план.

Не заработвам много, едва си запълвам разходите, а и на всичко отгоре отвсякъде ме притискат. От една страна за пари, от друга - за услуги. Не съм човек, който отказва (може би и в това е проблема) за това помагам на всеки с каквото е необходимо. Проблемът тук е в това, че не ми остава време.

Буквално никакво - дори се прибирам в къщи, спя, ставам, къпя се за 10 мин. и отново излизам.

Натоварването е огромно. Понякога имам чувството, че сърцето ми няма да издържи на това (не го казвам ей така). Написаното по-горе е малка част от нещата които ме тревожат, та поне се надявам някой да ми даде съвет. Въпросът ми е: Кажете какво да правя? - От една страна искам да зарежа всичко и всички (ще ми олекне наистина много), но от друга не искам да го правя, защото не искам да виждам как някой се разочарова от мен. Може би не обичам да търпя последици. Наистина съм в задънена улица. Имам чувството че ще полудея след някой-друг месец.. Моля помогнете !

Благодаря предварително на отзовалите се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 6 месеца
hash: 2c1b63a17e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По колко часа на ден работиш? Ако е повече от 8 ч. с 2 почивни дни седмично, наистина има проблем.
А тия хора, на които "помагаш"...с какво точно им помагаш, и толкова ли е належащо? Трябва да започнеш да казваш "не". Просто го направи, застани срещу тоя страх че няма да те харесат и ще те отхвърлят и го направи. Не знам какви са точно нещата, които искат от тебе, но...като дойде някой да иска нещо от тебе, кажи, че си имаш работа, трябва да си почиваш, и др. Не отивай подир акъла на всеки, за да не те отхвърли. нека да те отхвърли. Но аз ти казвам, че няма (:

А каква е атмосферата в работата ти? По принцип недобрия психически климат скапва повече от физическата умора. Просто разкарай това, което ти тежи и те затормозява.Ти ще си освободиш пространство, няма кой друг да го направи за тебе.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: ecf7faf4fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Услугите са добро дело, но щом се справяш сам в живота, наблегни повече на финансовото си състояние. Трудно е да успяваш да угодиш на всички и на себе си. Поразтовари програмата, че тези годинки няма да се върнат.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 8faa6cc1cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ето тук прочети за искуството да казваш не и разгледай още статии, които ти харесат и сметнеш за полезни. Аз с това мога да помогна засега :)

И аз като откажа на някой се чувствам ужасно, но трябва да се преборим с този проблем :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 1f7cabbd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нещата явно от няколко месеца са едни и същи, нали?! Защо чак сега си го осъзнал..как преди тези неща не са ти пречили и не си им обръщал внимание? Явно си си помислил "абе всичко това не ми ли идва много..мога и по-леко да го раздавам..?!" Когато веднъж видиш нещо, което не ти харесва, като че ли само то ти се набива на очи. Преди време не са ти пречили тези трудности..можеш да си продължиш така и да не се пъчиш,че всичко е толкова трудно...

В крайна сметка имаш си приятелка, обичате се, имаш си работа и печелиш пари, някои и това нямат...това че ти било малко трудно..е, че няма нищо лесно, нали?! Всеки е изпадал в такива ситуации, но въпроса е как ще се справиш.

А ако вече наистина ти влияе толкова зле психически и дори физически - потърси си по-лека работа или си вземи малко по-дълга почивка, не е ли възможно?! Най-важно е да си освободиш мислите от тези глупости и негативни емоции...всичко ще се оправи, стига да не се стресираш толкова..

Мег*

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 8de1ef6c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Задължително смени стереотипа,иначе ще се разболееш!ПО-ДОБРЕ РАЗОЧАРОВАЙ ДРУГИТЕ ОТКОЛКОТО СЕБЕ СИ!

 
  ...


...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: c81e074472
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора към #1.

Работя по 12 понякога и по 15 часа на ден. 2 на 1 работни/почивен ден. Както и да е. Ако си спазвам графика, някак си ще ми олекне, но ме натоварва и това, че често замествам колеги или върша тяхна работа (била тя на раборното място /докато не съм в работно време/ или извън него). Често ми се случва и да не си върнат услугата... И все пак не мога да им отказвам. Не е толкова до това дали ще ме харесат или не. По скоро мразя приказките, или по-точно - клюките и това как хората извъртат нещата в тяхна полза. Например да не заместя някой днес - на следващия ден веднага ще го чуя..Това ме дразни страшно много, но и не искам да си създавам проблеми. Не, че могат да ме уволнят, ами не обичам да се гледам с хората на кръв (..то все едно не виждам постоянно лицемерия но ..).. Това отговаря и на 2-рият ти въпрос. Но като цяло настроението и отношенията на/с колегите са добри..И все не мога да отказвам .. Опитах, отказах, след 20 мин се съгласих ... А знам че не е умно от моя страна да го правя... Вече и аз не съм сигурен къде е причината за това.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 2c1b63a17e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До автора, от 1: човече, това е убийствено. Ако си на 12 часа трябва да е 2 на 2 - 2 работиш, 2 почиваш. Това е нормалния график. 15 часа, абсурд. Значи това е, което си помислих - претоварваш се с работа. Моят съвет е да си потърсиш работа на по-нормални условия, не че лесно се намира такава...но може да намериш. Мисли в перспектива, мисли за здравето си, за бъдещето си. повярвай ми, минала съм през това, от опит ти казвам, това системно претоварване съсипва нервната система...
за колегите ти - нямах предвид да се гледаш с тях на кръв, но трябва да има някакъв баланс. Не само ти да им правиш услуги, а те правят ли същото за тебе...биха ли го направили, биха ли ти помогнали, ако се наложи? Или само те използват, понеже са видяли, че не отказваш?...
Но това не е най-важното, просто помисли за работата, това, което описваш тука, говори само едно - претоварване. Помисли за някаква по-нормална работа.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 8faa6cc1cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Oт номер 3 - забравила съм да сложа линка - http://sebepoznanie.com/topics/psihologiq/samopomosht/

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: c81e074472
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От Автора:

Е, да ви кажа честно...Благодаря за дадените мнение! (съвсем искрено!)
Помогна (това с отказа) и вече започва лека по лека да ми олеква ...Наистина не ми харесва това да отказвам, но ...
Но сега дойде друг проблем - Любовта... но това е друга тема :)
Отново едно голямо Благодаря!!! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: bf10af934b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   брат ми работи без почивен ден година. Пие 2бири и ляга пари пак няма но изнервин до дупка. болест ли е!! благодаря

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f353cd8e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ами пиши за другия проблем де

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker