Как да преодолея това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да преодолея това?
преди: 13 години, 7 месеца, прочетена 2924 пъти
Здравейте, искам да споделя за моя проблем и да получа съвети от вас. Благодаря предварително.

Аз съм момиче на 23г. и съм девствена. Още от ученичка започнах да излизам с едно момче, което беще 3г. по-голямо от мен. С него ми беше много приятно, излизахме често, разхождахме се, говорихме си за какво ли не. Стигахме само до целувки, защото аз не се чувставах готова за нещо повече. Той беше много търпелив и не ме притискаше, беше много мил наистина.След няколко месеца замина да учи в друг град, чувахме се, виждахме се на 2 седмици някъде, но аз не исках вече да съм с него. Бях се влюбила( или поне така си мислех) в един мъж, който беше много по-голям, той също ме харесваше, но нямаше как да стане нещо между нас ( няма да навлизам в подробности).

Времето си минаваше, аз отидох в друг град да уча. През това време се чувах с бившия си приятел, от време на време се виждахме за малко. Той много искаше да бъде с мен, твърдеше, че много ме обича. Но аз бях тази,която все се дърпаше- ту исках, но в същото време не го допуснах напълно до себе си.Той мислеше, че съм имала разни връзки през това време и не разбираше защо се дърпам, когато настояваше да правим секс. Аз наистина бях излизала с други, но нищо сериозно. Та не исках да му призная това и може би и заради това го отблъсквах.. не знам наистина. Е, вече сме прекъснали всякакви контакти с него, защото разбрах, че имал сериозна връзка.
Та какъв ми е проблемът? Страшно много се депресирам от факта, че досега не съм спала с момче, все пак на колко съм години?! Аз просто не допускам мъж до себе си, защото се страхувам каква би била реакцията му като разбере.Сигурно ще ме помисли за супер задръстена или не знам и аз каква. А на мен мъжко внимание не ми липсва, имам сериозни кандидати, но не мога да се отпусна... срамувам се.

Не знам какво да правя, отчаяна съм. Искам да превъзмогна всички страхове, притеснение, срам и да добия малко самочувствие, защото го нямам никакво. Не искам да съм толкова чувствителна и да се предавам пред най-малката трудност.Всичко това много ми пречи и аз го осъзнавам, но как да се променя? В момента си и търся работа, а до момента нищо не съм започнала, защото отивайки на интервю, хората виждат в мен само притеснението ми.

Това е, което исках да споделя или поне една малка част. Съжелявам, че е толкова неясно, но така се и чувствам- много объркана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 7 месеца
hash: 5a71ffc0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Аз съм мъж на 25 години вече и още не съм правил секс с жена. От преди години имах един опит при който не ми стана половия орган и от тогава все избягвам ситуации, в които следва СЕКС. С този коментар искам да ти кажа, че не само ти си с такъв проблем а има и още по зле от теб, което не трябва да те успокоява. Просто трябва да се отпуснеш и да не мислиш какво ще каже човека който си избрала, много мъже ще са щастливи, че са ти първи. Горе главата :)

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 5164ff12f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това не е за притеснение.. Дори мога да ти кажа браво, че си изчакала толкова време! В крайна сметка обаче си чакала достатъчно...така или иначе ще стане, а за теб никога няма да е подходящият момент. Щом толкова искаш да го направиш, според мен е добре да е с бившия ти, този с когото се виждате...Щом се притесняваш от реакцията на другите, мисля, че това е най-добрия вариант-той те познава, ти го познаваш..знаеш каква ще бъде реакцията му, а той ще те разбере :)
Не се притеснявай от факта, а се наслади на момента.

Мег*

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 1d822e4e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж сега, това, че си девствена не е срамно, даже е точно обратното. Трябва да се гордееш с това. Много малко са като теб, вие е сте някакво изключение и то към добро. Прие ми го като твой плюс и когато срещнеш някой достоен човек му сподели. Тогава ще можеш да се отпуснеш и да го направиш без притеснение. А и той ще гледа на теб като много по-специална.

Относно това, че си притеснителна - ами напълно излишно е. Приеми, че всички сме хора, всички сме еднакви. Всеки си има неговите проблеми, негов живот и на никой не му пука чак толкова за това дали ти се притесняваш или не и каква си. Просто се отпусни. Говори повече. Задавай въпроси. Животът е кратък. Все някой ден ще ти падне пердето и няма да се притесняваш. Колкото по-рано стане това, толкова по-добре за теб. Живей си пълноценно. Какво толкова? Усмихвай се на хората и те ще ти отвърнат със същото. Светът не е чак толкова лош, колкото го описват. Предполагам имаш приятелки, с тях си споделяй, излизайте по-често. Запознавай се с нови хора. Няма от ккаво да се притесняваш. Напълно излишно е. Щом вече си осъзнала колко е абсурдно притеснението ти, значи си направила първата крачка. Сега се отпусни. Започни да общуваш повече и ще видиш след време как досегашните ти проблеми ще са минало и сама ще се чудиш на себе си защо така си се държала.

Успех, миличка. И да знаеш, че девствеността и чувствителността не са пороци. Гордей се със себе си!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 764b1e2375
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох, мило момиче, като чета все едно че чувам собствената си объркана душа. Аз съм по-голяма от теб и вече не съм девствена, но това не ми помага по никакъв начин да мога да се отпускам и да спирам обърканите вътрешни гласове, които нахлуват в главата ми при по-силно емоционални моменти. Първо трябва да приемеш, че ти си такава - много чувствителна и в същото време много трудно изключваш съзнателния си контрол. Това е проблема - самоконтролът. Сякаш ако оставиш нещата да се случват по свой собствен ход, ще настъпи катастрофа. Отпускането е свързано с отказването постоянно да контролираш нещата. Хората често не разбират такива като нас. Последното, което аз съм е сухарка, но ако някой не ме познава, би могъл да си го помисли. А е точно обратното - страхувам се, че събитията могат да ме отвеят, че не съм достатъчно силна за да издържа на толкова голямото щастие, което съм способна да изпитвам. Страхувам се и че не го заслужавам. Може би възпитанието и отношението на родителите към теб в детсвото ти има нещо общо с това. При мен е така, например. Може би дълбоко в себе си вярваш, че е погрешно да бъдеш спокойна и релаксирана, защото те са прекъсвали това състояние с несправедливо сурови забележки и неуместно строги реакции, всеки път когато сгрешиш. И сега се чувстваш така - ако някой разбере нещо странно за теб, ще те порицае, отхвърли или намрази. А може и затова да не си правила секс - защото е нещо ново, което трябва да се случи за първи път, а ти най-много се страхуваш от провала, от новите неща, от това да не сгрешиш някъде. Та има толкова много нива и пластове в емоционалния живот на човека. Мислиш ли, че ако изведнъж спреш да бъдеш девствена проблемите ще се решат. По-важното е осъзнаването и осмислянето на страховете. Така, даже и когато се страхуваш, ще се обичаш и ще знаеш, че ти заслужаваш щастие. И единствено страхът те спира да го имаш. И няма да те е страх да ти проличи, че се страхуваш. Абе изобщо, като почнеш да се страхуваш си кажи - аз се страхувам, аз съм притеснена, аз съм страхливка. Когато си признаеш едно нещо - то изчезва, а когато се опитваш да го скриеш, то става голямо колкото слон :).

А ако някой мъж те харесва и се отдръпне заради това, че си девствена, не му вярвай че те харесва. Поредният потребител с промит мозък от порядките в днешното общество. Много е трудно да не бъдеш "по правилата", да си различен по някакъв начин и винаги е било трудно. Едно време са се нахвърляли върху "блудниците", днес върху "девствениците". А какво значение имат етикетите, когато трябва да опишеш усещането да бъдеш себе си. Ти не можеш да бъдеш просто една дума. Ти си много повече.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 8863440034
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това, че не си спала с момче не бива да те депресира. Намери си някой, който наистина държи до теб, и го допусни до себе си. Не само, че няма да те помисли за задръстена, ами може може и да се зарадва. Момичета като тебе са рядкост в наши дни, но това не ги прави задръстени, само защото не лягат с който им падне.

Ale

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker