Далеч съм от идеала му за (вътрешна) красота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Далеч съм от идеала му за (вътрешна) красота
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2354 пъти
Здравей, spodeli!

И двамата сме на 28, заедно сме от година. Осъзнавам, че проблемът е по-скоро в мен, но това не ми помага да се справя със ситуацията.
Той е много мил, грижовен, красив и интелигентен. Прави всичко по силите си, за да се чувствам желана и обичана, но изключително ниското ми самочувствие отнема цялата радост от тази красива връзка. Говорим си на всякакви теми, така че не подминаваме и "по-пикантните", а именно за мъжа/жената на мечтите ни. Докато той покрива голям процент от критериите ми, имам чувството, че аз съм на светлинни години от неговите. Споделял ми е, че неговият тип са естествени червенокоски с много бледа кожа и светли очи. Знам, че гледа порно с такъв тип момичета, даже с няколко определени актриси, които отговарят изцяло на идеала му. Всичко това добре, но на мен ми става доста кофти, тъй като съм русолява, със светлокафяви очи и просто виждам в огледалото, че не съм страхотната красавица от мечтите му. Предполагам, че се нареждам над средното (старая се да боравя максимално добре с даденото ми от природата без да прекалявам), но знам, че не съм ослепителна. Наричали са ме и непривлекателна, вкусове всякакви.
Другият проблем е, че коренно се различаваме в интересите си. Специално по този въпрос директно ми каза, че не си подхождаме изобщо, макар че като цяло винаги имаме теми за разговор, а и двамата сме с чувство за хумор. За сметка на това около него непрекъснато пърхат всякакви представителки на нежния пол, в които успява да намери сродна душа за екзотичните си хобита и занимания. Въпросните дами приемат чисто приятелския му интерес като нещо повече и започват да стават много напористи. Притеснявам се, че ще се появи Идеалната или поне някоя по-подходяща, с която ще си допаднат повече.
Сигурна съм, че е въпрос на време, а аз живея в постоянен страх. Даже понякога си мисля, че искам да се появи някое момиче, по което да хлътне и цялата ми агония да приключи. Или просто аз да сложа края, измъчвам се много. Колкото ще ми е мъчно, толкова и ще ми олекне, че се е свършило.
Не мога да живея така, знам, че е ненормално. Пред него съм нахакана и уверена, но вътрешно съм развалина. Така е било с почти всичките ми връзки досега. Как да променя това?

Благодаря Ви!

*моля да публикувате историята ми, наистина имам нужда от съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 1835c6ed1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Споделял ми е, че неговият тип са естествени червенокоски с много бледа кожа и светли очи. Знам, че гледа порно с такъв тип момичета, даже с няколко определени актриси, които отговарят изцяло на идеала му. " - ти на това ли му викаш "вътршна красота"? ! ... А какво ли е "външния вид" в такъм случай? Много си зле, наистина... Освен това си се хванала с чикиджия.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c202fc4d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Далеч съм от идеала му за (вътрешна) красота"

" Споделял ми е, че неговият тип са естествени червенокоски с много бледа кожа и светли очи. " -темата е за вътрешна красота. От кога, коси, кожи и цвят на очи, са част от ВЪТРЕШНАТА красота. Авторката знае ли какво е вътрешна красота? Душата моме, душата ти не е в ред, щом ти сама не се виждаш красива, и другите така ще те виждат. Във всяка жена има и вътрешна и външна красота, а това, че твоят"супер" мъж не ги намира си е негов проблем. Щом търси червени коси, защо е дошъл при тебе, за да ти каже, че косите ти не го привличат ли? Или той е надменен, или ти глупаво се подценяваш.

"Другият проблем е, че коренно се различаваме в интересите си. Специално по този въпрос директно ми каза, че не си подхождаме изобщо, " - втори сигнал за отхвърляне. Не косите са причина, а несходство в характерите. Това вече е лош сигнал. Не пресилвай нещата, насила хубост не става. По горе пишеш, че се държи мило с тебе"Той е много мил, грижовен, красив и интелигентен. Прави всичко по силите си, за да се чувствам желана и обичана, "!? Какво ти пречи, да отвърнеш със същото, за това не се иска червени коси и сини очи. Щом е дошъл при тебе, значи намира нещо привлекателно. От тебе се иска, само да бъдеш естествена и да покажеш душевност, ако я имаш.
"Сигурна съм, че е въпрос на време, а аз живея в постоянен страх" -А това, че искаш той да ти гарантира вечна вярност, това е наивност. Живей на мига-днес, бъдещето е неизвестно, не си заслужава отрано да го оплакваш. Страха не помага, а само влошава връзката. Отпусни се и живей, днес. Бъдещето остави за утре!

"Пред него съм нахакана и уверена, но вътрешно съм развалина. " - за това ще ти е нужен разговор с психолог, проблема ти е по сериозен, не е само за форуми.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8f017897a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За да бъде с теб този мъж трябва да има някаква причина, опитай се разбереш каква е тя, ако с теб защото те обича и харесва повече от другите жени, привличаш го и така нататък няма от какво да се притесняваш. Ако обаче е с теб от интерес, защото си му удобна какъв е смисъл да продължаваш да си с него, има вероятност наистина да те остави. Не ми казай че не можеш да живееш без него, ако това е причината и всъщност имаш съмнения в себе си дали ще успееш да продължиш живота си без него, значи ти имаш проблем. Трябва да мислиш за себе си повече от колкото за някой друг, ще се съсипеш в противен случай... не само със този ами и със никoй друг няма да ти се получи. Аз пък с мъж който е нещо подобно, постоянно се съмнява дали е достатъчно добър, страх го е да не го оставя, а знаеш ли как ми се иска да е много по смел, той също се прикрива но аз го усещам. Разбирам как се чувствате защото и аз съм била в такова положение.. промених се обаче минах през ада но за теб може да бъде много по лесно за това почвай да мислиш докато е време.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2fffb7fe5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това се променя само като спреш да мислиш по този начин. Започни съзнателно да мислиш по друг начин,
не мисли от позицията на СТРАХА, за каквото и да се отнася. Страх те е да не срещне някоя по-хубава, по... от тебе и да те остави? Изправи се срещу този страх и го погледни в очите. Само тогава той ще изчезне. Страхът е тук само защото ти го поддържаш.
Той без тебе, сам по себе си, не може да съществува.
Спри да го подхранваш и поддържаш... Мисли в позитивна и градивна посока, а не "ако ме остави? "
Ако ме блъсне колата на улицата? Ами ако утре се разболея от рак? Това е деструктивно мислене, не се поставяй под зависимост от друг човек, па бил той и любимия. Осъзнай, че ти си важна и ценна като това, което си, и дори и ако той те остави, това... е, ще е жалко, но няма да промени факта, че ти си това, което си - духовно същество, божествена същност, а не просто тяло с червеникава или кестенява коса. Самочувствие и сила никой отвън не може да ти даде, просто призови, извикай силата си и осъзнай страха си, като го погледнеш в очите. От това, което мислиш, зависи как ще се чувстваш. Затова мисли съзнателно нещата, които искаш да бъдат по начина, по който искаш да бъдат, и наблюдавай как това променя вътрешното ти състояние.

Пак казвам, друг човек не може да нахълта във вътрешното ти пространство и да го промени. Но ти можеш. И слава Богу, че е така... че реално не зависим от другите хора и обстоятелства.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b52bc3cf42
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ти сама се поставяш в позиция все ти да удовлетворяваш нечии капризи, за да те приемат. Придай си малко важност и разбери, че и твоите желания трябва да се удовлетворяват. Иначе ти му пращаш послание, че си овча душа и той точно така се държи с теб. Не си длъжна никому. Ако не му харесваш, не се колебай да прекратиш връзката. И без това не виждам смисъл от нея. Не изпадай в капана на страха от самотата, защото докато се обърнеш, годините ще са минали, а ти все ще повтаряп едни и същи грешки.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b89338f640
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ще си намериш друг. Мъже, колкото искаш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 528c38a605
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ти си си ти и трябва да се харесваш, защото няма друга като теб! Който не те харесва-майната му. Научи се да се цениш и да нямаш нужда някой да те харесва! Много невъзпитано от негова страна да описва своя идеал, който видимо не е свързан по нищо с теб. Явно не са му сериозни намеренията. Кажи му как се чувстваш и си разяснете отношенията.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7d1814bb45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей авторке,
Аз няма да те нападам за прослувутата вътрешна красота от заглавието.
Напротив, ще ти говоря като човек, който има сходен проблем.
Тази липса на самочувствие я боря от години. Ниското самочувствие води до това, че поставяш другия на пиедестал, градиш света си около него и се чудиш как повече да де приближиш до критериите му.
Да де, ама в процеса не виждаш, че и другият далеч не е съвършен. Сигурна съм, че и той не отговаря на някои твои идеали.
Опитай се да поработиш над самочувствието си.
За червенокосите синеоки дългокраки красавици - червена коса сини очи е изключително рядка генетична комбинация! която имат около 2% от човечеството. И далеч не всички те са красиви, дългокраки или млади.
Така че твоят хубостник ти поставя недостижим идеал.
Виж, повече ме притеснява това, че си намира някакви жени за компания в неговите "екзотични" хобита.
Човекът явно флиртува и търси женското внимание, иначе екзотичните хобита щеше да ги практикува с приятели мъже.
Пък и колко точно са екзотични тези хобита, че да не можеш ти да му правиш компания?
Мисля, че правилно си се ориентирала - той май се оглежда за друго. Това не значи, че ти не струваш, или че другите са по-добри. Значи просто, че човека срещу теб не се е наиграл.
Но иначе явно има нещо гнило в историята.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d894b825f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като... не те харесва такава каквато си-директен шут през вратата!
Миличка, миличка с мъжете се действа по съвсем друг начин, ама много хляб има да ядеш, докато се научиш така да им режеш претенциите, та да незнаят на кой свят са. Като иска червенокоски и да ги гледа порно-шут и прав му път-ще го преживееш за седмица или за колкото време илюзията че той е еддинствения те пусне

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 59911711f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Може би не се изразих достатъчно ясно относно "вътрешната красота". Имам предвид сходства в характерите, интересите и т. н. Най-общо казано той е хуманитарист и артистичен тип, а аз човек на точните науки, който си няма особено понятие от неговата сфера. Иска да общува със себеподобни и това е нормално. Просто в тези науки преобладават жените. Интелигентен и остроумен е, кандидатки много. Засега ги реже, но мисля, че все някога ще намери своята сродна душа. Въпреки това се разбираме и се грижим един за друг, не сме лоши хора.
Относно външния вид - там имам страхотни комплекси, въпреки че спортувам и полагам големи грижи за себе си. Стигна се до това да не дочета "Майстора и Маргарита", защото дамата е червенокоса красавица и това ми действаше зле! Хем ми е смешно, хем ми се плаче... Знам, че съм над средното ниво, но не и красавица. Редовно ми казва, че за него съм най-прекрасната и най-милата, но понякога просто изтърсва колко била красива еди коя си или коя се занимавала с еди какво си и на мен ми става кофти, защото е някаква страхотна хубавица с черти, които аз не притежавам. Ясно ми е, че няма какво да направя, аз съм такава, каквато съм и няма да се променя, но все пак ми тежи. Страдам за себе си - че не се обичам, че не се харесвам, че не съм достатъчно умна или интересна. От това идват и останалите проблеми.
Благодаря за коментарите, наистина ми помагат!

~авторката

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4615b7e02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добре, де, с моя приятел нямахме никакви общи интереси в началото, а и като видях какви са били предните му гаджета, установих, че нямам нищо общо с типажа му. А сега всичко си върви супер. Постепенно понаучих малко повече, за нещата, които го интересуват. Продължавам да го закачам, че се занимава с глупости, а той-мен, че съм куха женка и нищо не разбирам, ама ей го на - с мен е, а не с момичетата, които се интересуват от мотори. Колкото и да му се усукват. Точка за мен (теб - в твоя случай).

Проблемът ти не е, че не се вписваш в идеала му. Проблемът ти е, че си решила да не се впишеш и се самоубеждаваш до дупка. Упорито смяташ, че не си достойна за него, че той е по-готин от теб и че ще те остави. Сега просто чакаш да ти се случи и да се свършва вече. Ако той беше чак толкова готин и чак пък толкова много искаще, щеше да си е открил изписаната червенокоска, която да слуша в захлас за екзотичните му хобита. Но той е с теб. За това явно има причина. Колкото до това дали ТОЙ ТЕ заслужава, дали има смисъл за ТЕБ самата да бъдеш с него - има три варианта.

Вариант 1 - Той наистина е по-готин от теб, различни сте, нямате много общо, но въпреки това се чувствате добре заедно. Еми, голяма работа - извадила си късмет, бъдете си заедно и се радвайте един на друг. Животът не е изпит по готиност и съответствие. Важното е да сте щастливи.

Вариант 2 - Той си мисли, че е по-готин от теб и че сте много различни и ти го повтаря нон стоп. Зарежи го, не те заслужава. Без значение прав ли е или не.

Вариант 3 - Той си е нормален мъж, ти го харесваш адски много и от притеснение го поставяш на пиедестал. Втълпяваш си, че не си подходяща и достойна за него. Ами в този случай си свали "кривите очила" и се успокой. Няма да стане веднага естествено, но се постарай да видиш, че това са глупости. Бъдете си заедно, само не се филмирай, за да не си развалиш сама връзката.

Прецени кой е твоят вариант и действай. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fbd1f59b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Далеч си от идеала му? И какво от това?! Това не значи, че не си перфектната за някого друг! Но най-важното - самата Ти трябва да се приемаш, цениш, уважаваш, харесваш такава, каквато си!!! Като не си му идеал - не е единствен! Животът трябва да го живеем така, че да сме удовлетворени и щастливи! Да израстваме, вместо да се подтискаме още повече! И именно в това е смисълът!
Късмет, щастие и всестранна любов!
Ж 29 с щастлив втори брак

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 616b8fde03
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Авторке, точно затова жени като теб са винаги нещастни.
Първо, мъжете не ги привличат жени, които сами не се харесват. Запомни го много добре! Никога не се оплаквай пред мъж за външния ти вид или нещо друго, свързано с теб. Бъди уверена в себе си. Това е изключително важно.
Второ, не се оставяй да ти се обяснява за идеали за жени, жени преди теб, липса на сходство на интересите. За мен такъв мъж е комплексар, защото иска да те накара едва ли не да се стараеш и да му се доказваш, че видиш ли, въпреки че не си идеала му, все пак ставаш. И, естествено, все нещо няма да ти достига и няма да си достатъчно добра за него. Така ще намери оправдание и за изневяра.

Ако не му харесваш наистина, щеше ли да е с теб?
Според мен нарочно си те работи така, а ти му се връзваш.
Той да не би да е идеален?

Имах един такъв бивш, все ми създаваше комплекси и на мен ми писна. Зарекох се, че никога повече няма да се поддавам на такива манипулации и от тогава насам личният ми живот е перфектен.

Ти позволяваш на приятеля ти да ти създава комплекси и той най-нагло се възползва от твоята неувереност. Погледни се отстрани - млада си, хубава си (рядко има млада жена, която да не е хубава) и имаш цялото бъдеще пред теб. Не се вкарвай в разни филми, че едва ли не той ти е последния влак, защото просто не е вярно. :)
Ако не се получава с него и не се чувстваш добре във връзката, дай си шанс за нещо ново с някой друг. Нали не искаш цял живот да бъдеш нещастна или пък да му дадеш най-хубавите ти години и след това да те зареже с бебе на ръце?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: aab5ea32f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   "Страдам за себе си - че не се обичам, че не се харесвам, че не съм достатъчно умна или интересна. От това идват и останалите проблеми. "

Браво, че си го разбрала. Сега зарежи всичко друго - него, мъжете, хубавите жени - докато не решиш този проблем, винаги ще страдаш.

Направи си експеримент - съвсем невинно, кажи че винаги си харесвала много високи мъже (ако е среден на ръст), със спортна фигура (ако не спортува), мъже със сини очи (ако е с тъмни) или чернооки (ако е със светли) или нещо от сорта - ти избери, но да е едно, не изброявай всичко, че ще стане очевидно. Ако не реагира веднага, го подхвърли отново друг ден и по друг повод. Виж как ще реагира. Ако пита - е мен как ме избра - направих изключение :)

Какво ще докаже това? Всеки може да бъде поставен в ситуация на недостатъчност и несигурност - твоят човек, със сигурност, защото уверен в себе си мъж няма да говори такива глупости на приятелката си, или поне не по този начин. Ако има фетиш - ще намери начин да го изживеете заедно.

Какъв е целеният резултат? Ако си изиграеш добре картите, той ще се опитва да се впише в твоя идеал, а не ти в неговия. Но трябва да демонстрираш увереност и да го държиш в недостатък (фино и непрекъснато).

Има ли смисъл от всичко това? - Не. Човек, който е толкова неуверен в себе си, че трябва да бъде държан в шах през цялото време, за да се държи адекватно, не си струва усилията. Но, поне можеш да избиеш собствените си комплекси и да разбереш, че не всичко, което ти говорят е истина или позиция на човека отсреща. Най-често е избиване на собствена неувереност за сметка на другия. Познава се по това, че в момента, в който натиснеш, веднага се сменя позицията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker