На кръстопът! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

На кръстопът!
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1615 пъти
Здравейте! Искам и аз да споделя нещо и ви моля за искрени съвети, без злобни коментари и забележки! Благодаря, предварително! А, ето и за какво става въпрос! Аз живея в голям областен град, в момента съм безработна, от около две години търся работа, но нещо не ми се получава-имам висше образование, но имам малко стаж, нямам връзки и разчитам само на себе си! Нищо не ми липсва, защото живея с приятелят ми, който работи и взима голяма заплата, но аз не съм доволна да стоя в къщи и само да домакинствам, искам да работя, да съм полезна и да се развивам професионално, по образование съм Филолог и Педагог! С моят приятел сме от шест години, а от около две живеем заедно! Той много иска да си имаме бебе, но аз се страхувам, дали всичко ще е наред, дали няма да направя грешка, освен това много ми се иска да работя, а с малко дете, кой работодател ще ме наеме! Освен това много обичам децата, но за мое дете не съм мислила! Той е добър и много ме обича, е разбира се имаме търкания по много въпроси, защото сме много различни като характери, но общо взето всичко върви нормално! Много искам да го зарадвам и да му родя дете, но се опасявам дали, както казах всичко ще е наред, дали ще бъдем добри родители, какво ще му дадем на това дете, дали ще мога да си намеря работа с малко дете, дали няма да ми попречи да се развивам личностно, професионално и изобщо и т. н... Знам, че може би се притеснявам неоснователно, но много ми се иска да чуя и вашето неангажирано и безпристрастно мнение!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4b50388e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си пишеш годините, а от това много неща зависят. Примерно ако си на 25 г. имаш доста време. Ако обаче си на 30-35 г. времето ти изтича и действително ти е крайно време за дете.
Съжалявам, че не си се реализирала по професията си, но действително в тези малки градчета в момента няма голямо търсене на учителки, действително трябват връзки и дори подкупи. Разчиташ само на себе си, но успех за момента нямаш. Замисли се и за нещо друго - преквалификация. Трудно е, но като фризьорка, козметична, маникюристка, сервитьорка би имала веднага работа.
И още по-добре би било, разбира се, да се преместите в големия град
Там вече има голям глад за хора като теб и бързо ще си намериш работа.
Замисли се също да даваш частни уроци по БЕЛ и литература - в началото на символична цена докато си направиш име. Като педагог можеш да гледаш и малки деца на заможни хора. Колкото и да не вярваш - и във вашия град има такива и хората не искат вече пенсионерки да им гледат и възпитават децата. Майка ми остана безработна също като учителка и 2-3 години от това се издържаше и печелише доста добре, но и тук си трябва име, препоръки, не да се затваряш у дома.
Връзките са лошо нещо само за хората, които ги нямат.
Всъщност връзките са нищо повече от израз на социална компетентност да спечелиш някого, който да те препоръча. Замисли се, защо никой не ти помага в търсенето на работа и не те препоръчва?
Част от проблема е именно в липсата на всякакъв стаж. Кой да те препоръча като никой не те е виждал ти да работиш каквото и да е било? Примерно ако беше работила като келнерка, продавачка дори като студентка щеше твоите шефове да те хвалят за надежността ти, работливостта ти, а и клиентите да го видят така. Споделяш на 1-2 клиента каква работа си търсиш и скоро някой ще ти помогне. Това са връзките - говоря за връзките на нормалните хора, не за връзки по партийна линия, ДС, от родители или някакви родови връзки
Всеки човек има своите социални контакти - връзки!
Само в големите градове като София връзките имат по-малко значение. Примерно се търсят 10 учителки само в едно училище - защо са ти връзки?
Когато има работа в изобилие не трябват връзки. Проблемът е, че ако има някакъв филиал на университет в града ви, който да бълва хора с твоя профил възможността ти за реализация винаги ще е точно 0
Идвам от такъв малък град и там се говори, че работа като прост полицай значи подкуп от поне 10 000 лв. За учител същото
Просто се махни от там или както казах - преориентирай се в НЕдържавния сектор, включително даването на уроци. Цели курсове за подготовка на кандидат-студенти или за матури можеш да организираш. В началото взимаш малко пари, но когато курсистите ти успеят и се разчуе, че си добра, ще можеш да утройш дори цената.
Можеш дори безплатно да преподаваш в началото докато си направиш име. Замисли се малко - от нищо, нищо!
А за дете ако имаш още време като възраст изчакай. Поработи 2 г. някъде, за да вземеш достойно майчинство, стаж и да можеш да предложиш добър живот на детето си, а и да го гледаш със самочувствие.
Друга възможност е да си откриеш собствена фирма за нещо, но за млад човек без опит в какъвто и да сектор не е препоръчително...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2504e21536
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В момента, в който си зададеш въпроса "ще бъда ли добър родител? " отговорът е ДА, неспособните за родители не се съмняват в себе си, не им пука. Но, не забременявай само за да зарадваш или направиш някого щастлив, майчинството отнема много енергия ( най-малкото) и ако ти не си готова и не го искаш няма да ти бъде лесно. От желанието и любовта към малкото съкровище идват и силите да бдиш над него денонощно. Каза, че си и без работа, няма да взимаш майчинство, а ако не си ромка няма и помощи да ти дадът. Съветът ми като майка на две много малки деца е първо да поработиш малко, тъкмо докато станеш наистина сигурна в себе си и желанието да бъдеш родител.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 70ed7fb560
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мила, разбирам желанието ти, но моля те спомни си, че има нещо наречено точка. Доста е дразнещо, всяко изречение да завършваш с удивителен. Все пак филолог си и искаш да преподаваш. Ако твоят правопис не е перфектен, на какво ще научиш децата? А иначе, какво да ти кажа. Продължавай да търсиш работа, пък дано стане. Ако не, пусни обява, че гледаш деца. Все е нещо. С твоето образование, би следвало доста майки да ти се доверят.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 64bea3e51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Авторът! Благодаря на всички за коментарите, работила съм в Детски центрове около две години и половина и смея да твърдя, че имам опит с деца и се справям доста добре. На № 3, искам да отговоря, че много добре владея правописа, знам, къде се слага точка, но съм преценила, че в моето писмо, моите изречения завършват с удивителна, защото са подбудителни.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d7fb52a0e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей,
Не казваш на колко години си. Ако си на около 25 може би е по-добре да поработиш 2, 3 години преди да родиш детенце, за да натрупаш малко стаж. Ако сега ти е трудно да намериш работа с малкото стаж, който имаш, след като родиш ще минат още поне 2 години, в които няма да работиш и дупката в SV-то ще стане още по-голяма.
Ако си завършила чужда филология, можеш да даваш частни уроци по езика. Пусни обява в интернет, че даваш частни уроци. Отначало може да започнеш с по-ниска цена. Може да потърсиш работа в някой езиков център. Ако в твоя град няма много езикови центрове, кандидатствай и в други градове, защото повечето центрове предлагат и онлайн курсове по скайп, които ще можеш да си водиш от къщи.
Успех ти желая.
Ж 27

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 97007c3ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 1, а ти в качеството си на какъв/каква пишеш? Ако имаш образование на психолог, окей, ще те разберем... нооо, някак не е ли доста остро поведението ти към авторката? Момичето иска съвет, не поучително поведение:))))Авторке, пълен напред и слушай интуицуята какво ти нашепва, ако желаеш силно в този момент да имаш детенце, ако разбира се имаш условия за едно нормално отглеждане, защо не, това е твой избор, не мисля, че някой друг може да отговори на въпроси, касаещи единствено и само твоят живот:))
Желая ти успех
:)))

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker