Искам да се разделим, но съм много привързана - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да се разделим, но съм много привързана
преди: 13 години, 10 месеца, прочетена 12782 пъти
Здравейте. Нашата връзка започна преди година. По това време имах доста проблеми и той беше до мен и ме подкрепяше морално. Тогава не бях влюбена, но го ценях много като човек и приятел, а и имаше някакво привличане. Реших се да му дам шанс и всичко започна да се подрежда повече от добре. Той е най-милият и добър човек, когото съм срещала. Толкова любвеобилен, внимателен, постоянно е до мен и прави всичко, за да съм щастлива. Но има едно Но и това е че аз все още не съм влюбена. Просто не го обичам, както той заслужава. Много ми тежи, че не мога да му дам това, което той ми дава. Правя всичко по силите си, но не ми идва от вътре и май се усеща. Забравих му дори рождения ден. Без да искам. А по принцип помня дати и на хора, които не ме вълнуват особено и не са ми близки. В редките случаи, когато не сме заедно, аз буквално забравям, че съществува и даже се улавям, че мечтая да срещна друг. За сега не съм срещала и не ми се иска да срещам, докато имам връзка, защото се познавам и знам, че няма да изневеря и ще оставя любовта да си иде, заради тъпата ми съвест.

И така, усещам, че не мога повече да издържам, но не знам как да му го кажа. Не искам да го нараня. Искам да е щастлив. Той го заслужава. Другата причина, поради която не съм му казала още е, че малко ме е страх да остана сама. Мисля си, че толкова добър човек едва ли ще срещна някога и след време ще съжалявам, че съм го оставила. Мисля си също, че и на мен ще ми тежи от раздялата, понеже се привързах доста. Той е постоянно до мен. Не знам как ще свикна без присъствието му за по-дълго време от 1 ден. Чувствам го като нещо като най-добър приятел, брат, сродна душа, част от мен, но няма тръпка. Не изпитвам любов към него, а само уважение, братска обич и понякога силно сексуално желание. Той е уникално красив и мъжествен, освен че е вътрешно прекрасен. Нямам думи да опиша този човек колко е съвършен и също така нямам думи да опиша колко се мразя, понеже нямам чувства към него. Била съм влюбена преди и онази тръпка, която изпитвах, сега я няма. Онова усещане, което ме караше да настръхвам и да ми се свива корема, когато му видя името, изписано на телефона или преди среща. Със сегашния го няма това. Чудя се дали има някакъв начин да се влюбя в него или да продължаваме по старо му, или да се разделим. Не знам какво да направя, но знам, че имам нужда от някаква промяна и сега е времето за избор. Посъветвайте ме хора. Знам, че крайното решение си е мое, но ще се радвам да чуя и странични мнения на безпристрастни хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 10 месеца
hash: 3238671b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Смятах да задавам въпрос, но току що прочетох тази тема и мисля, че въпросът ми, който много ме вълнува,се съдържа именно тук. Ами какво е любовта освен уважение, братска обич и силно сексуално желание в едно? Аз точно това изпитвах някога към един човек и по същия начин смятах, че не съм влюбена в него. Рзделихме се, но сега си мисля какво ми е липсвало и имало ли е някаква липса или по-скоро съм сравнявала чувството си към него с детските първи тръпки и затова ми се е струвало, че не е истинска любв. Ами да - няма го това обожание, изтръпването чак до прилошаване, но не са ли те някакви симптоми на идеализиране. Моля и аз, хора, който е сигурен, че различава люовта от много силното чувство на привързаност, нека да каже каква е разликата. Човек май всеки път обича различно, но все пак, чудя се вече дали не пренебрегвам истинските си чувства и защо така не мога да разбера, когато е любов? И извинявайте за няколкото грешки, но се наложи да трия, а пък после нямаше как да сместя текста.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 2707e5041f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Нали често казват, че когато човек загуби нещо, тогава разбира какво е означавало то за него. Защо не се разделите за няколко месеца? Настрани от него ще можеш да преосмислиш чувствата и отношението си към него.

Има и още нещо - тази тръпка, за която говориш, че ти липсва, така или иначе отминава с времето. Много хора се подвеждат по нея и на база на нея създават семейства, но малцина имат щастието да останат с това, което ти имаш сега от страна на приятеля ти. То е много по-ценно от краткотрайното чувство на влюбеност.

Пожелавам ти достатъчно разум, за да вземеш решението, което не само сега, но и след години да смяташ за най-добро.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 283a5041db
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   А защо трябва да се разделяш, не може ли да сте приятели? Говори с него и му кажи как стоят нещата. Такова приятелство не е за изпускане...кажи му да се чувства свободен да се влюби в някоя, както и ти. Но във всички случаи да си останете приятели. За мене това е най-доброто решение, аз поне така бих направила.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: b6a6c4fd18
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

5.   бла - бла. Приятели след всичко това? може да опитате, казвам от личен опит (в момента съм от другата страна), но трябва всичко да е ясно. Моля те, поне му обясни за какво става въпрос. Тогава ще разбереш че приятелство между вас ще е може би пречка. Тук става въпрос за чувства, не е като да намалиш температурата на фурната и тя да си поддържа температура. Тъпо е да се бъхтиш сам, и когато търсиш обяснение да ти се правят на ударени. Та за това и сега не мога да я понасям, че не ми каза нищо. Когато се събираме и тя е в наща компания въобще не отивам. После приятели ме питат какво става и ми е кофти че търсят вината у себе си, при положение че тя си е у мен. С нетърпение чакам лятото след което няма да се виждаме и ще мога по - лесно да я забравя. То сега това си е мъка. Загубено време. Мъка за какво? Това ли е любовта?

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 1708a2ae1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Защо просто не си дадете малко време. Примерно да не се виждате седмица. Говори с него кажи му че искаш просто малко време без него така ще разбереш дали наистина не го обичаш, и как се чувстваш без него дали по добре или по зле, дали имаш нужда от него или можеш без него.

 
  ...


...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 6bc4117ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Не изпускай шанса си моля те
Колко хора се оплакват, че не са уважавани
А именно те милеят за това Да има някой който ще ги цени зс това което са без да се опитват да ги променят
Така или иначе влюбването трае мн малък период
Благодари се , че имаш Мечтания мъж до себе си
Уважава те И секса е супер Какво Искаш още
Нито те бие нито те Унижавс
бъди разумна
А ако толкова искаш да разбереш какво чувстваш към него
Отдели се от него поне за седмица Остани сама
Ще видиш ...
От: Самотна Душа

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: b6a6c4fd18
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

8.   Естествено че всеки може сам. Не това е въпроса.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 3aaf979846
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Написано от Станислав:
Завиждам ти, че имаш човек до тебе, който така те оценява и боготвори, че чак ти е станало безинтересно. Може би това е проблема. Жените все искат емоции и нови преживявания, а този човек ти предлага сигурността опората в живота, която ще търсиш след време. Въпреки всичко ти не си го обичала, като сте започнали връзката и твърдиш, че не го обичаш и сега. Ами май наистина трябва да се разделите. Разделете се, но без да го нараняваш, без да го съдиш за нищо, той не го заслужава. Имай в предвид, че приятели няма да останете. Той не би го понесъл, защото ще се чуства предаден. И след като се разделите, не се виждайте. Ще влезеш в скучното и сиво ежедневие, ще виждаш използвачи и всякакви хора търсещи изгода от разни връзки, и тогава мила моя ще разбереш, че си оставила любовта да си иде! Тогава ще го оцениш и тогава ще ти се свива корема от името му и от мисълта за него, само да не е твърде късно. Ако все пак, не го оцениш и след раздялата и не влезеш в това сиво ежеднвеие и пр., значи наиситна не го обичаш! И знай, че и за него няма смисъл да останете заедно ако не го обичаш. Така, че действай.
Мисълта ми е, че трябва да се разделите за да разбереш чуствата си към него. За някои неща не може да се даде съвет или да те научат, чрез житейския опит ще ги осъзнаеш.
ПС: Пиша малко като пророк и уж всичко знам, ама хич не е така. И мойта не е лесна. Дано съм ти помогнал :)))))

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 42fce9b110
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   здрасти
според мен трябва да събереш сили и да му го кажеш защото със сигурност така повече ще го нараниш.дайте си почивка щом е толкова добър би трябвало да те разбере, кажи му истината и така ще спечелиш поне приятелството му. а от почивката по между ви или ще осъзнаеш че той е човека или ще имаш възможност да срещнеш любовта на живота си.не се измъчвайте така един друг.
това е моя съвет
успех

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 7d7a851465
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Авторката: Благодаря на всички, които изказахте мнение. Наистина най-доброто решение е да се разделим временно и опитах, но не се получи. Казах му, че искам да си дадем време. Стана по-лошо, отколкото очаквах. Много се разстрои и отказа да се разделяме. Толкова много думи ми наговори, толкова силни; погледът му, който издаваше искреността и болката му. Не успях да бъда твърда. Не можах да му кажа, че се съмнявам в чувствата си към него. Може би е най-добре да взимам времето си на глътки и да продължа с него. И без това такъв мъж не се среща всеки ден. Вероятно и аз го обичам, но от тази огромна негова любов, моята бледнее и затова не мога да я различа. Благодаря отново на коментиралите. Късмет в живота на всички!

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 697b189bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей и от мен. Не знам дали все още четеш темата, но реших да споделя и аз.. Оприличавам се много като твоя приятел, а теб на приятелката ми. Ние, или по -скоро аз не и дадох тогава нужното време да осмисли чувства и емоции, и продължихме още може би година, и сега сме разделени от месец, без никакъв контакт. Не зная дали ме обича все още и дали изобщо ме е обичала, тъй като в главата ми се насадиха и съмнения, но мисля че е най-добре така, защото именно липсата ми, и съответно липсата му, ще ти дадат нужния отговор. Желая ти щастие, и силно се надявам че ще разбереш, че този човек е готов да даде живота си за теб, а не както при мен-да отиде да търси щастието при бившия си. А относно разнообразието и емоциите-просто можеш да му сподели, вярвам че ще те разбере и ще направи нещо по въпроса ;)

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 0cf527178b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

13.   Спокойно, човека до теб е просто заблуден. Вероятно те е харесал, следял доста време (със сигурност повече от година или нещо такова) и ти си му станала фикс-идея. Нека позная - има вид на отговорен, а иначе непостоянен, презадоволен или заблуден, комплексиран... с приятелки винаги е трудно, но сигурно ;)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 2f690233e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

14.   Не оставай с него от страх. Ако не го обичаш, длъжна си да го напуснеш. Какво ще стане, ако утре се ожените, примерно и едва след това иззад някой ъгъл се появи човекът, който да те кара сама да си говориш от любов? Тогава ще го нараниш повече. Ако не можеш да го оставиш, поне не се омъжвай за него и не му раждай дете...

Борония

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker