Стрес след изневяра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Стрес след изневяра
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 5006 пъти
Пише ви жена на 50г. Искам съвет относно моя брат, на който много държа. Брат ми е на 42 г. Съпругата му на 38 г. Преди 06 месеца хвана съпругата си в изневяра с друг женен мъж - съсед в техния дом. Прелюбодеецът го преби от бой, но много зверски, счупени ребра, пръсти и т. н. Жена му си го прибра и поздрави брат ми, до полиция не се стигна. Любовникът е жив, но със омъжена едва ли ще тръгне. Проблемът е друг снаха ми от уплаха се е напишкала, първата седмица след случая въобще не говори, но после започна да заеква, затвори се е в себе си и никъде не излиза. Брат ми и прости и тя живее с него. Има контакт с децата си-момче на 14 и момиче на 8 г., но по скоро служебен (дай ми това, донеси ми онова и т. н. ). Никога не гледа брат ми в очите когато му говори, но пак по общи въпроси. Не обяснява как и защо го е направила. Тя отказва всякаква лекарска помощ. Отказва да вижда и разговаря с майка си и сестра си. Брат ми опита какво ли не- казва и, че я обича, целува я, прегръща я - пън никаква реакция. Повтаря само едно- благодаря, че съм при децата.
Питах брат ми как се стигна до тук и той няма обяснение. Нямаше казва никакви предварителни симпоми за изневярата. Нито се държал лошо с нея, нито я ревнувал, има собствена кола. Снаха ми е добре поддържана и много обичана от всички. Материално добре са обезпечени. Преди осем месеца я съкратиха и тя остана без работа, беше дори щастлива, че ще има повече време да е в къщи и при децата. Дайте съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 3302876de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сега трудно ти се разбира, но поне аз разбрах, че брат ти е пребил любовника на съпругата си и после ѝ е „простил“ и я е „прибрал“, а пребитият е при собствената си жена.

Ако правилно съм разбрала първо те съветвам да не се навираш между шамарите и да запазиш някакъв неутралитет, най-вече да обръщаш внимание на племенниците си, но да не взимаш страна - не знаеш кой прав и кой крив в такава ситуация. Често изневярата е просто симптом, но причините са другъде. Никога няма брат ти да ти признае ако се е отнасял зле със съпругата си или е имало други проблеми, защото най-вероятно не може да си признае и сам на себе си.
Според мен техният брак е минало, а жената е за психолог и то не само заради случилото се, а бракът им и преди изневярата е имал проблеми, които просто са лични и не са твоя работа.
Ти изобщо запази цивилни отношения с нея. Подкрепяй брат си и не защото е прав, а защото ти е брат, но имай едно наум и гледай да си където може неутрална. Не говори против снаха си, защото все пак си остава майка на племенниците си. Ако имаш възможност всеми за ваканция, събота и неделя племенниците си на гости, за да може двамката да се изяснят на спокойствие.
Тъпа ситуация.
Нищо не оправдава насилието и тук не бива да оправдаваш брат си - това, което е сторил е престъпление, а изневярата не е. Не показвай в никакъв случай одобрение и разбиране за побоя, защото даваш и лош пример за собствените си деца, племенници и насърчаваш насилието по принцип и в частност при брат си! Тук той заслужава дори порицание ако не повече. Има късмет, че сигурно любовникът е от вашето поколение, защото при млад мъж задължително щеше да има съд и полиция, защото младите си знаем правата и знаем границите между позволено и не! Твоите деца, племенници живеят в днес, не във вчера и гледай да не усетят одобрение за насилието, защото утре те самите ще посегнат и няма да им се размине.

Жалко все пак, че се случват такива неща, особено ако човек е лично засегнат като теб, но в такъв случай не можем нищо да направим освен да подкрепим своите близки - в случая ти твоя брат и племенници. Жалко за жената, но ти не си нейното семейство и да се оправя сама, но в никакъв случай не говори лошо за нея и не настроивай допълнително брат си против нея.
Жал ми стана за всички засегнати.
В случая няма крив и няма прав.
Който е изневерил си е имал своите причини, а на комуто е изневерено е наранен.
Едно обаче трябва да разберете и брат ти, но и ти - бракът не означава да притежаваш някого. По Конституция се наслаждаваме на правото на телесна и сексуална непрекосновенност, а бракът не ни дава правото да имаме безгранична власт над партньора си и още по-малко да пребиваме хората почти до смърт.

П.П. Ти познаваш много добре снаха си. В подобни ситуации много хора си посягат - точно тихите води правят глупостта и ако действително ти пука и за брат ти го убеди да я прати на психолог, дори да полежи в психиатрична клиника. Жената очевидно е в шок, загубила е и работата си, намира се в безисходица и да не вземе да стане от играчка-плачка и после брат ти цял живот да живее с непоправимото ако майката на децата му си посегне заради него.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c75dfd5012
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е луд, който яде зелника, а който му го дава. Тя като му е пускала, много ясно, че ще я начеше. Тя е за бой в случая, не онзи. ОК, може брат ти да се е държал зле, но не е това начина - просто да се въргаляш с комшията, това не решава никакъв проблем. Най-малко него трябвало да бие.

Явно не е искал да бие нея и си е изкарал цялата ярост на онзи с лихвите. Ама онзи не е по-виновен от снаха ти. Аз ако бях дори нямаше да си хабя енергията да ги бия, ами направо ги гоня и двамата на улицата както са голи да се изложат сами.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b3d429607a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Тъжна история... много тъжна. Ето до това водят изневерите-разбити съдби, съсипани отношения, болка.... Нека я прочетат ония с " пеперудите в стомаха", тия дето казват"веднъж се живее... следвай сърцето си"Жалко за всички участници в историята...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 19a57b9bc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Изумяват ме еврогейските ви коментари...Браво на съпруга - друг мъж е накърнил честта му и е трябвало да си понесе отговорността. Колкото до жената - има си приказка - ако кучката не си вдигне опашката , кучето не ходи при. Не видях тя да е бита, така че си спестете мрънканията за насилие и какво ли не. Този мъж сигурно си е скъсвал задника да издържа семейството, като гледам - и тя безработна, и в замяна получава рога. Нормална и реакцията му - все по-малко са такива като него. Ако жената беше изнасилена от някой емигрантски маймун, всички щяхте да писнете защо не я е пазил...Дааа, българката е двулично същество - иска права , ама само тях...Иска мъж , ама кротък и да и угажда и да бачка, а иначе да е лъв. Няма лъв дето да е котенце на каишка...И сега психирала...Колко удобно - аз съм жертва , нищо , че съм виновна...

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 831a2a9e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   брат ти е насилник и е за полицията, жената не му е собственост, а за психиатрична клиника е насилника. А ти вероятно подкрепяш откачения си брат, но по Конституция личния и семейния живот са неприкосновени, та не ти влиза в работата. Редно е битият да се оплаче в полицията и да заведе дело за телесна повреда, ако има.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 122668404c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен снаха ти е в стрес не само заради побоя над любовника й.
Според мен в момента страда от "забранена любов", като в индийските и турските филми :) Звучи направо комично, но вероятно е така.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2317ebd1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Нямаше казва никакви предварителни симпоми за изневярата. Нито се държал лошо с нея, нито я ревнувал, има собствена кола. "

Извод - който няма кола, ще има рога.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1f4f800f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   №1, понеже няма други коментари и не знам как другите ще коментират, но останах крайно възмутен от съветите които даваш на авторката и затова вземам отношение към коментара ти. Нямам нищо лично, но не мога да съм равнодушен, когато се дават такива съвети. Прелюбодейката много добре съзнава постъпката си и добре оценява добротата на съпруга си, щом казва това " Повтаря само едно- благодаря, че съм при децата. " Тя добре съзнава, че в повечето случаи, тази възможност може и да я нямаше. Така, че съвсем не е за психолог, и затова отказва лекарска намеса. Нейното състояние е отзвук от гузната й съвест. Да, проблема й е, че трябва да се пребори със съвестта си, но за това трябва време. И какво е това №1, "Нищо не оправдава насилието и тук не бива да оправдаваш брат си - това, което е сторил е престъпление, а изневярата не е. "!? №1, вече разбрахме твоята теория за неутралност, но тук направо разби представите ми за нормалност. Значи, насилието е престъпление, а изневярата е положителна черта!? Децата не трябвало да узнават за насилие, защото можело да станат и те насилници, а за изневери могат да научават, защото то не е престъпление, и като пораснат могат и да го практикуват, щом мама го прави. Направо ме събори от коня. И как все първа даваш съветите си? То поне да бяха правилни. Защото изневярата не е престъпление(според тебе), затова ли повечето разводи са за изневери. От бой човек се оправя и го забравя, но от наранена от изневяра душа, болката остава за цял живот и е много по опасна от побой. Тя те трови докато си жив. От боя прелюбодееца ще се оправи, но съпругът, докато е жив, ще усеща горчивината на изневярата на жена си. Кое нанася по голяма вреда?

"защото младите си знаем правата и знаем границите между позволено и не! " - защото си знаете границата между позволено и "не" затова ли е тази свободия, която напоследък се забелязва? Затова ли си смятате, че изневярата е нещо нормално? Защо правите деца, след като и няколко години не можете да живеете като нормално семейство? Като не намирате това което искате в семейството си, защо не се разделяте като цивилизовани хора и тогава да си търсите това което ви липсва? " Тогава няма да има насилие, побоища и нужда от психолози. Ако се смятате за цивилизовани хора, това е начина, а не гнусната изневяра, присъща на лекомислените хора.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d8718ec7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторката. Благодаря ви за коментара n 1, но предполагам, че сте жена, което в същност няма значение. Не си мислете, че защитавам брат си. Побоя над любовника също го премам за гневна и необмислена реакция. Какъв е бил брат ми и жена му преди случая няма значение. Главното е да се концентрираме върху решението на главния проблем - тяхното състояние. Брат ми започна да дави мъката си с алкохол. И явно няма сили да се справи с проблема. ОТКАЗВАТ И ДВАМАТА ЛЕКАРСКА ПОМОЩ.. Ние сме външни и не трябва да се месим. Родители те на снаха ми казаха каквото е надробила това и ще сърба и нито и се обаждат, нито я търсят. В момента ние се грижим за децата им и не ни тежи. Аз самата имам две големи момчета и те са винаги на линия. Съпругът ми още повече. Искам да ви кажа и друго, което има връзка със случая. През 1989 г. загубихме със съпруга ми прекрасно момиченце. Беше на 1. 2 г., когато го уби тока на един оголен кабел на трансформатора пред блока. Меко казано е, че изпаднах в шок. Всички ме бяха отписали и лекари и роднини. Съветваха дори съпруга ми са продължи живота си напред и да ме изостави. Той обаче не се предаде, използва си негови методи познавайки ме много добре, остави си работата, и ме измъкна от това състояние в продължение на две години борба. Момчетата си ги родих през 92 и 93 г. Връщайки се на брат ми и снаха ми искам да кажа, че някои трябва да се занимава с тях постоянно. Иначе после лесно ги отписваме. А децата, ние ще ги отгледаме, но на какво ще останат свидетели и каква ще бъде тяхната реакция като пораснат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9c17f25aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Гадна работа. Уплашила се е здраво, един път от боя, но повече се е уплашила, че може да не види повече децата си, ако брат ти я изгони от в къщи, а може и наистина да е била влюбена в съседа и да преживява тежко раздялата. Брат ти е реагирал много остро, но връщане назад няма. Според мен трябва да говори с нея спокойно и да й предложи, ако тя иска да се разделят временно, като децата останат при нея. Разбирам как изглежда това - не стига, че е изневерила, а и получава наготово свободата си и децата. Но това ще й даде усещане за избор и може да я извади от състоянието й. Отстрани изглежда, че е извадила късмет - мъжът й я е прибрал, простил й е и я обича. Но всъщност е в капан - може да е мислила да напусне брат ти, а сега трябва да остане с него, защото е хваната в изневяра и при развод може да загуби и децата си. Буквално живее живот на заем - живот, в който от нея повече нищо не зависи. Като затворено животно - дори на работа не ходи и е благодарна, че поне е при децата си. Може и да си го е заслужила според някои, но според мен насила хубост не става и изневярата не следва да се плаща със свободата, здравето или живота на провинилия се. И мен винаги ме е дразнело, но истината е, че може да си добър, може много да си заслужил, може другият да се е провинил, може да си прав, като светец, но любов насила не можеш да получиш. Ако иска да й вземе здравето - да го вземе, тя няма да се съпротивлява. Но не е длъжен да го направи - има избор. И аз като номер 1 мисля, че ако продължават така, е възможно жената да си посегне. Това правилно ли ще бъде, ще бъде ли достатъчно, за да изкупи греха й?

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2486a61b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   брат ти е нещастник. какво му е виновен любовникът? Приятел ли му е бил, роднина ли, обещавал е тържествено, че няма да поглежда жена му ли? Това не е брак, утре ще вземе да заколи снаха ти. Да се развеждат, за да не четем за тях в криминалните хроники.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 3975a5a068
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Гъз глава затрива.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 47c943a867
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Брат ти е постъпил ужасно и всички тука дето го защитавате ... нямам думи. Ако напиша това, което мисля, може би няма да ми публикуват коментара. Дано жената да се оправи.Да си стъпи на краката и да се махне от басилника.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a2c95a9df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ами аз съм доста по - малка, но искам да коментирам, главно защото наистина много се впечатлих и трогнах от връзката, която имате мъжа ти и ти.

Вие имате истинска връзка, обичате се наистина, а не както при много други хора, които се събират за идеята ей така да направят семейство, защото всички правят семейства и да са заедно, защото всеки живее с някого. Иска ми се повече хора, които създават деца, семейства да имат връзка като теб и мъжа ти. Може би много хора просто за в заблуда, че се обичат, може би ти и мъжа ти сте някак по - еволюирали духовно. Или просто наистина сте истински за всичко един с друг, а повечето хора си подтискат разни неща за себе си в себе си, само и само да не си застрашат бъдещето на връзката. И след години тези неща почват да избиват я под формата на изневяра, я под друга някаква форма. Абе много работи са все негативни.
Иначе по темата не мога да дам подходящ съвет. А то и ти си и знаеш вече - ти и мъжа ти ще им отгледате децата, друг начин просто няма.
Според мен и брат ти и жена му са били за терапевт от много отдавна. Дори може би още от преди да се познават. Но тук в България хората по лекари и зъболекари не ходиме достатъчно редовно, а какво остава за терапевт.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 21c2bc0c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Към № 8. Поддържам коментара Ви, тъй като при мене се случи същото. Съпругът ми ми изневери с 20 год. по-млада жена от него /държа да кажа, че до него момент бяхме може да се каже идеално семейство/. Тя баботеше в нас-гледаше болната ми майка от социални грижи, което и даваше възможност да е всеки ден в нас. /Между другото аз съм от малък гтрад познаваме се всички и смея да твърдя, че тая жена се славеше с лоша репутация и беше разведена/ Хванах съпруга си на калъп-като се върнах ненадейно от работа. Знам как боли. Минаха много години но аз няма никога да забравя този момент. Заедно сме, защото имаме големи синове. Простих но не мога за забравя. И при нас имаше побой. Синовете ми се разправиха с въпросната дама-защото на въпроса ми какво прави със съпруга ми-тя ми отвърна"сърби ме търся си и си намирам. " Оправдах съпруга си до колкото мога-защото той беше тогава 59 годишен -а тя 39. Е като има такива жени естествено че ще има изневери от страна на мъжете-защото при тях природата е такава. Ако не се отзове на предизвикателството-ще мисли че не е мъж. И той съжалява до ден днешен. Простих но никога няма да забравя болката, унижението, предателството. Съпругът ми продължава да се грижи за семейството ни както преди-но счупеното си остава счупено... колкото и да го лепиш

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: df2ff2bda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Н. 1 не си права, че изневярата/прелюбодейството не било престъпление... Това е голямо морално престъпление в едно семейство.
Може да не е включено като такова в съвременното наказателно право, но на друго място си е сложено наравно в заповедите:"Не кради, Не убивай... Не прелюбодействай. "Сега не ми развивай теории в кой век сме и как това са отживелици и как всички си изневеряват... То за това обществото ни сега е на такъв хал.
Много жалко за децата в тази ситуация...
Ако са имали проблеми е било редно да седнат двамата и да си поговорят и да се постараят да ги решат. Ако не могат да са заедно-да се разделят културно. Нещата да са ясни и чисти. Може да са си имали техни си интимни проблеми, които външен човек няма как да забележи. Те си знаят какво е било.... но нищо не оправдава снаха ти. Не е работа да хукнеш да сядаш на "клончето"на комшията, за разтуха. Така проблеми не се разрешават.
Но ако искат да са заедно-да са си верни и подкрепящи.
Сега, не казваш дали снаха ти случайно "се е подхлъзнала", еднократно и това се е случило от глупаво моментно прехласване.... или си е било дълготрайно, целенасочено и многократно... Та на брат ти му е вече прекипяло.
Каквото и да е обаче, сега тя е в такъв стрес, уплах и гузност, че дано не се отключи някакво заболяване.
Ако искат да спасят семейството си сега трябва усилия и от двете страни... Има и семейни терапевти... А ти и съпруга ти им помагайте внимателно отстрани.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: dbc8f854d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Много драскачи, много нещо! И все присъди раздавате! А има ли от вас поне един без грях? Или те вашите грехове са малки, само чуждите са важни! Явно има много турска кръв у вас, а се наричате Българи... И какво ви е Българското? Да не говорим за Православие, вие сте жалки! Затова и държавата е такава, като за Роби като вас!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0a24a29ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Към номер 8 и 15-да разбирам ли, че бихте обяснили на една малтретирана жена, че видиш ли трябва да е щастлива, защото са я били а не са и изневерили?
Моят сивет е като на номер 1 - стой настрани, намеси се само ако бъде поискано от теб. Най-много мразя хора които нямат граници.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: dd6318b5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Мъж на 50.
Към коментиращите: явно не разбирате смисъла на проблема? ! Авторката бише преди всичко като загрижена сестра и майка. Тя не ви моли да съдите брат и или снаха и, а да дадете съвет след изневярата и описаното положение около нея. И не четете и двамата отказват лекарска помощ...
Към авторката: ако имате възможност пратете снаха ви и брат ви да поработят в чужбина, но да са двамата и разбира се с тяхно съгласие. Мисля, че така ще се сплотят и все някак могат да бъдат полезни...
Иначе вие и вашия съпруг трябва да отгледате техните деца поне на този етап. Виждам, че имате готовност за това - дълбок поклон за това.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: dd6318b5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Мъж на 50.
Към коментиращите: явно не разбирате смисъла на проблема? ! Авторката бише преди всичко като загрижена сестра и майка. Тя не ви моли да съдите брат и или снаха и, а да дадете съвет след изневярата и описаното положение около нея. И не четете и двамата отказват лекарска помощ...
Към авторката: ако имате възможност пратете снаха ви и брат ви да поработят в чужбина, но да са двамата и разбира се с тяхно съгласие. Мисля, че така ще се сплотят и все някак могат да бъдат полезни...
Иначе вие и вашия съпруг трябва да отгледате техните деца поне на този етап. Виждам, че имате готовност за това - дълбок поклон за това.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1a8b51d5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   И моят съпруг наби любовника ми, но мен не ме докосна. А, сега след развода любовникът ми не ще и да чуе за мене, а твърдеше, че ме обича много. Не мъж, а пикльо. Само като си помисля какви жертви съм правила за него. Излиза, че бившият ми правилно е постъпил.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 19fd726796
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   25, разкажи по-подробно историята си. Не можеш и да си представиш на колко заблудени жени ще помогнеш дето като тебе вярват на любовниците си и жертват всичко за тях. Все някой трябва да им отвори очите, че на любовника не му пука за тях, просто се забавлява и си прави кефа... докато нещата загрубеят. Тогава бяга с двеста. Съжалявам, че по трудния начин си разбрала тези неща.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3322326741
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   25 - не е постъпил правилно съпругът ти. Не тъпкача ти, теб е трябвало да набие, защото ТИ си го лъгала и предала. ТИ си навирила опашка, ако не беше оня, щеше да си с друг. Явно не е искал да си мърся ръцете, просто те изритал от живота си.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c95d979418
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Много малко мога да добавя:

"4. Изумяват ме еврогейските ви коментари...Браво на съпруга - друг мъж е накърнил честта му и е трябвало да си понесе отговорността. Колкото до жената - има си приказка - ако кучката не си вдигне опашката , кучето не ходи при. Не видях тя да е бита, така че си спестете мрънканията за насилие и какво ли не. Този мъж сигурно си е скъсвал задника да издържа семейството, като гледам - и тя безработна, и в замяна получава рога. Нормална и реакцията му - все по-малко са такива като него. Ако жената беше изнасилена от някой емигрантски маймун, всички щяхте да писнете защо не я е пазил...Дааа, българката е двулично същество - иска права , ама само тях...Иска мъж , ама кротък и да и угажда и да бачка, а иначе да е лъв. Няма лъв дето да е котенце на каишка...И сега психирала...Колко удобно - аз съм жертва , нищо , че съм виновна..."

Имат късмет жените, че от сравнително скоро изневярата не се преследва от закона! Преди векове е било много жестоко наказвано. Явно жените по природа са изкусни лъжци и тогава не е имало предпазни средства и ДНК тест и да ти натресат да гледаш дете от чужд "донор". Съвсем нормално е да се е смятало тогава за голямо престъпление!

Съвсем ясно е, че гейове, курви и феминистки имат обща цел - да не съществува това нормално общество. И както виждаме, нормалните хора не се размножават, за сметка на диваците, при които единственото нормално е, че мъжът си е истински мъж!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ed83510310
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   До 26. 25 съм. Е, какво да разкажа. Сваля ме, сваля ме женен мъж почти две години. Сваля ми звезди от небето, невероятна прекрасна, възхитителна и т. н. Накрая се предадох, повярвях си, че съм единствена и незаменима. Влюбих се. Почнаха срещи. Помагах му в бизнеса по всякакъв начин, вкл. и с пари. Чакахме удобния момент да се разведем и заживеем заедно, малко да поотраснат децата. Съпругът ми обаче разбра. Хвана ни. Него наби, с мен се разведе. После всичко тръгна надолу. Той бавно започна да се отдръпва от мен, докато накрая изцяло ме заряза. Оправдания и причини винаги се намират. Сега съм сама с двете деца. Съпругът ми плаща издръжка, но до там. Не желая повече мъже в живота си.
Аз съм си виновна за всичко. Няма да прехвърля вината си на друг.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f1fecb2398
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Нахвърляте се върху мъжа или брата на авторката, че бил насилник, понеже набил любовника на жена си, а на нея ударил шамар. Хайде, помислете - как бихте реагирали, ако хванете жена си в спалнята с друг? Ще му предложите количка ли? Една от реакциите и то очакваната е да го набиите..

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b6b1913f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Авторке, много тежък казус. Те и двамата са се затворили в себе си след стреса. Брат ти уж простил, съпругата му уж благодарна, но това е привидно. Те и двамата изживяват стреса и емоциите сами със себе си. Това не води до нищо добро.
И двамата имат нужда от психолог.
А другия вариант е да се разделят. Поне за кратко
Така ще осмислят всичко и кой знае.. ако си залипсват може би ще решат да говорят открито-за емоциите си, за липсите си, причини и последствия.
Но сега са заровили главите си и всеки дълбае сам в своя си свят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ebe061a207
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   До 29. Класика в жанра. Добре е, че си искрена.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bb9d702768
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Ами ще се уплаши, ама малко да е мислила с главата си като е изневерявала. И в друга тема бях писала, че бих изневерила само ако мога при разкриването на изневярата да сложа кръст на семейството си. Много хора на мястото на брат ти нямаше да целуват и прегръщат снахата, а поне да има някакъв наказателен момент, изобщо не говоря за бой. Уважавам милото ти явно отношение към сестрата на брат ти (защото в България такова мило отношение към снаха е крайна рядкост), но по нейното поведение ако не е поза с цел жалост, вероятно има нужда от консултация с психиатър.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 6c9e36d558
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Просто и двамата са изживели шок, стрес, унижение и предателство. Това са психически травми. Някои хора биха преживели това леко, други по- трудно, а някои хора ги преживяват доста тежко. Просто брат Ви е преживял много тежко изневярата. Прекалено тежко. Това си личи и по побоя, който е нанесъл. Жена му пък е претърпяла много силен страх, че е хваната, плюс страха от побоя над човек, с който тя малко или много е свързана, плюс тежка вина пред цялото семейство и род, като от една част от рода е отхвърлена, плюс унижение, плюс срам, плюс (тук вече не знаем точно) вероятна жалост и болка към любовника, вина към него, срам пред жена му и децата му и страх от тях, който може да си остане до живот. Така че нея я смазват вина, страх, срам, унижение и отхвърляне в тежка форма със съответните симптоми. А него - тежка форма на предателство. Тези хора ще се разболеят и то тежко, вероятно и физически, защото психически са вече болни. Много ми е странно когато всички се отдръпнат от страдаща двойка, понеже било намеса. Намеса е едно, а помощта често се бърка намеса. Имат спешна нужда от много сериозен и корав психолог. Имат нужда от намеса на приятели и роднини, които да обяснят, че ние хората правим грешки, че грешките са у всеки, че трябва насериозно да се вземат в ръце и да се поправи в психически план стореното, защото децата чувстват и се затормозяват, макар и да не им личи и кой знае накъде ще избие това и т н. Сега е време за психолог. Ако това време не се използва - ще дойде време за психиатър, лекарства, а и някой рак може да използва възможността да се лепне, особено на снахата и т н. Затова се казва, че прелюбодеянието е смъртен грях. Защото води по пътеките към ранно, гадно, грешно и безсмислено пропадане към смъртта, и смъртта на душата е първо, както е станало с двамата ( душите им са замъртвени вече), следва тялото - ето той пие, а тя - вътрешно се разяжда и кой орган ще изтрещи не се знае. Нещо трябва да се направи. Обединете се и ги вдигнете, а не стойте отстрани, защото било "намеса".

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 78c474de4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Нека и аз да ви разкажа нещо. Мъж съм, на 54 години, с 30 години брак и три деца. Не става обаче въпрос за мен, а за баща ми и майка ми.
През далечната 1972 майка ми се залюбва с нейн колега, след дълго ухажване от негова страна. Интимно са се срещали в едно село, близо до града, в къщата на баба му и дядо му, които са били починали. Нямам представа дали майка ми е искала да се развежда с баща ми. Баща ми обаче разбира за тях и ги хваща. Любовникът го спуква от бой. Бил го е пред майка ми, нея не я е докоснал. Побоят е бил жесток, бащи ми му нанася тежка телесна повреда. След като го е набил, баща ми отива в милицията тогава и се предава. Осъждат го на 7 години лишаване от свобода, от които лежи пет. Майка ми обаче не се развежда с баща ми, а напротив чака го да излезе от затвора, ходила му е на свиждане. След като излиза баща ми от затвора се раждат двете ми сестри, едната е с 9 години по малка от мен, другата с 11 години. Майка ми и баща ми и днес са живи и здрави и се радват на внуците си. Баща ми е роден 1946, а майка ми 1947г.
От цялота тази история най-много пострадва любовника. Физически се възстановява, но психически не. Не след дълго напуска града о сепремества на нова работа. Връзката се губи. Родителите на майка ми плащат "кръвнината" на пострадалия, от името на баща ми разбира се. Така те са решили. През цялото ми детство баща ми с пръст не ме е докоснал, а за сестрите ми да не говорим. Беше страхотен баща. След затвора довършва и висшето си образование, учил е задочно. Кое е мотивирано майка ми да остане да живее с баща ми - не знам. Не съм говорил с нея по този въпрос.
Баща ми на 5 години, остава триъгълник сирак, отгледан е от леля си и чичо си, ако има значение.
Изводи няма да правя, всеки може сам да си ги направи. Хубаво е обаче човек преди да започне нещо, предварително да се опита да предвиди последиците эт своите действия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker