За лицимерието на "зрелите" хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За лицимерието на "зрелите" хора
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2323 пъти
Аз искам да изкажа своето възмущение от така наречените и наричащите себе си "зрели" хора.
Защото видях поредната тема със заглавие "Майка ми изневерява на баща ми!" и просто не се сдържах.

Значи, на всички(или поне на много) деца и подрастващи тези "зрели" хора с цялата си абсолютна наглост създават илюзията колко важна е семейната среда, семейството и родителите да са заедно и да се обичат, че трябва да са си верни, да празнуват коледа и други специално създадени за сладникави семейни събирания празници. На децата от малки се внушава идеята колко лошо и грешно нещо и изневярата. На децата се втълпява идеята за това, че хомо сапиенс трябва да живее като моногамно същество. И разбира се повечето от тях приемат този морален начин за единствения възможен правилен модел. Също така очакват тези, които са им го проповядвали да го следват на 100 процента.
Но след време като им "дойде факса" на "зрелите" и почувтват нужда от сексулна революция в живота си и естествено отиват намират и взимат това, от което имат нужда. Тогава като резултат от възпитанието си децата им са в шок и в погнуса - имат нужда някой да ги успокои и да ги разбере, да подкрепи чувствата, които изпитват заради това, че мама изневерява на тате, или тате си има любовница. А като споделят с някого или някъде - например в този сайт се почват едни не особено подкрепящи коментари и отново им се налага определен начин, по който трябва да виждат нещата, когато става въпрос за отношения между мъжете и жените най - общо казано.

Не може ли още от ранното детство да се започва с истината, било то и за всичко останало дори ?!?

Или тази идея е просто една утопия за лицемерното ни, задръстено и комплексирано общество..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: de9be5305d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Авторе, не споменаваш на каква възраст си, дали си набор на "зрелите" или си подрастващ, но явно имаш съзнание, щом те вълнуват подобни теми. Да, отвратително е лицемерието, но не само при зрелите. Лицемерието няма възрастова група, то е като плесен, вирее там където има условия. Тези зрели лицемери и на младини са били такива, и тогава са имали дефицит от възпитание, затова като зрели постъпват така. Умният, принципният и съзнателен човек не би лицемерил, защото знае как правилно да постъпи, още от малък такъв човек е възпитан правилно. Темата която те е възмутила, е обичайна за всички лицемери, не само на зрелите хора. Има много млади кифли, които не са по различни от изневеряващите си майки, те това са видели и това правят. Темата ти е с ясен завършек, честните ще те подкрепят, лицемерите ще ти отговорят, че всичко е нормално, живота е техен и както си искат, така ще си го живеят. А ти авторе, вече си си решил в коя група си, дано не греша.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a04efb188b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А кой ти внуши идеята, че моногамията не е полезна за вида Хомо Сапиенс, ако ще поставяме нещата на тази плоскост? Аз пък се дразня, когато хората говорят наизуст, изтъквайки "факти" за естественото поведение на вида Разумен човек, за да легитимират собствените си желания или за да изживеят тийнейджърския бунт (което си е нормално, де, и по принцип не е лошо). Моногамията, между впрочем, се оказва доста полезна за вида ни, защото осигурява доста добра селекция по качество и по-добър шанс при отглеждане на децата.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e11039c20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Евала! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d95c094ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За съжаление моралът все още се определя от обществото. Въобще, цялата сексуалност все още е или превъзнасяна, или заклеймявана. Жената си остава същество по-низша класа, бракът и създаването на потомство са задължение... Църквата я няма, но инквизицията сме си самите ние. Човечеството обича да робува - на лидери, на догми, на доктрини, на самото себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 401cf721a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   има една приказка "не гледай попа какво прави, слушай го какво ти говори". личният пример е изключително важен, но това, че има толкова много развалени ябълки не означава, че това е нормалното състояние на плодовете. ама как ги редя само, ще взема да се потупам самичък по гърба.

сега за истината - бъркаш истината с гнусотията. на този свят има всичко, има хора, дето си серът по устите. трябва ли някой да дойде в ранното ти детство и да ти каже "моето момче, сега ще ти разправя какви неща правят извратеняците, за да не си помислиш, че съм лицемур".

та ти си гледай своя си морален компас да е наред. не се самозалъгвай, че щом "всички лъжат и изневеряват" и ти имаш право да крадеш, лъжеш, изневеряваш, убиваш... тук у нас в българия семействата са много зле в момента, защото сме разкрачени между патриархалното, дето са ни набивали в главите и пълната педерастия /сексуална и на характерите/, дето я има в западна европа. затова и през ден някой заколва жена си вместо да и даде развод.

накратко: гледай себе си, за другите не можеш да бъдеш отговорен. не съди много строго, но за бога, не общувай доброволно с хора, които смяташ за гнили ябълки. например не може да имаш приятел, който краде/бие жена си/е полицай, но имаче не е лошо момче.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1100f1be2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Еми така е - всички се учим докато сме живи, а и след това. Мислим си, че сме моногамни и твърдо вярваме в това, ама в един момент разбираме че не сме, и какво правим тогава? !
Що? При тебе обратното ли е, или си мислиш, че си застрахован/а от обрати в живота си и от допълнително преоткриване на себе си и собствената си природа?
Успех тогава, ама ако живееш така, че не се пробваш и не се развиваш, не е ли все едно че не си живял/а?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 390977d9b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Семейството е важно, да, ако съумееш да го поддържаш и опазиш.
Изневярата е лоша, да, но се случва, защото каквото и да си изпитвал, често си отива и на негово място идва нещо друго.
Това са нормите и на това се учат децата. А какво се случва в действителност е друго нещо. Когато си в брак с някого 100 години, ще разбереш за какво става въпрос.
А вие младите нали бяхте много отворени? От всичко ви разбират главите?
А от една проста изневяра се шокирате и гнусите.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 693f02a586
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ето я истината - животът не е цветя и рози. Оженили се и заживели щастливо - е откровена лъжа. Човек трябва да избира с главата си, когато се жени - това, че е най-готиния пич в компанията или най-вървежната мацка, нищо не означава - дори е минус. Когато имаш две деца за гледане и изхранване е важно мъжът да има доходи, а жената да бъде домакиня. Това, че има много приятели, с които пие всяка вечер или че изглежда супер яко - не са качества, които помагат на семейството. Дълготрайните партньори си омръзват, та знае ли се, така че е важно да гледат с разбиране половинката си, или поне да се поставят на негово/нейно място, че да вървят нещата. Ако искаш успешен брак/връзка се приготви за компромиси. Навън винаги има по-привлекателни партньори. Ако поживееш с тях по-дълго, или отглеждате заедно деца и те ще ти опротивеят. И ако не си толкова пораснал, че да можеш да контролираш емоциите си, отношението си към партньора и към изкушенията и изобщо да управляваш живота си - рано или късно ще стъпиш на криво. И това се приема за нормално от обществото, защото повечето 'зрели' хора знаят през какъв ад са минали и как са се опитвали да бъдат добри, защото и тях са ги излъгали по същия начин. Защо обаче продължават да лъжат децата си - единственото разумно обяснение, което намирам, че отчаяно имат нужда да вярват в тази лъжа - за друго не мога да се сетя.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 005ce6ff10
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Интересното е", че повечето сте се обърнали директно към мен, а не сте коментирали чак толкова конкретно по темата.
Ако всъщност наистина не сте разбрали - с тази тема определено не търся съвет за себе си.

А доста забавно би било да видя един дебат между номер4 срещу номер9 и номер10.
Всъщност те тримата най - малко са ме разбрали.

Към номер3: Щеше да е добре да включиш и момченцата с бащите им, така както си споменал майките с дъщерите им.

Към номер8: Благодаря ти за съвета, но смея да кажа, че доста добре умея да подбирам хората около себе си.

Към11: Според мен колкото по - добре познаваш себе си и емоциите си, толкова по - качествен и подходящ избор ще направиш за.. каквото и да било.
А ако не е така, наистина за напред доста сили ще трябва да имаш, за да се контролираш, ИЛИ

иначе става малко като номер9, която "се пробва" и "се развива" чрез вагината си - еми сорка, но така излиза.
А междувременно онова между ушите явно често е в слийп мод :) Или може би за да е "будно" горе, трябва да е запълнено "долу". Ох, я да се спирам :))

Да, предполагам, че номер9 е жена, както и номер10, която пък наистина има много спешна нужда активно да търси себе си.

Иначе очаквах макс 1-2 коментара да има, както и да е.
Който ме разбрал - разбрал.

Бих изпила едно кафе с номер7, номер6, може би и номер3 (казах малки забележки към него).

Ето сега разбрахте ми и пола - женски нали :) Знам за много хора е от изключителна важност какъв е пола и каква е възрастта тука за да може да коментират възможно "по - подходящо".
Е, точната възраст няма да си я кажа, да гадае, който иска разбира се.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 22efd5716a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   номер 11 ме кефи просто. очевидно сте в кофти брак, че и сескът не върви, та си търсите причини, за да не се разведете. това вашето си е проституция. предлагам да напишете истинска изповед, не така прикрито като коментар.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1100f1be2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ако искаш да гледаш сеир - ходи на друго място или си плати някъде да ти покажат. И без това отделихме прекалено много от времето си да ти отговаряме.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 693f02a586
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 13, не знаеш нищо за мен, нито дали изобщо съм в брак. Предложението за изповед не се приема - не изпитвам нужда от такава. Явно нещо в коментара ми те е подразнило. Ако е така - пиши конкретно, а не така прикрито като лична нападка.

Номер 11

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 05a6838b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Решение на проблема - излизане от обществото и не гледане в чуждата паница.
Всеки да си гледа собствените недостатъци.
А момичето дето е коментирало майка си на всеослушание... не и прави чест, а я превръща в клюкарка.
По-добре да говори ЛИЧНО с майка си по тези проблеми, а не да ги изнася като пикантерии в разни сайтове.
Децата не би трябвало да се месят в отношението на родителите си, но може да си извадят заключение за самите себе си какви да бъдат/не бъдат самите те в последствие.
ДЕТЕТО САМО ТРЯБВА ДА УВАЖАВА, НЕ ДА ЗЛОСЛОВИ СРЕЩУ РОДИТЕЛИТЕ СИ!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e48250b835
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   А не трябва ли за уважението на децата човек да се бори, да го печели и доказва ежедневно, с дела които стоят плътно зад изказваните му думи..
или просто ей така по дефолт да се изисква уважение, щото видиш ли по - нисша форма на живот са още..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker