Искам да скъсам с него без причина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да скъсам с него без причина
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2223 пъти
Здравейте, имам 2 годишна връзка (той е в чужбина) и обичам приятеля си. В началото се разбирахме добре но после започнаха разни скандали изневерявал ми е много пъти, но аз глупачката всеки път му прощавах каквото ще да става. Страшно много е ревнив, разрешава например след училище да изляза с приятелки на някъде после като се прибера вкъщи и ако случайно реша отново да изляза с приятелки направо ми казва "за днеска ти стига толкова".. дори не иска да ме пусне да ходя на село при баба. Докато се стъмни времето задължително трябва да съм се прибрала вкъщи.. например когато съм в училище и излизам от час в 11 часа тябва да му звъна точно в 11 ако закъснея с 5 минути започва да ми крещи.. Аз когато ми причернее заради неговите глупости 20 пъти сигурно съм го оставяла, но да речем след ден два пише ми звъни ми за да се сдобрим и аз готово сдобрявам се.. Дори не искаше да уча висше, но нашите ме задължаваха и аз имах желание да уча но той не ми позволяваше, искаше веднага след като завърша 12 клас да се омъжа за него. Та както и да е накрая се съгласи с 300 зора да уча бяхме на ръба на раздялата.. Беше ми казал"ако ще учиш ми кажи още от сега да се разделию, а ако няма да учиш кажи на вашите да си знаят, че аз няма да те чакам още 5 години(той е голям от мен с 5 години)за да се оженя. Той искаше да се омъжа за него и да заминем за Австрия при неговите. Но се съгласи накрая де, даже после ми каза че само за да не се разделим ще дойде да живее при мен. аз го усещам, усещам любовта му към мен, правил е за мен много немога да го отрека. Просто усещам че от 4-5 медеца има голяма промяна в него. Усещам любовта му и аз го обичам много в момента не мога да се оплача от него изобщо.. Обаче проблема е там че просто искам да скъсам с него.. Не мога да си го обясня защооо.. Помеже не ми разрешава ра излизам много тук там и затова аз виждам приятелките си излизат с разни компании забавляват се и аз искам да мога така, но уви.. немога. Та въпроса ми е струва ли си да го зарежа и да си живея живота както на мен ми харесва и да нямам такива главоболия и мисли като"дали постъпих правилно, дали не съм сбъркала и да седя на тръни дали ще се ядоса за нещо". Само ме е страх ще после ще съжалявам.
Благодаря предварително:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: ee1ed9e4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е как така без причина? То ти тук цял ферман с причини изброи. Късай с този човек ВЕДНАГА.
Той не ти мисли доброто и не те обича, защото не иска да си щастлива, да имаш социален живот и да си вземеш хляба в ръцете, а да си зависима от него. В чужбина бил и връзка имали? Ами как така те контролира?
Скъсвай с него и не ни губи времето тук - твоята е ясна

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 376067b13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, няма да съжаляваш. Абе ти да не си му куче или предмет за притежание, как така ще ти ПОЗВОЛЯВА и няма да ти ПОЗВОЛЯВА къде да ходиш и какво да правиш. И ще трепериш да не би нещо да се ядоса, това не са нормални отношения, абсурд...

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 27c4456244
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До 1... благодаря ти и аз съм на същия принцип обаче отношението му към мен в момента е супер и ме спира любовта ми към него и страха за бъдеще да не съжалявам

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ee1ed9e4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Aвторке, това не е „супер“ отношение - това е УНИЖЕНИЕ.
Аз самата бях на твоите години с такъв обсебващ мъж, който дори ми изневеряваше с най-добрата ми приятелка, контролираше ни и двете като марионетки. Скъсах с него, а той се ожени после за нея и ѝ провали целия живот - аз отидох да уча в чужбина, а тя остана в родното ни градче и след 2 години беше разведена жена.
Ти си мислиш, че го обичаш, но всъщност си емоционално зависима от него. Такъв мъж може само да те унищожи.
Причина да скъсаш с него?
Аз скъсах с моя нещастник по следния начин - просто си определих с него среща в една сладкарница - не беше много оживена, но и не беше празна. Казах му, че знам, че ми изневерява с Веси, но дори и да не беше така аз не искам да бъда с него и не съм вече щастлива с него. Той почна да се пробва да ме манипулира, че не съм знаела уж какво искам и какво казвам, а аз му казах, че имам друг мъж в живота си, с когото искам да бъда и точка. Дори да нямаш такъв мъж си го измисли.
От опит ти казвам, че така ще се оттървеш, а най-добре действително си намери някой здравеняк за приятел.
От 1

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 63b4d8672a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Леле майко, абе дете, ти самоуважение нямаш ли?? Къде спи майка ти не знам, отдавна е трябвало да те раздели с този човек.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 27c4456244
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И страха после да не съжалявам че съм го зарязала го има.. на мен всъщност ми пречи най много че не мога да се забавлявам както ми харесва.. но той си позволява да ме ограничава защото и той въпреки че е в чужбина и не се виждаме много не излиза и той.. На мен въпроса ми беше друг-дали си заслужава да погубя любовта си за да мога да се веселя с приятели без да ми пречи никой

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ee1ed9e4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Каква любов, бе момиче. Той не те обича и не излиза в чужбината, защото там сигурно работи. Той не те обича, а ти си мислиш, че го обичаш. Зависима си от него заради контролът му. Много е опасен такъв контрол, защото прави зависим - който контролира, той поема и отговорносите. Всъщност на теб ти е трудно да си представиш да живееш без този контрол дори да не го осъзнаваш, защото това би означавало ти да решаваш и да поемаш и последствията.

Не става дума тук за забавление с приятели vs. любов, а става дума за това да водиш ти един самостоятелен живот или да си зависима цял живот от него. Той се държи с теб като родител и по-лошо!
Разделяй се докато е време, защото ще страдаш!
Не ти пречи той на веселието с приятели, а ти пречи да живееш нормално, да си възрастен човек, да си жена ти пречи. Това е като раково заболяване - режи сега или ще те убие.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 27c4456244
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 7.. (между другото не работи а помага само няколко часа на ден на баща си) а как изведнъж като се разбираме добре да му кажа че искам да скъсаме? Ще каже защо, нали ме обичаше какво сега се промени, а и наистина го обичам, но и желаноето да се разделим го имам.. Аххх този страх че ще съжалявам за бъдеще ако го нямашеее

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c7b4e670c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Човек си пати от акъла, да знаеш. Твоят не е в излишък като гледам. Явно сте си лика прилика. "Обичайте" се все така.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 27c4456244
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Само аз си знам какво ми е на душата в такава ситуация съм, че не мога да се оттърва.. страх ме е просто ме е страх че ще ми липсва след седмица 2 след като се наживея както искам всъщност.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ee1ed9e4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Пак ти казвам, Авторке, не осъзнаваш, но не той ще ти липсва, а контролът му, но добрата новина е, че ще изпиташ страшно облекчение.
Този човек не е нормален.
Какво после да ти липсвало иначе? Той си живее някъде и те контролира - нито секс може да имате, нито да излезнеш с него, нито да споделяш - ти и без това си сама и имаш само един контрольор в живота си.
Какво ти било? Нямало причини ли? Ами за домашно си вземи историята тук и изкарай причините да скъсаш с него.
Ще ти помогна

1. Изневерите му
2. Отсъствието му
3. Ревността му
4. Забраната му да учиш, с което е искал да те направи зависима от него и да ти попречи да си самостоятелна личнот
5. Контролът му
6. Това, че те е оставил самичка и не е част от средата и компанията ти
7. НЕ ТЕ ОБИЧА И НЕ ТИ ЖЕЛАЕ ДОБРОТО, А САМО ДА ТЕ ПРИТЕЖАВА И ИЗПОЛЗВА

То само 1 причина от горните стига по принцип - избери си една и скъсай

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 27c4456244
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А защо толкова ме е страх да направя първата крачка към раздялата.. постоянно нещо ме спира :(

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ae22056fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Защото ти е взел страха, затова. Момиче, мога да ти бъда майка, присъединявам се към всички горни коментари, това не е любов, това е зависимост.
И друго-в момента ти се живее, ако не искаш от раз да скъсаш, опълчи се срещу него-кажи му, че ще си излизаш, имаш право на това и даааа, живее ти се пълноценно! . Ако иска, да го приема, ако не-самият той ще скъса с теб. Предполагам, че ти е все едно кой ще направи крачката. Бъди готова да чуеш лоши неща по твой адрес от него, но нека! Каквото и да ти каже, отстоявай правото си на личен живот, стига вися в нета. Що за виртуална, безумна любов. Не, не е любов, момиче, осъзнай се!
Успех и смелост от мен! И кураж!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1b79d046df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Като ти е толкова мозъка, че да търпиш, стой си с него.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7ead2bd5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ми като си хамава си стой с него.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 27c4456244
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Благодаря ви.. надявам се да събера сили и смелост да се разделя

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 27c4456244
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   В момента мога да кажа, че нищо не търпя, а само се ядосвам защото аз му позволих в началото да ми се налага така и сега си патя. Но и го заобичах много. Пък това че не ме пуска навсякъде по всяко време, да ама и той не излиза повярвайте ми. говорим си максимум през 40 мин. и той веднъж на ден ако излезе да изпие едно кафе излиза, но иначе не

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker