Как е възможно до вчера да обичаш, а днес вече не? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как е възможно до вчера да обичаш, а днес вече не?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 3347 пъти
Хора, здравейте.
Пише ви едно отчаяно 25-годишно момиче.
Имах дълга връзка с приятеля си, който ме изостави, защото нещата между нас не вървяха. Истина ви казвам, аз усещах, че той ме обича. И как с толкова лека ръка прекъсна всичко?
Вече е категоричен, че всичко е приключило и няма връщане назад.
Как става тази трансформация, не мога да си я обясня.
Вече почти от месец сме разделени, аз стигнах до болница от мъка. Толкова боли, колкото никога досега.
Той дори е разбрал, че съм била в болница, но така и не ме потърси.
А наистина довчера беше плътно, ама плътно до мен.
Вече думите, които е казал на наш общ приятел, са: "Не я искам в живота си", "Не искам да я виждам", "Не искам да ми говориш за нея".
Как си обяснявате трансформацията му?
Ще полудея...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 152f87c593
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма такова нещо като изпаряване на чувствата за ден. Това може да стане само ако партньорът е изневерил или е извършил друг вид предателство, но дори тогава е невъзможно всичко да свърши така, би имало спорове/скандали най-малкото. Във вашия случай смятам, че просто чувствата му са изстинали от по-дълго време, но просто до този момент е събирал смелост да се раздели с теб. Затова когато най-накрая я е събрал, е решил да скъса с теб рязко и завинаги, за да не започне да залита пак или пък да те съжали и да се съберете. В другия случай може изобщо да не те е обичал, а да си го е внушил, но нещо да е развалило тази илюзия - например срещнал е друга.
Но все тая, животът продължава. Знам, че не е лесно, но се опитай да продължиш напред. Не знам дали е първият, който ти разбива сърцето, но може да не е последният и ти не можеш след всяка раздяла да го изживяваш това, да влизаш по болници. Отдай се на излизане с приятели, весели се, ако искаш се съсредоточи в кариерата си (или образованието, ако не си завършила), самоусъвършенствай се. Решиш ли да забравиш някого и да го оставиш в миналото, не е толкова трудно колкото всеки мисли, просто трябва желание и воля. И излизай на още срещи, ще си намериш по-стойностен и добър!!!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7c494cb311
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съчуствам ти, защото съм в почти подобна ситуация. Един ден твърди, че не може без теб, на другия слага край по най-долният и неуважителен начин. Не знам какво да ти отговоря, аз сама не мога да си дам отговор защо се държат така. При теб причината е, че може да си е намерил друга или вече няма чувства, въпреки че не разбирам как едни чувства се изпаряват толкова бързо. Мъжка природа - никога няма да я разбереш. Остави го, знам че ти е трудно, но щом на него не му пука, и на теб не трябва. Не се оставяй да рухнеш, ще го преживееш.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 304deac547
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Боже и аз това се чудя, историята ти наподобява на моята при раздялата с бившия, може би се крие някоя скрита и хитра любовница. И не, недей да казваш че не те е лъгал, може да го е правил дори със тая с коята най малко би предположила че се занимава. Само стой и гледай дали няма да се появи от някъде, но ако се случи недей да бързаш и да действаш инполсивно, помисли добре за последствията и струва ли си изобщо, помисли първо от какъв мъж имаш нужда! Ако все пак има други причини, ами може би някой му е казал нещо за теб което не е вярно. Никой не заслужава такова отношение от любимия, от човека с който си имал връзка, напълно те разбирам. Някакви коментари от сорта на.. ами трябва да го забравиш.. или не е бил за тебе.. не биха ти помогнали, знам че ще е трудно но си задай въпроса:моето здраве не е ли по важно от всичко друго!? ! Опитай се да намериш отговорите на въпросите които търсиш, при мен не се получи но при теб има вероятност ако проучиш от някъде, ако действаш разумно! Ако продължаваш да се измъчваш е възможно е да се разболееш в реалност, както се случи с мен, но на времето не му мислих много исках просто да се наплача за да ми олекне. Но за съжаление не е това е начина да започнем да ревем всекидневно и след извесно време вече животът ни е отново прекрасен, начина е друг както казах по горе действай разумно!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2629e89f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, ако търсиш оплакване и съчувствие, както вече виждаш го постигаш. Жените тук ще се избият да ти съчувстват. Но ако искаш рационално обяснение за случилото се, ще трябва да ни кажеш доста повече неща.

Какво се случило между вас? Има ли си приятели от които се влияе? Имал ли е бивши гаджета за които ти не знаеш? Как се е държал с теб досега с подробности? Имала ли си чувството че крие някаква тайна от теб? Колко време сте били заедно? Заседнал начин на живот ли водите? Карате ли се често?
Хайде, няма да ти вадим думите с ченгел... В поведението у СЪС СИГУРНОСТ има логика. Дай тука да го разнищим. Ако го разбереш повече ще ти олекне.

До тук лично аз само мога да ти кажа, че все още те обича, но има някаква основателна причина да не е с теб. А не че не ИСКА да е с теб.
Обикновено мъжете се дърпат постепенно, ако наистина жената е омръзнала и когато повече не я харесват.

М35

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9343b0fa82
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не допускай повече да попаднеш състояние на толкова силна зависимост от следващия си партньор и всичко ще е наред. Много хора сме попадали в подобна ситуация. Това има добра страна и тя е, че получаваш добър урок, който ще ти е много полезен в бъдеще, а именно - не поставяй никой друг преди себе си. Ти трябва да си си приоритет в живота. Не прави партньора център на света си. Отбележи собствените си достойнства и се гордей със себе си. Успех и всичко добро ти пожелавам!

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6bd9395636
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката:
Да, много се карахме и той ми даваше сигнали, че не издържа на тези драми. Аз обаче си продължавах постарому. Отчитам си отговорността за разпадане на връзката, не е само в него.
Та, той това изтъкна - не можел да издържа повече.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 304deac547
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5 ти към роднините и близките си приятели нямаш ли подобна зависимост, няма ли да ти стане кофти ако някой товой близък се отрече от теб и не иска никога повече да те вижда, поне най малкото ще искаш да разбереш защо и какви са причините!? . Престанете да говорите за зависимост без да знаете подробности, някой хора бъркат любовта със зависимостта. Едно е ти да си по принцип човек който изпада във подобни състояния смисъл да бъдеш склонен на такива манипулации, а съвсем различно е да се появи един човек който да спечели доверието ти и след това да те предаде, извинявай ама всеки се доверява на определени хора. Ако погледнем реално ами никаква добра страна няма в това да те зарежат и на всеки може да се случи. Момичето е попаднала на неподходящият мъж, нямала е късмет, ей това е истината! Урока за който говориш можеш да го получиш по много по различни начини от този, а този е най гадния и най жестокият от всички, особено ако не ти е за първи път. Това което научих аз например е да не се влюбвам във никой друг повече, освен това съм станала двойно по недоверчива от преди и не виждам нищо позитивно, по скоро е някакъв вид защита което и преди съм го притежавала(плус няколко здравословни проблеми). Нищо ново не осъзнаваш само и единствено това че живота ти може да се преобърне, дори когато не си очаквал. Но момичето има още време да се оправи вместо да позволи да й се съсипе живота. Болката и страданието не идват само защото ние сме останали с погрешни впечатления, а тези впечатления са изграждани със месеци или години, те са създадени от някого. Ако все пак е съществувала някаква любов и не е било измама тогава съответно е глупаво да причиниш болка й на себе си й този който обичаш, но важното е човек рано или късно да осъзнае грешката си, а именно че не бил прав/а да постъпва така.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: dbba0b491b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Мила, много добре те разбирам и знам, че ако ти кажа: "Не си струва да тъгуваш!", няма да спреш, защото това не е автоматичен процес. Послушай №5! Връзките не са това, което ни се иска да бъдат ... както и чувствата от двете страни не са достатъчни, за да има връзка.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a83b1249f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Съгласна съм с М35
Аз голям опит нямам - била съм само с двама мъже до сега, но аз бях тази, която скъса с първия ми приятел, макар че го обичах много и действително силно. Причината е, че любовта не е достатачна. Важно е не само ти да обичаш, но и да се чувстваш обичан, уважаван и щастлив в една връзка. Когато връзката не води до щастие, не ти дава и свобода да дишаш, просто не те топли любовта.
Поне при мен мога да кажа, че с времето спрях дори да мисля за първия си приятел и действително не ме интересува какво ще става с него - като чужд човек. Особено като човек се влюби в нов човек изобщо не ти пука за бивши връзки. Толкова чужд чувстваш този бивш в живота си, че на моменти се питаш как е възможно изобщо да си го обичал...Доста е жестоко, но не ми пука какво ще се случи с бившия ми приятел, а го обичах и то много и по чист начин, така както обича една жена първия мъж в живота си...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 304deac547
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, така говориш защото си влюбена в друг-нормално, а тези който не могат да си го позволят какво да правят? Но права си, авторката трябва да се влюби отново за да го забрави, няма по добър начин от този!

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7bed52322e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   авторке, коментарът ти под номер 6 дава отговор на въпроса ти. връзката ви отдавна се е клатела, скандалите говорят за нерешени проблеми. не казваш за какво сте се карали, но явно далеч не всичко е било цветя и рози. атмосфера на постоянни скандали може да убие и най-голямата любов. не виждам нищо нелогично в действията му, на човека просто му е писнало. хората търпят до определен момент, в който капката прелива чашата. кое не ти е ясно тук?
иначе човекът може и да те обича, но това не винаги е достатъчно, както вече си се убедила.
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a83b1249f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   н 10 - не говоря така, защото съм влюбена в друг - когато съм се разделила с първия си приятел не съм била влюбена в друг и знам какво означава да намериш сили и да скъсаш с някого, към когото имаш чувства.
Любовта е най-важното в една връзка, спор няма, но когато няма доверие, няма разбиране, няма приятелство, няма пространство и няма уважение, най-важното -не се чувстваш обичан и щастлив просто любовта не е достатачна. Освен това човек може да е сигурен само в своята собствена любов, а ако не си щастлив с един човек и не се обичаш какво те сърби, че ти казва, че те обича?
Затова и Авторката по-добре да си ревизира собственото поведение и да си види своите грешки, за да не ги допуска с бъдещия си приятел и в следваща любов. Счупенето не се лепи - забрави за този мъж, просто си го загубила. Предложи другия път повече и по-добре се грижи и за щастието на другия във връзката, за неговите потребности и не само да казваш, че обичаш някого, но и да му показваш - да искаш да даваш повече от вздетото, да му дадеш свобода да се развива и диша, да му дадеш приятелство и подкрепа.
Любовта или по-скоро думичките „Обичам те“ не значат нищо, когато човекът до теб е нещастен и рано или късно си отива.
И спри да се стремиш да манипулираш хората. И в 10 болници да влезнеш ти за него вече не си важна. Той се бори сам с чувствата си, най-вероятно има и друга в живота му и ти каквито и театри да правиш няма да го докоснеш.
Другия път трябва просто да предложиш повече във връзката от голи думи и най-важното да зачиташ човека до себе си, да го уважаваш и да не го натоварваш с проблеми и караници, защото човек иска да живее в двойка, за да е щастлив, не за да страда.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 304deac547
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер 12 от номер 10, Я не ми казвай аз какво да правя, никой с нищо не манипулирам говоря от личен опит. Ами не си била на моето място и всеки случай е конкретен, не можеш да предполагаш аз какво съм давала и какво не съм. Сама казваш че нямаш много опит, ами аз пък имам. И аз съм зарязвала мъже и те мен са зарязвали, но когато срещнеш правилния и подходящият във твойте очи е друго, това твоето е било първата ти любов, ами познай какво и аз съм имала такава и аз съм го забравила отдавна. Браво че мислиш по този начин, права си за всичко което казваш, продължавай така и за напред за да не страдаш никога. Една перфектна връзка нагледно каквато не е била моята, но например твоята или някоя друга, винаги може да се провали ей така, недей да си мислиш че щом всичко е уш идеиално не е възможна раздяла.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a83b1249f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   oт 12 до 10/13 (Авторката).
Виж, с такъв тон ти губиш и мъжете до себе си. Упорита си, знаеш си своето и не искаш да се променяш, да си видиш грешките.
Опитвам се да ти помогна, да ти кажа къде би могла да грешиш, но ти не искаш да учиш, а вярваш само в това, че другите са грешни. Ако даваше много от себе си и правише мъжете до теб щастливи едва ли щяха да си тръгват един след друг.
Аз нямам опит с много мъже, но имам опит с малко - лесно е да имаш мъж след мъж, но изкуството е да задържиш мъж до себе си. Аз имам опит с това, а ти имаш опит само в това да почваш връзка с поредния мъж, но рано или късно всеки мъж си тръгва при теб.
Ти на мен малко съвети можеш да ми дадеш в това отношение, защото първата ми връзка беше от 3, 5 г. и АЗ скъсах, а с мъжа си съм от вече 13-14 години.
Пак ти казвам - ти и да се тръшкаш, и в болници да влизаш този мъж не можеш да си го върнеш. Може от съжаление да го върнеш временно, но с него по принцип забрави. Всеки ти желае тук доброто и доброто за теб в случая е да продължиш напред, да си направиш ревизия на поведение и връзка, за да може следващата ти връзка да е по-сполучлива.
Но всичко зависи от теб. Ако не промениш нещо е въпрос на време пак да си с някого, пак да си влюбена и да обичаш и пак след 2 години да си зарязаната и не е проблемът в мъжете, когато става дума за много случаи, а в теб.
Един мъж да е неподходящ, двама, трима и все с теб???

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 304deac547
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Номер 14, от номер 13 мила моя ти първа започна да се заяждаш с мен. Аз никъде не съм писала че искам да си върна бившият приятел какво те бърка теб какво искам аз, писах за това което ми се е случвало преди. Мъжете които съм зарязвала са повече от тези които са ме одрязвали мен, всъщност само двама-единият е боклук повечето хора го знаят че нищо не струва а и той всъщност не ме заряза а стана взаимно, другият пък беше просто неподходящ, отделно и двамата са тип егоисти. Аз давам от себе си винаги без значение колко съм влюбена или не, но ще давам много повече на този който си го заслужи. Мъжете изобщо не бягат от мен, а точно обратното :))ти нещо не си наред честно нито ме познаваш за да говориш тука, абе я си гледай своят живот!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 592ecffe3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   10/13 НЕ Е АВТОРКАТА!!! Я не я нападай, 14! Като не различаваш хашовете, никой не ти е виновен!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a83b1249f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   н 15, цитат „Мъжете които съм зарязвала са повече от тези които са ме одрязвали мен, всъщност само двама-единият е боклук повечето хора го знаят че нищо не струва“

Ами от тук започни. Защо тръгваш с хора, които всеки знае, че са боклуци? Подборът е най-важното!
Има А, Б, В.... Я в азбуката, но ти ако не можеш да напишеш А, как искаш да стигнеш до Я?
Затова другия път внимавай с кого се събираш на първо време, внимавай какво отношение имаш към мъжа до теб. На любов тук никой не те лучи - личи си, че си жена, която може да обича силно и страстно, но пак ти казвам - това не е достатачно, за да накараш мъжа до теб да е щастлив с теб и в крайна сметка да остане с теб достатачно дълго, за да създадеш един ден семейство и деца. Нали това искаш - истински сериозна връзка?
Всеки ден се работи над връзката. Не е достатачно да обичаш, да тръгне някой мъж с теб, а веднъж като си избрала точния мъж, който отговаря на ПРЕДВАРИТЕЛНО определените от теб изисквания, ти се бори за него всеки ден.
Не става да тръгнеш с някого, когото не харесваш и по цял ден да му напяваш. Тръгни с мъж, когото харесваш такъв, какъвто е. Това е А-то. От там нататък грешки може да прави всеки, но е важно човек да има акъл да си ги признае поне пред себе си и да се контролира - примерно ако си се карала с мъжа до теб и не си била права, извини се в момента, в който си се осъзнала.
Примерно ако мъжът работи много или е изморен - прояви разбиране.
Давай свобода и въздух за дишане на мъжа до теб, но и ти не зарязвай приятелите си, хобита, работа, обучение заради мъже!!!
Това е Б. в една връзка - запази себе си, запази човека, който е харесал другия и не се разтваряй в НИЕ, а бъди АЗ

Другото сама го знеш - сексът е много важен, любовта, нежността, а ако и живеете заедно е важно да се съобразявате един с друг и също не прави компромиси, които не си готова да поемеш - примерно с хигиената или ако е разтурен, но и не прави голяма драма от оставената отворена туба на пастата за зъби или дребни някакви неща. Много двойки се разсипват заради дреболии - не бъди дребнава.

Успех и умната - гледай напред, не гледай назад!

П.П. Какво означава думата „одрязвам“?
Виж, не го приемай лично, но стига се занимава с мъже - наблегни на образование и работа и си дай малко време за себе си - не е катастрофа ако нямаш мъж до себе си

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 20e2e7d7e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Авторката: не искам да предизвиквам обиди, моля ви.
Достатъчно ме боли, наистина.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 304deac547
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Номер 17, от 15 Тръгнала съм първо със този мъж защото го харесвах но разбрах че ми изневерява със различни жени, хората започнаха да говорят за това че ходи по к.. рви едва след като се разделихме. Ами той и сега продължава да го прави но аз много отдавна спрях да мисля за него, ами оставил ми е само едно много лошо впечатление. Говориш като човек който постоянно работи над нещо, да правя това онова... да работя над връзката.. ами ако не получавам същото в замяна как да "работя"как да продължа!? Когото обичам иначе пък трудно се отказвам от даден човек, дори й да не ни се получава, страя се в реалност, опитвам се но не мога да дам това което на мен ми се иска. Иска ми се да имам връзка със човек който да харесвам като мъж, обаче след последният път много ме е страх, не мога да допусна никой друг, за това все още не съм забравила бившия. Не съм сама, имам приятел и се разбираме много добре, не мога да се оплача от него нито той от мен.. а й той е още по доволен. И ще се занимавам със когото си поискам не мисля да влизам в манастир скоро, но теб какво те интересува аз какво ще правя? !?

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: dc51b107c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Авторке - коментар номер 6, който е твой- Това е! Писнало му е от основателни или безмислени драми, от нерви, успокоения, сдобрявания, компромиси и т. н. Ти сама си казваш.. "продължих по старому", което ме навежда на мисълта, че явно уж сте се разбирали нещо си, обаче ти очевидно не си го вземала предвид. Нямам за цел да ти вменя вина, просто се опитвам да разсъждавам от мъжка гледна точка! Давал ти е сигнали, а мъжките сигнали не са като женските (между редовете) - трябвало е да разбереш къде/кога да спреш, да го оставиш на мира, да има лично пространство и някакво спокойствие. Търпял е до време и когато си прекрачила границата - просто си е тръгнал! Може би и аз щях така да направя, щото очевидно е осмислил факта, че тези скандали и капризи няма да са до време, а ЕЖЕДНЕВИЕ! Писнало му е и е сложил точка по най- подходящия начин, рязко и изведнъж. Спокойно, ще ти мине, вземи си поука от неприятния урок и продължавай напред!
М 36

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker