Ами ако той е по-съвместим с най-добрата ми приятелка? Ж,25 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ами ако той е по-съвместим с най-добрата ми приятелка? Ж,25
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2533 пъти
Здравейте,
Аз съм жена на 25 години, приятелят ми е на 30. Заедно сме от година. Имала съм няколко сериозни връзки, но чак сега за пръв път в живота си чувствам, че съм намерила човек, с когото искам да създам семейство. Приятелят ми се чувства по същия начин, говорили сме, че искаме деца и брак заедно и то възможно най-скоро, но аз все още не съм се изучила и затова изчакваме. Той е грижовен, отдаден, оправен, силен, удивителен е. Имам 2 най-добри приятелки, трите бяхме неразделни в училище и в студентството, но едната от тях замина в чужбина и се прибира веднъж или два пъти в годината. Съответно за едната година, в която съм с приятеля си, тя се е прибирала веднъж и аз ги запознах. Тогава веднага разбрах, че тя потърси вниманието му (и тя сама сподели само на мен, че той й е крайно симпатичен, че е привлекателен и че съм най-голямата късметлийка. Не каза, че той е късметлията, както би следвало... А аз). И той е наистина много привлекателен и е неин тип. Познавам я от много години, вече познавам и него много добре и виждам, че те са безумно съвместими. Моят приятел е развалял миналите си дългогодишни връзки, защото не е бил достатъчно съвместим с бившите си. И каза, че с мен се чувства най-съвместим и това за него е най-важното. Но аз виждам, че той и моята приятелка са много по-съвместими и това постепенно си проличава. Дотолкова си проличава, че той през някоя друга седмица като стане дума за нея ме пита "А тя с какво се занимава" или "Какво планира да прави занапред" сякаш проявява интерес, а в същото време се замислям, че е налудничаво и че може и да не е определен интерес към нея, но ми е трудно да повярвам, че който и да е мъж, дори моят приятел, няма никакъв интерес към момиче като нея, след като всичките ни общи познати си падат по нея, но тя ги отрязва. А тя като разбра, че той харесва нещо много (няма да споменавам какво), с което тя е обсебена, веднага в редките случаи, когато се сеща да ми пише, е да ме пита как е той или да прати някоя снимка на нея с това, което двамата толкова много харесват и ме моли да му ги показвам. Имам чувството, че ако тя не беше в чужбина и се бяга срещнали първи, щеше да се получи нещо. Сега ме е страх всеки път, когато стана дума за нейното прибиране и ме е страх да ги срещам, защото за една среща откриха безумно много общи интереси. Тя е страхотна, най-красивото момиче, което познавам и което в моя град познават, той е най-красивото момче, което има в моя град. Общо мнение е. И двамата са много ухажвани и имам чувството, че са един за друг. Страх ме е, че ако сега приятелят ми ме обича, прекара ли малко повече време с нея, ще се влюби в нея. Имам чувството, че тя е момичето, което неговите родители ще обожават, тя е момичето, с което той би се гордял, тя е момичето, с което приятелите му си го представят. А той определено е мъжът на МОЯ живот, най-прекрасния човек, човекът, с когото искам АЗ да бъда, не някой друг. Страх ме е..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 20f4291648
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това са двама от хората, на които най-много държиш на този свят. За нищо на света не трябва да си разваляш отношението с тях. Ще продължаваш да се виждаш с приятелката си. Трудно се откриват толкова добри приятели, а тя явно ти показва, че ѝ е симпатичен, не го крие. Но това не значи любов или нещо такова, просто симпатия. Ако има по-специални чувства, срамът ще я накара да прикрие чувствата си пред теб, а не да ги показва толкова явно. Но дори и тайничко да крие в себе си такива чувства, това не бива да разваля отношенията ви. Подобни мисли единствено ще те докарат до мания и страх, не може да се отчуждиш от всички, за да си сама с него. Той ще види много красиви момичета, с много от тях ще има общи интересни, може дори да се прокрадват за кратко по-специални чувства, но това са временни неща. Не живей в мания и страх от всички, не го дръж като скъпа ваза от Китай, 3000г. пр. н. е. Хората се впечатляваме повече от забранените неща, нека тя да не бъде от тях, а връзката ви между тримата да бъде открита.
Любовта е специално чувство, което прави хората щастливи. Всеки би направил всичко, за да види половинката си щастлива. Ако все пак толкова вече са един за друг, сродни души и се зароди истинска любов между тях, то трябва да го пуснеш. Ще бъде щастлив, приятелката ти също.
Този сценарий едва ли ще се случи, написах го нарочно, за да усетиш колко е налудничаво, но имаше и истина в него - истинската любов е да правиш любимия щастлив, а не поробен. Той вече е направил своя избор и ти нямаш право да нарушаваш щастието му, няма нужда от страх, мания и да налагаш робство, какъвто и да е изборът му, въпреки че той е пределно ясен, защото този избор си ти. :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2666ab59e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доста е възможно да си въобразяваш разни неща, но наистина съществува, макар и малка, причина за притеснение.
Щом толкова ти пречи не ги събирай двамата заедно и не говори за нея пред него. Ако е било обикновен интерес от негова страна, би трябвало да спре с въпросите след като не му даваш причина да мисли за нея.
Колкото до нея - имам подобна мадама в обкръжението си, която ми се пише приятелка и като цяло е свестен човек, но в момента, в който види красив и забавен мъж, забравя всякакво благоприличие. Запознах ги с приятеля си и не мога да ти опиша какво вълнение настъпи: само за него ми говореше, ма къде съм го намерила, колко бил сладък, да го викам навсякъде с нас, няма ли да се разделяме (уж шегичка) и т. н. Накрая ми писна, избъзиках я нещо по тоя въпрос и повече не обели и дума за него.
При много жени желанието да се харесат на някой готин мъж надделява над правилата за адекватно поведение. Няма значение, че ти е добра приятелка... начесването на егото е по-важно. Особено ако мъжът е обвързан сериозно, евентуалната победа ще е още по-сладка.
Според мен приятелят ти не е заслепен от въпросната за момента, но ги дръж далеч един от друг за всеки случай. Ако разпитването за нея стане сериозно или пък иска да си правите общи срещи, мисля, че ти е ясно... Колкото до приятелката ти - не ти е приятелка. На твое място бих ограничила всякакви контакти с нея. Не става въпрос за мъжа ти, а за елементарно уважение, което тя очевидно няма.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d57b643e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Необосновани страхове според мен. Просто в нея търсиш качествата, които ти липсват. Мислиш си, че всички двойки трябва да са абсолютно съвместими. Грешиш. Нали трябва да се учим и допълваме един от друг.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ccd7f83b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Теб хем те е страх, ХЕМ РЕВНУВАШ!! Виж сегам ако глупавия ти приятел наистина със сърцето си те обича, АКО ЩЕ 2 ГОДИНИ ДА СЕ ВИЖДАТ, ако си обича НАИСТИНА теб той няма да те зареже с най-лека ръка. Не свиквай с него, защото може и да я харесва ама да не го показва, за да не те нарани. А пък и това, че тя пита за него и той за нея показва, че се харесват. Не ги срещай и му показвай пък, че ти го обичаш повече от ''приятелката ти''. Бил силен казваш... Скъпа и аз съм грамада и съм много здрав, но силата не е в ръцете а в сърцето и любовта. Колкото по-силно те обича твоята дружка, толкова по-силна е любовта ви както и при теб се отнася същото. :)

Данев

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 78fff39232
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ох, милата. Ами не знам какво да ти кажа.. аз също имам една приятелка, която просто мъжете много я харесват. Хубава, забавна е, а и е леко екзотична, и може би е нещо различно от това, което масово се предлага. Не че аз съм за изхвърляне, но просто нея много я харесват и винаги ме е било страх да зяпозная гаджето си с нея, да не вземе да я хареса. Не знам, това нащо май си я липса на всякакво самочувствие. Според мен бъди уверена в себе си и разбери дари този мъж наистина те обича и иска да сте заедно.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c2528a8193
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Приятелката ти си е паднала по твоето момче, как може да е толкова нагла и да настоява да му показваш нейните снимки, от към зор, баааааах

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 720f47067e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И ти и приятеля ти сте к0рвари с минали връзки зад гърба си защото сте решили, че по една или друга причина "не са за вас" и не сте били верни. Сега същото нещо си продължава, щом приятеля ти намери "по-подходяща" и реши, че ти не ставаш ще иде при другата. Защо? Защото сте к0рвари и нямате вярност затова, щом дойде нещо по0добро и зарязвате половинката. Действате според "както го чувствате" а не както е редно. Сега приятеля ти го "чувства" към приятелката ти и понеже е безпринципен ще иде да "се напасне" с нея.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0dca5c1d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 2 е напълно права. И аз имах приятелка дето иначе е много готина и свястна, но види ли някой мъж забравя за приятелство и всичко. Излизах с едно момче и той си беше взел приятел с него, а аз нея с идеята да се запознаят и те. Е тя си хареса моя приятел и започна най-нагло да му се сваля. Като той също и влизаше в играта. Е и двамата ги зарязах. Та исках да кажа с това, че много зависи дали твоята приятелка е от този тип - готова да развали приятелство и всичко заради мъж. Ако е от този тип те съветвам да не излизаш с нея когато си с приятеля си. Ако пък е свестен човек може би не ги си го позволила. Например аз имам правило- приятел на приятелка дори много да ми харесва не бих опитала нищо с него. Все пак е пълно с мъже, не искам да развалям чужди връзки. А и ти недей толкова да се подценяваш и да смяташ, че тя е над теб, точно с тези мисли и поведение накланяш нещата нарочно натам. Нали знаеш това от което най-много ни е страх се случва. Даже може би прекалено много идеализираш приятелката си, а подценяваш себе си. Така че имай повече самочувствие и недей да поднасяш приятеля си на тепсия на друга мислейки, че е по-добра от теб.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8f2c0287d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Олелеее.. вкарала си се яко във филма, скъпа авторке! Дишай.
Да оставим за момент това, което може да има или няма между тях, на страна. Според мен, ти си неуверена в самата себе си, създаваш си някакви комплекси, че не си достатъчно добра за приятеля си, че някоя друга е по-подходяща и го заслужава повече. Спри! С това, което се заражда в главата ти, което очевидно нараства с времето и придобива внушителни размери, ще си съсипеш връзката. Ще стовариш ненужно и неизказано напрежение върху партньора си или върху самата себе си, което ще ви тормози и ще се отрази на отношенията ви. Сама казваш, че си мнителна относно всичко, което казва приятелят ти за момичето. За мен, това е съмнение, което е насочено по-скоро към теб, отколкото към него. Бъди уверена! Той е с ТЕБ. Това е негов избор. Повярвай му и го осъзнай. Сега, ти нищо не можеш да направиш. Ако той реши да бъде с нея, или с някоя друга 'по-съвместима', то вината не е в теб. Не е адекватно да го лишиш от контакт с въпросното момиче, или с което и да е друго, заради някакви опасения. Ами той по тази логика, може утре в магазина, съвсем случайно да срещне идеала си за момиче, без ти да подозираш, след което да те остави. Всяка жена, с която се запознае случайно, може да се окаже неговата перфектна половинка. Това не зависи от теб. Това, което реално зависи от теб, е да се стегнеш, да погледнеш рационално на нещата и да си дадеш сметка, че един човек, ако реши да е с теб, ще бъде, независимо от това колко си пасвате. Не е нужно да се допълвате идеално, за да прекарате живота си заедно, и ако някой е с подобна нагласа, то той е твърде наивен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7142cb9024
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Факт, който мисля, че има връзка, е че една от приятелките ми (помня, че философствахме нещо) преди доста години ми беше казала: "Еий, ако беше мъж, сега щях да те свалям! "

Факт2 - най - блзиките ми приятелки от детството почти винаги са се занимавали с мъже, който страшно приличат на мен по характер, начин на мислене, виждания за различните неща от живота, имат подобни на моите вкусове, дори подобни на моите негативи :)
А, да, и в момента са с такива мъже:)

Дали са ми симпатични, ами в първия момент да, но после като тръгне разговора, като видя тези огромни прилики във всичко и просто ми става едно такова безполово :)
И мисля, че това е така, защото аз съм жена, която има огромна нужда да е уникална винаги и за всичко.

Но всеки човек си е различен и характера му има различни нужни, съответно на мое място ще изпитва различни неща.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ea095b8043
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ох, ох, авторке... как може да се подценяваш за сметка на такива "приятелки". тИ КАК ТАКА РАЗБРА, че тия двамата са супер съвместими. Приятелката ти е от типа жени, дето искат признание от ВСИЧКИ мъже, не че цели нещо, но нейната "неотразимост" трябва винаги да е в центъра на терена. Твоичкият пък... се чувства герой от сапунка. Лелее, къде си ти в схемата? Храниш егото на една приятелка, храниш егото и на гаджето си.... не го разбирам това. Имай самочувствие и не мислши за съвместимости, ако това е твоето момче, си го пази, а не се прави на толерантна с такива неадекватни действия като да си посредник. Навремето така харизах едно гадже на "приятелка"- тя се домогваше до него чрез мен, той пък уж се дърпаше. Не че много съжалявам и за двамата-лика прилика са си, но се чувстам употребена. Искам да съм ти полезна и да ти кажа да не се подценяваш-винаги ще има по-добри и по-хубави от теб. Но ако това е ТВОЯТ човек, си го пази, а не си задавай подобни глупави и "толерантни" въпроси за съвместимост с други жени. Не го пускай! заради собствената си добротия, наивност и комплекси.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 27629c3ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Благодаря за всички коментари. В действителност съм с много ниско самочувствие и може би и миналите ми връзки са се разваляли до голяма доза, заради това. В първата ми сериозна връзка ми изневериха, във втората беше на косъм работата. Факт е и че приятелката ми на едно кафе, на което бяхме само двете, ме попита дали всичко върви между мен и моето момче и като казах, че всичко е екстра, тя каза "Добре, няма да се мъча да го свалям" уж на шега. Ама то понякога добре, че е майтапа да си кажем истината.

До номер 7 ще кажа, че явно има лош опит с такъв "Корвар" и говори сякаш по-скоро е наранен и огорчен на това, което му се е случило. Нито аз, нито приятелят ми не сме "корвари". В интерес на истината през живота си съм имала три сериозни връзки общо, първата приключи с изневяра от страна на половинката, втората приключи след 5 години, защото човекът до мен изведнъж уж реши, че не иска да има деца и аз му бих шута. С третата ми сериозна връзка нещата протичат в момента. Имала съм вземане даване с други хора (просто сме се харесвали), но нищо повече, защото съм осъзнавала, че не са стока. Извън тези три връзки, не съм имала нито други връзки, нито съм спала с други, нито дори съм се целувала с други мъже. Никога не съм се забивала в барове и дискотеки и прочие. Половинката ми има завиден опит, но отново само със сериозни връзки. Разбира се, той е по-голям от мен и е нормално да има повече връзки. И двамата никога не сме изневерявали и сме очевидно от редките хора, за които това е смъртен грях номер 1. Повярвайте ми, приключвала съм приятелства, както и съм се карала със роднини, защото съм разбирала, че са изневерили на половинката си. Безкомпромисна съм и това е последното нещо, което ще направя или ще простя. Изживявала съм го и може би прекалено много ме е страх да не го изживея отново. Щом преди бях толкова наранена, как ли ще бъде този път, когато усещам, че срещнах ЕДИНСТВЕНИЯТ. Имам чувството, че колкото и да опознавам човека, и 20 години да съм с него, този страх ще си остане у мен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 30bb33aaec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От 7
Добре тогава авторке, извинявам ти се. Тогава съвета ми е да си пазиш мъжа и да прекратиш контактите с приятелката както и да спреш да предаваш съобщения между двамата защото нещата явно отиват към лош обрат ако продължат да се развиват в тази насока.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ab4b01f831
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   "Повярвайте ми, приключвала съм приятелства, както и съм се карала със роднини, защото съм разбирала, че са изневерили на половинката си. " - лелееее, това определено е маниакално меко казано.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6968f09ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Авторке, ако подозренията ти са правилни, просто отлагаш неизбежното. Днес е впечатлен от приятелката ти, утре - от някоя колежка в работата...
Може би просто си въобразяваш така или иначе.
Опитай да си направиш следния експеримент - излезте заедно на сравнително тихо място (напр. заведение, в което не пускат силна музика), изтегли си някоя програма за записване на разговори и я пусни на телефона ти, след което отиди до тоалетната. Остави ги сами 4-5 минути, дори повече, ако имаш възможност, след което преслушай какво си говорят, докато те няма. Така ще имаш шанса да разбереш какви са истинските намерения и на двамата.
Схващането ти за изневярата е крайно, а и след 20 г. брак например вече хората си омръзват, така че недей да заклеймяваш роднините ти. Не знаеш кой какво преживява и какви са му причините да изневери.
Дано подозренията ти към приятеля ти са неоснователни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker