След като имам ниски доходи имам ли право на семейство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

След като имам ниски доходи имам ли право на семейство?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2977 пъти
Здравейте,

Казвам се Никола и съм на 27 г. Живея в малък град в собствен едностаен апартамент. Собствен голф 2 на повече от 20 г., но в движение. Месечните ми доходи са общо нето 1000 лв. 600 от трудов договор и 400 от работа нощно време в една фурна при един братовчед, да ми е жив и здрав. Повече пари няма от къде. Не мога да крада и други работи да правя, за да изкарам парите се скъсвам от бачкане.
Две провалени сериозни връзки. С първото момиче бяхме заедно цели три години. Остави ме заради друг по преспективен, сега е омъжена в София. Надявам се щастливо. Втората ми сериозна връзка беше с разведена моя съученичка. Рано се омъжи и на 23 г. се разведе. Бившият и съпруг не се интересуваше от нея и детето. Прих я с детенце на 5 г. Три години живяхме заедно в моето жилище в мир и любов, и се грижих за тях, с всички разходи за моя сметка. Това бяха за мен много щастливи години. Бях влюбен. Родители те и обаче си я прибраха в чужбина, защото се бяха устроили с постоянна работа и жилище. Разделихме се тежко. Тя ми благодари за всичко и ми каза, че не иска да ми е в тежест, че не би се навила да ми роди мое дете, че с тези доходи е било цяло геройство, че съм се справял и т. н. Разбрах, че миналия месец там се е омъжила в Испания. Отчаях се!
Знам, че 1000 лв. са малко пари, но какво да направя!?
Въпрос: Да се надявам ли, че ще срещна човек за семейство при това положение или да стягам багажа за чужбина, за да работя и спестя някой лев и тогава да се огледам за жена?
Ще се радвам, ако уважаемият редактор публукува текста.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8b57b97367
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В малките градове 1000 лв. не само, че не са малко пари, ами си е направо и доход-мечта! Проблемът ти е, че живееш в малък град, където всички се познавате, и хората те знаят, че си глуповат и лесен за манипулация (прочети си историята и сам ще разбереш, че си точно такъв).

Явно жените около теб те знаят, че си готов да ги издържаш (е, 1000 лв. не са висок доход, когато трябва да издържаш и друг, освен себе си, а камо ли пък ако е като в твоя случая с дете), затова и се присламчват около теб. Освен това, понеже очевидно работиш по 12 часа на ден, това им оставя опцията да си оплитат на спокойствие мрежата, и когато намерят по-добра опция да ти бият шута. И с първото ти сериозно гадже е станало така, и с второто - също (по стечение на обстоятелствата съм живял дълги години в Испания, та много добре знам там по какви подбуди се женят повечето българки, независимо дали за друг българин, или пък за чужденец).

Един съвет - търси си умно и работливо момиче, а ти си прави хубаво сметка на парите, защото иначе цял живот ще издържаш някоя хрантутница, докато не намери по-добра партия от теб, с която на мига да те смени (не е като да не ти се е случвало, сигурно даже си и свикнал вече). Сега си на 27 г., ама ако продължаваш така утре ще се събудиш на 47 г., ще си изгледал децата на половината жени от твоя град, а ти ще си стоиш още с Голфа, който тогава може да не е 2-ка, а 4-ка, че защо не и 5-ца... И което е по-страшното - ще продължаваш да се питаш "къде сбърках"...
Помисли си добре дали това искаш да ти е животът. Ако да - продължавай така, ако ли не - вземай се в ръце и се оглеждай за точното момиче, а не за поредната пиявица. ;)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0f87bd267e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не са малко пари, особено, ако си намериш жена която също работи, а не да чака да я издържаш. Важното е да намериш жеа която ще е с теб, не заради парите, а по любов и да не те изостави при първата възможност да замине някъде в чужбина и да си устрои живота.
Имала съм много възможности да си устроя живота на запад, но никога не съм се замисляла да изоставя приятеля ми тук.
Не е проблема в теб, а в жените с които си бил. Разбира се, че имаш право на семейство! Заслужаваш да имаш семесйтво, но повечето жени не заслужават такъв мъж.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 372776a3d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Здрасти, пич. Мъж съм на 30 години. И колкото и странно да ти прозвучи - опитът ми показва, че парите далеч не са всичко. 1000 лв. не са толкова малко за България, особено за малък град. В собствено жилище можеш да се оправиш. Хора се оправят с толкова и в София, с квартири и т. н. Разбира се, хубаво е да си амбициозен и да се стремиш към повишаване на стандарта, но доходът ти в никакъв случай не бива да те спира да мислиш за жена и семейство. Ако една жена те обича, това няма да е толкова важно за нея. Далеч не всички жени са златотърсачки. Даже познавам хубави и умни момичета, които издържат финансово мъжете си (което за мен е странно). Разбира се, ако беше безработен или пазач за 300 лв., това си е проблем с връзките. Но ти не си - нормален, здрав и работлив мъж си. Хората и с по-малък доход отглеждат здрави и умни деца. Разбира се, ако имаш желание за промяна, можеш да се преместиш в по-голям град или в чужбина. Но каквото и да решиш, не се отказвай да търсиш любов и семейство. Не всички жени търсят мерцедеси.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 51ce92e9d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами чак пък да ти е крещящо малък дохода не.
Както са казали по - горе търси си момиче, което също вади пари. Сега, ако имаш жена и дете и смяташ тримата да живеете с тези 1000лв.... не, че не е възможно, но е гадничко, не само за жената, а и за детето!
Затова се ориентирай към момиче с професия.

Но друг проблем, за който се сетих - ами на теб какво свободно време ти остава реално? Жените искат внимание, освен финансова стабилност. А и едно дете също ще има нужда да получава точно толкова внимание от татко си колкото и от майка си, при това независимо дали е момченце или момиченце!
За протокола аз бях момиченце, което не е получавала достатъчно внимание от татко си.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f151d3367c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Като прочетох заглавието реших, че си на минимална заплата. Според мен доходите ти са добре, повечето хора само си мечтаят да взимат толкова, зависи и как харчиш. Ако и жената работи, доходите стават повече, да не очакват, че само ти ще искарваш парите в къщата. Не се притеснявай, ще ти излезе късмета все някога, може би попадаш на жени които търсят богати мъже.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 75bdae5aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Както и други казват по-горе, дохода ти е нормален... Още повече, за не особено голям град.
Може би проблема е в липсата ти на самочувстие и това, че като работиш прекалено много, нямаш време да търсиш нови връзки или да се срещаш с повече жени!
Тази жена с детето, която си приел в труден за нея момент и си помогнал, както на нея така и на детето, просто те е използвала за момента! Ако не беше намерила нещо по-добро, още щеше да е при тебе... Звучи малко грозно, но някои жени са си такива.
Все още си на 27 години! Търси повече контакти и излизай с повече приятели. Огледай се за някои познати, които са в по-големи градове, търси и други възможности за работа и образование! Дори и задочно да запишеш нещо, ще ти бъде от голяма полза!
Жените искат и търсят мъже с повечко самочувствие... Не казвам да си нахален, просто уверен и спокоен! Не се оплаквай на никой, дори и пред близките си!
Ходи чисто и спретнато облечен! И... , махни тоя стар Голф 2-ка! Купи си нещо, като Ауди А3 или А4, не повече от десетина годишно! С кола, пътя към женското сърце е по-бърз...!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 90fa848999
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хайде, да се включа и аз, макар че номер едно си го е казал. Задължително си търси работлива жена, която да ти помага. Чуеш ли приказки от сорта на "ама аз ще гледам децата", бягай на секундата! Изобщо не ти е малък дохода, даже си е много добър. Аз изкарвам добри пари, но винаги съм бягал от мързеливи, кухи и материални жени. Добре помня времената, когато като студент, а и малко след това, не разполагах с никакви пари и съответно никой не ме вземаше на сериозно. Помня и как са ме изоставяли, защото бях беден и колко надменно ме гледаха. Затова с момичета, които нямат желание за работа и развитие изобщо не се занимавам. Стой далеч и от такива, живеещи с нагласата, че мъжът им е длъжен и повтарящи думите "сигурност", "стабилност" и т. н. На 33 съм и също нямам семейство, но не го мисля толкова. Преди наистина много ми тежеше, че постоянно съм сам, че нямам приятелка, че нямам възможност да отида на море с гадже и прочие. Сега мога да отида навсякъде и го правя. Остане ли ми малко повечко свободно време веднага се качвам на колата или хващам самолета и отпрашвам. Имам си и други хобита и интереси, и никога не ми е скучно. Най-важното в тоя живот е човек да е жив и здрав, и да е добър. Ако е рекъл Господ, всичко си идва на мястото. Честно казано, направо трябва да почерпиш, че си се отървал от тези жени.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 53b7888b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Със собствено жилище, сигурна работа и кола, не си зле за стандарта в България. Това, че голяма част от жените са меркантилни и чакат да се закачат за врата на някой, не значи, че ти си сбъркания.. Личи си, че си сериозен и отговорен мъж, но ти трябва такава жена.
Аз съм жена, на 35, срещнах мъжа си в сайт за запознанства, от Уелс е и се прместих при него. Нито за миг не съм си помисляла, че ми е длъжен с нещо, нито да ме издържа и т, н, Работя на няколко места, и сме равностойни партньори в живота. Така смятам, че трябва да бъде всяка двойка. Замисли се каква точно жена искаш да имаш до себе си, такава, която да ти виси на врата и да ти мрънка, или равностоен партньор? !

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e57f86b60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Какви са тези глупости. 1000 лева му били малко. 10 000 да взимаш пак ще пишеш тук, че някоя те е зарязала заради друг, който изкарва 20 000. Проблемът си е в теб, очевидно си лепка.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ae48892a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пич, изобщо не си беден, нито ненормален. Даже си си много добре. Не се заблуждавай, че липсата на пари те обрича на самота, защото и точно това ще стане, ако така го приемеш. Просто се научи да различаваш свестните жени от разни меркантилни използвачки, на каквито си попаднал.

Аз например изкарвам по-малко от теб, по-малко работлив съм от теб, но въпреки това си имам семейство мечта, с жена мечта и дете мечта. Просто не позволявай на такива евтини жени да те манипулират, ами си намери някоя свястна и отговорна жена, която те оцени и няма да се възползва от добротата ти. Горе главата, ти го заслужаваш и вярвам, че Господ ще те възнагради.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9fbe6e23fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравей! Историята ти ми е много позната. Минала съм по този път и много боли. С тази разлика, че съм жена и вече на доста повече години от теб. Исках да бъда с някого по любов.
Първият-твърдеше, че ме обича. Ожени се за друга, която успя да забременее от него. Вторият-беше ни супер заедно. Ожени се за друга, по-перспективна. Третият-разведен с дете. След дългогодишна връзка, планове за семейство и дете-реши, че не иска да има други деца.
Съвет: №1, 2 и 3 са прави. Търси правилната жена. Търси жена, с която имате еднакви желания, еднаква ценностна система и еднакви доходи дори.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 38d12b7552
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пичага, 1000 лева са си екстра. Не парите са ти проблем. Просто си човек, който привлича кофти жени, лижеш им краката, а те те използват. Споко, ще си намериш свестна жена, все още се срещат и такива, макар, че наистина повечето са боклуци. И тя като работи, ще се справяте. Гледай жените да не са развратни и мързеливи. От написаното, остава впечатление, че си живял с мързеливи готованки.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a142139911
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   И аз не смятам, че доходът ти е нисък за толкова млад мъж. Проблемът е в приоритетите, които сам си поставяш жените, с които се събираш. На 27 години изобщо не ти е време за семейство и деца като мъж. Тези 1000 лв. са си за теб - за ергенси живот апартамента ти е супер точно за такъв стил на живот. Поживей, натрупай малко опит в живота, работата, съзрей като човек и мъж и тогава мисли за семейство с ПОДХОДЯЩА жена, не с всяка срещната. Имай повече претенции!!!
Както сам виждаш, жените имат претенции, но ти се продаваш много евтино и не виждам да имаш особени претенции към бъдещата майка на децата си, което е жалко, защото ти ще имаш 1-2 деца в този живот и представи си да са от жена като втората ти приятелка - да роди млада и зелена и после да замъкне детето ти по чужбините?
Затова много внимавай!
Не се събирай с разведени и самотни майки поне не на твоите години на първо време - ти свое семейство ли искаш да правиш или да гледаш кукувичите деца на някой друг?
Отделно ти самият гледай каква жена хващаш - тя ако не може сама да се издържа, как искаш да имаш семейство с такава личност? Какви избори е правила в живота си, работлива ли е? Твоите жени до сега са мислили само как да си хванат добра партия да ги издържа, но ти с такава жена ли искаш да си?
И още - защо работиш на 2 места и харчиш парите си по чужди жени и деца, вместо да си спестиш за по-голямо жилище или просто да водиш по-добър начин на живот - почивки, хубава кола. Ами ти ако не беше гледал това чуждо семейство сума ти години до сега да си изплатил нова кола и голямо жилище!
Освен това си търси по-хубава работа, за да не работиш на 2 места
Ти си работлив, отговорен мъж и много жени биха били с удоволствие с теб, но си малко или много глупак и си падаш по грешния тип жени!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 419d8d8ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз не мога да разбера за какво ги издържате тези женски индивиди? ! Ние случайно да живеем в 1940-1950 година, когато на жената е забранено да излиза от дома, не може да намери добра платена работа и е принудена да търси мъж с пари? НЕ! Като имат вече права, като имат вече възможност да работят на по-доходоносна работа, да отиват, ти не си им длъжен да ги издържаш, това си е техен проблем. Много пъти вече се замислям, дали не трябва да отнемем част от правата на жените, защото тези социални норми са идиотски! Хем искаш да имаш правото да работиш на доходоносна работа, хем искаш квоти във всеки сектор, където се получават повече пари, ама това не е достатъчно, трябва да крадеш от някой друг легално също, под предлог, че той те, , издържал".

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 096d9f585d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторе, имаш време, млади и хубави момичета се намират, имаш поне едно 2-3 годинки да се находиш. Но трябва да знаеш нещо много важно, ако искаш да те обожават жените.. уважавай ги, никой не казал да ги слушаш, бъди мъж е не простак, трябва да си печен и на ниво! Единственото което ти стига да не правиш е да не се държиш заповедно, вярвай ако ме послушаш ще намериш каквото търсиш. Номер 13 и защо да не си хване млада жена, гледай да е млада а не някоя по голяма дето ще се разбърза да те върже с дете и брак до живот, после да не можеш да се отървеш, по принцип възрастта не е от значение но по големите са по опасни и знаят как да те въртят. Подбирай ги, да има акъл в главата, не ти трябва тип чистачка или слугиня, по добре някоя с желание да се развива. Успех, няма за къде да бързаш!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4d6b1776a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Млади човече, 1000 лв. са нисък доход дори за сам човек в нашата мила Родина, така че заключението ти е правилно. Сам знаеш защо работиш на све места!? Това, че си от малък град няма значение, потребностите са си потребности навсякъде. Ясно е, че си работлив човек и съм убеден, че работиш не по малко от 14 часа на ден. Тези пари ги изкарваш с кървав труд, то е повече от очевидно. Нито сън имаш, нито нормална почивка. При това работно време е много трудно да обръщаш пълноценно внимание на жена и дете. А и този работен ритъм е може вечно да продължава. И друго в малкия град нямаш кой знае какъв избор сред жените. Убеден съм, че твоите наборки са отдавна женени или пък вече разведени, както се вижда от последната ти приятелка. За това моя съвет е: стягай багажа за чужбина, с твоята работоспособност съм уверен, че ще те харесат и пари ще еспееш да спестиш, а защо не и любовта да срещнеш. Бъди здрав и не се връзвай на другите, които не определят за глупак. Голяма работа си три годи си се грижел за самотна майка и детето и. Без значение как е постъпила, добро си направил Дерзай смело...

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c954dc1e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторе, не е твоя вината, има много неблагодарни хора на този свят. Жалко за такъв тип жени, че се продават като стока за пари и "благоденствие", точно като арабските момичета, които ги продават като животни на бъдещия им мъж. Ако има пари и имот ще я продадат, ако няма - остава без жена.
Жалка работа, но не съжалявай, нали не ти трябва някоя която да те зачита само заради парите и имота ти.
Ще си намериш, не се отчайвай.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 564dff2984
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Когато ти дойде сляпата неделя, няма да гледате много-малко. Всичко ще е наред, отпусни се.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a00a9b6293
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   И на това му викаш малък доход? ! Тръгнал да реве... леле.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 950b648016
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Има един етнос, който все още си купува булки, ама ние уж не сме такива. Вие по любов ли създавате връзки или само по сметка? И за двата пола се отнася. Разпростирате се според чергата, не правите 10 деца с 20 кредита за телевизори, коли и айфони и би трябвало да се оцелява прилично.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ca5aa828e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Твърдиш, че в малък град 1000 лева са малко? И то при положение, че имаш и собствено жилище, т. е. не плащаш и наем. А как според теб оцеляват хората с по 500 лева заплати? Че и деца гледат.
Така, че спокойно. Проблемът не е толкова страшен. Просто явно просто не си срещнал правилната жена на която няма да и пука, че не можеш да и предложиш супер лукс. Когато човек е влюбен не му пука в колко голямо жилище ще живее и в каква кола ще се вози. Пък и ти сигурен ли си, че предишните ти приятелки са те зарязали точно заради парите и заради малкото ти жилище? Причините могат да са съвсем други. Работиш на две места, прибираш вече премазан от умора и искаш просто да се наспиш, а приятелката ти очаква да и обърнеш внимание. Е, един път ти влиза в положението, втори, трети... накрая и писва да я пренебрегваш. Сали това не е причината да се разделите? Защото за да има човек приятелка и семейство не означава само да ги храни, но и да отделя време за тях.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 419d8d8ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   От 14 до 21. Ми тогава жената да излиза да работи е! За какво са им тези права на жените, за какво са отворени професиите и за жени? ! Същото оплакване може и мъж да го каже, че жена му пък не му обръща внимание, това за мен са глупости. Като искаш мъжът ти да е вкъщи повече, излизаш и работиш, не крадеш легално от дохода му.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 195ab68a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   еми 22номер, то има страшно много жени, които работят и някои правят доста добри пари даже, но такива като тебе сякаш вечно привличат неработещите...

Кво си се хванал да гледаш неработещите, да философстваш празни приказки, ми остави да си шават както могат и започни да излизаш с тези, които работят, толкова е елементарно, ама ти не, трябва да блещиш излишни излияния наляво-надясно, че и тука.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8b33c80474
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Как може да ти дойде наум такъв въпрос? Ние да не сме някоя арабска страна, където само богатия има право на харем? Тук се хващат заедно хората по желание да правят семейство. Ако една жена не е съгласна да бъде с тебе дори и без пукнат лев - не е за тебе. Е разбира се има си трикове - умната жена може да види в тебе перспектива, че имаш данни в бъдеще даизкараш пари или да помогнеш за възпитанието на децата. Такава ти трябва, не само някакви държанки. И точно там ги търси според мен, в по-малкия град или в съседния. Тук в София е пълно с разни повлекани дошли именно с тая цел - да се оженят. Знам, че е потискащо малко с Голфа, защото разни наркодилъри се разхождат с С-класи, но все пак помни, че бъдещето е на достойните хора като теб. Дано не прозвуча пресилено, но правилната жена ще забележи именно това. А и честния човек живее много по-леко. Не си затормозява мозъка.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 419d8d8ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   От 22 до 23. Брей, от къде разбра, че съм се хванал за неработещите? Аз говорих по отношение на историята на автора и това какво е писал той, с какви жени той е излизал. Просто не приемам за нормално днес, когато жени кандидатстват на същите работни места като мен и мъжете, да бъдат издържани от мъже. Като искат пари, излизат и си ги правят.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c2dfc9c213
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Авторът. Много благодаря на всички за коментарите. Нека да уточня още само някои неща, за да ви стане по ясно защо поставих темата.
1. Нашият град или градче е с малко под 3000 жители, с два жилищни блока посторени през социализма, в единия е моето жилище. Болшинството сме българи, но имаме и около 500 -600 цигани. Със сигурност 50% от работоспсобното население работи в чужбина, вкл. и циганите. Останалите 50% се разпределят така: 35 % напълно безработни с всички последици от това, благословени са чакащите пари от чужбина, 15% работят в администрацията на градчето, в шивашкия цех, при арендаторите, в съседния по голям град и частно по някакъв начин. Доходите им са между 400 - 600 лв. на месец не повече. Масово семейните с деца, живеят на кредит - дали еднократен от банка, дали със заеми от частни лица или фирми за бързи кредити, но положението е факт. Ако се разболее някои не искам да обяснявам какво се случва...
2. Аз лично да постигна този доход от 1000 лв. работя почти денонощно. Спя не повече от 3 - 4 часа на ден в делничните дни от пон. до петък, тъй като работното ми време е от 09. 00 до 18. 00ч. на първата работа и от 01ч. през ноща до 06ч. сутринта във фурната. В събота почивам изцяло и спя буквално целия ден. В неделя имам време за себе си и за семейство, но в 01ч. трябва да съм във фурната. Ако се откажа от работата във фурната доходите падат здраво и ще живея на минимума само са мен си, ка моли да мисля и за други хора около мен.
3. Намирането на партньор в малкия град е изключително ограничено. Много малко от моите връснички се омъжиха за момчета от нашия град. Връзките по интернет процъфтяват и всяка гледа да напусне малкото населено място и да се отърве от мизерията. Огромно е желанието на младите българки да се омъжват за чужденци...
Да се намери работеща жена на моята възраст в малкия град е почти невъзможно, а и не мога да се ограничавам в чувствата си и да търся работещата жена.
4. Преди два дни получих мейл от Испания от последното момичето, с което живеех. Каза ми, че ме обича и винаги ще ме обича, защото съм много значил за нея. Благодари ми за всичко и за това, че съм я дарил с най -спокойните три години от живота и. Детето и много тежко е преживяло раздялата си с мен. Сподели ми отново, че не била готова да ми роди дете, а и не искала да ме лишава от това щастие. Виждала е как се измъчвам, за да се грижа за тях и за това е взела решението да отиде при родителите си в Испания. Надява се с новия си съпруг да бъде поне 1/3 щаслива от това, когато е била с мен. Пожелава ми щастие и добра съпруга. Трогнах се, защото за пореден път се убедих, че съм живял с човек до себе си, който ме е ценил. С това момиче ми беше много спокойно. Никакви скандали, сготвена храна винаги след работа, в 18. 30 сядахме всички да вечеряме. Обръщах внимание на сетето вакар и за малко, защото към 20 20. 30 дакпивах до 12. 00 и тръгвах да другата работа. Неделята беше изцяло посветена на тях с разходки и пр.
Още се лутам за много неща, благодаря още един път, ако желаете пишето отново

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6029116660
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Хора недейте така - човекът е на квартира, няма кола (въпреки, че не е задължително, но е удобство, особено като си с дете), живее в най-скъпата ни столица и е на минимална заплата. Аз се чудя въобще как оцелява. И аз съм живяла така, но поне имам собствен дом. Ако не издържаш и имаш къде иди в по-малък град от София, там животът е по-евтин

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: bd029661b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Не мисля, че само мъжа трябва да влага пари, жената ако не и е било прекалено малко детето е можела да го даде на детска градина и да работи, естествено, че ще ти благодари нали си я издържал и ако наистина те обичаше, нямаше да търси друг. Поживей си малко сам и ще ти остават и доста пари, сега няма кои да гледаш и след това времето ще покаже.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4b452cc1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Пич, така е в малкият град, няма какво да се чудиш. Просто всяка жена, която е искала да постигне нещо в живота си, отдавна го е напуснала. Аз живея в доста по-голям областен град, но положението не е много по-различно. Хубавите работни места са малко и съответно всички останали кадърни хора още със завършването си събраха багажа и изчезнаха. Болшинството живеят бедно и се чудят как да свържат двата края, а основната част от тези, които все пак демонстрират някакъв по-висок стандарт на живот, го дължат или на мама и тати, или на мъжете си, които работят в чужбина и изпращат пари. Така са си свикнали хората просто. Никой не мисли как да се развива, а как да не работи. Съгласни са да получават по-малко, само и само да не работят. Естествено, повечето момичета чакат принца и смятат по-бързо от калкулатори. Преди време дори ми бяха наместили парите, без изобщо да съм показвал каквито и да било намерения. В твоят град определено няма да ти се получат нещата. Там ти просто нямаш никакъв избор. Като за начало си потърси някаква по-добра работа в някой по-голям град наоколо. Така хем ще смениш средата, хем няма да работиш толкова много, защото колко мислиш, че ще издържиш да спиш по 3-4 часа на денонощие. Търси си спътник в живота, а не държанка, която ще си бие камшика с първият предложил й 5 лева повече от теб.

 
  ...
преди: 4 години, 14 дни
hash: 8abc5d111d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Н. 29 е много прав. И аз имам всички условия и удобства за живот, но живея в малкък град и всички жени ме изоставиха. От три дълги продължителни връзки, нито една не пожела да създадем семейство и да отгледаме деца в нашия малък град и това бяха все момичета от нашия край, интелигентни и възпитани.
Първата ми любов живее в София на квартира и плаща 700 лв., още е сама. Сменила е няколко мъже, не се е получило с тях, а вече е на години. Вярно е, че взима чисти 2500 лв. и е направила някаква кариера, но като сложиш наема и консумативите към апартамента, плюс транспортни разходи в големия град, то половината и заплата се изпарява. Вече е достигнала тавана на развитието си и иска дом, съпруг, деца и т.н., но не и в малък град.
Втората ми се омъжи в Пловдив. Има вече две деца, но живее със свекърва си в един апартамент. Вярно, че апартамента е голям от 120 кв., но не са самостоятелни с мъжа си. Вече е полудяла, хванала си е любовник, за отдушник, но с тези две деца няма мърдане ще стои и ще търпи.
Третата ми замина за чужбина. Работи по фабриките няколко години. Спести някое евро. Прибра се. Нейните родители продадоха зими и гори, помогнаха и да си купи жилище в окръжния град. Ок. Тя после се омъжи, роди дете и в момента и тя, и съпруга и са напълно безработни. И за какво се трепа по чужбина за една панелка от 70 кв., но да е в град.
И с трите съм в добри отношения, ценят ме като човек, с мен не са имали проблеми, докато сме били във връзка, но не се разбрахме къде да живеем.
Малките градове бавно умират...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker