Бившата ми съпруга има психически проблеми. моля за съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившата ми съпруга има психически проблеми. моля за съвет!
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2732 пъти
Пише ви мъж на 35 г. разведен. Преди четири години жена ми се запозна по интернет с един турчин от Турция и се лудо влюби в него. Около година поддържали интернет връзка и се влюбили. Преди три години се разведохме. Тогава момченцето ни беше 4 годинки. Шокът за мен, за родителите ми и нейните родители беше неописуем. До този момент не беше показвала индиции, че не ме обича или че имаме проблеми в брака. Турчинът бил готов да я преме и нея и детето. Още преди развода се срещна с него в Турция, без аз да знам, че и заведе детето там, уж на екскурзия. Тогава ме прелъга и дадох декларация да изкарва детето в чужбина неограничено и после я използва пак да замине. В Турция е посрещнали като принцеса с детето също и тя беше убедена, че това е нейния живот. След развода едва дочака да вземе съдебното решение, взе ми момченцето и замина. Продади апартамента, който и оставих след развода, а какво стана с тези пари не знам. Аз оивея в апартаметта на родителите ми.
Две години стоя в Турция пишеше ми от дъжд на вятър за детето, че уж било добре. Не ги бях виждал въобще. Не си идваха в България. През октомври миналата година се прибра окончателно с детето. Не казва нищо! Не знам какво са я правили там, но се върна напълняла с 25 г, подпухнала - ужас. А ако знаете каква красавица беше с едни морско сини очи- 170 висока, 58 - 60 кг., бюст, всичко, българска хубост. И помен няма от тази красота. Дето го доведе жив склет, изключвам възможността да не са го хранили, със силно чувство за тревожност, бързо разплакващо се и затварящо в себе си. Лек проблем с говора. Детето се впи в ме като ме видя. Тя ме помоли да живее при мен, а не при родителите си и да я према най вече заради детето. Родителите и се поболяха, майка и получи гуша. Моите родители са кото в небрано лозе и не смеят нищо да кажат. Аз веднага се заех с детето, тръгнах по доктори, общото заключение е, че детето е преживяло силен стрес от смяна на средата и липса на адаптация в новата среда, защото се е случило изведнъж, без необходимата подготовка. Казаха ми, че ако още малко са е позабавила това дете е щяло да има фатален край. Проблемите с детето се надявам да ги преборя. Полека лека живна и не му задавам въпроси за Турция, за да не го травмирам.
А относно бившата ми жена не знам дали се е омъжила за оня, но тя просто си седи в къщи, пуши, преди цигара не беше помирисвала, гледа в една точка, напълно се е изолирала, занемарила, неподема никакъв разговор, в моменти е направо неадекватна, като чуе за доктор казва, че няма нужда и да не се занимавам с нея, защото не ми е никаква. Проблемът е, че тя е майка на детето ми и то не трябва да я вижда такава. Иначе прегръща детето и казва да ме слуша.
Моля за съвет как да изкарам бившата си съпруга от това състояние, при положение, че не иска лекарска помощ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 4b1d4372c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Психиатър.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: fe0d040661
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш, че няма да и помогнат докторите и хапчетата.
Не я разпитвай, не я карай да говори. Приеми засега нещата такива каквито са, показвай към нея внимание и уважение. Ако иска нещо да ти каже, нека ти каже, но само тя ако иска. Не настоявай за доктори - те с техните хапчета само влошават нещата. Тежък е случаят, но не чак толкова - щом все пак говори и прегръща детето, не е толкова зле. В моето семейство имаше доста по-тежък случай, затова ти пиша, от опит. Ти не можеш да я накараш да се оправи; може само ако тя самата го поиска.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7930a8acf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   така както описваш нещата, мисля че без лекарска помощ няма да се получат нещата
уговаряй я за психиатър, психолог да преценя - депресия ли е, лека / тежка или какво е - ако трябва да изписва лекарства и да ги пие

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 03f3a2dbce
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само с любов можеш да я изкараш от това състояние. Тя е напълно съкрушена, защото много добре разбира каква глупост е направила и се самообвинява.
Малко по малко изисквай от нея да прави неща, които са добри за детето - напр. "мама ще направи салатата и после ще ядем заедно". Включвай я в разговор чрез детето: "мамо, дай на... (синът ти) филийка; обувките; дрешките", "мамо, среши го, ти го решиш най-добре". По този начин ще й напомниш, че тя продължава да е майка и че трябва да се съвземе за доброто на детето си. В същото време трябва да й показваш, че тя ти е нужна за отглеждането на детето ви, че още я цениш и уважаваш като човек и майка. Дано всичко да се оправи, в края на краищата, нищо непоправимо не се е случило - всеки може да допусне грешка. Пожелавам ти успех и много търпение!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d9cb9fd451
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Абсолютно невъзможно - това е депресия, я тя е болест и изисква лечение. Трябва да я накараш да отиде на психолог най-малкото, а той ако прецени, ще се комбинира с психиатър. Много трудно ще я навиеш да отиде първия път, както и след това да продължи. Друг начин няма. Както няма и време за губене.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 281bccc3f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Каквото и да е станало, явно има нещо, което и ти не знаеш. Според мен има нужда от психолог, не от психиатър, като начало, за да излезе от това състояние и да не се травмира повече. Успех на теб, дано се наредят нещата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: a704f134ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Турските семейства изобщо не са "топли" и добри хора. Ставаш слуга за тях, а знаеш ли може да е била и бита с детето.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ac769c8b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Съда да ти присъди родителските права, вземи си детето при теб а жена ти да си ходи при родителите, при новия си съпруг или където намери за добре ама да се маха от вас!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2ffde12130
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Ти сериозно ли си я прибрал обратно тази па*авра!? !!!?
Аз ако бях отивам при социалните и започвам да се боря за родителските права над детето, а тя където иска да ходи. Зарязва те заради някакъв рязан, при развода разбира се задържа апартамента (все пак сме в държавата на феминистките, без значение кой виновен, жената взима всичко (за това не се женете никога, мъже!! )) и го продава, вместо да ти услужи да живееш в него, и накрая се връща и те моли да я настаниш. На такава дори не бих се изплюл в лицето, ако ще и на улицата от студ да умира.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: f0cb16d8ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз, пък, ще поздравя автора за решението му, да помогне на бившата си съпруга. Тя е и винаги ще бъде майка на детето му. Именно авторът я е избрал за такава!
Авторе, не можеш да ѝ помогнеш, ако тя самата не осъзнае, че има проблем, и съответно-нужда от помощ. Мисля, че ѝ е необходимо време. Напомняй ѝ-както казва н. 4, че тя продължава да е майка на детето ви и че то има нужда от нея. Не знам какво друго да те посъветвам. Желая ти успех и кураж!

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ad0f569433
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Има една приказка - ако не си помогне човек сам, и Господ не може да му помогне. Специално при психическите заболявания предпоставка номер 1 за лечението е човек сам да пожелае.
Ти отговорност към бившата си жена вече нямаш. Това, че веднъж си направил грешката да се ожениш за нея, не те прави отговорен за нея цял живот особено при обстоятелствата.

ТВОЯТА ОТГОВОРНОСТ Е КЪМ ДЕТЕТО ТИ. Ти имаш голям грях към това дете, защото си поне 50% виновен за състоянието му като си го пуснал да живее в такава страна с някакъв „чукач“ с извинение. Ти си лош баща и го осъзнаваш много добре. Сега ти е времето да поправиш нещата, а тази жена влияе зле на детето, а и не ѝ е мястото в твоя дом. Тя това място го е проиграла
Постави ѝ ултиматум - или ще се лекува и то в клиника, или ще трябва да се изнесе САМА без детето. Заведи дела ВЕДНАГА и си върни правото детето да живее при теб, за да имаш нещо в ръцете.
Тази жена какво ще прави с живота си е неен избор, тя е възрастен човек и може да решава, но детето е изцяло твоя отговорност, след като има в момента само теб.
Де не ти минава през акъла отново да допуснеш тази жена до леглото си и душата си - това е човек, който ще те завлече жестоко назад и не е полезна и за детето. Да, ако се лекува нека има контакт, но не позволявай повече да ти вземе детето, защото ще повтори същата грешка и детето ти ще влиза от кошмар в кошмар с нейните мъже
ж31

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ba8d1edab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моя съвет е да започваш да се отнасяш с нея както заслужава - с грубост и безцеремонно, тя е показала какъв боклук е. Първо - тя е прелюбодейка, тя ти е изневерила и е предала семейството ви, тя е гнусна изменница. Второ - тя е лъжкиня която те е заблуждавала докато си подсигури нещата с гнусния турчин. Трето - тя е безродница, тя няма чест, нито уважение, нито почит към предците си и българския род от който произлиза за да стане жалка метреса на гнусния турчин, НА ТУРЧИН!!! На един от извергите които са се гаврили с народа ни в продължение на 5 века! Колко жалка к0вра и безродница трябва да си за да се предлагаш на историческите врагове на народа си? Много жалка, много, пълна пачавра. Четвърто - тя е подла крадла на деца, тя те е измамила както с апартамента, така и като те е лишила от детето ти и го е завела при някакви турци? !? Пето - тя е жалка, когато е разбрала що за животни са турците и как са се държали с нея - като с пълен боклук който предава българския си род и се отдава на турци и е заприличала на свиня, сигурно на тъпачката цялата рода на турчина са и се изредили ама нали е толкова елементарна в стил "Етноса няма значение, сега живеем в друго време! Важна е любовтта! " На ти етноса няма значение к0вро, ти трябваше да се ожениш САМО ЗА БЪЛГАРИН и да си му ВЯРНА ДО ГРОБ!!! Шесто - тя е травматизирала детето ви за цял живот с гнусните си изневери и средата в която го е вкарала! Седмо - до тия които подкрепяте тая к0вра и как той трябвало да се грижи за нея? ! Абе вие я си представете обратния сценарий - мъжа се влюбва в африканка, лъже жена си докато се уреди всичко, после казва на жена си, че не я обича, продава апартамента, излъгва жена си и открадва детето и отива да живее в Африка. След 2 години се връща приличащ на плондир а детето е състояние на травматизираност и казва на бившата си, че иска да живее у тях а не при родителите си и мълчи, пуши цигари и гледа в една точка. Искам да знам колко от вас жени ИСКРЕНО ми отговорете ще приемат ситуацията както автора? !?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: b8c13bb1b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   аз смятам че тя е достатъчно наясно с грешката която е направила и не мисля че ти не разбираш напълно ситуацията. ами няма как да седне да си говори весело и бзгрижно с теб след случката все пак и тя се чуства виновна а и натрапена в момента. ако не иска да живее с родителите си мисля че вина има и семеиството и мисля че сте се оженили млади и тя е имала нужда от внимание с времето се е загубила тръпката и тя е видяла това което има нужда да получи от теб в друг мъж. не че не те е обичла просто сте загубили нещо в грижите за живота и около детето. мисля си че имате шанс да сте отново близки но иска много търпение и време всеки прави грешки важното е да са поправими

 
  ...
преди: 8 години, 15 дни
hash: 6ac99019fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До медиатора. Този сайт помага наистина на хората. Благодаря ви!
До автора.
Уважаеми господине,
Специално Ви благодаря за поставения въпрос и повдигнатата тема. Благодарение на тази история бих казал, че спасих съпруга от такова обвързване с бизнесмен турчин от Турция. Само, че тя се запознала с него в България. Ресторанти, вечери, подаръци и нашата вече готова. Тя е на 29 г. млада, хубава българка. Аз на 32 г. Имаме дъщеря на 4 г. Преди 20 дни жена ми ми сервира, че иска да се разведе с мен и нескри, че има връзка с турчин. Тръгнах да ровя в интернет да видя какви са тези невероятни турци и попаднах на темата, както и на други разбира се, но тази беше много показателна. Извиках съпругата ми да я прочете. Помолих я да я прочете три пъти, заедно с коментарите отдолу. Казах и, че няма да коментирам нищо. Заявих и обаче, че детето ми от България няма да го изведе, ако ще шейха на Бурнео да я взима за жена. Казах и, че за детето си ще се боря, а пък тя нека става кадъна. Опита се да ми каже, че той не е такъв, че всеки случай е различен, че ние българите живеем с предразсъдаци. Отрязах я и казах, че нямам намерение да я слушам. Преди да вземе окончателно решение, нека да си провери и премисли още веднъж нещата. Преди три дена дойде в дома на моите родители, там живея, тях ги нямаше, каза ми, че е скъсала с този човек. Нито ми е обяснявала защо, нито пък аз съм я питал. Помоли ме да се върна при нея и детето, обичала ме, това било моментна слабост и повече нямало да се повтори и пр. Останах доволен, но най вече за малкото си детенце, което ще има своя татко до себе си.

Предисторията: Жена ми преди четири месеца ми заяви, че вече не се чувства комфортно и на място в брака ни. Финансово не успявам да задоволявам нуждите и. Въобще смята брака ни за изчерпан. Обичала ме, но като баща на детето ни и приятел. Помолиме да се изнеса от апартамента, който е нейн и ми каза, че не се чувства обвързана вече към мен, макар и все още да не сме разведени и аз да съм се чувствал така. Изнесох се, опитите ми да разговаряме непромениха нещатата. Изневери до напускането ми не е имало. И после дойде турчина....

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 8ab6c3c8cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторът. Благодаря на всички за коментарите. Радвам се, че с поставената темата съм помогнал на номер 14 да запази брака си.
Детето ми е много добре. Сравнително бързо преодоля кризата, зачерви бузки, качи килограми. Отвори се към живота..
Съпругата ми... рухна! Нея я събориха здравословни проблеми - щитовидна жлеза, гинекологични заболявания. До нея съм, не съм я изоставил, водя я по доктори, давам и кураж, оказвам и внимание. Психолози и психиатри не желае да посещава. Простих и забравих! Казах и да се стегне, че я искам здрава.. останалото е Божа работа.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: eb055237c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Значи, когато една жена е разочарована или изхвърлена от любовника си след развода, така се получава. Тя си е правила едни планове, а се е получило друго. Знам, защото като мъж съм преживял подобно нещо. В един момент си изправен пред дилемата дали да постъпиш като човек и да помогнеш, за да има детето ти здрава майка или да махнеш с ръка и да кажеш "не ме интересува".

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: f61d41d1e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторе, ако все още влизаш в сайта въпреки че са минали четири години, но моля те разкажи как се развиха нещата при вас.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker