Забравил ли е бившата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Забравил ли е бившата си?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2829 пъти
Здравейте! Започвам направо със същината на проблема. С приятелят ми от няколко месеца сме заедно, но преди мен е имал почти 10 годишна връзка като тя е приключила преди 3 години. След това е имал и няколко краткотрайни. Когато се запознахме никой от нас не е имал намерението отношенията ни да прерастват в нещо друго и да се задълбочават. Познаваме се от близо 2 години и бяхме най-добри приятели. Споделял ми е всичко и болката от раздялата с бившата винаги го е преследвала.
Тя живее на хиляди километри от тук, създала е семейство, но са запазили добрите си отношения и той винаги е говорил с любов за нея. Когато бяхме само "приятели", той в седмицата поне няколко пъти си чуваше с нея, въпреки че е омъжена. Но един ден момичето реши, че не желае да общува с него и спряха, защото се разбра, че ще става майка. Сега се поздравяват само на празници и предполагам се чуват когато той е с брат й. Страхувам се, че когато си дойде в България връзката им може да се поднови. Той твърди, че вече няма чувства, но нали знаете, че женската интуиция никога не греши, все пак това са 10години. Не се случва често да я споменава, но когато го прави, макар и за супер елементарни неща, на мен ми става гадно, тъпо... , но се старая да не го показвам. А понякога си мисля, че е с мен, защото до известна степен приличам на нея. Визуално-само трапчинките са ни еднакви, но и тя е същия труден характер като мен. Не знам какво да правя, не искам през цялото време да се боря с някакъв призрак, да се съревновавам и да си мисля, че всеки момент мога да бъда изоставена... Всички, които са били в подобна ситуация най-очтиво моля за съвет. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2826c2e2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей.


Ще ти дам съвет директно да го попиташ дали още изпитва чувства към тази жена. Ти ще разбереш дали е така или не дори само от реакцията му и държанието му. После му кажи, че няма да се бориш с нейния образ и с миналото му ; че няма да живееш в лъжа и няма да бъдеш използвана, ако подозренията ти са че още има чувства към нея. И после нататък виж какво ще каже и решавай.

Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 63d8885021
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това са десет години. И да не се съберат винаги ще те сравнява с нея. Или свикваш, или си търсиш мъж без сериозно минало.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: aabd6dd3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаше една такава мъдрост: "Ние привличаме в живота си нещата, за които мислим"
Има много по-голяма вероятност ти да мислиш повече за нея, отколкото той. Мъжете са малко по принципни от нас по отношение на минало-сегашно. Трудно се връщат като вече всичко е приключило и са решили да продължат напред. За тях миналото си е там - в миналото. И само си спомнят, но спомена не е мечта.

Гледай ти да си градиш връзката, сега и тук межди вас двамата.. всичкодруго са само смътни страхове. Които дори да са основателни и да се сбъднат - какво можеш да направиш. Можеш ли да задържиш някого насила някога утре. НЕ! Можеш да живееш с него, тук и сега, да се радваш на чувствата си, да обичаш...

Каквото стане утре - то ще стане. И ще си има своите причини навярно. Но ти НЕ ЗНАЕШ това утре, защото възможностите са безкрайни. Живеейки обаче със страх какво може да се случи и със анализи на миналото си тровиш днешния ден. А отровен, той как ще донесе едно хубаво утре.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8c18246cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не бившата, ами твоите съмнения и неоправдани страхове могат да съсипят връзката ти. Да, може това да е била някаква голяма любов, която той е изгубил, но те са имали причина, за да се разделят. А и е минало доста време, тя има семейство вече, жената си живее живота. Не казвам, че е абсолютно изключено да се случи нещо помежду им, но такава вероятност има, тя важи за всеки, с когото се събереш, който може да се върне към бившата, да срещне някоя нова, да те остави с разбито сърце. Това е рискът, който поемаш, когато обичаш някого- доверяваш му се и се оставяш в ръцете му. Но този риск не бива да става причина за постоянно притеснение и мнителност, защото тогава, няма смисъл да бъдеш с когото и да било- винаги можеш да намериш нещо мъничко, което да преекспонираш и да храни съмненията ти. Вярвай му на този мъж, авторке, той сега е с теб. Друго не можеш да направиш. Ако реши да те напусне и да си търси щастието с бившата, или пък с някоя друга, как можеш да го предотвратиш? Само ще се тормозиш, постоянно мислейки за такъв сценарий. Не те съветвам да го питаш очи в очи дали изпитва още нещо към нея. Нищо добро няма да излезе от това. Само ще внесеш излишно напрежение, което ще се отрази зле на отношенията ви. След толкова дълга връзка, чувствата може да не се изпарят напълно, да има останала частичка, която да напомня за себе си, но чувствата не означават желание да бъдеш с този човек. Те са просто плод на някакъв спомен, на нещо, останало неизживяно.
Един бърз пример: понякога мисля за бившия си. В момента съм с друг, минаха години, аз съм щастлива. Но ако се случи да го видя, някъде, някога, макар и изключително рядко, нещо ми трепва отвътре. Не се чуваме, не си пишем, само се поздравяваме и това е. Но понякога се сещам за него, как ли е, какво ли прави.. но само до там. Отдавам го на това, че е бил някога част от живота ми и то, доста съществена, а сега вече сякаш дори не се познаваме. Както и на начина, по който приключи всичко- внезапно. Но тези "чувства", които дори сама не мога да определя, в НИКАКЪВ случай не означават, че аз искам да съм с него. НЕ, нямам подобни желания, дори не ми минава през ума. Но ето, на. Има ги. Така че, това не винаги може да се обясни, не винаги знаеш защо и как. Но важното е да знаеш, че е просто частичка от миналото ти, която е някъде там, само че много на дълбоко.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b3670f5de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Жената в живота на мъжа е една. И най-често и почти винаги, това е жената която го е ранила и му е причинила болка. Всички други са нейни сенки. Той-може да бъде с 1000 жени и всяка да увери че е единствена. Но Единствената и жената която няма да забрави никога е истинската голяма любов, която любов е само една. Не и винаги ще му остане в паметта. Истинската любов не се забравя нито след две нито след 20 години. Това е била голямата му любов.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4f111f81f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Всеки човек има в живота си не споделена любов. Но какво толкова, миналото не може да бъде променено. Въпроса е дали ние го приемаме или не. Твоят приятел сигурно още не го е приел, щом още говори за нея. Преди да преодоля бившата, непрекъснато говорих за нея на други жени, които ме харесваха. И така ги отблъснах. Осъзнах го, но беше твърде късно. Съвета ми е да му кажеш в очите, че никак не ти е приятно да говори за тази жена, иначе никога няма да спре. Такива сме мъжете, който ни нарани, никога не го забравяме.

Филип

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker