Аз ли съм най - глупавия мъж? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аз ли съм най - глупавия мъж?
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 12875 пъти
Здравейте,
аз съм мъж на 43 г. и почти не влизам в интернет, по съвет на мои приятели, за първи път се обръщам към читателите на този форум с надлежен съвет, защото съм в безизходица.
Ще помоля съдържателите на този сайт да публикуват моята история, макар и да е много тъпа от житейска гледна точка, но вслучая повече мнения са ми необходими. Ще се постарая да бъда кратък.
Преди три години жена ми се разведе с мен, след 17 години брак, защото се влюби в младеж на 25 г. Тогава тя беше на 39 г. Двете ми деца - момиче на 16 г. и момче на 15 г. заеха категорично моя страна и при създалате се тогава ситуация и след изслушване в съда родителските права бяха присъдени на мен. Така беше и правилно децата ми неприемаха нов мъж на жена ми, а и тя не се противи много. Апартаменът в който живеехме беше на родителите ми и с него нямаше проблеми.
Бившата ми след развода отиде да живее при новата си любов и му роди след година и два месеца дете - момиченце. Грижите около детето я бяха поели и тя от дъжд на вятър виждаше другите си две деца, а и те не държаха да я виждат много, дори в определени моменти аз настоявах за това. Трудно приемаха и новото дете. Да подчертая, че новия мъж на жена ми не ги допускаше в жилището си, а с майка си се виждаха из града. Идилията бързо свърши след раждането на детето им. Новият мъж на жена ми го съкратиха от работа, останаха на едно майчинство, после той започна да кара такси, после пък някакви здравословни проблеми с детето им се получиха и т. н. Карали се, нагрубявали се и пр.
Преди 20 дни в 11. 00 ч. през нощта ми се звъни на вратата и кой да видя - жена ми с детето си на ръце и малко куфарче, подута от плач и с насинено око ме поли да я приема, защото любовта на живота я изгонил от къщи. Пуснах я, къде да ходи по нощите. От тогава до сега не е напуснала дома ми. Причината никой не я иска. Говорих с бащата на детето и да си я прибере той ми каза, че нито тя, нито дете го интересувало, а то даже не било от него (това са глупости) и какви ли не още дивотии ми надрънка. Разбрах обаче, че забърсал някаква баровка софиянка, но пак по - голяма от него. Има си нова любов човека. Родителите на жена ми още когато се оженихме ми я повериха и изцяло заложиха на брат и и неговото семейство. Никой от тях не се трогна при днешната ситуация, казаха ми "не е малка да се оправя" и въпрокът за тях беше приключен.
Двете ми/ ни деца много се изнервиха, голямата ми е абитурентка сега, много е напрегната, а самото присъствието на майка и я изнервя. Синът ходи в някаква спортна зала и тренира да си разходва енергията, защото иначе става вного агресивен. Иначе децата са ми много добри и през годините много се сплотихме. Дъщеря ми завърши с отличие немска езикова гимназия, владее добре и английски и е много амбициозна. Иска да учи в чужбина. Продадох една гора и съм и подсигурил средства като за начало. Синът иска да отива да работи в чужбина от догодина и така. На бившата и дадох моята стая, за да може спокойно да бъде с детето. Аз спя в хола на дивана. Тя е много разстроета и сама вижда, че никой не я иска, много плаче, казва ми, че много съжалява за всичко, че тя си е разбила живота и е загубила доверието на другите си две деца от глупост. Съзнавала колко ме е наранила и мене с поведението си. Никога е нямало да дойде при мене, ако имало вариант къде да отиде, но при бащата на детето си никога повече нямало да се върне по ред причини, които ми изброи.
Оказа се, че не се е омъжила повторно, а са живяли на съпружески начала.
Проблемът е какво да правя с бившата ми съпруга и детето и, което е почти на 2 г., която няма къде и при кой да отиде да живее. Няма дом и доходи. Не мога да я изгоня на улицата, защото все пак става въпрос за две човешки същества - тя и детето и. Ходих в Агенцията за закрила на детето и обясних цялата ситуация те само дигат рамене и казват това не е от нашата компетентност. Ходих в общината да говоря да им се даде някаква помощ или малко общинско жилище няма шанс. Значи уникална държава сме - гони някакъв ненормалник жена си с малко дете на ръце на улицата, не ги приема в къщи и те не могат да се защитят. Страхотно!
Има ли социален механизъм, с които да и се помогне?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 8 години, 1 месец
hash: 5c00d58ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

1.   Авторе, личи си, че си голям добряк, със широко сърце си и затова жена ти се е изгаврила с тебе. Тя е знаела, че каквото и да се случи в живота й, ти отново ще я приютиш, както е и станало. Не, не си ти най големият глупак, като тебе има още много мъже, но жена ти е поредната глупава стара чанта, която има мозък колкото една кокошка. Биокомпютъра й е дал накъсо и мозъка й е изтрещял, мисли, че като отиде при млад мъж и тя ще се подмлади. Няма случай, при който стара жена да е заживяла за по дълго с млад мъж. Обикновено, такива мъже се възползват от такива изтрещели жени, чукат ги година, две и после ги изритват. Точно както е в твоя случай. Твоят дълг в живота е изпълнен, децата ти са вече големи и скоро ще станат самостоятелни, помисли вече за старините си. Добре е, че се трогваш за чуждото дете, но не си длъжен да го отглеждаш, освен ако жена ти, не ти го натресе като твое. Вторият й мъж ти е споменал, че детето не е от него, жена ти няма брак с него и той лесно ще се измъкне, но не е и от тебе, защото тя ражда 14 месеца след развода ви. Ако все още можеш да понасяш жена си, може да я оставиш временно при тебе, но тя да си търси решение на проблема, който сама си е създала, защо ти търчиш да й го решаваш. Аз бих й дал срок, след който трябва да се изнесе, а къде, тя да си решава. Като не мисли какво прави, нека си троши главата. Тя те е направила за смях сред познатите ви, ти си длъжен да защитиш честта си.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: f3f8501e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Страхотен човек си авторе. Поздравления! Жена ти няма ли родители, при които да отиде.

Мъж 23

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 84e499e091
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   http://www.segabg.com/article.php?id=441627
Тук пише,че ако той е припознал детето си е длъжен да му плаща издръжка,ако пък нее тогава може да се заведе дело и с днк текст и т.н да се докаже,че той е бащата.
Иначе,мисля,че постъпвате грубо спрямо нея,особено децата и.Ти си добър човек,а тя не постъпила правилно.Но,човек се влюбва и греши заради неправилните хора-не е хубаво,но се случва и единствената и грешка е,че не успяла да се подготви да се оправя сама,когато това се случи.
Не става дума само за женати,а и за едно съвсем малко и беззащитно бебе,то няма вина за проблемите и драмите на родителите си.Вярно е,че не си им длъжен с нищо,но аз поне не мога да не проявя милост към детето.А,децата ти-та това същество е от тяхната кръв как могат да имат проблеми с едно същество което няма вина за нищо от случилото се.Помислете за него.Какво като не е твое!На който и да е-бебе е още.Не ги оставяй на улицата в такъв момент.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2850b9dc4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си страхотен баща, това мога да кажа. А за жена ти, не заслужава това, което и даваш. Дай и срок от една седмица да се изнесе. След като и децата не я искат, не е нужно такъв човек да живее в дома ти

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 39c29d0351
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не си глупав мъж. Помогнал си на човек в нужда. Законови механизми има много, включително спешно отпускане на общинско жилище, безплатна детска градина и т. н. Проблемът е, че без раздухване на случая никой няма да обърне внимание.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: cb43e6c024
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Втория мъж може да й плаща издръжка за детето, тя да види да си потърси работа, а детето или в някоя ясла, или ако има баби. За дом-да се опита да се върне при родителите си или ако има/имате някакво жилище в повече, било то и в провинцията (къща/апартамент). Ако ти изпитваш все още някакви чувства към нея, може да опитате отново да сте заедно или като заминат децата ви в чужбина единия да живее в едната стая, другия в другата. В България няма социална политика-огледай се по улиците и ще видиш колко бездомни хора има, които ровят по кофите за боклук, за да си търсят храна. Така че решението е някакъв вид компромис м/у нея и теб или родителите й

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: c1334a7354
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как си с доходите? Защо не й наемеш някоя стаичка, докато си стъпи на краката, стига да имаш възможност?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 90f56f6c00
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Браво бе. Егати мъжа (младежа). А на автора браво. Не са много като теб да приемат бившата че и с чуждо дете. Осигурил си им дом. Според мен още я обичаш. А родителите на жена ѝ са типичната старомодна двойка: момче ли е и звездите ще му свалят, момиче ли е - ми да са оправя. Супер човек си. Дано да се оправите. За жалост нямам съвет който да ти помогне.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 804586a9a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Трябва да я изгониш. Има си родители да ходи да реве пред тях, а да се гаври с човека, който е предала! Ако не може да се грижи за детето си, има социални служби - да го даде на тях. Наистина си постъпил глупаво, не се оставяй нагли и безочливи хора да те манипулират заради добротата ти. Тя вече не ти е никаква, нямаш ангажименти към нея или детето и. Била е зряла жена, когато е плюла на семейството ви, не е да речеш, че била млада и незряла, за да и даваш втори шанс или да и простиш. Ако не заради себе си, направи го заради децата си.
М40

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: ec7d3ee6b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен няма начин да не и се полага общинско жилище. Може би искат да им се бутне някой лев. Поразучии ако не става, и дай срок да си намери някаква малка квартирка и работа. А детето така или иначе трябва да тръгне на ясла/градина. Не виждам причина да не може да се оправя, макар че няма да и е лесно, но ще се оправя. Ти не си длъжен да гледаш чуждо дете, а и всеки трябва сам да разбер последиците от действията си. Ти ако приютиш, тя пак няма да разбере живота и пак ше ти качи на главата някой ден. Не си мисли, че ще получиш благодарност от нея или детето и някой ден. Сега е на зор и ще прави мили очи, но това е само докато те залъже. Не си причинявай втори път това унижение, защото този път ще боли още повече, че си го допуснал втори път. Децата ти са големи, скоро ще се оправят и сами, мисле вече за себе си, намери си една свястна жена. Тя докато е там ти и жена не можеш да си докараш. Не можеш да я изхвърлиш, но гледай лека по лека да се ориентира към работа, квартира и т. нат. Само да не се прави, че уж търси работа, квартира, а така да си удължава престоя у вас умишлено.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4d32788c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   Направо ми бръкна в сърцето. Пише ти жена в положението на твоята бивша, само дето не е изгонена от младия си любовник все още. Имам дете на 3 години от него и други близнаци на 14 при бившия ми. Линея бавно всеки ден, но аз съм си виновна. Много си добър личи си. Ако имаш чувства към жена си и ако мислиш, че няма да те предаде отново преми я. Ако я изгониш ще бъдеш в правото си, но нея нищо добро не я чака.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b115cac110
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе ти луд ли си - казваш и да се маха и тва е. Аз лично щях да я изгоня таква свиня.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: 4dcbc28da7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   1. Достойно е, че сте и подал ръка в нужда. Не са много тези, които ще го направят.
2. Жената е жертва на насилие, обърнете се към център "Анимус", имат кризисни програми, правна помощ. Ако жената е от София, може би ще получи съдействие. Ако не - мисля, пе имат партньорски служби и в доста други градове.
3. Никога не бъркайте човещината с глупост.
4. Човещината е качество, което се проявява независимо от това дали отсрещният го е заслужил.
Та така. Жена Ви е постъпила зле с Вас, но Вие не се възползвате от нейната трудност, за да й отмъстите. Това се нарича достойнство.
Тука сме анонимни, но Вие сте от онези хора, които бих се радвала да познавам в действителността.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 81f66aa0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Освен дело за домашно насилие друго не виждам. На кого е било жилището, в което са живеели? Ако тя притежава някаква част може да иска някакви средства за него или да гэ отстранят. За детето - дело за род. права и издръжка. Друго никой нищо не може да направи, защото в България законите са до тук. Има центрове за временно настаняване до 3-6 месеца, но там само клошари има.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: cd14f06401
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Женати е сгрешила, много наивна постъпка, да се изнесе и толкова бързо и да роди дете, си е направо необмислено. Стандартната реакция на всеки е ясна, изгонваш я.... , иначе преглъщаш тежките събития събирате се отново, приемаш детето и ако все още имаш чувства към тази жена живеете нормално.
За децата ти, считам, че са крайни в поведението си, в крайна сметка всеки трябва да си поеме отговорност за поведението, но има граница до която могат да се месят и за осъждат родителите си, защото това не е тяхна работа все пак.
Иначе на теб, браво, ти си достоен човек.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 81cf3b26a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Изпуснал си момента. Още когато ти е стояла пред вратата е трябвало да я затвориш и да не отваряш повече. Досега вече щеше да се е намерило решение. Докато тя виси у вас, нищо няма да се промени. Всеки ще вдига ръце и ще се надява, че ти ще се примириш и ще и береш гайлето и за напред. Изритай я на улицата, ти не си и длъжен с нищо. Да идват репортери да я снимат как бедства, да вдигнат малко истерия по медиите и за два дена общината ще и реши случая.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 577b7b5f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Даваш и определен срок и да си взима детето, партакешите и да се оправя. Не позволявай манипулатори да се възползват от добротата ти. Зрял човек е, като е направила избор, ще търпи и последствията. Не да си прави каквото иска, а ти да и оправяш проблемите. Пак смятам, че вече си и дал предостатъчно. Ако бях аз, ще я приема за през нощта и на другия ден да си ходи.
@3 Ми иди да приютиш всички самотни майки. Авторът няма никакви задължения към това бебе.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: a3796e3500
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   Даже като я изхвърлиш я съди за издръжка на 2-те деца.
Другият път като се "влюбва" да мисли повече. Само исляма ще ни оправи жените.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: e69a8838d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Историята е измислена.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 42c3329aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Не, не си глупак, а си добряк и затова си се докарал дотук. Но ако продължаващ в същия дух ще станеш глупак. Не трябва да приемаш тази жена, която съвсем съзнателно, на дърти години зарязва семейството си и ражда дете от млад тъпкач. И след 3 години цъфва на твойто рамо с дете в ръцете да реве отново. Не се излагай, в случая трябва да бъдеш суров, колкото и да ти е трудно. За Бога, та дори вашите общи деца не искат да виждат майка си - какъв пример ще си за тях ако я вземеш вкъщи отново? Да не говорим че отново ще направи същото рано или късно с някой младок. Пускаш я да пасе и да се оправя. Има си родители и брат - те са й КРЪВ, да си я взимат и да се оправят, в крайна сметка те са я родили, отгледали и възпитали такава - те да се радват на новото внуче.

В никакъв случай не я приемай отново, ще съжаляваш...

 
  ...

...
преди: 8 години, 28 дни
hash: f65ea507e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Разбира се, че сега не можеш да я изгониш. А трябва да я гониш, защото си я прибрал и това ти е най-голямата грешка и със сигурност и сам го знаеш.

В текста си написал "Никога е нямало да дойде при мене, ако имало вариант къде да отиде" - ами много ясно, сама го е казала. Сега чакай да "намери пак къде да отиде" на по-хубаво и да ви зареже отново теб и големите си деца.

Не си глупак, а си добър, съвестен и състрадателен човек, каквито малко са останали. Тази жена обаче веднъж вече се е възползвала от добротата, не и позволявай да го направи втори път. Забила ти е нож в гърба след цели 17 години съвместен живот. Зарязала е и теб и децата си и е сложила на първо място своите лични егоистични желания, това е повече от ужасно и бъди сигурен, че ако и се отвори възможност, пак ще го направи.

Сега с малкото дете и е още по-лесно да те кара да я съжаляваш, за да постигне каквото иска. Как изобщо не я е срам да почука на вратата ти след всичко това, но явно добре знае как да те манипулира.

Сложи и ултиматум до определена дата да си намери работа и квартира, да праща детето на детска и да се изнася от вас. Не подлагай децата си на тормоз с нейното присъствие, те вече достатъчно са страдали заради постъпката й.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 28 дни
hash: f7161bf6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

23.   Децата ти са пораснали, какво ще правиш сам в това жилище? Ще си го изгледаш и другото дете като твое и така.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: f7161bf6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Абе я да си бие камшика! Ти да не държиш приют?

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 2011061bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Авторе, поклон! Нямам какво да те посъветвам, но считам, че си постъпил достойно, към човек, който не го е заслужил. Не ти, а жена ти е постъпила, като най-голямата глупачка. Постъпи, както го чувстваш - ако не искаш да помогнеш - не си длъжен, ако решиш да помогнеш - направи го, без да мислиш, какво ще кажат хората. Повечето нямат моралното право да те съдят, тъй като не са толкова стойностни, колкото си ти. Това, че много хора са подли или лицемерни, не значи, че трябва да стъпим на тяхното ниво - всеки действа според съвестта си. Смятам, че каквото и да решиш ще бъде правилно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 28 дни
hash: 7a224ffc87
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Браво, авторе! Явно си страхотен човек! Имаш моите поздравления, че въпреки всичко, което си преживял с тази жена, не си и обърнал гръб в изключително труден за нея момент. За съжаление не съм много запозната как може да и се помогне, освен наистина да пита сериозно за общинско жилище. Все пак самотна майка с дете, би следвало да и помогнат. А и разбира се при първа възможност да си търси работа. Не е готино детето да е на ясла, но това е положението, няма избор. А за теб още веднъж едно голямо БРАВО, че си се проявил като човек и не си ги оставил на улицата. Ако не заради бившата ти, то поне заради детенцето. В крайна сметка тя е зряла жена и си носи последствията от решенията, но детенцето няма никаква вина. Така, че постъпил си като човек!

 
  ...

...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 07dc718416
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Не си глупав, напротив мъж на място си. Проблемът на много жени е, че смятат добротата за слабост, възползват се от нея и ти се качват на главата.
Помогни на женатая да си стъпи на краката, но не я оставяй да ти се качи на главата. Отново

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 163c11e3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Авторът. Благодаря на всички за коментарите. Виждам, че жените са по милостиви, а мъжете по крайни в изказванията си. Поразчетох се из сайта за други истории и виждам колко объркани семейни цености имаме ние българите. Защо така се получи? - не знам. Демокрацията ли е виновна или има и друга причина... Винаги съм смятал, че българската жена е стожер на семейството, падител на семейното огнище, докато не ми дойде до главата този проблем. Как се стигна до тук не знам. Далеч съм от мисълта да съм идеален, но жена ми беше боготворяна обичана и желана, дори сериозни скандали не сме имали, родителите ми я преха безрезервно и я обикнаха като своя дъщеря. Отидоха да живеят на село и ни оставиха жилището за нас. И за секунда не се намесиха в нашите взаимотношения.
Ще ви кажа и още нещо. Отдавна съм плюл на мъжката си гордост, честолюбието и собственото си его. Преглътнах приказките в блока, че гледам на курвите копелетата, съжалението на приятелските семейства за нещастния рогоносец и какво ли още не.
Едно обаче ще кажа: няма нищо по гадно от това да виждаш пред очите си една унизена, омърсена и с изпълнена с апатия към живота жена! И защо една жена трябва да достигне до това положение, за да преосмисли ценностите си...
Децата не ми ги упреквайте! Те бяха достатъчно големи, за да преценят ситуацията, а и факта, че майка им ги оставя за мъж 9, 10 г. по голям от тях. Как съм ги измъкнал от шока и то в пубертета само аз си знам...
Не спя по цели нощи, много друга информация се натрупа, притекнена е дана ми всичко на част по лъжичка, но развръзка ще има скоро. Предстои и ми и сериозен разговор с децата.
Благодаря на всички още един път и на модератора също
Ще пиша..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 27 дни
hash: 5abaaa509c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   По главния ти въпрос ще бъда лаконичен - Да. Постъпил си глупаво. В момента заради майката и новото й дете разрушаваш живота и нервите на твойте деца. Според мен най-добрия вариант е максимално бързо жената да си намери работа и да се маха. Не може да сте заедно, проумей го. Не може и не трябва. В противен случай ти ще си виновен в очите на всички, а не само в нейните.

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: cc8c5fa7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Съгласна съм с номер 1. Според мен жената злоупотребява с добротата ти и е човек, който просто не заслужава.
Ти в момента застрашаваш интересите на своите деца, за да се правиш на добър самарянин, а тя като се запознае с някой по-перспективен пак ще те зареже. На 43 г. си и все още си много млад. Скоро децата ти ще се изнесат и можеш да започнеш на чисто с нормална жена, можеш да имаш още свои деца, защо да гледаш чуждото и то на такава жена?
Нищо не ѝ дължиш. Напротив - тя не вярвам да ти е плащала издръжка за децата си. На достатачно голяма възраст е да работи и да се издържа. Има детски градини, има жилища под наем. Какво чака?
Ти не си отговорен нито за нея, нито за детето ѝ. Също държавата и данакоплатците не са отговорни за разни хора, които не могат да се справят с живота си и правят абсолютни глупости, а и пак казвам - тя е на възраст, има професия, стаж и да си търси работа. Какво ти се е тупнала -ти си чужд човек. Освен това рискуваш да се привържеш към детето и то към теб и какво правиш тогава?
А на нея не можеш да разчиташ! Тя не те уважава, за нея си просто човек, който лесно се манипулира и може да използва. Дори не ти се е обадила - ТИ спиш в хола в собственото си жилище. Събуди се!
ж31

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: f24ea53d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Авторе, поклон! Ти си добър човек и сам знаеш че си постъпил правилно. Имаш две възможности от тук нататък, да заживееш отново с тази жена и новото дете и да им бъдеш упора в чисто битов план / за обич не става въпрос защото никога няма да бъде същото / или да помогнеш временно докато си стъпи на краката и заживеете отделно новите си животи. Каквото и решение да вземеш се посъветвай и с децата си, те също страдат от тази ситуация и не бива да пренебрегваш тяхното мнение. Не си глупав, напротив - аз също бих постъпил като теб и надявам се и повечето мъже. Колкото до бившата ти жена, тя е платила с лихвите грешката си и вече е друг човек - сигурен съм в това. Всеки греши и има право на втори шанс, разбира се нищо не може и не бива да очаква вече от теб. Надявам се да вземете правилното решение, такова - за което няма да съжалявате в последствие.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 26 дни
hash: be8b06b3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   23, това, че децата са му пораснали, не означава, че е длъжен да приютява всички самотни майки. Може да иска да си намери приятелка човека, няма ли право? Освен това не е длъжен да гледа чужди деца? И без това не мисля, че някой ще му благодари за това. По-скоро ще го предадат втори път.

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 653426e42a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   жена съм и ще ти отговоря на въпроса от заглавието: да, допуснал си наистина да те прави на глупак. има съществена разлика между доброта и глупост.
доброта би било например да я прибереш вечерта с детето когато е дошла насинена. нормалната реакция би била да й дадеш срок няколко дни да си намери трайно решение. това, че не работи, няма доходи и гледа на чий врат да се обеси си е лично неин проблем. не е дете, не е инвалид, не е старица, за да се грижиш за нея.
остави какво казват хората. не ти ли е обидно да си сигурната резерва? да знае, че каквито и дивотии да натвори, ти ще й оправяш кашите? тя не те обича, просто си й удобен.
всеки има право да взема решения, но и трябва да понесе последствията от тях. щом бившата е решила да те зареже заедно с децата и да те остави в труден момент, трябва да си търси решение и то сега, не след години.
не бъркай помощта и добротата с будаллък. както се казва, прекален светец и богу не е драг. доза здравословен егоизъм на никого не е навредила.
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: 5287f24013
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Авторе преди този ден да ти дойде в 11 вечерта на вратата? Питам, защото сега си за себе си в патова ситуация. Сега си в батак отново по вина на жена си. Нима ти нямаш личен живот? ... Добре да хванем другият край - твоите 2 деца. Ти тях ли ще гледаш или това новото бебе от оня? Имаш късмет, че още не са се до изнервили и да ти кажат избирай или нас или мама с бебето.

Наеми някаква стайча и прати жената там.
Далече от главата ти
Няма да си с това настроение в което си сега
Децата ще са доволни
Ти ще и помогнеш да си стъпи на краката, а не сега както е да я гледаш.
- ще даваш повече пари. Но явно не са ти толкова проблемни щом не пишеш.

Разбери бебето е на 2 години, после пораства и иска грижи и пари и прочие. Жената трябва работа да и намери. Това бебе, кой ще го гледа?

Ти имаш деца. За тях се грижи. Не за чуждото и за чуждите проблеми.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 19 дни
hash: 8d8bb3c994
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Добротата обикновено се наказва. Не се ли отървеш навреме, ще отгледаш и чуждото дете. Ще си за смях на целия град. Заведи я при баща й и майка й, те са я възпитавали, те да си я прибират. Чиста работа.

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: f7b18bd7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Авторе, аз съм 11 какво се случи? Как решихте проблема?

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 82e587cf38
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Авторът. Благодаря ви за интерса по моя въпрос, а и аз да ви кажа честно бях забравил по едно време, че съм писал.
Какво се случи? Ами гледаме се. На улицата ли да я изхвърля? Къде са иде? Бащата на детето и, нито се интересува от нея, нито от детето - въобще, ама въобще. Детето много се превърза към мен ей така от самосебе си, то не е виновно за нищо.
Дъщеря ми е студентка в Германия и много се гордеем с нея. Синът ми малко по - късно отиде при нея, за да работи и той наистина работи здраво не желае да учи. Нека да си помагат. Синът си хвана за приятелка полско момиче, а дъщерята се запозна с една наше българче, нейн състудент. Много са ми добри децата и съм ги помолил, ако не ми се обаждат, поне да ми пишат всеки ден, защото ще ми се пръсне сърцето от притеснение. Имат разбира се и отношение към майка си, те не са идиоти, но главно общуват с мен. На бившата съм и казал, че няма да я изгоня с детето. Може да си живее спокойно, не съм чудовище. Децата приеха ситуацията и поеха напред. Бившата работи и води дитето на градина. Тя се успокои, здравословно укрепна. Казал съм и, че не ми е длъжна с нищо и ако си намери друг мъж няма да правя проблеми. Тя е свободна жена. Тя ме помоли повече да не повдигам този въпрос. Аз пък я помолих да не плаче, че ми действа депресиращо. Занимавам се с детето, играя си с него, глезя го, разхождам го, наясно съм, че едно дете има нужда и от двама родители. Абе не се държа с него, като с чуждо, а и то е момиченце. Бившата в това отношение е спокойна и дори щастлива. Много се старае и в отношенията си с мен. За това нямам забележки. Живеем, подкрепяме се в истинския смисъл на думата.
Не знам дали съм щастлив или нещастен, защото нямам способността и силите да разсъждавам върху това. Работя 6 дни в седмицата. Искам един ден да умра спокойно, че хората, които обичам са добре и аз имам принос за това.

Благодаря ви!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b77337377b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   ''Дитето'', само съжалявам, че не е написано ''дитету'' :) Понякога имам чувството, че тия статии се пишат от собствениците на сайта или от някой професионалист, за да има какво да се коментира и да се провери докъде ще ни стигне нашият акъл :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0df0a81e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Авторе, просълзих се от коментара ти. Много добър човек си! Бъди жив и здрав, нека само хубави неща ви се случват!!!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a6b709c8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

40.   Тоест, бившата пак е получила каквото иска... Уредила се е, с две думи... Жалко за теб... Жена ми да ми врътне такъв номер няма да я пусна и през вратата, ако ще да се влачи...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e28032a139
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

41.   # 38 - И на мен доста фалшива и сълзлива ми се струва темата. Че нали и трафик трябва да се генерира, за да има рекламодатели.
Ако все пак е истина, авторът е най-големият плужек сред мъжете.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5a352daa6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Имаш го-о-олеми топки. Малко са хората като теб. Жив и здрав!

М40

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a6b709c8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   Ако темата не е пързалка, ти, авторе, не си нито добър , нито благороден, а мекушав човечец. Не мога да си представя някой да ми се изплюе в очите, а аз да му отворя вратата си после. Част от коментиралите тук за добрината ти ги разбирам, вероятно са предимно жени - за тях, както знаем детето е на първо място, а и друго си е драмата като в турска сапунка - страдания, изневери, прошка, щастлив живот, егати ...!!! Добрината за мен е, когато правиш нещата, защото искаш, а не защото трябва, на другото му се вика “дълг“. А при теб дълг към тази жена и детето не трябва да има. В коя вселена предателят като се разкае и му прощават ?! По тази логика, шпионите като ги разкрият, и да ги върнат на работа , защото са се осъзнали ли? Съжалявам твоите деца, защото са минали през ада , а после той им се е сервирал на вратата отново. Предполагам, затова са чак в Германия...Наистина не одобрявам постъпката ти, на Българина едното достойнство му е останало , и да дава да се гаврят с него така...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5b88ca2925
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Авторе, как стоят нещата на днешна дата?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a6b709c8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   Как да стоят, гледа чуждото дете, балъка! А жена му пред него сълзи рони, а зад гърба му се кефи, че го е врътнала...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5645be1903
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Разкарай я! Не си и длъжен с нищо.Тя се е подиграла с твоето доверие и не заслужава втори шанс.Такива мастии ги ненавиждам.Успех и дано се оттърсиш от тая злина.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 90e212e031
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Ами щом питаш, ще ти кажа. Постъпките ти не са много умни. Безхарактерен си и не будиш уважение.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 735d5cfe4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Драмата е, че добротата и човещината в България ги смятат за глупост.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 266556f8c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   В момента в който Ви е напуснала вече нейните проблеми не са Ваши, затваряте вратата и си живеете живота.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: c4e89e1844
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   "Свестните у нас смятат за луди", както е казал поета. Оттогава досега, нищо не е променило.
Авторе, бъди благословен!

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: a581abdcc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Ужасна ситуация... Най-тъжно е за децата. Иначе - хората се събират и разделят, нищо ненормално. Ако всички възрастни в историята бяха достатъчно интелигентни, нямаше да се стига до истерии и тръшкане в опасната тийн възраст, нито бебето щеше да бъде подлагано на такъв стрес.

Но аз като жена не разбирам как тя, колкото и влюбена да е в новия, ще търпи отношението му към децата ѝ. Няма да ѝ допуска децата в общия им дом? ! Е, добре, ако някой ден друг мъж се отнася с неговото дете по такъв начин? Защо като ѝ е знаел семейното положение въобще се е набъркал в отношенията ви? Малко ли несемейни и без деца жена има като не ти се гледат "чужди" деца? Какво очакват такива хора (защото и жени има с подобно мислене) - че заради теб нормален човек ще си зареже децата? След като връзките често са до време, а децата са ти такива за цял живот.

И защо създава деца като не иска да ги гледа?

Ужасна ситуация и за автора. Нито да я отреже, нито след всичко да я обгрижва.

И що за родители има тази жена - да се оправя, голяма е вече???

Май в тази история само авторът разбира какво е да си родител - не е само да хвърлиш един биологичен материал и нататък да се оправят децата.

Леле, какви хора....

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker