Лош късмет или сама съм си виновна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Лош късмет или сама съм си виновна?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2233 пъти
Здравейте! Много се надявам историята да бъде публикувана, защото наистина имам нужда от вашите неутрални мнения. А на тези, които ще ме прочетат докрай благодаря предварително!
Ще започна с няколко думи за мен, за да добиете по-ясна представа. Студентка съм последна година. Родителите ми са разделени и може да се каже, че не се интересуват особено от мен, така че сама се издържам с работа. Разтуха намирам в спорта, където мога да изкарам събралото се напрежение, а и е вид разнообразие за мен, защото неща като почивки, ресторанти, концерти са нещо непосилно за мен. Имам цели занапред и знам какво искам, така че се боря сама и с много усилия. Какво всъщност имам нужда да чуя от вас се питате вече - ами приела съм, че всичко ще се случва трудно при мен, но знам, че ако имах човек до себе си щеше да ми е по - леко. Там е работата, че откакто се помня любовният ми живот е пълна катастрофа. Ще се опитам накратко да разкажа и вие да прецените аз ли греша или имам нереално лош късмет.
Пубертетските ми години (15-19) минаха с едно момче, което ми даде и хубави моменти. Смея да кажа, че до втората година нещата бяха супер. С течение на времето обаче той се промени. Беше по - голям. Намери си хубава и добре платена работа, купи си кола, започна да води висок стандарт и започна да ми опява за пари, да се държи пренебрежително, надменно дори. Аз никога не съм искала нищо от него, а накрая ме изкара материалистка, започна да ми държи сметка как си харча собствените пари. Беше и адски ревнив, но товс си беше и преди. Накрая не издържах и го зарязах. Много трудно ме остави намира, с месеци ме преследваше и едва се отървах. Малко по - късно случайно се запознах с един колега от университета. Харесах го от самото начало и поех инициатива. Излизахме, ходих у тях, запознах се с приятелите му, но нито се бяхме целували нито нищо. Сама не знаех какви сме си. В един хубав ден влизам във фейсбук и виждам, че се е обвързал с някакво момиче. И контактите ни спряха дотолкова, че дори не се поздравяваме като се видим. Преживях го тежко, около половин година ми беше нужна. Една вечер на един бар с приятелки барманът ми взе номера. Обади ми се след няколко дни, уж да се видим. Да, но все канеше без конкретна уговорка и нещата оставаха така. Накрая се накани, видяхме се. Беше супер, най - забавната ми среща досега. Почна да пише често, пак се виждахме. Един ден ми заяви директно, че не си търси сериозно гадже и ако има нещо то ще е само секс. Аз обаче се бях влюбила и му отказах. Много унизена се почувствах. Мина около година и съдбата ме срещна със стара тръпка. В пубертета имаше едно момче, което ме искаше, а и аз него, но не бях готова да си тръгна от тогавашното си гадже. Та потърси ме той, настоятелен беше и аз си казах защо не. Започнахме нещо като връзка. Много бързо обаче той се промени - стана мълчалив, не му пукаше изобщо как съм, какво се случва с мен, постоянно се оплакваше, а мен не изслушваше никога. Стана и в леглото пълен егоист. Приключих и с него след като не обърна внимание на разговора, който се опитах да проведа. След няколко месеца се запознах с мъж на около 30, със стабилна професия, собствен дом, кола, зрял и улегнал с две думи. Много скоро обаче той започна да ми налага контрол - тук да не ходя, с този да не ходя, до Еди колко часа да съм се прибрала, сърди се ако изляза и т. н. Тотален контрол, да не дишам ако може извън къщи. Опитах да поговорим, нямаше промяна и си тръгнах. Честно казано не ми беше тежко, защото не го обичах. Просто бях решила, че като е вече улегнал поне той ще се държи като мъж, но уви не. Скоро след това започна да ме сваля момче, което познавам отдавна и отдавна харесвам, но е бил като нещо недостижимо за мен, един вид мечта. Като любимия актьор например. Виждахме се, правихме секс, чувахме се, ходих у тях, той у нас и т. н.... докато не разбрах, че имал гадже... и още 1 такава като мен и си ни върти трите. Естествено и това свърши.
Та така, сега съм пак сама, около мен всички приятелки са обвързани със сериозни момчета, щастливи. А аз не съм срещнала и един такъв през живота си. Всички просто ме използваха! И отгоре на всичко осъзнавам, че дори няма къде да срещна нормален мъж. На работа сме си от сума време едни и същи и клиентите и служителите, в университета също, а и 90% са си обвързани. Във фитнеса ме заглеждат понякога, но знам какво ще искат, а за излизания нямам никакво време защото съм без почивен ден, а и.. без особена възможност за странични разходи.... Аз ли бъркам някъде?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: ed9c6c19eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочетох историята и смея да твърдя, че ти си момичето за мен, макар все още да не се познаваме. М-28

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9afba0254c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лош късмет, случила си на неподходящ за сериозни отношения мироглед. Ще ти трябват много усилия да си го промениш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b35461e476
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не ти завиждам, наистина си преживявала много.
Единственото, което ме прави щастлива докато чета това, е че все още са останали жени със висока самооценка за себе си и няма да тръгнат да пишат насам-натам из форумите ''Не мога да го зарежа, обичам го''. Очаквам още малко и тема ''Той уби майка ми, ограби и преби баща ми, остави ме на улицата бременна с тризнаци, но го обичам и не мога да го оставя! :(''. Наистина се радвам, че си избрала да търсиш щастието пред това да седиш с човек, който те манипулира и кара да се чувстваш нещастна. Лош късмет е според мен, изглеждаш умно и добро момиче. Може би повечето момчета знаят каква си и че няма да им търпиш номерата, та за това са такива простаци(без извинение. :)) Аз не смятам, че си виновна, просто си попаднала на грешните! Събери си пари и отиди на почивка някъде в друг град, там може би ще срещнеш някое добро момче, което ще те обича, защото не винаги срещаш ''голямата любов'' в града си. Ако не, влез в сайт за запознанства, запознай се с някого и излезте на среща. :)
Само и единствено те съветвам, никога недей да си с момче, което те кара да се чувстваш зле и не те разбира. Винаги поставяй себе си на първо място, нека всички те уважават заради това, което си, а не заради това, че се правиш на влюбена до уши и не можеш да си тръгнеш защото ''го'' обичаш. :) Пожелавам ти успех, мила, заслужаваш най-доброто!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 60b999c8a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Помисли не превотаряш ли модела на твоето семейство, не харесваш ли точно мъже като баща ти. Помисли в тази посока, прочети нещо по въпроса, виж имаше подобна история от тези които ги даваха на Ани Владмирова, психоложката и не се обвинявай, а преосмисли нещата.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: da29f8eaee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти си си чиста материалистка. При всяка твоя нова среща подчертаваш думите: ''Професия и кола''. Извинявай, ама скоро с това твое държание няма да стигнеш никъде.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5525a3e166
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хах НЕ бъркаш никъде. Аз съмсъщия. като теб с малки разлики. Релефен със спортно тяло, комуникативен, доста чистоплътен, парфюмиран с уникалния аромат, с готина прическа, само че и на мен в работата ме скъсват от сваляне, а като си харесам някоя о.... НИЩО. Или се оказва обвързана, или е мн зле откъм. характер, или ми е дала грешни сигналиГоре главата и напред. Ще доде правилния.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4617d7790f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   божкеее... звучиш като нормално и свястно момиче, което просто има лош късмет в любовта за момента. не мисля че ще е така винаги. нещата се променят все някога. не знам какво друго да ти кажа аз.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ea0e6e37ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей,

не си виновна ти, просто кофти стекли се обстоятелства. Пък и реално погледното, не е като на филм - срещаш първия и сте заедно до края на дните си - без промяна на чувствата, без изневери и никакви проблеми.

За съжаление няма и някаква ефикасна рецепка къде, как и кога да срещнеш някого, ако пък има, споделете я, да я чуем, просто не се обезкуражавай и вярвай, ч е ще срещнеш някого. Разбира се, никой не представай да си реалист и какво може да се случи.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 872a4c58dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз имам сходна съдба като твоята, просто това което аз съм осъзнала е че не е хубаво нито полезно да се влюбваш, а преди все си мислех че е точно обратното, не съм попадала на подходящи мъже през живота си. Мислех си че просто когато любовта е невъзможна или недостижима само тогава човек страда, но не е вярно, една връзка винаги може да се съсипе и чувствата да угаснат. Аз в момента имам връзка и за сега човека се държи добре но не се знае колко време ще продължи, аз вече почти не вярвам че има свестни мъже и дори да ги има съдбата едва ли някога ще ме събере с такъв. Повечето са били някакви скрити играчи и като надушат слабите ти страни започват да се възползват. А после защо жените ставали толкова студени, егоистки, материалистки... лесбийки и др. защото мъжете не се държат като истински мъже.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: a527590519
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами да ти си си виновна, щом нещо не ти хареса ти с лекота си тръгваш и изоставяш мъжа който е с тебе. Съответно и получаваш каквото заслужаваш - или се стремят да те контролират стриктно защото усещат, че нямаш морал и можеш да злоупотребиш със себе си и с доверието което са ти гласували или искат да те използват за секс и после да те разкарат.

"Всички просто ме използваха! И отгоре на всичко осъзнавам, че дори няма къде да срещна нормален мъж. "

Ами повечето са като теб - себични, неверни и искащи другия да задоволява техните нужди и изисквания и готови да те разкарат ако нещо не им хареса или ако намерят по-добра партия. "Нормалните" жени и мъже сега са като теб - морално деградирали и егоисти. Ти искаш морален мъж с християнски принципи който се ръководи от това което е редно а не от егоизма си, но такива са много малко а и не мисля, че ти заслужаваш такъв защото си като мнозинството. Ако искаш промяна към по-добро започни като се обърнеш към Бога и Христос и започни да изучаваш какво е морално и правилно и започни да се държиш по такъв начин. В противен случай ти да искаш да използваш хората и да си тръгваш когато си искаш а да очакваш различно отношение - няма да стане. Така можеш да си продължаваш и цял живот и да си в същото положение.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b174072a5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Проблемът не е в теб, просто нормалните мъже са малко.
Аз имах късмета на срещна моя човек на 26 г., вече бях завършила и работех. В студентските години и аз се сблъсквах с мъже, които бяха егоисти, искаха да ме ограничават, спираха ме да бъда себе си, искаха от мен да обслужвам само тяхното добруване. А приятелките ми все стояха отстрани и ми опяваха, че съм търсела принца. Не, не търсех принц, а нормален човек. И го срещнах! Една жена трябва да има нормална самооценка, а не да се оставя да я мачкат. Правилно си постъпила, че си ги зарязала.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: dfa3a480c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мила авторке, изразът "лош късмет" най-добре синтезира твоята ситуация. Имала си горчив опит до момента, разбирам, че всяко поредно разочарование те дърпа все повече надолу и те разубеждава, че някога ще имаш нещо истинско. Твърде си млада, за да си настроена пораженски. Първият ми съвет към теб: не гледай приятелките си! На всеки нещо му куца в този живот, не бива да се сравняваме с другите. Има хора, които пък цял живот си нямат никого. За момента, така са се стекли обстоятелствата, че си имат приятели. Оттук нататък, за колко дълго, колко са свестни и изобщо за каква връзка иде реч, само те си знаят. Не можеш да си представиш колко хора са нещастни във връзките си, без да го демонстрират пред околните по никакъв начин. Не всичко е както изглежда на пръв поглед. И да, може да сте много близки и да си споделяте.. и все пак, винаги има нещо, което си остава само между двамата партньори, което може да е много различно от твоите представи. Сама си се убедила, че хората се променят и няма как да знаеш към добро или лошо.
Освен това, в момента, в който се усетиш, че си прекалено огорчена и натрупала негативизъм, гледай да се освободиш по най-бързия начин от тези настроения. Няма да си помогнеш, ако се обвиняваш, или ако обвиняваш всички, които са те "използвали" до момента. Не се връщай назад, а се поучи от всички тези несполучливи връзки. От отношенията с всеки един мъж, които изброи, има какво да научиш и какъв извод да си направиш- за себе си и за тях. Сигурно много пъти си го чувала, но действително ако си настроена все отрицателно, няма как да привлечеш положителното в живота си. Млада си, звучиш като интелигентно момиче, имаш си работа и отговорности, самостоятелна си, а и вече знаеш какво искаш от един мъж. Всички тези трудности, през които си минала, могат само да ти помогнат занапред. Не казвай кое как няма да стане, ами прави всичко възможно, за да стане. Рано или късно всичко ще ти се нареди.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 951e38052a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Вчера от автобуса видях на тротоара мъж и жена се биеха. Той гледаше да се въздържа и да не я удря с юмруци, а само с шамари, но тя беше яростна. Полугола, по сутиен. Жалка гледка.
Такава връзка ли ти трябва? Ами не, по добре да си стоиш сама нали?

Ето, не си мисли че другите имат прекрасни връзки. Но12 е права, не всичко е така от пръв поглед.

В момента сме в сексуална революция. Запомни три положения:

1. Ако искаш сериозна връзка, просто недей да имаш очаквания а продължавай да даваш. Ти се разочароваш защото имаш очаквания.

2. Не мисли себе си за ЖЕРТВА. Вземи си твоето от секса и тръгвай с нагласата, че само ще се чукате. А не обратното. Това е за да нямаш очаквания.
После нещата обикновено се обръщат. Мъжете се гнусят от жени с очаквания към тях. Ако аз видя че нищо не се иска от мен и тя изпитва удоволствие от секса, СЕРИОЗНО ще се замисля дали да продължа напред, даже неиминуемо ще се влюбя.

В днешно време хората първо правят секс, после се запознават. Спри да живееш в 15ти век.

3. Перфектни мъже няма. Ако искаш да задържиш някого се примири с недостатъците му.


Обобщение: Престани да се мислиш за жертва, а се наслаждавай на живота. Гледай на мъжете позитивно, недей да си предубедена и те така ще гледат на теб!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker