Вдовица съм на 35 г., с три деца! Имам ли шанс.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вдовица съм на 35 г., с три деца! Имам ли шанс....
преди: 8 години, 28 дни, прочетена 4187 пъти
Здравейте,
Не знам точно, в коя категория от рубриките да поставя моята тема. Ще бъда много кратка. След кратко боледуване съпругът ми почина от рак преди 4 г., съвсем млад, сега щеше да навърши 39 г. Останах сама с три деца - момчета. В момента са на 9, 7 и 6 г. Само големият ми син има някакви спомени за баща си, другите ми момчета не го помнят, но знаят, че е умрял. Не минава ден да не говорим за татко им. Децата си ги отглеждам сама. Със съпруга ми много се обичахме, но съдбата реши друго...
Моите родители не се интересуват от мен, аз и децата ми сме им напълно безразлични. Те винаги са се грижили за разведената ми сестра и нейните две деца, които са вече пълнолетни. Сестра ми е с 9 г. по - голяма от мен. Бащата на съпруга ми почина една година след неговата смърт. Не можа да го прежали. Моята свекърва ми помага в отглеждането на децата, най вече в домакинството, но не живеем заедно. Жилава жена се оказа. Казва ми, че живее на инат заради мен и децата. Искала да ме види щастлива, за да умре спокойна. Говори ми, че живота е за живите и трябва да си намеря мъж вече, ако съм се ослушвала още тя щяла да ми търси. Съпругът ми има сестра, която е на 32 г., но не е женена и живее в София. Тя също ми дава кураж. Свестен човек е.
Аз работя за 570 лв., въпреки че имам више образование в една фирма за дограма. В малкия град е така. Помагам на свекърва си в стопанския двор. Тя иначе работи по някаква общинска програма. За да се издържаме обаче през годините разпродадохме цялата селскостопанска техника на мъжа ми.
Аз не съм някаква супер хубавица, но не съм и грозна, нямам съществени изменения след ражданията в тегло напр (60 кг. при ръст 170). За възрастта си добре изглеждам.
След смъртта на съпруга си не съм се интересувала от други мъже. Още не съм го прежалила! Не мисля също така, че имам някакъв шанс, защото имам три деца и то все още малки. Никой няма да ме вземе с тях, а още по малко е длъжен да ми ги гледа. Факт е обаче, че на децата им липсва баща. Не съм влизала в сайтове за запознанства и пр. Не желая и да имам връзка само за секс. Не искам да изпадам в положението на удавник, който се хваща за сламка.
Според вас имам ли някакъв шанс да срещна нормален и човечен мъж, при моето положение?
Не ме жалете, бъдете откровени!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 27 дни
hash: 55286046f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трудно е, но не е невъзможно.

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 42744e5bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Честно казано живеем в страна с много предразсъдъци, особено пък това се отнася за по-малките градове. Според мен обаче имаш шанс! От начина ти на писане личи, че си интелигентна жена, отношението към починалия ти съпруг и това на свекърва ти и дъщеря й към теб пък сочи, че си и с добра душа. Така че дерзай! Опитай да се регистрираш в сайт за запознанства, ако искаш. Не го прави с предварителна нагласа за резултат. Просто си пиши с някого, споделяй, отпускай се и може би нещата ще се случат. Ако един мъж иска да е с теб, защото те обича, децата не биха били проблем
Напротив дори! Те са част от теб, нали? Ако обича теб, ще обича и тях! Не се отчайвай! Поздрави! Прекрасна си!
М35

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 32fd715443
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Разбира се че имаш шанс. Лично познавам едно семейство. Той е успешен бизнесмен и я взема с 3 деца. А тя даже не е вдовица ами разведена, . Разликата е от тук до небето. Направиха си 4то. май и 5то ще си направят. Заедно са вече 7ма година.
Всичките им деца са супер сладури и цялата ни компания много им се радваме.
Събирай се с хора. Не стой вкъщи. Намирай време и за себе си някак си. Иначе няма как да стане. Никой няма да ти похлопа на вратата. Покажи на хората че се радваш на живота, а не живееш в миналото и всичко ще е наред.

Аааа, и се пази от от алкохолици. Като мъж ти го казвам. Аман от пропаднали типове, а е тенденция мъжете около твоята възраст да залитат.
Гледай и да не е много емоционален. Улегнали мъже има, спокойно.
Пак ти казвам, въоръжи се с усмивка и те сами ще те намерят.

УСПЕХ!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 27 дни
hash: 3fab6848de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ще бъда честна: много, много трудно ще ти бъде да намериш мъж, който да приеме децата като свои и да бъдете семейство, поне докато не пораснат и не поемат по пътя си.
не мисля, че проблемът е точно в предразсъдъците, въпреки че в малкия град и това го има. за мен основният проблем е първо финансов - както сама знаеш, децата искат доста разходи, а в малкия град доходите са ниски. не е за пренебрегване фактът, че децата трудно ще приемат новия мъж, особено щом са момчета и проблемите тук са неизбежни.
освен това ако мъжът има деца, картинката ще стане още по-тежка, ако пък няма - ще иска да има и собствено, но 4 ще дойдат доста на всяко семейство.
така че проблемите и трудностите за евентуалния мъж до теб ще са много, положителните черти: стабилна жена до него. все пак ти пожелавам да го намериш, не е невъзможно, особено ако човекът е разведен и не иска деца.
успех!
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 3194d397d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   здравей,
имаш шанс разбира се. В България 50% от браковете завършват с развод. Т.е. има и много разведени част от които най-вероятно мислят по същия начин като теб.
Сигурен съм, че би могла да намериш сродна душа. Само че трябва да започнеш да търсиш - няма как иначе да намериш.
Има доста мъже които са ергени, други разведени, трети в твоето положение. Децата дават смисъл на живота - дори да не са твои биологични. Твоите деца са съвсем малки и тепърва има нужда от баща. Т.е. ако сега намериш мъж, той може да заеме активно място в семейството като помага на момчетата. Не би било толкова тудно особено с двете малки които не помнят истинския си баща.
Според мен когато търсиш мъж трябва да наблегнеш на тези две неща: възраст (да не е много стар, защото децата ти са още малки), да е пример за момчетата (да не е пропаднал, да е с образование, да не е пияница и т.н.).

Успех ти желая! Трябва да пробваш задължително!

 
  ...


...
преди: 8 години, 27 дни
hash: f6b442caea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Би ли искала да се видим и да изпием по едно питие?

М41

 
  ... горе^
преди: 8 години, 27 дни
hash: e90c40d727
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дa! И aз с две мaлки тогaвa момчетa бях, но се случи, при товa с любов :). Проблем беше обaче същото, което и при теб се случвa. Толковa се бях вглъбилa в отглеждaнето и възпитaнието нa момчетaтa, че зaбрaвих зa всичко друго и не зaбелязвaх дори интересa нa мъже към мен. Е, ТОЙ ме "обикaля" достaтъчно дълго.
Отдели мaлко време зa себе си, извън мaйкaтa.
Бъди и женa, усмихни се нa себе си, нa животa, излизaй и сaмa пък aко ще ей тaкa зa 1/2 чaс просто до пaрк, кaфе.
Децaтa сa мaлки и се водят, в пубертетскa възрaст е по- трудно дa приемaт нов човек в животa си и дa делят внимaнието нa мaйкaтa.
Чудеснa си и съм сигурнa, че aко дaдеш възможност нa себе си, то точният човек ще се появи.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 6e0478648d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Историята ти ме разплака....
Сама знаеш, че би било трудно... Но на този свят всичко е възможно. Пожелавам ти да си от изключенията!
Браво на свекърва ти! Наистина животът е за живите! Внимавай само да не създадеш у децата нереалистичен образ за баща им и после друг партньор да не може да бъде приет. Силни прегръдки и кураж!
Ж 28

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 350aeb6d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ами, относно финансовата част, децата ти взимат със сигурност т. нар. пенсия, заради починалия им баща. Със сигурност ти получаваш и помощ като вдовица и многодетна майка. Не се жалвай, защото моя позната я заряза бащата на детето й, замина по чужбините и тя е само на една заплата. Иначе, малко сложно някой да те приеме с трите деца. Едно чуждо дете е отговорност, какво остава за три. Незнам колко мъже биха били съгласни да се грижат за чужди три деца и да ги възпитават. Погледни го от финансоата страна - работи някой мъж, за да купува неща на три чужди деца. Защото каквото и да си говорим, като седнат на масата си искат и това и това и това... Това са три гърла. А дрехи, а обувки, училищни истории... Не е шега работа. Да не говорим за целия шум и врява вкъщи. Също мои познати имат три деца и у тях е подвижен цирк. Едното реве, другото съборило нещо, третото почти тийнейджър мрази всички и само се заяжда... Майка им не ходи на работа, за да се грижи за тях, вечно някаква изнервена, недоспала... Представи си, че един човек, живял си спокойно в неговия свят попадне в твоя с цялата опашка... Любовта си е любов, ама нека всеки ден три чужди деца му ссядат на масата, бутат му нещата, викат му на главата, когато е изморен... Как го виждаш да стане? Не, че е невъзможно, но е малко вероятно.
ж30

 
  ... горе^
преди: 8 години, 27 дни
hash: 350aeb6d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами, относно финансовата част, децата ти взимат със сигурност т. нар. пенсия, заради починалия им баща. Със сигурност ти получаваш и помощ като вдовица и многодетна майка. Не се жалвай, защото моя позната я заряза бащата на детето й, замина по чужбините и тя е само на една заплата. Иначе, малко сложно някой да те приеме с трите деца. Едно чуждо дете е отговорност, какво остава за три. Незнам колко мъже биха били съгласни да се грижат за чужди три деца и да ги възпитават. Погледни го от финансоата страна - работи някой мъж, за да купува неща на три чужди деца. Защото каквото и да си говорим, като седнат на масата си искат и това и това и това... Това са три гърла. А дрехи, а обувки, училищни истории... Не е шега работа. Да не говорим за целия шум и врява вкъщи. Също мои познати имат три деца и у тях е подвижен цирк. Едното реве, другото съборило нещо, третото почти тийнейджър мрази всички и само се заяжда... Майка им не ходи на работа, за да се грижи за тях, вечно някаква изнервена, недоспала... Представи си, че един човек, живял си спокойно в неговия свят попадне в твоя с цялата опашка... Любовта си е любов, ама нека всеки ден три чужди деца му ссядат на масата, бутат му нещата, викат му на главата, когато е изморен... Как го виждаш да стане? Не, че е невъзможно, но е малко вероятно.
ж30

 
  ...

...
преди: 8 години, 27 дни
hash: e3555e6a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Имаш шанс, разбира се. Аз живея в чужбина, хората са прави, че в България има много предразсъдъци, но имам познати семейство тук на 50 и кусур години, срещнали се на море в Италия преди 13 години и се оженили. Нямат общи деца, тъй като единия има 3, а другият 2. И сега са като млада влюбена двойка, адски ми е кеф да ги гледам! Уникални са и постоянно се прегръщат, целуват, абе обичат се хората. Така, че шанс има! Просто го търси и не спирай! =)) Поздрави =)

И си права, децата са малки, имат нужда от настойник, някой когото да чувстват близък. Моята майка почина преди 6г, аз бях на 20, тъкмо завършила училище и в началото не исках и да си помисля баща ми да я замести по някакъв начин, но в момента даже искам той да си намери жена и да не е сам. Така, че мисля, че ще е добре за теб и за децата да си намериш спътник в живота =)

Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 4ff3b184a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам дали ще си намериш мъж, но заслужаваш много да попаднеш на свестен човек, който да те обича. Единственото, което ще те посъветвам, е да не се подценяваш. Пишеш интелигентно, звучиш като добър и отговорен човек, не се давай на някого, който не е на твоето ниво. Истински ти желая успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 27 дни
hash: 3891bf3126
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Авторке, прекрасна жена си, пишеш много интелигентно и си с добро сърце. Отвори го за бъдещето, за любовта. Всички хора, които срещаме, са вече създадени образи в подсъзнанието ни. Мисли за бъдещето, за хубави неща, излизай сред хора, конти се доколкото може, спортувай, имай хобита. Знам, че с мъка по миналото и малка заплата е трудно, но всичко ще се нареди. Човекът, който те срещне, ще е истински късметлия! И ако те обича, ще обича повече и децата! Ти си изстрадала достатъчно, време е да живееш, твоят живот все още го има. Не е егоистично, дължиш го и на себе си, и на децата!!
Прегръщам те и ти желая всичко най-хубаво!
Ж 25

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: ac6d8cc3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

14.   Искаш да бъда честен, тогава ще бъда.
Колкото и да съм влюбен в жена, ако тя е с багаж (разбирай деца) то няма какъвто и да е шанс за по-сериозна връзка с нея. Всяко следващо дете намалява шанса драстично, а ти си с 3, така че си прави сметката.

Проблемът е, че:
- мъжете мислим различно. За нас гените са изключително важни. Истинският мъжкар (не говоря за пу*ьовците с извинение) никога няма да си позволят да отглеждат чужди деца. Това е така, защото ни е природно заложено, така както на жената да ражда (майчински инстинкт).
- за нея винаги, абсолютно винаги децата ще бъдат на първо място. Разбирай - ще бъдеш пренебрегван заради тях. Всеки мъж иска да се чувства обичан, и че е на първо място в живота на партньорката си, така както е тя за него.
- децата не обичат особено новите си татковци. Едва ли ще бъдете изненадан ако решите да се скарате (с право) за нещо на детето и чуете познатата реплика "ти не си ми баща/никой". Не е особено приятно нали!?

Така че мила, така стоят нещата. Искрено ти желая да намериш нов татко за децата си (макар и шанса да ти е минимален). Имай в предвид обаче, че за да стигне до там мъжа, че да дундурка чужди деца, то явно нещо му куца. Както казах истински мъжкар винаги, ама абсолютно винаги отглежда собствени деца - своя плът и кръв.

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 51c8297e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Номер 14, не съм съгласна с теб. Имам съседка с две деца от два брака. Вторият и съпруг се грижи прекрасно и за двете деца и не прави никаква разлика между тях. Баткото рядко ходи при биологичния си баща. И на единия и на другия каза тате. Двете братчета на 12 и на 10 се разбират чудесно и винаги излизат в обща компания. Друга съседка се ожени пак имаше момченце от предишен брак. Лятото дойде на гости с втория си мъж при родителите си беше им се родило момиченце. Да у животните е заложено да искат свое поколение, но ние понякога малко се различаваме от тях, защото не винаги кръвната връзка е важна, а това кой те е отгледал и възпитал. А за осиновените деца какво ще кажеш по въпроса и там ли според теб е неприемливо да отгледаш чуждо дете и да го направиш щадтливо? Ж. 22

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 26 дни
hash: d324fcbc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Нека сега и аз да кажа една истина.

Този така наречен "мъжкар", за който говори номер14 е обикновено един мамин любимец, който е презадоволяван от майчино внимание в детството си и логично вече като пораснал такъв да иска да получава 100процентово внимание и от жената, в която се влюби.
Този "мъжкар" ревнува вниманието на жена си от всички, включително и от собствените си деца/дете, ако са създали такива помежду си.
Този така наречен "мъжкар" не вижда по - далече от носа си и се смята за върха на еволюцията, или поне така претендира (прост пример: номер14), защото мама така му е повтаряла с цел да игнорира негативите си, вместо да работи върху тях за да ги коригира, но всички разумни хора знаем, че това е порочна практика, а и резултата е виден.
Този така наречен "мъжкар" завършва дните си като един самотен старец, спомнящ си най - щастиливото време от живота си - тогава, когато е бил малко момченче и мама е била винаги само и единствено до него, само на негово разположение и. т. н.

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 6e0478648d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Имам едно дете от първи брак. Мъжът на живота ми има също попораснало дете от първата си съпруга. Вече имаме и общо. Обичаме се. Обича и детето ми и е Мъж! :D
Проблемът на масовия български мъж е, не че е мъжкар и зарди това не би гледал чужди деца (предвид номер 14), а точно защото е п*тьо и нямайки пари да го стори, си избива финансовите комплекси, опитвайки да се изкара тежък, важен, "мъжкар". Ако имаше финанси, хич нямаше и да му дреме (то си личи и от коментара на 14, който коментира "гърлата"). Иначе да - нормално е да иска и собствени деца. Дали негови или общи... Проблемът е финансов.
Пожелавам ти да не срещнеш "мъжкар", а Истински Мъж и заедно да имате финансово благополучие!
Кураж и късмет! Усмихни се! :)
Ж 30

П. С. Скоро четох в Бг Мамма някаква мама и мъжа ѝ бяха с 4 деца - 2 негови и май 2 нейни или 1 нейно и 1 общо. Не съм сигурна. Жената звучеше много позитивно! :)

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 9501a1ba2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Колкото и да не ми се ще, номер 14 е прав. Аз самата имам в живота си 2 примера за това-обаче са диаметрално противоположни. Явно донякъде си е и до човек. Без съмнение има изключения, но в България, а дори и по света са в пъти по-малко.
Вторият ми съпруг без колебания прие и отгледа сина ми от първия брак. Като средства, възпитание и всякак. Неведнъж е заявявал че винаги би приел чуждо дете-когато го отглежда, възпитава, води на училище и тн. Имаме и наше общо дете, макар и с голяма разлика между двете. Луди са един по друг и се обичат.
Аз пък съм осиновена. Осиновителката ми ме е приела в сърцето си откакто ме е взела. За мен тя е и майка. Докато баща ми... в годините се доказа, че все пак не е могъл да преживее факта, че няма родни деца. Има подробности които не ми се и споделят даже. Сравняваше ме и с племеници, братовчедки, лели и цялата рода. Не живях добър живот след смъртта на майка ми. Имахме спорове караници, скандали. Спомням си преди време при разправия как ми се озъби заради сестрите си-"Ама те са ми кръв! ".. Разбирай-ти не си. Гадничко си е. За мъжете явно си е важно да отгледат собственото си, създадено от него дете. Без значение осиновено, доведено, инвитро и прочие, трудно го приемат или никак. Може и да го таят с времето. Просто не е тяхно. А и финансите не са за подценяване.
Авторке, историята ти трогна повечето четящи, както и мен, разбира се. Винаги има надежда-не може да няма! Намери начин, бори се, вярвай и се надявай. Може да отнеме и години-но не спирай. Трудно ще е! Няма как. Може да намериш разведен с деца, който не иска повече, такъв който не може да има биологични свои, знае ли човек... Животът е шарен и ни е един.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 26 дни
hash: 3626ed3667
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Номер 14 е до болка прав и откровен.
Въпреки всичко ти желая успех, защото изглеждаш свястна жена.
Изключения има - разведена жена с три деца да бъде харесана от поне 10 години по-млад мъж. На всичкото отгоре тя беше с много... хм... освободено поведение.
Не се хващай на приказките на оплюващите всичко родно и обичащи да спрягат думата "предразсъдъци".
Ако си откровена към себе си, ще видиш, че самата ти като госпожица едва ли ти е минавало и през ума да се омъжиш за вдовец с три деца.
Но надежда, макар и малка, има.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 7d77e4a713
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   №14, тя може да си намери разведен мъжкар с деца, отглеждани от майката обаче. И това е един доста реалистичен вариант. Проблемът е дали ще намери мъжкар...

 
  ...

...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 4673684c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Н14 е в топ 5 на най-"умните" коментари писани в темата.
Истинските мъже са отговорни, културни, широко скорени, със собствен светоглед различен от "жена с багаж". Истинският мъж проявява хуманност и знае как да обича една жена. Противоположноста на тези най-важни качества се намират единствено в мъжките кифли, които никога не могат да открият Жената, щото все нещо не им е достатъчно - едната имала деца, другата не можела да готви боба като мама и все извинения. Авторке - пази се точно от такъв тип мъже, не позволявай някой ей такъв да ти срива самочувствието на жена, която е дарила Майка България с три прекрасни синове.
Три прекрасни деца, които също имат нужда да изпитат бащина обич. И, повярвай, все още в България има достойни мъже.

Все пак се включвам в темата, за да споделя и моят опит като дъщеря на разведена жена и повторно омъжена за друг мъж.
В семейството сме три дъщери - биологичният ми баща се държеше деспотично, има успешен бизнес, докато живяхме заедно не ни даваше и по едно левче за закуска в училище. Аз, майка и двете ми по-малки сестри бяхме изгонени от вкъщи точно ден преди да държа изпит за Медицински университет.
Не се явих на едно от най-важните събития за бъдеща реализация и навлизане в съществената страна на живота. Последва една дълга година като сервитьорка в 2 заведения, за да помагам на майка в отглеждането на децата.

Наши роднини от Франция разбраха за положението, в което се намирахме тогава. Събраха пари за обучението ми в Германия. Решиха че ако замина там да следвам медицина - след 10 години ще съм достатъчно стабилна да помагам на малките в живота.

Още на следващата година заминах в Германия, като трябваше една година да съм в подготвителен курс по немски език, започнах да заработвам допълнително пари, чрез преводи английски-български. Не беше колко сложно или запълващо цялото ми време, но така се запознах и с един 45 годишен мъж - български англичанин. :)) Започнахме да си говорим как и по какъв начин сме попаднали еди си къде на кое място и т. н. Решихме да се видим отново на по чай, последва следваща среща. Опуснах се пред него и разказах всичко, което преживях през изминалите 2-3 години, показахвахме си снимки на семейството, места които сме посещавали. След това той заяви, че майка ми излъчва много позитивна енергия, била много красива и т. н. Почувствах се смутена честно казано...

Не след дълго той предложи да отидем заедно до България под претекст че има работа, а и аз ще мога да видя любимите същества. Няма да изпадам в подробности, но целта му бе да се запознае с майка ми и я постигна. От там насетне си нямам на идея как са направили бебе и сключили граждански брак - всичко това в рамките на 6 месеца от познанството им.

Но факт че този мъж ни прие като собствени дъщери, гледа така както и собственото си дете... и никога не би ни оставил душевно и материално. Ние е от своя страна не му казваме "татко", защото имаме горчив опит със собствения.... биологичния.

С времето се отдалечих емоционално от тях, все пак учене.... любови, студентски живот. Съпругът на майка изчаква сестрите ми да завършат училище и после да се установят всички заедно в Англия. Малкото ми братче е много сладко, но доста ме разиграва - кара ме да играя с камиончета и от онези коли за деца, които издават ужасни звуци :(((

 
  ... горе^
преди: 8 години, 26 дни
hash: 9358efa86f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

22.   Не ти трябва друг мъж. Заложи на децата си, имаш подкрепата на свекърва и зълва, защо ти е мъж?
Един ден ще разбереш, че така е по-добре, отколкото втора женитба.
Една позната погреба и двамата си мъже, и детето си... не знам какво повече да кажа, помисли.

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 32345e468a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Номер 14 би ли пояснил какво е истински мъжкар?

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 4bd08c8da7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Мила авторке, животът е бил неспаведлив към теб, но ти имаш най-важният стимул да се бориш- децата! Искрено ти се възхищавам, защото не мога дори да си представя какво е човек да е в твоята ситуация, да носиш на плещите си отговорността за 3 душици, които имат само теб, а ти да се разкъсваш между нископлатена работа и грижи за всяко едно дете. Всеки би се запитал "защо точно на мен така се случи", но отговор няма. Важното е да знаеш, че не бива да се предаваш. Но трябва освен заради децата, да живееш и заради себе си. Щом усещаш нуждата от мъж в живота си, значи трябва да го потърсиш. Това ще се случи трудно, при положение, че имаш толкова много на главата си, но трябва да положиш усилие. Отдели малко време за себе си, опитай се да се разтовариш, излез с приятелки, контактувай с нови хора. Може 1 път да го направиш, но ще се почувстваш много по-добре. А и мъжът няма да падне от небето, нали трябва някъде да го срещнеш. Няма гаранция, че ще се появи някой сериозен скоро, но пък трябва да си поставиш за цел да опиташ да го намериш. А това може и да отнеме време, просто както за всичко досега, и за това също трябва да се бориш.
Жени като теб ми вдъхват кураж, защото доказват, че човек може да се справи с всичко в живота, да остави положителното да го дърпа напред. Иначе, дали ще се появи някой, който да ти бъде опората, от която имаш нужда, никой не може да каже. Всичко е толкова субективно. Познавам мъже, които в никакъв случай не биха приели насериозно жена с дете, всеки си има някакви причини. Както познавам и двойки, които са се събрали след като и двамата партньори са били с деца и си живеят щастливо заедно. Дори имам приятели, при които ситуацията беше следната: жената имаше 2 момиченца от предния си брак, а мъжът ги прие като свои, заживяха си заедно и сега си направиха и трето детенце. Може шансовете да не са равни с тези на една необвързана жена, която няма семейство, за което да се грижи, но това не означава, че са нулеви!
Моля те, не се отчайвай, не се предавай и не спирай да се надяваш, независимо какво ще ти казват хората. По-добре е до последно да си мислиш, че ще ти се случи най-хубавото, отколкото да се предадеш пред мисълта за най-лошото. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 26 дни
hash: 55286046f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   14, чудесен реалистичен коментар

 
  ...

...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 5fd20b560b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Не слушай хората, които ти говорят да си останеш сама! Колкото да не ми се иска, трябва да ти кажа, че свекърва ти няма да е винаги до теб, и има пълното право да те подтиква да търсиш щастие докато си млада и още можеш. Децата ти се нуждаят от баща (момчета са), а ти от мъж. Връзката между мъжа и жената, не е само за младини, а и за старини. Просто разсъди, че един ден децата ти най-вероятно ще се разпръснат по големите градове, а може и по чужбина, и ти ще останеш сама на старини. Има голяма вероятност това да се случи, особенно ако си от малък град. А и на зълва си няма как да разчиташ, че ще ти помага вечно. Един ден и тя ще си създаде семейство и дори да иска може да не и е по силите да ти помага.

Лошото е, че в малкият град избора е доста оскъден от към свестни партньори, а да не говорим и за малоумните предрасъдъци с които межеш да се сблъскаш. Но, си все още млада и не се предавай!

Опитай, но без отчаяние и без да пренебрегваш себе си и децата си в името на някаква въображаема любов. Пък, ако не стане, здраве да е, имаш три прекрасни момчета които те обичат!

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: b9700a29e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Айде, почна се с демагогията - истинският мъжкар бил такъв или онакъв - все според интерес не жените.
Кой ще е този, който ще предпочете чужди деца през възможността да има свои!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 24 дни
hash: aa31c1ac33
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   M43. Искаш откровеност, макар и болезнена. Добре, ще бъда откровен. Знаеш, че шанса ти е нищожен, още повече в малък град. Желая ти успех.

 
  ...
преди: 8 години, 24 дни
hash: 5231542f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   то и в голям град не е по - различно, "мъжкара" донякъде е прав

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: 12f8544ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Аз искам да кажа, че всички, които са от малък град и нямат гадже още от училище примерно - шанса им е нищожен. Принципно за каквото и да става дума шансаовете в малкия град са нищожни. За това хората се местят в по - големи населени места.
А също така искам да кажа, че не само децата момчета имат нужда от баща. Децата момичета имат не по - малка нужда от баща!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 23 дни
hash: 32345e468a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Да си здрав, космат и да се изхождаш като карпатски вълк, това не те прави истински мъж.. Трябва да си човек, да имаш голямо сърце и още по-големи топки, за да се наречеш мъжкар. Авторке, ще срещнеш мъж достоен за теб някой ден. Не се отчайвай бъди каквато си. Живота ще те награди.

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: 001f0c77aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Не се отчайвай. не спирай да вярваш. Пази се. Излизай с децата. ще срещнеш някой който ще ги приеме. може да мине време но всичко ще се оправи. бъди позитивна за да ти се случват хубави неща

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: 4e13435de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Авторке, ти си имаш не мъж, имаш си трима мъже. Големият ти син след няколко години ще е вече мъж, как го виждаш да понася някой тюфлек да се мотае из дома ви. Виж ако бяха момичета децата ти, по отива да търсиш мъж, но при наличие на трима в къщи, защо ти е да си тровиш нервите допълнително? Казваш не ти трябва само за секс, а за какво друго ти е? Мъжки ръце вече имаш в дома си, бъди сигурна, те ще са по способни от онези които са расли с бащи. Моли се да не тръгнат по лоши пътища. Но ако им натрапиш мъж в къщи, лошите пътища лесно ще ги привлекат. Имам пример за това. Млади съседи се разведоха, децата-две момчета останаха при майката. Доведе им нов баща и децата тръгнаха по улиците, бягаха от къщи, вършеха кражби, малко остана да ги вкарат в детски затвор в Бойчиновци. Мисли съвсем сериозно, при тази ситуация, не рискувай спокойствието на семейството си, може и да го разбиеш, не знаеш на какъв ще попаднеш. Познавам и като твоят случай. Друга съседка остана млада вдовица (по същата причина), с две малки деца и без мъж успя да си ги отгледа и възпита и израснаха в тиха и добра обстановка. Мисля, че спокойствието на децата е по важно от моментното удоволствие от секса ти с мъж. Такъв можеш да си намериш и извън семейството, без да позориш децата си разбира се.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 20 дни
hash: 2a1ec904db
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Благодаря на всички за коментарите, напътствията и куража, които ми давате.
Някои бележки към коментиращите:
- до n 14: това с "мъжкаря" едва ли се отнася до мен. При положение, че съм родила 3 деца. Дълбоко се съмнявам, че дори и мъж да се обвърже с мен ще иска да му раждам деца. Със сигурност, ако има човек, който да има отношение към мен той не трябва да е от категорията на "мъжкарите".
- до n 9: не съм поставила тази тема, за да се жалвам, нормално е да имам някакви притеснения като вдовица с три деца. Колкото до наследствената (сирашка) пенсия на децата ми, тя е общо 360 лв. Едва ли някои ми завижда за тази пенсия. За сега не се притеснявам, притеснявам се, когато децата ми станат ученици в по горните класове и дай боже студенти, тогава как ще се оправям;
- моите момчета непознават бащина ласка, спомените на първото ми дете за баща му са много бледи, другите нямат такива. Образът на мъжа в тях е по мойте и на баба им приказки, който неминуемо е идеализиран. Ако дядо им беше жив, картинката щеше да бъде друга. Момчетата ми растат само сред жени - мене, баба им и леля им. Дано един ден нямат големи поражения върху психиката от липсата на бащина ласка;

 
  ...
преди: 8 години, 17 дни
hash: fad6d88c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Аз съм номер 6. Ще попитам още веднъж. Би ли искала да се видим и да изпием по едно питие?

 
  ...

...
преди: 8 години, 17 дни
hash: 9358efa86f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Авторке, напразно се страхуваш за децата си, че "нямат бащина ласка".
Първо ще ти кажа, че бащите не дават "ласки" на момчетата, а ги учат да се подготвят за отговорности в живота. Един баща може да предаде опита си на децата си(същото можеш да го направиш и ти, и твоите близки). Това че сте жени не означава, че не може да възпитате момчетата на правилните морални ценности в живота, нали?
Обикновенно в твоята ситуация какво се получава? Новия "баща", ако няма собствени деца от предишен брак(не пренебрегвай това) може да те приеме, не заради децата ти - да им става баща, а заради тебе самата. От друга страна твоите момчета ще започнат да те ревнуват, че те делят с чужд мъж(последици - непредсказуеми). Ако има деца, твоето тегло се увеличава за сметка на вниманието към собствените ти деца(може да има реакция от страна на свекърва ти и зълва ти). Ако си природите и ваши си деца, става една нескончаема ревност - този по-обичан, онзи пренебрегнат и т. н. (няма гаранция).
В крайна сметка кой печели? Никой, само ще си усложниш живота и този на твоите деца и близки заради "привилегията" да имаш нов мъж. Никой не може да ти гарантира че ще си щастлива, но негативите са налице.
--
Колкото до възпитанието на децата, ти със собственото си поведение ще ги научиш кое е правилно и кое не в живота.
Знай, че личния пример е много поучителен и вярвай, че твоите деца няма да тръгнат по грешен път.
Един ден те ще оценят твоята жертва, това може и да не го видиш, но важното е да им се забие в съзнанието, за да предадат този опит и на техните наследници.
--
С чужд за тях мъж-не е същото.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker