Да се разделим ли за добро - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да се разделим ли за добро
преди: 8 години, 25 дни, прочетена 1917 пъти
Здравейте! Наистина съм супер объркана, чувствам се дори луда, но трябва ми съвет за важен избор. Незнам какво да правя.
Имам приятел вече 5 месеца, много се обичаме, но точно тук има проблем. Той наистина много ме обича, аз него също, но имам чувството, че единственото което правя е да го правя нещастен. Виждаме се два пъти в седмицата, защото сме от различни градове, не ми изневерява, прави всичко да ми е угодно, не ходи насам натам с приятели и екскурзии, зарязва всичко за мен и така се чувствам много виновна. Приятелите му не ме харесват, защото избира мен пред тях, винаги иска да ме прави щастлива, но аз съм момиче с тъмен свят. Минала съм през много семейни проблеми, които ми влияят и до ден днешен и понякоа просто рева от нищото и само го притеснявам. Наскоро и най-добрите ми приятели ми забиха нож в гърба и колкото и да го прикривам той знае, че ми има нещо и ми казва, че го забелязва и така и той е тъжен, когато ме вижда и мен така. Понякога го обвинявам и му мрънкам зар азни неща, за които след това осъзнавам, че не съм права и съм имала моменти когато сме се много карали, а той ми се извинява, защото ме много обича и тн. Реално погледнато аз съм пълно лайно, което не заслужава такова добро и свястно момче от където ми идва мисълта, дали да го оставя да намери някоя по-добра. Просто адски много го обичам и не искам да бъде нещастен, само защото аз съм.. Винаги е до мен, но не заслужава момиче като мен, а нещо по-добро. Не се бяхме виждали две седмици и вчера се случи така че бяхме неговата компания приятели и аз. И тъй като почти никой не ме харесва от тях, както и аз тях - седях настрани като аутсайдер и отвреме навремя той си говореше с мен.. Почувствах се адски тъпо, защото той отново пренебрегна другите заради мен и го правеше само защота вижда, че съм тъжна. Тогава му казах, че си тръгвам и му стана още по-гадно, защото се почувства виновен за нещо, обясних му, че не е и му се извиних затова чя си тръгвам, а се видяхме за 30 минути.. Тръгвайки ми потекохо сълзите и той заряза всички заради мен отново и говорихме по пътя.. Казах ме, че имам чувството че му преча и той отново реши, чя той е виновен че не ми обръща достатъчно внимания та съм си помислила такова нещо.. Объркана и тъжна, незнам какво да правя..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 24 дни
hash: a2498de908
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Реално погледнато аз съм пълно лайно, което не заслужава такова добро и свястно момче от където ми идва мисълта, дали да го оставя да намери някоя по-добра. " - та кой обича да е с лай. о? Щом сама така се оценяваш, остави човека, не му наливай празни надежди, явно е заблуден, но когато му замирише, сам ще се опомни и ще те зареже.

 
  ...
преди: 8 години, 24 дни
hash: 35d7227568
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен не си лайно, ама сте си един за друг. Двамата чувствителни до няма и на къде. Вие на колко години сте?

 
  ...
преди: 8 години, 24 дни
hash: 02a4786891
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не виждам причина да го оставиш. Така само ще го нараниш.
Не го отделяй от приятелите му обаче. Нека в някои дни се вижда с тях, а в други - с теб.
Проблемите са само в твоето съзнание, не виждам нищо нерешимо. Рядко човек намира някой, с който да се разбира, да има взаимна любов и доверие. Не захвърляй тези неща с лека ръка, защото после ще съжаляваш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 24 дни
hash: c837a3109a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Недей да изпитваш ненужно чувство за вина. Разбирам как се чувстваш, но имай самочувствие, обичай себе си. Семейните проблеми все някога ще се оправят, бъди сигурна. Това, че приятелите му не те харесват, си е техен проблем. И аз бих си тръгнала на твое място при ситуация, в която само седя отстрани като публика, права си била. Момчето те обича такава, каквато си и това е чудесно. Горе главата, щом той те обича, значи е щастлив с теб. Помисли и за своето щастие обаче. Никой няма да го направи вместо теб. Имай повече самочувствие и се усмихвай по-честичко. Всичко ще се оправи. :)

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: a36de06611
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всеки един човек в живота трябва да си постави приоритети. Твоя приятел много правилно си е поставил своите.
Един нормален мъж винаги би поставил приятелката си пред другите. Така че той постъпва супер правилно, не го обърквай, като страниш от него.
Това че ти нямаш самочувствието да си с него, на него на му пречи, а на теб. Той вече е видял що за стока си и те харесва такава каквато си.
Това което можеш да промениш е:
1. Да се срещаш с приятелите му по някакъв начин, без него обаче. Те трябва да разберат що за човек си, без той да влияе. Знам че звучи странно, но най големия проблем са приятелите му за теб. Което не е малко, но е поправимо. Те ако не те храсват, се опитай поне ти да ги харесаш. Хвани ги един по един на 4 очи и се опитай да се сприятелиш с тях. За мъжа приятелите са свещено нещо, той е тях. Той е такъв заради тях. И ти такъв го харесваш. Имай го в предвид.

2. Престани да живееш в миналото ами почни да се наслаждаваш на моментите с него. Живота е за хората които искат да го живеят, той винаги продължава.

3. Прави му жестове. Готви му, подари му нещо, закарай го на негово любимо място. Грижи се за него. Гали го и му показвай често че държиш на него и го обичаш. А не обратното.

УСПЕХ!

 
  ...


...
преди: 8 години, 23 дни
hash: 044ea08389
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако сама себе си определяш като "лайно", то вероятно наистина си, макар че едва ли го правиш нарочно. По-добре се разделете и поработи над себе си и емоционалната си интелигентност. Иначе с това отношение към себе си и околните не те чака нищо хубаво нито в любовта, нито в каквото и да е отношение в живота.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 23 дни
hash: 7bcf941190
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма да го оставяш!
И като казваш, че си л... ми постарай се да изгладиш недостатъците които виждаш в себе си.

И аз имам тъмно минало. Като наскоро осъзнах причините да съм такъв, и даже се определям като насилник (старая се да не посягам). Но се опитвам да контролирам характера си.
И момичето до мен е твърде младо, чиито живот съм обсебил, момиче което ме обича прекалено силно, по - силно отколкото родителите си.
Което е получило Стокхолмски синдром. И ме кара да се чувствам като пълен господар над нея.
Няма житейски опит който да не е свързан с мен.
При теб е имало спорове - при мен няма - винаги аз съм правият, изпитва ужас да ми противоречи.
Така че, нека не се съсредоточаваме кой от двама ни е по - голям мръсник.

Но в един момент аз също като теб си мислих, всичко това трябва да спре, аз трябва да я оставя на мира. И ѝ го казах, брей какви сълзи бяха, да не се отказвам от нея. Защото тя сякаш не вярва, че може да съществува без мен.
И още в разговорът ми с нея, разбрах, че нашата раздяла няма как да стане. Ако го направих, тя щеше да посегне на живота си отново.
Единствено можех, да остана до нея.

Така че, мила спести си тия циркове и продължи да бъдеш с момчето, така влюбено в теб. И ако искаш нещо повече от него, поискай го и ще го имаш. Буквално той е готов е да ти даде всичко.
А щом ти тежи на съвестта, постарай се да бъдеш по - добра за него. Въпреки че това няма да стане, ще си останем гадняри, белязани сме вече. Но можем да се постараем да се държим по - добре.
При мен го има и това, че въпреки всичко аз не мога да отвърна със същата любов и доверие към нея. Но и там се старая, тя да не разбира това.

Спести си болката от раздалата ви, няма смисъл, искате се и двамата и ще се съберете пак.
И дори ти имаш нещо повече от мен, защото ти поне обичаш. Аз не съм сигурен дали моето е любов и по - скоро не е.

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: ef1f79eb13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Той вероятно е достатъчно умен, за да прецени какво заслужава. Щом е с тебе, това иска.

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: e1bb1993f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ама много си сбъркала раздела, в който да си публикуваш темичката, трябваше да е в тинейджърски, направо детски :) Много се вживяваш девойко, то и за каква обич говориш, щом питаш дали да го късаш тук... след някоя и друга година може да я употребиш тази дума, стой си с него - като гледам сте на един акъл

 
  ... горе^
преди: 8 години, 23 дни
hash: 4ae49d0f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че има твърде много драма в цялата история. Ти искаш да го зарежеш "за добро", защото заслужава нещо повече от теб, потискаш го, притесняваш го, отнемаш му от свободното време и тем подобни, той пък се чувствал виновен, че си тъжна, иска да ти помогне, но не може.. я се осъзнай малко! Имаш момче до себе си, което те харесва, отговаря на чувствата ти, пука му за теб, прави всичко възможно, за да се чувстваш добре. Знаеш ли колко рядко се среща това? Вече уточнихме, че си късметлийка. Сега, за него. За да е с теб той, значи е видял нещо, което иска. Намерил е в теб това, което му харесва. Нека той да прецени за себе си дали иска да сте заедно или не, защо трябва да взимаш това решение вместо него? Откъде си сигурна, че ще е правилното решение? Ти си в период от живота си, в който явно имаш нужда от опора. Но няма да е винаги така, един ден нещата може да се извъртят и ти да си тази, която да се грижи за него и да му помага. И това няма да е натоварващо или затормозяващо, а нормална част от една истинска връзка. Защо, след като си намерила човек, на когото можеш да разчиташ, си готова да го пуснеш, заради някакъв комплекс за малоценност? Щом той се е появил в живота ти и иска да присъства в него, значи така е трябвало да се случи.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f747774492
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Душичке просто си с яка депресия. Единственото което трябва да разкараш е именно нея. Тя се вкопчила здраво в теб и не те пуща, говори ти глупости промива ти мозъка кара те да виждаш нещата в криво огледало. Кажи и че обичаш приятеля си и избираш него пред нея. Избягай от нея и се дегизирай да не те познае. Направи се на съвсем друг човек -весела мацка която много харесва приятелите на гаджето си. Седни сред тях. СЛУШАЙ КАКВО ГОВОРЯТ. Заговори някой, прояви интерес към нещо което смяташ, че му е интересно да разказва. Направи лек комплимент. Погледай малко хората, какво мислят какво правят стига зяпа само себе си и своите грешки тях си ги гледай у дома. И да кажеш нещо тъпо не се коси -дегизирана си. И така 3 дена (общи срещи). Тя депресията ти и ние хората толкова помним. Та впиши се сред хората може да се окаже, че не са чак толкова лоши... както и ти:)
П. Добра фея не на кеф

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker