Kак да огранича приятелката си да не харчи парите за бъдещето ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Kак да огранича приятелката си да не харчи парите за бъдещето ни
преди: 13 години, 6 месеца, прочетена 4594 пъти
Работя извън страната изпращам 1400-1500 Лева на месец на приятелката си отделно подаръци да си помага при положение че тя работи за 400 Лева и живее сама но тя постоянно продължава да иска повече пари и постоянно реве че няма пари няма храна за нея за кучето и че не й стигат.питам е защо всички други момичета имат пари при положение че нямат мъж да им помага а тя постоянно няма това не мога да го повярвам при положение че живота в България е толкова евтин,искам да се прибера да видя положението при нея да не харчи парите за бъдещето ни но съм твърде зает какво да направя за да е ограничa,твърде съм добър и всеотдаен не мога да й откажа и тя го знае тя е твърде млада ,средата и е била много лоша преди да се запознае с мен контактувала е с хора от подземния свят свързани с наркотици които са все още около
нея искам да е отделя от тази среда но не успявам на моменти тя много ме обърква с държанието си много е различно
много си противоречи мислел съм дали не ме манипулира и използва за пари и дали не взима наркотици какво да правя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 6 месеца
hash: 3bbaff5aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поредният, който не мисли с главата си! Да, щом не й стигат тези суми вариантите са 2: 1. толкова е разточителна, че няма да ти остави нито лев в крайна сметка 2. купува си наркотици и кой знае още какво.
И в двата случая съвета е един и същ - ако искаш да спестяваш пари за бъдещето, смени приятелката. Ако пък не ти пречи на стари години да просиш по улиците, докато тя ще си е намерила някой друг по-млад от теб балък, който да я издържа - продължавай така и после не се изненадвай, когато се окажа прав.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 80146f9452
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Както и да го погледна да изпращаш по 1500 лв си е много пари изключително много пари, а на всичко това да казваш, че не ти стигат и че искаш още направо нямам думи, а и още повече, че и работи. Всичко това е много странно. Не знам какви виждания има приятелката ти за живота, но е много вероятно тя да е с теб заради парите. Познавам хора, на които им пращат пари било студенти от родителите им или други, но е многократно по малко от 1500 и все пак успяват с тях да живеят дори и малко повече. Все пак те съветвам колкото се може по бързо да видиш какво прави приятелката ти в България, а през това време категорично не и угаждай повече от това, което правиш сега. А ако откриеш злоупотреба напускай я и не се чуди. Колкото до средата, в която е била и е, за това си е виновна тя. Друг вариант е да я вземеш със себе си. Успех !

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 6519f94327
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разкарай я! Такова момиче не ти трябва,само ще се ядосваш с нея.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 0586b5e649
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Хм... не бъди глупав и не й изпращай тези пари! Кой знае за какво или с кого ги харчи! По-добре си ги внасяй в банка и когато ти потрябват да знаеш, че можеш да си ги изтеглиш и да си ги ползваш. Не ги пращай на нея, защото е почти сигурно, че ще пиеш една студена вода!!!
Можеш да й пратиш нещичко, за да я подпомогнеш, но не й изпращай всичките си пари. Ще те измами, сигурно е. Ще си живее живота за твоя сметка и ще похарчи всичко, а ти блъскай там като абдал... Не й изпращай парите, чу ли?
Проучи въпроса къде можеш да си ги внесеш, така, че да си ги изтеглиш, когато решиш.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 64688d2aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От колко време си в чужбина? Звучи много страшно... празници са сега не можа ли да се прибереш да видиш какво е положението. Според мен едно изненадващо прибиране без да и кажеш ще разкрие много тайни ако има такива. А ако един човек взима наркотици винаги му личи. Това е твоето момиче, ако ти не може да разбереш какво става с нея няма кой друг. Успех

 
  ...


...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: f177f187c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не прави глупости, не е нужно да й изпращаш толкова пари. Дори не си сигурен къде отиват те. По- добре си ги събирай и когато се върнеш ги използвай по предназначение така както искаш ти. Ако можеш помагай й с по-малка сума. Просто не бъди наивен. Успех!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 6f66412cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Най - вероятно притесненията ти за наркотиците са факт . Може би те използва само за да й пращаш пари , а тук може и друг мъж да си има с който по цял ден се излежават и пазаруват от скъпи магазини с твоите пари . Според мен спри да й пращаш парите си , събирай ги за себе си , на теб ще са ти много по-полезни някой ден , вместо да ги пращаш на нея и тя да разполага с МНОГО пари , защото за стандарта на България наистина това са много пари. Ако тя те обича и държи на теб щеше да бъде по-разумна , знаейки , че тези пари са изкарани посредством това , че живеете разделени. Щеше да ги събира и да преживява с нейната заплата. Мисля,че само те използва. Говори с нея,кажи й че не можеш вече да й пращаш парите които си изкарал и ако тя каже,че ще те напусне ако не й пращаш пари,значи толкова и е държала на теб. А ако приеме това , че ще се лиши с 1400-1500 лева на месец,значи няма за какво да се притесняваш .. а и другото което исках да ти кажа е - не прави грешката да си оставиш работата в чужбина , за да дойдеш и да видиш как е тя. Просто защото може би ще се разочароваш от нея и друго , че тук живота е много труден .. УСпех :)

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 3a5363222f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Абе човек бягай далече от тоя боклук. Намери си приятелка там, където си.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 613b2baf84
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Остави я!
Такива неблагодарници не заслужават мъж, който се изпотрепва от работа, а те само харчат и искат още и още. А щом има и толкова "цветна" биография ясно, че момичето не е много стока. Спри да й ходиш по свирката, до кога ще те разиграва по този начин? Аз ще ти отговоря - като свършат паричките "твоето момиче" ще "отлети" набързо при някой друг!!!
НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА! НАМЕРИ СИ СВЯСНО МОМИЧЕ, КОЕТО ДА ТЕ ЦЕНИ!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: a3d8e126a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не можеш да я ограничиш, това си е вродена болест. Спасявай се!

 
  ...

...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 1187d50be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най елементарното е да и спреш парите! Много семейства живеят с доста по малко.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: e0a25a1f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   тцтцтц как може бееее все такива боклуции да си намират добри мъже да се грижат за тях и да им помагат а свестните момичета да се спукват от работа ...нямам думи ..само искам да ти кажа бягай ..бягай далече ..и си отваряй очите следващия път като си избираш момиче !!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 2b924c12d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Първо- научи се да пишеш малко по-грамотно! Второ- номер 4 е прав!Явно си добър и наивен човек и не виждаш ,че това момиче те използва!Как може да и вярваш,как може да и пращаш парите ,които си изкарал с честен труд,а тя да ги пилее на вятъра???? Помисли си, знам,че няма да ти е приятно да си го признаеш ,но тя те използва без да и мигне окото!Ами откъде знаеш дали ти е вярна??? Ти си на голямо разстояние от нея, не я виждаш,не знаеш какво прави!Наистина,зарежи я,осъзнай се и виж колко много пари си пръснал на вятъра по човек,който дори не ги оценява...

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: f24022f3c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Една такава ми беше съквартирантка преди 2 г. Имаше си официален приятел - за сметките, както казваше тя, на 43г. от Сф. (Учехме в Търново). Там тя намери някакъв, с когото да спи и да си пазаруват... Отделно водеше и "клиенти" - да, за два месеца лаптоп си купи. Таковаха се пред мен, в моята стая, почти всяка нощ. Г-цата си умираше за маркови нещица или ако не маркови - то поне лъскави. Всяка вечер беше на дискотека и по баровете. А софиянецът.. ми апартамент ? купи в Сф! А тя: "Ще го раздера тоа дивам, що си го зел,бе!" - нов италиански диван. Е?! Аз живея с 200 лв месечно, на 21 съм. Стигат ми за всичко! От нищо не съм се лишила, не гладувам, не студувам. Но и като нея не правя харчове - изкуствени коси, че искала коса до кръста като моята (естествена е!), нокти, бла-бла.. За РД ? купиха злата, марково бельо, какво ли не.. Пари тя не изкарваше сама, а мрънкаше на един от многото: "Дай, дай, дай. ама сега това, сега онова".
Това бе пример само. Твоята може и да не е такава, но се опасявам, че е. Не е нормално да ? помагаш чак толкова. За какво ти иска пари? Стига с тия намазани мадами, дето ако можеха силикон да си сложат и в мозъка. Каквото и да правиш, 1500лв месечно ми се виждат много за Бг. Освен черпня за твоя сметка с нейни авери, едва ли инвестира в нещо друго.
Имах и друга "подобна". Като я питах защо му иска,като тя си има, отг. беше: "Ми щото има и щото ми дава". Това не са жени! От това майка не става! Общо бъдеще - не, ако не искаш да си рогоносец.
Решение: "Уволниха ме, мило, нямам пари" - остане ли с теб, имаш късмет, грешали сме тук, ако ли не - имаш още по-голям късмет - нова свястна жена с ум и грижовност.
Наистина, за какво харчи 1500лв? Моля, сподели.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: e5f7393bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ти добре ли си или ще се побъркваш ? Искаш бъдеще ... намери друга ...там където си ти !
Един от многото Емигранти ...

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: b81921e827
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Ти луд ли си!? 1500 лв. + 400 нейни = 1900 лв. месечно? Ти знаеш ли, че с приблизително толкова издържам 4-членно семейство с 2 порастващи деца, при това не живеем зле? (Не че не мога да отделям за вкъщи и повече, но останалото е за други проекти и "инвестиции в бъдещето", както ти казваш.) Разбирам да събира за жилище или да изплаща ипотека като внася 1000, а с останалите 900 да живее сама разточително, ама да пръска 1900 и да иска още??? Разбирам и с тези пари да гледа децата ви, примерно, или да е допринесла с нещо за съвместното ви съжителство, да речем с жилище - тогава нещата биха стояли по доста по-различен начин, но така...

Нещо ти е крива сметката, приятел! И все по-крива ще става за в бъдеще, за съжаление... Пращай и max. 400-500 лв., или ако живее на квартира и плаща наем - малко повече. Всичко останало е наистина разточителство, особено в България, и особено в тая криза. Ако иска да живее "по-нашироко" нека намери начин да работи за повече пари - да се развива и расте в работата и т.н. - нека това да й е стимул.

Не познавам и нямам нищо против жената, но ненанивждам ПАРАЗИТНИЯ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ на такива индивиди като нея. Колкото и да си влюбен и заслепен - тя не е читав човек, да знаеш. Читавият човек "от нищо нещо прави": от тези 400 лв., дето изкарва, би живяла с 300, а 100 би инвестирала в бъдещето ви. Да ти иска пари би било под достойнството й, а дори ти да настояваш и да й пращаш "насила" - би ги спестявала или инвестирала в нещо смислено, пак за общото ви благо.

Изрежи паразита, или го превъзпитай (...почти невъзможно, особено от разстояние) - това е твоя шанс.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 8cb027a764
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Човече,щом те имат за дойна крава,направи си изводите за себе си!Може и любовник да издържа-знаеш ли как хубаво си живуркат с ТВОИТЕ ПАРИ?!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 5e15592eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   майкооо на мен 1500 лева ще ми стигнат заа 5-6 месеца а ти и пращаш секи месец по 1500 Господи на къде отива тоя скапан свят

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 635286cbf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   И за какво бъдеще говориш с тази селска тарикатка?

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: f2aa98dc62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   от автора
момичето ми сподели има голям проблем свързан с пари , взела е назаем много много пари от лихвари ,зависима е
там дава парите които и давам декември 2000 лева съм й изпратил и пак няма пари,наистина че чувствам като донор,не иска да се вижда с мен, била ме предпазвалa да си нямам проблеми ,какво направи с 12 хиляди лева е питам за периода 6 месеца,казва ми любими не мога да дойда при теб докато не се оправя ако не върна тези пари човек може да умре ,мисля да бягам от това проблемно момиче ,жалко за нея не ми пука за парите

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: b5b8b9a46d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   бягай човече да не те претрепят и теб някъде ..виж какво не можеш да плащаш за грешките на другите ..ти за какво си отишъл да се трепеш там да плащаш чужди дългове ли ..да е мислила ..гледай себе си пък ще намериш момиче което ще оцени труда ти и теб ..но не и ако постоянно им даваш пари за всяко нещо...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 18220233e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Ти братле или си много смотан и комплексиран или просто мислиш с малката глава! А ТАМ МОЗЪК НЯМА!!!
Кажи ми моля те, какво означава "тя не иска да се вижда с мен, била ме предпазвалa да си нямам проблеми" ?
Проблемът ти е единствено у теб. На кого помагаш? На кой пращаш пари? Ти въобще познаваш ли я?! Нея, приятелите й, роднините й? То по описаният от теб начин и аз мога да ти бъда приятелка :)
Запомни следната максима: НАПРАВИ ДОБРО, ИЗЯЖ ЛАЙНО!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: c25e372b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Много си прав. Тук има нещо гнило, бъди сигурен. Бягай докато е време. Щом и не иска да се виждате каква приятелка ти е тогава. Никаква! Мисля си че това момиче вечно ще има проблеми и никога нищо няма да и е наред! Явно е склонна да попада в такива ситуации. Оправи си живота, не се закопавай сам. Знаеш ли колко ще ти е хубаво и спокойно с някое нормално момиче...

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: c02549c3e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   номер 24 ..да много ще му е хубаво с някое нормално момиче ..но останаха ли такива ?в абсолютно материален свят живеем ..аз съм момиче и все се чудя как може да има хора които без чиста съвест едва ли не да точат пари /подаръци и облаги от тея мъже и най лошото е че се държат все едно всички са им длъжни ..а още по лошото е че и мъжете се държат все едно са им длъжни..писах си с един пич от чужбина и той от първото писмо започна да ми предлага някакви подаръци така до последното ..аз отказвам той предлага нещо още по скъпо и така си играхме до последното ..или така е научен от някоя друга девойка .или....

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 40d357e000
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Не прочетох коментарите на хората,
но това момиче е изгубена кауза.
Ако можеш да я забравиш и да намериш,
някоя която наистина те обича ще си щастлив.
Ако не, продължавай да дерзаеш, не мисли за
парите и знай че тя си изкарва много добре с 2000 лв. на месец в България!

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f77d32204c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   26 Аз съм авторa бихте ли ми дали
някаква информация относно защо така мислиш

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: dbda20a8ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Авторе ама ти все още ли си с нея ????

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 56f0564901
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Според мен най-лесният начин по който можеш да я провериш е да и кажеш че си съкратен и сега си търсиш работа и нямаш пари. Не и помагай 2-3 месеца докато си "намериш нова работа". За да видиш как ще реагира. Ако мисли за бъдеще с теб ще те пита "Как си? Добре ли си? Да ти пратя ли нещо? Имаш ли какво да ядеш?", а ако не ще ти тегли една майна. Според мен това е най-сигурният начин да разбереш какво точно означаваш за нея. Ние тук и една година да си чешем езиците няма да ти помогнем.
Аз ще се радвам да ни кажеш как си постъпил.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3f114aa37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Точно така постъпих, казах че съм без работа наистина бях болен отдръпнах се за 2-3 месеца, после разбираx нещата, че не само тя но и брат й взима наркотици , започна се едно гадно държание , манипулации и лъжи. аз казах, че нямам пари и моето момиче ми каза нямам избор трябва да си търся друг да ми дава пари, сблъсках се с ада и не искам да живея в този ад, а в щастието с човек, който ме обича истински.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3c12029200
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   а намери ли такъв човек?

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3f114aa37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   От автора не не съм търсил друг човек и смятам че добре се получи това ще ми е за урок в живота никога да не правя плановете си в живота и да давам всичко от себе си за определен човек и семейството му всичко си беше нормално планове за бъдеще деца дом аз и семейството ми и вярвахме че наистина го иска 2 години нея и нейното семейство съм се грижил за тях всичко тръгна от забавени заплати и изведнъж хоп чичко паричко на хоризонта с големите обещания тя е била и добра лъжкиня и вече си е правила плановете с него това са жените изневеряват лъжат градът собственото си щастие на гърба на чуждото нещастие егоисти не им дреме за раните които причиняват просто не ни заслужават няма какво да съжалявам сега освен проблемите който си има всеки човек аз поне наистина знам какво искам сериозно момиче което да знае какво иска.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c85e3e8909
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Не е луд този, които яде баницата, а този който я дава... Къде ви намират такива мъже.. вие в чужбина те в българия и вие само пращате пари... а те си щракат с пръсти.. имах една такава приятелка и тя само мрънкаше че не и стигат и да ти кажа само за пари го използваше... ти да не мислиш че много те обича...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker