Искам да предпазя дъщеря си от развод. Търся съвети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да предпазя дъщеря си от развод. Търся съвети
преди: 8 години, 9 дни, прочетена 3724 пъти
Здравейте,
Аз съм жена на 77 г. и с помощта на едно съседско момиче се обръщам към вас, като авторитетен сайт за взаимопомощ между хората. Имам следния проблем.
35 г. ми дъщеря, майка на две деца на 12 и 10 г. е решила да се развежда. Причината: бракът и бил скучен, не обичала вече съпруга си, писнало и от цялото това ежедневие. Питам я: бие ли те - казва"не", унижавали те - казва "не", импотентен ли е - ами "не", грижи ли се за теб и децата - е грижи се, ама то това го прави всеки.. Питам я - любовник имаш ли - с един колега прехвърчат искри, но нищо особено за сега, не бири спали още..
Късно родих дъщеря си на 37 г., като на 20 се омъжих, цели 17 г. чакахме с покойния ми вече съпруг да се появи на бял свят.. Отгледахме я с голяма любов.. Това, което го прави в момента е безумие, то е извън всякаква логика, аз живея в гарсониера сам, трудно съм подвижна с изкуствена става, пенсията ми е от 210 лв. Не мога да и помагам по никакъв начин. Тя работи като музеен работник за мижави пари от 570 лв. Кой ще и гледа децата? Апартаментът на зетя е придобит от него преди брака му, така че не и се полага. Пък дори и съда да и го присъди заради децата тя трябва да плаща наем. Глупосги на търкалета.
Говорих със зетя. Той не е лошо момче, проявявал е винаги уважение и загриженост към мене може би, защото е загубил майка си още като малко дете и е отгледан от баба си. Викам му няма да и даваш развод. Умолявам те, тя е полудяла. Влиза в някакъв късен пубертет и ще стане лошо. Той се съгласява с мен, обаче казва - бабо, ако подаде молба и много настоява да се разведем, аз ще се боря за децата си, ще искам родителски права. Няма да допусна разни други мъже да ги гледат. Зетят ми казва, че също му била казала, че вече не го обичала. Не го допускала до себе си и той си мисли, че има любовтин, макар и да не го признава. Обясни ми, че 10 пъти я питал къде е сгрешил в тяхните отношения, за да се стигне до тук, ня не успяла да му даде смислен отговор. И аз питах дъщеря си, но много настървено, къде е сбъркал зетя - отговорът и беше - вече не ми е интересен. Идваше ми да я тупна. Директно и заявих, че това са пърни глупости, които ми говори, че или има някаква друга причина, която не иска да ми я каже или е напълно откачила.
С това си поведение, ако се разведе двете си деца ги обрича на произвола. Тя не е в състояние да ги издържа. Тя себе си не може да издържа, а камо ли тях. Зет ми е свестен, но не знам да кога ще му издържат нервите и няма да каже майната на всичко и да си събера багажа и отиде при баща си в чужбина, който е проспериращ лекар и има ново семейство. Той много пъти ги канеше да отидат при него да ги устрои, но дъщеря ми не искаше, уж заради мене. Ако децата останат при зет ми ще съм по спокойна, защото знам, че той няма да ги отдалечи от майка им. Но до развод не трябва да се стига. Това е безумие.. Тя ми е единственото дете и много я обичам, но има нещо несвойствено в нейното поведение, необмислено, ирационално, пубертетско..
Дайте ми съвет - как да вразумя дъщеря си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 дни
hash: cf15841bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, влюбила се и решила, че вече не обича мъжа си. Напоследък май е доста често срещано. Да, вероятно е каприз на новото време.
Честно казано едва ли някой може да я спре, докато сама не се осъзнае. Тук имаше подобни истории на разочаровани жени, някои отново върнали се при първите съпрузи. Но ако се разведат, дано в този случай децата останат при баща си.
Давам подкрепа, пожелавам кураж и дано всичко се развие положително.
Жена 28

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: f04b7fa5e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек се вразумява и възпитава, докато е малко дете, вече е късно да вразумявате дъщеря си. Допускам, че щом толкова дълго сте чакали дете, тя е отгледана глезена, не сте й правили никакви забележки в поведението и тя има неясни представи за морал и поведение. Допускам, че в младите си години, тя е била неконтролируема, вършела е своеволия(каквито върши и сега), бърка любовта с фриртове и симпатия и се е принудила да се ожени, не по любов, а по причини, които тя си знае. Т. е., оженила се е без любов, затова е сега тази драма. Ако е имала, макар и малко чувства към мъжа си, сега отношенията им щяха да преминат в рутина и пак щеше да може да го понася и да си изгледат децата(които е родила без желание). Но когато една връзка започне без чувства, тя не преминава в рутина, а се превръща в омраза, в ненавист, както тя е отговаряла-вече не ми е интересен, само дето не е казала- противен ми е, но всъщност така го чувства. Нищо не можете да направите, насила хубост не става, насила не можете да я накарате да заобича мъжа си, но заради децата сте длъжни да предприемете мерки. Щом смятате, че бащата е съвестен мъж и е грижовен към децата, помогнете му, при развода да получи родителските права. Децата не са бебета, вече са големи и могат и без майка си да бъдат отгледани. Най добре е, те да си запазят обичайната обстановка за живот. Нищо при тях не трябва да променяте. Майката като е "луднала"(така вие я описвате), нека си вземе багажа и да се изнесе на воля. Щом живеете сама, може да дойде при вас за известно време, да поживее извън семейството си, да поразмисли малко и тогава да реши за развода. Но вие не й натяквайте, не я упреквайте, оставете съвестта й да заработи сама, нека разума й да я води, а не вашите упреци. Представяте я за интелигентна жена, може пък и съвест да има, която моментно да е блокирала. Оставете я сама да се оправя, но ако не се вразуми, помогнете на зетя да се грижи за децата. При развод, застанете на негова страна, станете му свидетел и спечелете дело за попечителство над децата, а майка им да ходи само да си ги вижда. Като станат 14 годишни, могат сами да изберат при кого искат да живеят. Такива истории силно ме възмущават, защото потърпевши са най вече децата. Раждат ги без любов, а те трябва да си платят за това, с разбито детство и неясно бъдеще.

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: 070717aea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Разбирам мъката и болката Ви, госпожо! На 54 съм. Брачният живот за повечето хора не е лек, изпълнен е с много труд, грижи и потискащо еднообразие. Наблюдавам мои колежки, които разбирайки ясно това, полагат максимални грижи за семействата на своите деца. Лишават себе си дори от минимална почивка, за да освободят децата си от досадните задължения и да им дадат възможност да излизат, да се забавляват, да пътуват, да посещават фитнес и курсове. Така запазват семействата им да не се разпаднат, освен че много обичат внуците си. Дъщеря ви е млада и има нужда от същите неща, има нужда да лети на крилете на любовта, да има емоции, вълнения! Най-вероятно има и обект, изпълващ въображението й. Тя цял живот е имала семейство и сега не може да оцени каква ценност е това. Тя е вкопчена в своите мечти, фантазии и желание за промяна, иска да се измъкне от сивото ежедневие. Но мечтите са едно, реалността- друго! Допуснала е огромна грешка, казвайки такива неща на съпруга си. Дори да не се разведат, той никога вече няма да има доверие в нея. Ако се разведат, ще страдат всички и най-много децата. Дано не се стигне до там, но нещата вече са се объркали. Не се карайте с дъщеря си, не й крещете, не я обиждайте, макар да знам колко Ви е трудно! Опитайте се спокойно да си поговорите за живота, за последствията, да обсъдите различни предполагаеми сценарии. Кажете й, че сте по-възрастна и като такава имате много повече опит, видели сте много повече неща и й желаете само доброто. В крайна сметка човек не може да избяга от съдбата си и ако се налага да научи някакъв урок, няма да му се размине. Успокойте се, не можете нищо да направите, освен да говорите с нея и да молите Бог да не се стига до крайности, да се оправят някак нещата. Пишете пак какво се случва!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: 7f41d3abe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дъщеря ти е просто една к*рва. Само че спокойно, вече повечето са такива. Момчето е направило огромна грешка, че се е оженил за нея. В днешно време брака за мъжете е огромно бреме и не си заслужава.

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 7a7d3a77d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Някой като е решил да се удави и собствената му майка не може да го спаси. Дъщеря ти вече е взела решението, със или без твоето одобрение тя ще го остави.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 дни
hash: ca9662351b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "Прехвърчат искри"... тогава трябваше да я тупнеш. Дъщеря ти лъже. Първо трябва да си признае всичко, тогава я спасявай.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: 823b52871b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тя е на достатъчно години, за да вземе решение и да застане зад него. Ти не трябва да се месиш. Твоята роля си я изпълнила, отглеждайки дъщеря си. Може би има нещо предвид, например да му остави децата или пък има друг, за който не признава. Остави я и си гледай оставащите дни живот.

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 88421c7a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Много ми е нереална тази статия - почти 80 годишна жена, ще пише през съседчето да търси съвет от непознати в интернет... Изказът също не е присъщ за хора на тази възраст. Съмнявам се и че изобщо е писано от жена.

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 3db59c08a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Госпожо,
не Ви прочетох до край, защото дъщеря Ви е вече цели 17 години пълнолетен човек.
Дъщеря Ви е ЗРЯЛА жена на 35 години и може да прави или не прави точно каквото си поиска, независимо на вас дали ви харесва или не.
Гледайте си старините и не се бъркайте в живота на никого, моля Ви.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: c52507e916
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Оставия да прави каквото е решила, не забравяй че тя освен твое дете е голям и зрял човек който сам може прецени кое във живота не го радва повече, мисли за доброто да дъщеря си, това което ще я направи щастлива независимо от обстоятелствата.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 дни
hash: c1b9b80340
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравейте! Попитайте дъщеря си тя как си представя картинката, реалността след развода с тези две непълнолетни деца на които предстоиу пуберетет? Това е най-важното!
Иначе се съмнявам да дадат родителските права на бащата от раз. Дълъг и специфичен е и процеса, ако бащата реши да вземе род. права. Имам поглед и опит в разводите. По принцип и вие го знаете децата остават при майката и тя има право да остане в семейното жилище с тях до 18-тата им година. Но може би тя да е решила доброволно да прехвърли родителските права на бащата? Питайте я, какво мисли по въпроса.
Трудно ще му е на таткото да замине за чужбина и да вземе и децата, ако няма нейното съгласие. Важи и обратното, ако тя реши да заминава. Въобще от тук нататък следват доста сериозни проблеми в тази насока до 18-тата им година.
Ако е решила да си идва при вас в гарсониерата с децата, това е безумие, на такава малка площ с подрастващи деца, които ще навлязат в пубертета. Та и това не е разумен вариант.
Въобще както и да погледне човек картинката е сложна в случая.
Жалкото е, че когато на някой му щукне подобна безумна мисъл за развод, при видими неналежащи явни причини е доста комплицирано. Дано се успокои, укроти хормоните и си запази семейството. Посъветвайте я да премисли, примерно да си даде срок до края на годината и тогава да реши окончателно. Говорете с нея спокойно, влюбването е ирационално чувство и все едно говорите с почти неадекватен човек!
Но все пак считам, че някой и пали чивиите, колегата навярно и въобще не вярвам да не са имали сексуални контакти. Е така само заради едно приятелство с някой, никой не се развежда.
Ще следя темата! Спокойно, на възраст сте, не се вълнувайте прекалено по повода. Който е решил д аси чупи главата ще го направи рано или късно. Гледайте вашата съвест да е чиста и да сте и дали подходящите съвети и предупреждения. От там нататък всичко е Съдба!

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: d4c1391076
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   според мен дъщеря ти е хлътнала по друг мъж. никой не зарязва мъжа си просто така, защото й бил скучен. а и щом не иска да правят секс, работата е ясна. искрите до колегата, за когото говори, всъщност са любовна връзка. явно е много хлътнала по любовника си и е решила да се разведе.
за съжаление не виждам какво можеш да направиш - тя е пълнолетна и може да си троши главата какво реши.
Ж44

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: 88421c7a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   На мен ли само не ми излиза математиката - ако е родила на 37 и сега е на 77, то дъщеря и е на 40, а не на 35... Продължавам да си мисля, че това е писано от мъж... някой който се вихри по

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: d8ef4854d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Не се месете, където не ви е работа, това е неин избор, добър лош, престанете да контролирате нечии живот, аман от такива грижовни родители, които мислят, че детето на 40 пак е дете. Не са един и два случаите на хора, чийто родители заради голямата им загриженост и за доброто на детето има съсипаха живота. Гледайте си болежките, пенсията и оставете поколението ви да живее, както то разбира живота си. Вие имате власт на собственият живот, но не поемайте кормилото на живота на другите, нямате право. Да се разделят, да си вземат поуката и всеки да прави каквото иска с живота си.

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 2fbbd1b124
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Госпожо,
Напълно ви разбирам и подкрепям. Децата са много важно нещо в живота на всяко семейство. Единственият начин е да заемете твърда позиция пред дъщеря си.
До 8: историята си е напълно реална и е нормално една възрастна жена да търси начин чрез друг човек за съдействие в интернет мрежата. Хайде сега, като си такъв спец по изказите кажи това мъж или жена го е написала.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 730db24b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Когато човек не слуша никакви съвети, го оставяш да си "счупи главата", да опита всичко, което иска и като се разочарова ще разбере колко е бил глупав. В случая лошото е, че има и други хора, които ще бъдат наранени.
Ако не заради децата си, кажете й, че заради майка си да не се развежда, защото това може да я убие.
Дано да се вслуша, а на вас Господ да ви помага.

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 864a27b14f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Абе вие давате съвети, че била дъщерята зрял човек, ама изобщо не е зряла. Дори да се разведе, не си дава сметка, че сега живее добре, защото мъжа и много помага. Като остане сама с малко пари, пак ще тупне на ръцете на авторката или на мъжа си. Тук има няколко такива истории от мъже как жените им след 35 ги удря хормона, зарязват семейство и деца и като любовника им ги зареже ходят да реват на врата на близките си и те от няма къде се натоварват пак с последиците от необмислените им действия. Като иска дъщерята да се развежда нека го направи, ама при условие че сама се оправя с живота и не лишава децата си от нищо. Защото сега и е скучно вкъщи на сигурното, ама утре като я обрули живота не се знае дали ще е така. Била съм в ситуация с такива безотговорни роднини дето мислят за моментния си кеф и пориви без грам мисъл за бъдещето и вярвайте ми покрай тях всички близки го отнасят, защото хем си бесен на безотговорността, хем не можеш да го оставиш на улицата и пак се нагърбваш и ти. Та си мисля, че в тази ситуация ще се стигне дотам, дано не е така.

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 626d87faa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Историята ми мяза на измислена няма как 77 годишна баба да умее да работи на компютър. Възрастните хора обикновено се боят и бягат от новите технологии. Ако това е истина ще кажа само едно :Г-жо, дъщеря ви е вече зряла жена и какво е най- добре за нея решава сама вие нямате право да и се месите!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: 2fbbd1b124
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Зрялостта на един човек не се определя от възрастта, макар че е регламентирано в закон, а от поведението и постъпките му към околните. За поведението на жените обаче в определени случаи няма обяснение, те са извън логиката и нормалното човешко мислене.
Жената на брат ми (официално нямат брак) грабна едното дете на 4 г. и отиде да живее при първата си любов, другото на 2 г. му го остави да го гледа. След три месеца се върна при брат ми и със сълзи на очите то молеше да и прости. На въпроса: защо го направи? Отговорът беше:"Не знам! Сигурно бях зомбирана".
Проблемът е, че от поведението на родителите страдат децата...
Едно нещо можете да направите - молете се по бързо да и дойде просветлението, за да не стане късно.
Ерген на 31 г.

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: 8a82dc7a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Госпожо, помислете над това, че не вие а дъщеря ви живее с него. На нея се налага да го търпи. Може да е много любящ, да се грижи за семейството си, да не е импотентен, да не я бие, да не пие, но това не в никакъв случай не означава, че е добър съпруг и, че това я прави щастлива. Хората трябва да се научим да си тръгваме от това, което не ни прави щастливи. А за децата, той си остава баща и не мисля, че дъщеря ви би го ограничила от това да бъде пълноценен такъв!

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 дни
hash: 24461dd514
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Мила госпожо, не се тревожете за внуците че няма дс може да ги издържа. Те си имат стабилен баща който няма да ги остави. А дъщеря ви дали ще се вразуми или не това никой не знае. Тя явно си търси авантюра.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 дни
hash: d018164b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Боже Господи! Авторката е застанала зад зет си, а не зад дъщеря си. Слушайте, мила "бабо", една дъщеря имате. Подкрепете я! Ако смятате, че греши, то вземете да я посъветвате и да опитате да я убедите да не се развежда. Това да си правите стратегии и да се договаряте с зет си обаче нищо не го оправдава. Вие сте предател, а иначе си мислете, че го правите за доброто на "детето".

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: 68b06f1faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Кажи на дъщеря си, че на 35 години с две деца въобще няма как да е интересна на някого за нещо, освен само да и го набиват за известно време и после по-живо, по-здраво. Ако си мисли, че този вариант е по-добър за нея и децата, отколкото с безинтересния и съпруг, то наистина по-добре децата да останат при него, пък тя да си изживява тъпотиите сама.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: ff4f30531b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Точно така номер8 и номер13.
Тази тема 100% е писана от мъж, а освен това този мъж и сам пише някои от коментарите тука.

Няма смисъл да коментирате просто.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: 976286c047
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   23, ти изглежда не си съвсем в час... защо пък да не е интересна? Много зависи от жената. Има жени, които и с 3 деца успяват да завъртят нов мъж, а други без никакъв "багаж" с години на среща не могат да излязат...

Според мен жената има нова тръпка.
На 35 е, а има 2 деца на 12 и 10... простата математика казва, че е родила на 23 г. първото. Не се е наживяла. Вероятно авторката й е давала акъл да се омъжва млада. Ето това се случва с браковете, сключени толкова рано.
В много теми съм се изказвала, че брак не се сключва с първия срещнат, с когото се познавате от няколко месеца, не се раждат деца рано, без жената да се е реализирала. Берете плодовете на възпитанието, което сте й дали.

На Вас лично какво точно Ви пречи дъщеря Ви да е щастлива с друг мъж? Със сегашния сигурно не е, иначе нямаше да иска да се разведат.
Не може в името на това да угоди на Вас да живее живот, който не иска да живее. Най-вероятно заради Вас се е омъжила толкова млада.
Животът е неин, не Ваш. Това, че на Вас Ви се струва правилно тя да не се развежда, си е Ваш проблем, не неин. Не Вие живеете нейния живот с нейния мъж.
Морално, неморално - тя е Ваша дъщеря и изначално грешите, вземайки страната на съпруга й. Тя Ви е дете и има нужда от подкрепа, а не от морализаторстване. Но едва ли ще го проумеете.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 дни
hash: 7b7c8d6d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Истинска е историята. Около 35 г. жените откачат, искат втора младост. И моята превъртя и заряза две деца и стабилен мъж заради някаква възродена ученическа любов по Фейсбук. След година и половина любов, сега ближе рани и се чуди какво да прави. Няма вече почивки, няма екскурзии, парите са кът. Изтрезняването идва ако не на следващия, на по-следващия ден.

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: a892533248
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Окей 26номер. Това си е ТВОЯТА ЛИЧНА драма.
Не генерализирай така, ами по - добре намери начин да се справиш със живота си някак, а не да хленчеш по интернета - все пак си голям мъж, за Бога.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 дни
hash: 6fe59a4947
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Поздравления към съдържателите на сайта за предоставените рубрики. При така поставената тема, какво констатирам: разтревожена възрастна жена иска съвет как да предпази дъщеря си от развод, като описва фактическата обстановка и излага свойте виждания по въпроса. Какво получава в замяна - вместо съвет, обиди и квалификации за нея и дъщеря и, а отгоре на това и съмнение, че историята е от авторката, макар изрично да уточнява, че е писана с помощта на съседско момиче. Набива се на очи и друго - по дадени теми пишат хора, които нямат никъв житейски опит или почти никакъв, не са изпадали в конкретната ситуация или друга подобна, нямат никакво възпитание, вживяват се в ролята на екстрасенси, лепят етикети безапелационно и категоризират участниците в историята. Тук ще прочетем, че дъщерята на авторката била курва, лигла и глезла по време на детството си, омъжена била на сила от майка си за посочен от нея избраник, децата си ги родила с нежелание и без любов към съпруга си, с ранните бракове така се случвало и черешката на тортата при тези словоизлияния е, че майката, т.е. авторката била предателка, защото не се съгласявала с желанието на дъщеря си да се разведе, понеже последната била вече зряла жена.
Какво разбрах аз от тази тема. Налице е една обичаща дъщеря си майка, която мисли за нейното бъдеще и това на децата и, с разбиранията си от позицията на нейната възраст и житейски опит придобит през годините. Иваме обаче и една объркана дъщеря, която търси себе си и нов житейдки път, по който да поеме, осъществявайки първата стъпка - развод, без поне на този етап да има якно избистрена сериозна причина. Има в картинката още и две деца и един съпруг разбира се...
Госпожо,
нормално е да сте притеснена при тази ситуация, игнорирайте обаче обидите към вас и дъщеря ви, тъй както и обвиненията, че сте предателка. Това, което мога аз да ви посъветвам е: извикайте заедно дъщеря ви и зет ви у вас и ги попитайте ясно и точно да кажат как мислят да устройват живота си за в бъдеще, както и този на децата им. Кажете още един път нашето мнение по въпроса и накрая приемете тяхното решение. Нямате друг избор, останалото е хабене на нерви и насилване на нещата.
Успех!
Мъж 49 г.

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 6fe59a4947
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Поздравления към съдържателите на сайта за предоставените рубрики. При така поставената тема, какво констатирам: разтревожена възрастна жена иска съвет как да предпази дъщеря си от развод, като описва фактическата обстановка и излага свойте виждания по въпроса. Какво получава в замяна - вместо съвет, обиди и квалификации за нея и дъщеря и, а отгоре на това и съмнение, че историята е от авторката, макар изрично да уточнява, че е писана с помощта на съседско момиче. Набива се на очи и друго - по дадени теми пишат хора, които нямат никъв житейски опит или почти никакъв, не са изпадали в конкретната ситуация или друга подобна, нямат никакво възпитание, вживяват се в ролята на екстрасенси, лепят етикети безапелационно и категоризират участниците в историята. Тук ще прочетем, че дъщерята на авторката била курва, лигла и глезла по време на детството си, омъжена била на сила от майка си за посочен от нея избраник, децата си ги родила с нежелание и без любов към съпруга си, с ранните бракове така се случвало и черешката на тортата при тези словоизлияния е, че майката, т. е. авторката била предателка, защото не се съгласявала с желанието на дъщеря си да се разведе, понеже последната била вече зряла жена.
Какво разбрах аз от тази тема. Налице е една обичаща дъщеря си майка, която мисли за нейното бъдеще и това на децата и, с разбиранията си от позицията на нейната възраст и житейски опит придобит през годините. Иваме обаче и една объркана дъщеря, която търси себе си и нов житейдки път, по който да поеме, осъществявайки първата стъпка - развод, без поне на този етап да има якно избистрена сериозна причина. Има в картинката още и две деца и един съпруг разбира се...
Госпожо,
нормално е да сте притеснена при тази ситуация, игнорирайте обаче обидите към вас и дъщеря ви, тъй както и обвиненията, че сте предателка. Това, което мога аз да ви посъветвам е: извикайте заедно дъщеря ви и зет ви у вас и ги попитайте ясно и точно да кажат как мислят да устройват живота си за в бъдеще, както и този на децата им. Кажете още един път нашето мнение по въпроса и накрая приемете тяхното решение. Нямате друг избор, останалото е хабене на нерви и насилване на нещата.
Успех!
Мъж 49 г.

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 6fe59a4947
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Поздравления към съдържателите на сайта за предоставените рубрики. При така поставената тема, какво констатирам: разтревожена възрастна жена иска съвет как да предпази дъщеря си от развод, като описва фактическата обстановка и излага свойте виждания по въпроса. Какво получава в замяна - вместо съвет, обиди и квалификации за нея и дъщеря и, а отгоре на това и съмнение, че историята е от авторката, макар изрично да уточнява, че е писана с помощта на съседско момиче. Набива се на очи и друго - по дадени теми пишат хора, които нямат никъв житейски опит или почти никакъв, не са изпадали в конкретната ситуация или друга подобна, нямат никакво възпитание, вживяват се в ролята на екстрасенси, лепят етикети безапелационно и категоризират участниците в историята. Тук ще прочетем, че дъщерята на авторката била курва, лигла и глезла по време на детството си, омъжена била на сила от майка си за посочен от нея избраник, децата си ги родила с нежелание и без любов към съпруга си, с ранните бракове така се случвало и черешката на тортата при тези словоизлияния е, че майката, т. е. авторката била предателка, защото не се съгласявала с желанието на дъщеря си да се разведе, понеже последната била вече зряла жена.
Какво разбрах аз от тази тема. Налице е една обичаща дъщеря си майка, която мисли за нейното бъдеще и това на децата и, с разбиранията си от позицията на нейната възраст и житейски опит придобит през годините. Иваме обаче и една объркана дъщеря, която търси себе си и нов житейдки път, по който да поеме, осъществявайки първата стъпка - развод, без поне на този етап да има якно избистрена сериозна причина. Има в картинката още и две деца и един съпруг разбира се...
Госпожо,
нормално е да сте притеснена при тази ситуация, игнорирайте обаче обидите към вас и дъщеря ви, тъй както и обвиненията, че сте предателка. Това, което мога аз да ви посъветвам е: извикайте заедно дъщеря ви и зет ви у вас и ги попитайте ясно и точно да кажат как мислят да устройват живота си за в бъдеще, както и този на децата им. Кажете още един път нашето мнение по въпроса и накрая приемете тяхното решение. Нямате друг избор, останалото е хабене на нерви и насилване на нещата.
Успех!
Мъж 49 г.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 6fe59a4947
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Поздравления към съдържателите на сайта за предоставените рубрики. При така поставената тема, какво констатирам: разтревожена възрастна жена иска съвет как да предпази дъщеря си от развод, като описва фактическата обстановка и излага свойте виждания по въпроса. Какво получава в замяна - вместо съвет, обиди и квалификации за нея и дъщеря и, а отгоре на това и съмнение, че историята е от авторката, макар изрично да уточнява, че е писана с помощта на съседско момиче. Набива се на очи и друго - по дадени теми пишат хора, които нямат никъв житейски опит или почти никакъв, не са изпадали в конкретната ситуация или друга подобна, нямат никакво възпитание, вживяват се в ролята на екстрасенси, лепят етикети безапелационно и категоризират участниците в историята. Тук ще прочетем, че дъщерята на авторката била курва, лигла и глезла по време на детството си, омъжена била на сила от майка си за посочен от нея избраник, децата си ги родила с нежелание и без любов към съпруга си, с ранните бракове така се случвало и черешката на тортата при тези словоизлияния е, че майката, т.е. авторката била предателка, защото не се съгласявала с желанието на дъщеря си да се разведе, понеже последната била вече зряла жена.
Какво разбрах аз от тази тема. Налице е една обичаща дъщеря си майка, която мисли за нейното бъдеще и това на децата и, с разбиранията си от позицията на нейната възраст и житейски опит придобит през годините. Иваме обаче и една объркана дъщеря, която търси себе си и нов житейдки път, по който да поеме, осъществявайки първата стъпка - развод, без поне на този етап да има якно избистрена сериозна причина. Има в картинката още и две деца и един съпруг разбира се...
Госпожо,
нормално е да сте притеснена при тази ситуация, игнорирайте обаче обидите към вас и дъщеря ви, тъй както и обвиненията, че сте предателка. Това, което мога аз да ви посъветвам е: извикайте заедно дъщеря ви и зет ви у вас и ги попитайте ясно и точно да кажат как мислят да устройват живота си за в бъдеще, както и този на децата им. Кажете още един път нашето мнение по въпроса и накрая приемете тяхното решение. Нямате друг избор, останалото е хабене на нерви и насилване на нещата.
Успех!
Мъж 49 г.

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: cf15841bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Дъщеря ти има да върви своя собствен път и да учи своите собствени уроци в действие.
Ж - 28 г.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: 163398a57c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   №25, моля те направи услуга на човечеството и застани под влака. Простащината ти е осезаема, обръщението ти към възрастната жена и нещастните ти обвинения, че е виновна, и двете са недопустими, отрепчице улична.

Модератор, защо пишете в правилата „Хейтъри не се толерират“, а допускате нищожества като онази №25 да обвинява възрастна и самотна жена, че е допринесла за края на брака на дъшеря си?

Питам Ви: защо като напиша думата „путка“, моментално ще я цензурирате и ще триете комнетари ако Ви се струват вулгарни, но въпреки собствения си кодекс, Вие позволявате на някаква селска мижитурка да обвинява бедна и самотна майка с покоен съпруг, че носи вина за простотията на глезената дъщеря? И дори не предупреждавате същата, че такива обръщения са крайно уязвителни към 77-годишна жена, която е дошла тук в момент на отчаяние, търсеща съвет и помощ, а оная ѝ сипва от пасивната си нещастна агресийка и смее да обвини майката и покойния баща, че те са причинили този лош брак и са обрекли внучетата си да имат разведено семейство? Някой поне малко мисли ли тук преди да одобри коментар?

...

За жалост, няма какво да се направи по въпроса иначе. 35-годишна е, късно е за наказание. В този случай най-добрият учител е горчивият опит. Не завиждам на бащата или децата, но Вие навярно сте говорила с дъщеря си вече по въпроса. Какво да кажа освен че това е инфантилитет от недопустима степен. Може би е трябвало да сте по-строга. Опитайте пак да говорите, но повече от това не може да се очаква. Опит да се убеди принудително само ще я окуражи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 20 часа
hash: 3ffea1b133
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Номер 43, ако моят коментар е хейтърски, твоят не знам как да го нарека... Нито съм улична отрепка, нито мижитурка... А децата са продукт на възпитанието на родителите си. Дори в момента самият факт, че жената се опитва да се меси е показателен, не смяташ ли? Вероятно цял живот й се е бъркала и затова се стига до тук. Възрастта й сама по себе си не я прави права в преценката й. Дъщеря й е пълнолетна и от доста години - за добро или лошо - сама носи отговорност за себе си.
Дано се задавиш в собствената си злоба. Няма да си позволя да употребя обидна дума по отношение на теб, защото родителите ми са ме възпитали да си спестявам подобни епитети по отношение на лица, които не заслужават особено внимание. Почти на възрастта на дъщерята на авторката съм и не съм сътворила такива капитални грешки като нея, може би защото родителите ми никога не са си позволявали да ми налагат своето мнение, както прави в момента авторката на темата. Никой не я е назначавал за медиатор, за да предприема подобни действия.
В България много неща са криворазбрани, включително отношенията деца-родители. Ето затова много от децата и до 40-годишна възраст не са самостоятелни (или не биват оставени да бъдат). За разлика от дъщерята на авторката, аз съм си седнала на четирибуквието и съм постигнала самостоятелност много отдавна, не завися финансово или по друг начин от родители или мъж. Виждала съм какви резултати постига задушаващата майчинска любов и съм на мнение, че децата трябва да бъдат оставени да правят грешки, за да могат да си вземат поука и да станат зрели и самостоятелни възрастни хора. След като на 35 г. дъщерята на авторката за пръв път прави подобни стъпки, няма кой друг да носи вина.
Колкото и да защитавате авторката, времето ще покаже, че аз съм била права.

 
  ...
преди: 8 години, 19 часа
hash: ac267b908a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   И на мен ми прави впечатление, както пише човека по- горе, че тук е пълно с коментиращи предполагам на около 20 години, компетентни по всичко и винаги изказващи се като последна инстанция по тези въпроси, за които нямат нито житейски опит, нито и багаж да го правят. Един съвет към тях - когато изгледате едно дете от 3 кила ревяща мръвка до поне голям ученик, тогава обвинявайте хората че се месят на вече порастналите им деца докато си съсипват живота, щото нали вече били пълнолетни.... Не че такива намеси биха имали някакъв голям положителен ефект, но не можеш просто да стоиш и да гледаш безучастно...

Относно положението на авторката - за съжаление почти нищо не може да се направи по въпроса. След като е решила да си разруши семейството заради нова тръпка е малко вероятно нещо да я разубеди. В сайта е пълно с подобни истории на такива жени, даже в момента има пусната нова такава. Авторке, намерете начин да й ги покажете, нека прочете тук как са започнали и как са завършили много от тези истории, може да подейства отрезвяващо, но пак казвам че е малко вероятно....
М 33

 
  ...

...
преди: 8 години, 12 часа
hash: e7a589c1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   25, не познавам някоя с 3 деца да е завъртяла нов мъж. А тези без багаж, не ги мисли, тяхната е лесна. Познавам такива, които с 1 дете не могат да намерят нов мъж, а какво остава с 2 - 3.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 12 часа
hash: 4e645ff7ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   43,като те гледам тебе,май си още по-малко годна за одобрение. Защо с такава агресия и злоба връхлиташ номер 25? Какви са тея заръки да застане под влака и тия обиди като "нищожество","мижитурка" и др.,при положение,че претендираш,че си по-толерантна?? Да не си в критичната и да ти бушуват хормоните сега? Та тя си казва самата истина,а това,че ти не можеш да я понесеш,си е твоя работа.
А към авторката:Дъщеря ти е достстъчно голяма,за да преценява сама за себе си и семейството си кое е най-добре,на 35 е,тя познава съпруга си по-добре,вижда го всеки ден,научила е неговите навици,неговите нрави отблизо и мисля,че тя е тази,която е най-наясно със ситуацията,а пък ти не живееш постоянно при тях 24/,и не знаеш какво е ежедневието им и какви са обстоятелствата,довели до този развод. Не е задължително да е импотентен,да ѝ изневерява,или да не се грижи за децата,за да се раздели с него. Има си куп други причини,ама ти,тъй като не си там и не виждаш неща от ежедневието им,които тя вижда,можеш само да гадаеш. Може просто да не си пасват по характери,да са най-обикновени битови проблеми,или др... Е,не казвам,че е съвсем невъзможно да е и някое от нещата,които ти си изредила,НО казвам,че не бива да се ограничаваш с тия причини и да спираш дотам.

Много жалко и задето викаш "майната",защото не е присъщо за възрастта ти. Пък и може историята да е измислена от някой по-млад с малко по-пъстроцветен речник.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 619c007270
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Колкото и да ти е болно, дъщеря ти отдавна е пълнолетна и сама взима решенията за живота си. Ти можеш да я посъветваш, но не и да решаваш как да живее. Ако е решила да се разведе, ще се разведе, със или без твоето одобрение. А и не вярвам това желание за развод да и е хрумнало просто така, явно нещо в отношенията с мъжа и не е наред, но просто не е сметнала за нужно да те информира в детайли. Така, че ти можеш само да я подкрепиш без значение дали ще остане със съпруга си или ще се разведе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker