Объркан, несигурен, тъжен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Объркан, несигурен, тъжен
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 3016 пъти
Добре, извинявам се отсега за отнетото време на всички, изгубили го тук. Правя и уговорката, че за първи път се опитвам да споделя болежката си и най-вероятно ще се получи неподредена и разбъркана работа. Простете, за което. Така, по същество сега.

Обикновен човек на 25 съм, живущ тук в неголям град. Бих се определил като тиха, меланхолична личност с афинитет към красивата и тъжна музика, изкуството, животните и зелените идеи. Объркаността ми е многослойна, но най-вече идва от факта, че съм разделен физически от момичето, за което ми пука. Като под пука разбирайте обсебеността ми от нейната персона, обсебеност в хубавия смисъл мисля - да съпреживявам с нея, да мисля за нея и т.нат. Раздялата е на базата, че тя е по едни работи в чужбина, като датира от над половин година - въпросното пътуване бе неин избор, който аз напълно подкрепих. Всъщност преди тази раздяла и нещата при нас се развиха. След определен период от време след заминаването тя пожела, заради нейният и моят комфорт, да се държим зряло и да не се лигавим по нета - естествено нямах проблеми с това, и без това го ненавиждам и ми изглежда на моменти незряло. Оттам насетне се чуваме редовно, приятелски, споделяме ежедневие, помагаме си и т.нат. Преди известно време, под влиянието ми на алкохол се изпуснах, че ми липсва и едни такива и от което на нея и стана тъпо, разправя ми, че не било редно да очаквам каквото и да било от нея, защото е под напрежение и ще е под напрежение като се върне. Един вид, не била наясно със себе си, камо ли да е наясно за хората около нея. Това ме срина, меко казано, по принцип не се поддавам на пороци лесно, но се бях вкарал в един режим на алкохол, тютюнопушене и тоталната депресия затворен вкъщи. Сега уж излязох от дупката, но не мога да не мисля за това, което предстои и за това, което тя чувства към мен. А именно, че не знам какво е то, не разбирам женската психология, не разбирам особено и знаците, които съществуват. Затова и моля за нещо като насока, защото напълно осъзнавам, че може би и проблемът да е в мен и да съм се сдухал абсолютно. И оттам и да се държа неадекватно и да й създавам дискомфорт с това, а определено не искам да я товаря допълнително с моите глупости. Нямам никаква идея.

За финал, отново се извинявам, че ви отнех времето в това ми скучновато писание. Атеист съм и затова не се сетих в началото да ви честитя празниците, тук ще го сторя - честито и всичко добро желая. Поздрави.

ssv

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: cbaf34e16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е нормално ТЯ да се държи така!Ти не си сдухан,просто си чувствителен.Говоренето по скайп и споделянето с нея,че ти липсва са съвсем човешки чувства!Явно това момиче не е за теб!Не може да накараш някои да те обича и да мисли за теб насила!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 0834ed5922
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо - поздравления за правилната ориентация в живота (музиката, изкуството, животните и зелените идеи). Малцина са хората на днешно време, които искрено се вълнуват от тези неща и мислят в тази насока. Критика търпиш единствено по отношение на пиенето и пушенето, но се надявам да го осъзнаваш и да ги преодолееш в бъдеще - да тровиш тялото си не е най-добрата стратегия в живота, въпреки мнимите облаги, които това ти носи за момента.
Иначе за дамата на сърцето ти - мисля, че всички сме преживявали моменти и като твоите, и като нейните. Че вече не е влюбена в тебе това е ясно (а била ли е някога изобщо? Или просто е намерила в тебе нещо различно..?), а дали те обича дотолкова, че да изживее живота си с тебе, или поне да желае някакви интимни отношения на първо време - това е съвсем отделен въпрос.
Това е положението. И да се сдухваш, и да не се сдухваш - това няма да промени нещата, само ще страдаш. №1 в голяма степен е прав/а - в момента това да я притискаш по някакъв начин, да искаш от нея обяснения и разяснения, или да демонстрираш страдание е възможно най-лошия вариант. Много по-голям шанс да я спечелиш имаш точно ако не я притесняваш по никакъв начин - съгласяваш се с нея, подкрепяш я, и наистина оставиш отношенията ви да се развиват на едно по-зряло ниво (без натиск, нетърпение, изнудваници чрез демонстрация на страдание и т.н..).
Като цяло шансът ти е малък (веднъж тръгне ли каручката да ходи у ряката, трудно се връща обратно), но ако ти направиш така, че тя да се чувства комфортно (не я притесняваш по никакъв волен или неволен начин), има вероятност тя да продължи с тебе, дори защото просто "няма нищо против", а след време, ако се задържите заедно, може и да те преоткрие (особено ако пробва още няколко връзки, които пък съвсем не оправдават очакванията й).
Знам че звучи гадничко, но такъв е живота. Сега за тебе най-важното е да намериш опора, емоционално равновесие, а защо не и източник на самочувствие и щастие вътре в самия себе си, а не в нея или пък в отношенията ви. Никой не обича досадните мрънкала, а всеки бива привлечен от стабилните и самоуверените хора, които градят живота си стъпка по стъпка, независимо от обстоятелствата или от мнението/действията на другите. Какъв да бъдеш - ти избираш! Да не говорим, че ако избереш второто - към тебе ще бъдат привлечени толкова жени, че ще се чудиш с коя по-напред, вместо да залагаш всичко на една бита карта...

С искрени пожелания за успех:
Ray

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: adad2c8ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма такова нещо като обсебване в добрия смисъл. Обсебването не е добро нещо. Мисля си, че точно в това стои проблема...а и ти си го осъзнал...насоката ти сам я даваш. Щом си го осъзнал, промени го. Не оставяй емоцията, обсебването, или там каквото е...да те контролира, ти го контролирай. Различавай нещата - това, че се чувстваш "обсебен" - ти сам го каза - не означава да обичаш. Обсебването, желанието да притежаваш, съсипва отношенията между хората. Не се терзай от това дали тя те обича, ТИ обичай. А тя какво и е отношението, си е нейна работа. Давай го малко по-независимо. Знам, че не ти казвам нещо, което не знаеш, и че на думи е лесно...насоката, за която питаш, е тази: дай насока, каквато искаш, в мислите си. Това ще промени и чувството, вътрешното усещане: емоцията следва мисълта.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 9761a8799e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   #1, #2 (Ray) - благодаря за отделеното време. Аргументите ви са стабилни, но колкото и наивно да прозвучи, аз вярвам на този човек и си обяснявам тези неща с нейната различност и характер (и някой се провикна от тълпата - застреляйте този човек). Но да, може би наистина сте прави и всичко това е плод на загубата ми на досега с реалността покрай тези неща. Като цяло се старая да не я притискам, и мисля успявам в 99% от времето, изключае изцепката с алкохола. Както и да е, ще се опитам да послушам съвета ти, Ray, и да пренасоча, доколкото е възможно, съзнанието си в друга посока. А пък относно изграждането и поддържането на самоувереност - винаги съм куцал в това отношение, което изглежда и се надушва от противоположния пол от километри, но не е проблем, не държа на засилено внимание и без това. Добре, всичко хубаво ви желая.

С уважение,
ssv

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 3d81097b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Подкрепям RAY на 100%
М 24

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker