Порочен кръг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Порочен кръг
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 2965 пъти
Честита Нова Година на всички!!!
Много съм объркана. На 30 години осъзнах, че почти не съм наясно с емоциите и сексуалността си, отчасти заради мои пропуски, отчасти заради това, което ми се е случило, или по-скоро затова, което не ми се е случило. Нямала съм нито една пълноценна връзка, а все чаках и чаках да срещна човек, който да е подходящ за мен, да се влюбя и все съм си мислела, че любовта е най-важното нещо. Покрай мен хората се срещаха, разделяха, преживяваха страсти, любови, раздели. Аз сякаш си бях самодостатъчна в по-голямата част от времето. Имах отношения с няколко мъже, с които нямаше как да се отпусна - прекалено бяха незрели, неопитни, неспособни да дават от себе си. Обвиних себе си, затворих се, реших, че съм дефектна, неспособна на любов, на удоволствие, на щастие, на нормални човешки отношения. И сега се питам как да продължа, искам да съм наясно със себе си преди да се обвържа, а затова сигурно ще ми е нужно още доста време. Спрях да вярвам в чистите отношения. На този етап искам да трупам преживявания. Имам чувството, че трябва да имам някакъв по-голям опит за да се обвържа по-сериозно, а го нямам и съм на 30. Въртя се в порочен кръг - как да го постигна този опит, как да обясня на един мъж, че имам желания, но не съм свикнала някой да успее да достигне до тях, че съм едва ли не девствена в психично отношение. колкото повече време минава толкова повече се страхувам от тази истина и от отношения с мъжете. А знам, че не съм студена, дори напротив....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: 75b7427983
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   много е сложно ...аз съм в същата схема ..годините в които трябва да трупам опит и връзки аз бях заета да уча да работя да оцелявам в големия град ...исках да развия себе си интелекта си ...за да разбера че никой не се интересува от умни жени още повече от силни ..не искам да изпадам в някакви концепции просто ако не се държиш според стереотипа който е утвърден не ставаш ..в днешно време трябва да си отракана ..лигава и да можеш всичко в леглото ..а да и да действаш бързо понеже никой не чака още повече никой не се бори ..хората очакват едва ли не да им дадеш всичко на готово и това е ...но жените които най много са се борили в този живот те най добре знаят какво заслужават затова избират и имат претенции ..незнам какво да те посъветвам ..бъди себе си ..имаи принципи имаи и достойнство ..все си мисля че всичко се подрежда с времето ..

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: c1c312af88
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът ти е че си прекалено взискателна. Подобни ситуации често се случват с високообразовани, интелигенти хора, които са твърде критични в търсенето на партньори. А 30 е прекрасна възраст. Започват едни от най-активните години на жената, време, в което тя не само е наясно с емоциите и сексуалността си, но и знае какво иска и как да си го поиска. Правилно си решила, че трябва да трупаш преживявания. Само не търси перфектия човек за това. Опитай с някой който ти обръща внимание, държи се добре с теб, кара те да се чувстваш красива и желана. Нищо че е може да е малко незрял, неопитен или пък да има шкембенце. Повярвай ми, ще видиш как и самочувствието, и емоциите и сексуалността ще си дойдат на мястото. Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: bd62d0d4a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не мога да повярвам, че още един човек се престраши да даде коментар :))). И то - окуражаващ, защото точно в такава насока мисля и аз напоследък.
Благодаря ви хора, много ми е напечено, имам някакви "възможности" за действие, обаче толкова е сложно - да не се влюбя, някой да не се влюби в мен ако не е подходящо, да не е излишен разход на емоции, ако нищо не се плоучи. Абе май наистина ми се иска всичко да е идеално. Имам предвид - не човека да е идеален, а ситуацията и чувствата. А не става. Разбрах го за себе си.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: beee25612e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм от този отбор! Само че, в крайна сметка се ожених (защото забременях) на 28 за човек, с който имах двугодишна връзка преди това (много силна, но винаги със съзнанието, че изпитвам повече майчински чувства, отколкото уважението към партньора, който ме допълва във всяко едно отношение). Бракът ни не потръгна добре, именно заради това и ето ме 30+, отново търсеща някой, който да е истински подходящ за мен.

Скоро попаднах на човек, който беше доста интелигентен (и го почувствах доста близък), но за сметка на това с доста нисък морал - обратната комбинация, която обаче отново не беше това, от което имам нужда в любовта. Защото любовта е двупосочен процес, а повечето хора просто искат да я консумират, без да направят никакво усилие. А аз мога да се раздам напълно само, ако виждам, че човекът до мен прави същото. Наречете ме егоистка, но не се чувствам щастлива с по-малко от взаимност във всяко отношение.

В крайна сметка, не мисля да се хвърлям и в половинчати връзки или просто трупане на опит, защото това не е за мен. Аз държа на истинските неща в живота... Имам своите принципи и идеали, и може да съм претенциозна и взискателна, но знам че всичко по-малко от това, което търся, би ме направило нещастна.

П.П. Партньорите ми досега се броят на пръстите на двете ми ръце, но не считам себе си за емоционално и сексуално неосъзната, напротив. Много отдавна сама открих това, което имах нужда да зная и макар животът ми да е доста самотен на моменти (не кратки при това), нямам намерение отново да потъпквам себе си във връзки, които не са това, от което имам нужда. Късмет на всички търсещи своята "сродна душа", рано или късно съдбата да ни сблъска с тях на правилното място и в правилния момент!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker