За брака, за свободата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За брака, за свободата
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2288 пъти
Като всяко момиченце съм си мечтала за "големия ден". но с течение на времето установих че може би не е за мен, защото майка ми и баща ми са в отвратителни отношения... женени и това което ги държи, че не искат да се разведат.
да но ето намерих едно момче с което определено искам да изживея всичко. искам да мина през целия този път на приятелка, гадже, годеница, съпруга. искам да видя лицето му когато ме види с бяла рокля. искам да ме попита дали го искам за мой мъж или не. харесва ми идеята да може един ден да кажа аз съм господа ****. в моето семейство всеки е с различна фамилия. искам да се почувствам част от нещо цяло... да обаче.... ОБачее... той не иска. в смисъл за него това е излишен разход, главоболия и прочие. аз не искам нещо голямо. не икам нещо което е помпозно, но просто искам хубав спомен.
та въпроса е - какво кара мъжете да искат да се оженят?
какво кара някои да решат че това е жената и това ще е тя завинаги. Какво подтиква един мъж да зададе въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 19c44eea96
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами явно е въпрос до светоусещане. Аз лично няма да обичам една жена повече, само защото съм се разписал върху някакво си парче хартия и съм нахранил родата с кюфтета. Любовта е нещо лично и не е нужно да се парадира. Родеителите ми имаха брак и се разведоха след седем години. А познавам и прекрасни семейства без официално сключен брак.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 62259b8be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вече не си го представям някой да идва и да ми предлага брак,ако все пак дойде човека/евентуалният ми приятел примерно,ако съм сигурна че го искам ще се съглася и толкова.Предпочитам да не мисля изобщо по тази тема,мъжете по нататък да коментират.(Ж.26)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9f9eea0c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Какво кара мъжете да искат сватба?
По-рационалните - бебе
По-романтичните - като жените

:)
Моят съпруг не искаше сватба и аз малко го изиграх, за да ми купи пръстен. Но човекът, от който чувах думите "това е демоде" "само пари за глупости" "толкова разправии", след това стоеше буден до 1:00 и връзваше панделки на поканите. По едно време беше изпаднал в по-голяма треска и от мен. :))) Сега се смея, но по дно време мислех, че точно преди сватбата ще се разделим. мразехме се, викахме си за всичко (ние никога не си викаме) казахме си тежки неща от типа "аз май се размислям"

И дойде последната ми моминска, а на него ергенска вечер. Спахме рзделени, а на изпращане и двамата плакахме като деца. Сега дори не знам защо. Просто започнахме да плачем, да се целуваме и да си повтаряме колко много се обичаме.

Аз бях твърдо ПРОТИВ брака преди да го срещна. Не мисля, че един подпис в гражданското може да ми осигури щастие и любов, или липсата на такъв. НО.. една приятелка ме вкара в един магазин с булченски рокли и почти ме изнасили да пробвам една. Когато се погледнах в огледалото... о... тази емоция не е за изпускане.

По същия начин между другото се е почувствал мъжа ми, когато за първи път някаква жена му казала: "Съпругата Ви трябва да дойде да се разпише" и когато аз казах "майко и татко" на неговите родители.

Сватбата не значи брак, нито връзка. Сватбеното тържество обаче е едно невероятно изживяване, една уникално красива традиция. Бих изживявала пак всичко - дори караниците по време на предсватбената треска.

Опитай да му кажеш, че за теб е важно. Че не го искаш, защото вярваш в това, че халката означава доживотно щастие, а защото си жена. Опитай се да му обясниш как всяко малко момиче си мечтае да се види в голяма бяла рокля, да има един специален ден, в който тя е център на събитията, всичко се върти около полите й и избраника на сърцето й. За жените е важно. Обясни му как се чувстваш, за какво си мечтаеш. Ако те обича, за него също ще стане толкова важно, колкото и за теб.

После доложи разумни аргументи.
Сватбата винаги излиза нула на нула.
Колкото си вложил, толкова получаваш. И за един хладилник и една почивка отгоре. Но споменът после... ох!
Нашата сватба беше с 150 човека и ми излезе всичко 7000. От гостите после събрахме 7800... е и един апартамент (но това друга история)

Разумно планираната сватба (има стотици форуми) липсата на сватбени глезотии може да се направи и с малко пари. Аз примерно дадох 100лв за прическа и още 100 за пробни, което сега знам, че можех да си спестя. Най-скъпо се хваща ресторанта и видео/фото услугите. Но когато седнете и планиранете всичко спокойно и разумно - няма финансови трусове.

Поизиграй го малко :)
Пускай си филми със сватби. Разглеждай сватбени рокли и "без да искаш" оставяй страницата отворена, когато знаеш, че ще я види. Ей такива... манипулация е, но...

Аз бях по-груба.
Казах на всички, че ще се женим. Още не познавах майка му. :) Тя го вижда един ден, разбрала жената от роднини и го пита: "Сине, ма там (във фейса) пишело, че ще се жениш" Той отговори: "Еми щом пише така, какво ме питаш. " После ни запозна и тя пред него ме пита: "Къде е пръстена? ". Аз тръгнах да кажа нещо, а той се изправи и каза: "Стесняват го, че бях взел по-голям" (Долна лъжа) и на следващия ден ме отведе в един магазин и ми кза да си избера пръстен. После директно му заговорих за организация, дата, ресторанти и той се увлече.
Не му дадох избор просто :D

сега твърди, че щял, ама мислел, че е рано, а ние вече живеехме заедно и аз се уплаших, че няма да се видя в голяма, бяла рокля и малко издевателствах над събитията.
Не съжалявам, нито той.

Вече сме женени 4 години и наскоро гледахме диска. Мъжът ми каза: "Искаш ли като по филмите на 20 годишнината да си подновим обетите? " Сватбата го превърна в романтик.

Не се отказвай от своя сватбен ден, момиче. Настоявай си за него. Парите не са аргумент.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: eb9e5672b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто не иска точно ти да си негова съпруга. Остави го и продължи напред.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b39feafafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 1,
няма да я обичаш повече или по-малко ако има или няма подпис, НО ако за нея да се види булка е една красива мечта, която можеш да й подариш, именно защото я обичаш, няма ли да го направиш.
Нали не е важно толкова има ли или няма. Развод или раздяла...все тая.
Но ако наистина я обичаш и е в силите ти и то само в твоите да сбъднеш една нейна детска мечта???

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3a681a6f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Брака е демоде и е клопка за мъжа. Радвам се, че малко по малко започна да умира.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e30eaf73df
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ми това, че не иска сватба и брак не означава, че не те обича, а ако поиска пък няма да е гаранция, че ще продължи завинаги да те обича, както и ти него.
Аз съм жена на 28 и също смятам, че пари за сватба, брак са пари на вятъра!
Ако все пак двама души, които много се обичат, имат пари в излишък, то по - добре да отидат на екскурзия до някое интересно далечно място или просто двамата заедно да си ги изпушат и изпият из някои от нашите красиви природни забележителности.

Иначе кво - да правиме сладникави снимчици в рокли и костюми, които никога няма да носим, та да се зарадват бабите и майките и някакви други там от едно времешните хора. Ами сорка, който иска такива глезотъпотийки да се глезка за собствена сметка, ма не само финансово имам в предвид, а във всякакъв смисъл!
За всеки случай прочетете пак първото ми изречение няколко пъти.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6fbaf2fb7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не е до пол въпросът, а до гледна точка спрямо брака. Аз също не зачитам брака, можеш да си направиш сватбено тържество и без да подписваш, аз зачитам църковния, но не и т. н. градски брак (подписа). Не искам един лист хартия да определя любовта ми, това е. Не казвам, че бракът си няма предимства, но пък си има и недостатъци. Човек, невярващ в брака, може да си промени мнението, ако срещне подходящия човек, който пък да вярва. Но пък може и да не го направи, няма как да знаеш, ако не го попиташ направо. Не мисли клишета от рода на това, че само мъжете не искат брак.

ELSA

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a85e24c666
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   "Сватбата го превърна в романтик. " Айч стига бе", чак пък толкова, пък и четири години брак не са много, може би все още не сте свалили напълно розовите очила.
Към авторката, не мога да разбера на кое държиш повече-на брака, като съюз или на сватбата, като празненство? Аз също като приятеля ти намирам сватбата за излишен разход, и безсмислено събитие, но все пак партньорите в една връзка са двама, и ако това би те направило щастлива той трябва да ти го даде. Хубаво си помисли, дали наистина това е човекът за теб, защото ако не е, дори да се навие да се ожените, различията ще лъснат рано и ли късно и сватбата вече няма да има значение.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 57428916f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Заслужава ли си заради едни старомодни парцали и роднинска чалготека после да се преминава през побоища, изневери и разводи? Ако все още не сте надраснали мечтите си да бъдете принцеси по- добре хич не се женете. Незрели сте, не романтични!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker