Страх ме е да се обвържа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх ме е да се обвържа
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2541 пъти
Здравейте, мъж съм на 25 години. Проблема е там, че хем искам да си намеря приятелка, хем нещо става когато нещата се задълбочат. Проблема е, че сякаш идва време в което започвам да виждам недостатъците и, да си мисля че ако изчакам още малко може да срещна по-добра. Това така и не става и вече 5-6 години съм без приятелка. Искам да си намеря момиче, което да е добро и умно и да е красиво. Да имам красиво и умно дете и да го отгледаме заедно. Не знам вече, чудя се дали да не си затворя очите за недостатъците и да започна връзка най-после, но дали ще я обичам така и дали няма да я нараня в бъдеще.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: c28273ef23
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Интересно ми е какви недостатъци откриваш, за какви конкретно говориш. Каква е "по-добрата" жена за теб? Мислиш ли, че искаш малко с това - добра, умна и красива?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6582669272
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко, което казваш е нормално. Всеки си има недостатъци. В началото си много заслепен, после почваш да виждаш и недостатъците. Ако тези недостатъци, можеш да ги преглътнеш и не са толкова сериозни за теб. Продължавате заедно. Това се отнася и за момичето (не си мисли, че тя след време не започва да забелязва твоите недостатъци).

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 935e3055b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами то идеални хора няма. Недостатъци имаме всички. Включително и ти. И като мине първоначалният период на влюбване и еуфория, започват да си проличават.
Може би трябва да преосмислиш критериите си и да си по-снизходителен и разбиращ. А пък и като не се чувстваш готов да се обвържеш (което явно е така, щом ти е трудно да обичаш някого въпреки не толкова перфектните му/ѝ страни) недей да бързаш толкова.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 37b58db978
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз бях като теб, бях супер отчаян, но срещтнах въпросното момиче. От начало бях леко скептичен, но се отпуснах и нещата се получиха. Тя има недостатъци, но това са най-сладките недостатъци за мен, за първи път ми пука за някой повече от мен.
Не се отказвай.
М 27

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f55421747a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Възможно е да има такива момичета но са рядкост. Във повечето случай все нещо липсва. Сложно ми е да ти отговоря на този въпрос защото и аз нямам точен отговор, ако имаш чувсва и те привлича даден човек какво толкова, всеки си има недостатъци, търси си момиче което да ти харесва и да има тръпка между вас. А относно децата, дали ще са умни и добри зависи от възпитанието, ако родителите им се опитват да ги насочват и да им помагат да се реализират, колко са добри или умни родителите няма значение. Друго е важно дали ще бъде отгледано с любов това дете, във какво училище ще учи, във каква среда ще попадне. Но си прав за външноста, тя идва от гените. Някой ден ако имам деца, вероятно ще искам да постигнат по добър стандарт на живот, да постигнат нещата който искат, да следват определени цели в живота си. (ж. 26)

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7edd415569
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Е брат тва дет ти го искаш го искат 90% от мъжете (дори и да се разкарват с коври по дискотеките), само че няма толкова такива жени. Второ, това да си мислиш, че си прецакан е част от модерната народопсихология за съжаление и е масово явление, което е доста отвратително. Трябва да знаеш и друго - жените усещат, когато си мислиш, че си се прецакал щом си с тях - съжалението се усеща (говоря от опит щото и аз бях така! ) и те действат подобаващо - или късате, или те разпитват, или и те почват да съжаляват. Има и друго - може и те да съжаляват, че са с теб, но тогава обикновено веднага се къса (законът на Брифо гласи, че всички отношения между мъжете и жените в природата продължават докато жените имат изгода и това е абсолютно валидно за човешкия вид, колкото и несъзнателно да го прилагаме).

Но според мен нещата са малко по-дълбоки при теб (а и при болшинството от мъже в твоето положение) и всъщност си говорим за доминантни майки, които още от първите дни на раждането ви са ви обвързали към себе си с прекалена "любов" (егоистично чувство за притежание). Това води до невротичното поведение на (1) илюзията, че ти избираш жената и (2) недоволство заради несъзнателно сравнение на жената с майката или (3) сравнение с идеализираната представа за жена (пак архетип на майката).

Истината е следната:

Абсолютно няма значение с каква жена си. Винаги ще може и по-добре, винаги ще може и по-красива или пък по-грозничка но с по-сладък и игрив характер. Но пък може след 2 години да поискаш по-сериозна и с по-малки цици? Или с по-големи цици ще ти е по-добре? Ами онази с очилата и тя е сладичка? Разбираш ли, че няма как да се угоди на Егото НИКОГА, затова НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ С КАКВА ЖЕНА СИ. Може да е дебела, слаба, глупава, умна, ниска, висока, грозна, красива... каквото и да е, няма значение. Няма значение и трябва да се примириш с този факт изцяло. Единственото, което има значение е да може да ти стане от нея, това е единственото изискване на природата. Останалото е изискване на Егото и то е фалшиво.

И друго хинтче: На 25 не почвай да говориш на жените как искаш деца и тн. (освен ако не си на 100% убеден, че си попаднал на подходяща жена, но е малко вероятно). В общия случай на 25 годишна възраст в българската култура още израстват тийнейджърството. Та, работата ти е да имаш (1) стабилна работа, да си (2) самостоятелен, (3) собствено жилище(стая, квартира, етц. ), (4) кола евентуално.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d2643315fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Българските жени не си заслужават. В топ-а са по ку*волия. Ако искаш в крайна сметка да бъдеш рогоносец и да не знаеш детето ти твое ли е или не - то давай, хвани си българка. :D

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c1571ebb9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   " Не знам вече, чудя се дали да не си затворя очите за недостатъците" - и с отворени очи да си, бръкнеш ли в торбата, все змия ще изкараш. Отначало кротки и неотровни, но дойдат ли децата, стават като богомолки, зли, отровни и готови да те изядат. Търси си скромна и малко претенциозна, бягай от самонадеяни, жива са отрова! А хубавите ябълки, прасетата ги ядат. Умна, красива и добра, те такова животно нема!?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 55ae02ffff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ако тази тема беше написана от жена щяхте да се скъсате да критикувате. Особено девствените и зарязваните.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7efc2ed775
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма напълно добри хора, както и няма напълно красиви хора. Което значи, че и ти не си такъв. Приеми първо себе си и след това ще приемеш уникалността на другите.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d154c6043e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В прастари времена Господ изваял от глина десет Адамовци. Един от тях обработвал земята, вторият пасял овце, третият ловял риба...
След известно време те се явили пред своя Отец с молба:
-Всичко си имаме и пак нещо не достига. Скучно ни е.
Господ им дал тесто и казал:
-Нека всеки си извае по свой образ жена, на кой каквато му харесва - пълна, слаба, висока, малка... Аз ще им вдъхна живот.
След това Господ изнесъл блюдо със захар и казал:
-Тук има десет бучки. Нека всеки вземе по една и я даде на жената, за да бъде животът с нея сладък.
Всички така и направили.
Но Господ се разгневил:
-Сред вас имам измамник. На блюдото имаше в действителност единадесет късчета захар. Кой взе две?
Всички мълчали. И Господ взел жените, размесил ги, а после ги раздал - на когото каквато се паднала.
Оттогава девет от десет мъже мислят, че чуждата жена е по-сладка, защото е изяла допълнителното парченце захар. А само един от Адамовците знае, че всички жени са еднакви, защото допълнителното парченце захар е изял той сам.



Та, така. Винаги ще има някоя по-добра и красива. Винаги ще има и някой по-добър и по-силен от теб, да речем. Ти изискваш, да има това и това, да бъде красива, за да имаме красиви деца, да бъде добра (каквото и да значи това? ! ) А, ти какво можеш да и предложиш? Тя ще бъде като от корица от списание, мъжете ще се заглеждат по нея, ще очарова околните с интелект, и с лекота ще кара другите да се усмихват и да искат компанията и... А ти? Дали ще отговаряш и ти на нейните изисквания? Първо си отговори на това. За да искаме нещо, първо трябва да дадем. Това е закон. Искаш пари? Даваш от труда си. Искаш свободно време? Ами, тогава се отказваш от парите. Искаш стабилна връзка? Тогава трябва да положиш усилия, и да си отдадеш от времето в тази връзка. Искаш дете? Обаче, трябва да му дадеш любов, да го възпиташ, да имате финансови средства, да му обръщаш внимание, да се учиш да бъдеш по-добър човек, заради него... Няма нищо безплатно.

И още, всеки има някакви недостатъци. Както знаем, никой човек не е съвършен. И ти ги имаш, и жените също ги забелязват след време, но цаката не е, че я обичаш въпреки недостатъците, а именно с тях. Да, ти ги виждаш, знаеш, че не са добри качества, но дори я/го обичаш още по-силно, именно и заради тези негативи. Явно, не си срещнал жената за теб. Когато я срещнеш, това не би имало такова значение за теб. Разбира се, това става въпрос ако си някой нормален човек, не някой вманиачен да намери перфектната. Ти си си създал неин образ в главата си, но живота така ни играе, че може да се влюбиш в някоя коренно различна. И в това няма нищо лошо. Защото освен красота, и доброта, и други фактори играят роля. Трябва да има химия между вас, трябва да имате общи теми, интереси. Трябва да сте достигнали до едно и също ниво, за да имате хубава и стабилна връзка. Трябва да си имате доверие, да загърбите егото си, да умеете да правите компромиси един с друг. И тези неща, повярвай ми, не идват от красотата и ума. Както казах няма безплатни неща, и точно тези се постигат със самоусъвършенстване и работа по себе си. Защото не стига да си умен и красив, както вече казах, а да си навътре в човешките отношения, да опознаеш психологията на отсрещния пол, да знаеш какво е редно, какво не, до къде може да стигнеш, и т. н.... Едва след това идват брака и семейството. Но, хора всякакви. Това е моят опит. Не бъди предубеден, и се отвори и за другите жени, които не се вписват съвсем в идеала ти. Някоя от тях може да те изненада. Хората са казали "Внимавай какво си пожелаваш". В представите ти, такъв тип жена, би била най-добрата за теб, най-добре би ти паснала, но в реалността, може би тя не е половинката, която ще те направи най-щастлив.

Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 89077e2b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   този разказ може да е полезен
http://literaturensviat.com/?p=121484

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: dab920a18e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Еми как да ти дадем правилен съвет като не те знаем как изглеждаш и какво представляваш? Някои трябва да се примиряват с ниското ниво, други пьк трябва да са търпеливи докато намерят това, което наистина заслужават....

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 536cf8c8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 6 Много ми е интересно така като вземете да се правите на психолози. Ама всичко разбирате бе. Доминираща майка съм имал, глезила ме, не знам си какво, определи ме набързо. Ами ако ти кажа, че никога не съм имал майка ще млъкнеш ли? Големи критици се извъдихте. Язък да не сподели нещо човек... Благодаря на другите, които ме разбраха и ми помогнаха.. автора

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f1a7a0a75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ами, нормално е да се чувстваш така, просто не си попаднал още на твоята си половинка. Спокойно, не се стресирай, нещата не стават насила. Като му дойде времето ще си се нареди всичко от само себе си, ще си усетиш, когато си готов и сигурен в жената.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a09f2d5a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Уй сплескан, ти недостатъци нямаш ли бре? Премерваш твоите кусури, решаваш къде са ти границите, преглъщаш нейните кусури и се учите да живеете с недостатъците си. Ако ли не си обречен на вечна самота. Виждал съм такива хора- изглеждат нещастни. Избирай умно какво да правиш с живота си. Казва ти го старо куче с десетилетна връзка.
М32

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 09fa04bdbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Пичага, нещо да ти кажа!
не се занимаваиЖената няма угодия, каквото и да правиш тя ще иска още. Така че, живей си живота и да не ти пука, В дадения момент ще намериш точната!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f55421747a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Номер 8,защото пък отраканите и нахалните жени са много по скромни и без претенции и сигурно всичко ще търпят и ще ви робуват до гроб,съмнявам се това е истина.Аз лично винаги съм държала или да съм с човек към който да имам чувства или с такъв който да ме уважава,нито съм била някаква сметкаджийка,нито съм търсела мъж с определена цел.Никой не виновен за начина по който изглежда,а пък и красотата е до време,важни са чувствата а недостатъци си имаме всички!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e6a6a2daef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Това да се събереш с някоя не е равно, да се обвържеш с някоя.
Но колкото повече време прекарваш с нея, толкова повече характерите ви се доближават.
В един момент, тя се оказва идеална, въпреки че в началото не е била.
Съвместният ви живот, обаче променя не само нея, но и теб.
Но има и варианти в който се оказвате не съвместими.
Тогава е по - добре да се разделите.
Както си направил и ти.

Само, че доколкото разбирам, ти не полагаш усилия, да се уеднаквите, а щом видиш недостатъците и бягаш.
Това те обрича на самота, щото идеални няма.
Има хора с който можеш да съжителстваш, има и такива който са прекалено различни.
Аз също съм с идеалната, но да не мислиш, че това е станало веднага, не отне ми две години на уеднаквяване преди да стане идеална. Мога да кажа, че и аз се промених много.
Важното е да искаш да си с човека до теб, за да положеш усилия да си с него, някой дори ходят на брачен терапевт.
Но ти както описваш, личи че ти искаш да си с нея, но само за малко.
Както казва номер 4 - в началото бях скептичен, после се отпуснах. - Отпусни се и ти.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 945a86767c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Проблема е, че е 4 години по-голяма от мен

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cf5cb23f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Автора.. Вие какво мислите.. 4 години е по-голяма от мен.. Това проблем ли е според вас?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker