Когато баща ми разбере,ще стане страшно! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Когато баща ми разбере,ще стане страшно!
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 3007 пъти
Здравейте, драги читатели на сайта! Ще бъда точна и кратка. Момиче на 20 години съм. От половин година вече имам връзка с мъж на 27 години. Щастлива съм, много при това. Обичам и съм обичана, подкрепям и съм подкрепяна. Човекът до мен ме кара да разсъждавам, да мисля, да преборвам лошите качества, които имам и които проявявам. С него аз започнах да мисля по свободно, по широко, по разкрепостено. Той ми обяснява нещата, показва ми че едно нещо винаги има няколко страни. С една дума от него аз научих много.
И проблема който разваля всичко е баща ми. Принудена съм да крия връзката си, заради него. Разбира се, майка ми и тесен кръг от приятели знаят за нас. Живеем в малък град, което още повече прави нещата тегави. Баща ми е консервативен човек, донякъде със стари разбирания. Което донякъде е добре, тъй като съм отгледана в морални и нравствени ценности. И затова съм му страшно благодарна не мога да отрека. Но просто се чувствам задушена от него щом стане дума за личния ми живот. Той има голямо емоционално влияние върху мен и знае как да го упражнява. Винаги е искал дъщеря му да е най. Най-умната, най-слабата, най-красивата с най-хубавите оценки и най-хубавото момче. И аз се опитвах да покривам неговите норми, макар че все нещо не му достигаше. Отличничката на класа бях, стремях се да спазвам часа отреден от него. На дискотека още не съм ходила. Държеше да съм девствена и още мисли че съм. Не искаше да се запознава с момчетата които излизам. Беше ми забранено да водя момче вкъщи, защото съседите са щели да си помислят че се женя. Молила съм го, да се запознят, той обаче се е ядосвал от това. От всички връзки, които съм имала-нито едно от момчетата не е харесвал, винаги е коментирал какво не му харесва и ги е имитирал пред свои приятели и пред мен. Имаше едно момче, което прие в дома си за няколко дена и не спря да ни следи и за 5 минути. Момчето спеше на долния етаж, а аз не можех да оставам сама с него(нищо че бях на 17). Не говоря сами, като да правим секс, а просто да си говорим. Накрая той направи така момчето да си тръгне, а на мен ми се скара, че съм се държала като супер лекото момиче(защото съм го целунала и то по бузата и съм го прегръщала). Към всяка моя връзка той имаше подигравателни коментари. Този му бил много нежен, другия тих, другия прекалено мил. Накрая се принудих вече да крия партньорите до себе си. При последната връзка, отново умишлено скрих от него и когато разбра стана страшно. Крясъци, мълчание от негова страна. Каза ми или той или аз. И аз избрах баща си, без да протестирам, без дори да направя опит да опазя връзката си. Възпитавана съм, че семейството е най-важното, затова не можах да му противореча на Така свърши хубавата ми връзка. Обещах му никога повече да не крия от него. Сега месеци по-късно аз намерих човек, когото истински обичам. Правим планове есента, когато се преместя да уча в друг град, той да заживее с мен. Мислим, ако се задържи така връзката ни и за деца. Проблемът е баща ми. Разбере ли, сигурно ще ме изгони от вкъщи или ще ме удари. Този път ще стане наистина страшно. Но аз го обичам наистина. Това е моето щастие, моя живот. И сега го осъзнавам. Тежко ми е обаче, че ще си разваля отношенията с човека, който ми е баща и ме е отгледал. Обичам го, баща ми е. Но не издържам вече да се крия като 14 годишна, да мисля лъжаии да треперя че ще разбере. Тази негова бащинска ревност ме задушава. Как да му кажа, какво да правя, да изчакам ли да се преместя и тогава да действам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4a39487da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Започни да мислиш за себе си и престани да се ръководиш от баща ми! За да не пишеш след 10 години история тук "Как баща ми провали живота ми"!!!

ELSA

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c17f9fb831
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ебааааси, къв е тоя баща? ! И в крайна сметка няма да се жениш за баща си я. Ако е чак такъв тиранин, изнеси се по-скоро и ако и тогава ти прави проблеми, има полиция. Обичаш го, но това неговото е направо тирания. Такива бащи са опасни за света, способни са и на крайности. Внимавай и си имай едно на ум.
Момиче на 20 съм.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4f72db2984
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   . Не казваш какво му е толкова разкрепостеното на твоя приятел. Татуировка ли има? Чернокож ли е? Метъл ли слуша? Наркоман ли е? Какво значи разкрепостен според "патриархалните" ти норми?
Поведението на баща ти не е нормално. Нищо чудно да ти е посягал, но го криеш... Махай се, докато е време. Работи, учи и далеч!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9698c13a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "От всички връзки, които съм имала-нито едно от момчетата не е харесвал" - на 20 години, връзките са вече в множествено число, броят неизвестен, затова вече криеш от баща си новите. Не баща ти е странен, странно е поведението ти, затова ти няма доверие. Елементарна плоска тема от ежедневието. На 20 години си, какво още търсиш при татко си. Отдавна е трябвало да напуснеш това гнездо и да свиеш свое. Тогава ще разполагаш със себе си и ще живееш както ти искаш. Щом още ядеш от хляба на баща си, неговата дума е важната.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6e88991c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Да, баща ти не е прав, но щом искаш да си с това момче и той да го приеме, просто се оженете. Явно на баща ти не му харесва да се мотаеш с този и онзи просто ей така. Сама казваш, че си мислите за деца, а имате само "връзка" нищо друго.
Иначе разбира се поведението на баща ти е отвратително, но пък и твоят разказ като се чете, човек остава с впечатлението, че си имала 5-10 връзки до сега, а си само на 20 години. Дали баща ти донякъде няма повод да се държи така?

Покажи му, че си сериозна, че се обичате с настоящия и искате да имате семейство и съм сигурна, че ще приеме нещата по друг начин. Е, дори и да ти стане мъж обаче, щом баща ти е такъв, то със сигурност цял живот ще пуска шеги по адрес на избранника ти и ще му намира кусури.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e035e2af26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Направо не мога да повярвам, че има такъв баща в днешно време. Едва ли е от прекален морал, може би ревнува, че някой ще вземе и ще открадне момичето му. Не мисля, че ще се промени, по-скоро се опитай да си независима с твоя приятел.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 45e9e0708e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила, всичко което пишеш за баща си щеше да е прекрасно... ако не беше вече на 20. Да, ако 15 годишната ти дъщеря доведе момче вкъщи е леко притеснително и всеки родител почва да си представя най-лошото, като не планирана бременност и т. н. Обаче баща ти трябва да разбере, че вече си на 20 и няма нищо по-нормално от това да имаш мъж до себе си, а след няколко години и да се омъжиш. Така, че е крайно време баща ти да приеме, че вече си проснала и е напълно нормално да имаш връзка. Иначе какво, цял живот ще си около него и накрая ще си останеш сама, защото от много грижи по родителите си никога няма да намериш мъж. Е, така ли искаш да свършиш? Като 50-годишна без любов и без семейство, защото колкото и да ни е тъжно, родителите ни ще си идат един ден и тогава какво? Ще останеш съвсем сама. За това поговори с баща си, ако трябва нека и майка ти присъства, щом знае и одобрява връзката ви и му обяснете, че просто е време да проумее нещата. Колкото и да иска, няма как да се държи с теб като с 10 годишна! Впрочем защо не му пуснеш "Бащата на булката"? Доста свежа комедия. Да види как изглежда от страни. Има го в Замунда. А ти дори още не си тръгнала да се омъжваш, просто искаш най-нормалното нещо за своята възраст, да имаш човек до себе си. И всеки родител, колкото и да го е страх в един момент трябва да даде свобода на детето си, за да може то само да се справя с живота. Така, че просто поговори с него спокойно и му обясни, че не можеш цял живот да си вързана за тях, това не значи че ще спреш да ги обичаш, но е време да поемеш по своя път, включително и в личен план.
Много добре разбирам как се чувстваш, защото и аз съм минала през това, но просто в един момент трябва да го приемат, защото другото би навредило на теб. А не вярвам баща ти да иска да останеш напълно сама и без подкрепа някой ден.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a0734d896a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   да го духа дъртия глупак. трябва постепенно да се започнеш да се отскубваш от властта му над тебе

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b7edd7da50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Абе човек, ти и на 40 ще слушаш баща си ли? Като одъртееш ще те следи с кого се....! Слушай само себе си. Днес си на 20, утре като нищо ще станеш на 30. Казвам ти го от опит. Ама не - тогава баща ти ще те пита няма ли да се жениш и ще те говори пред хората че си стара мома. Навсякъде по семействата ги има подобни работи. Престани да се поддаваш на манипулации. И той е имал подобни проблеми с неговите родители, трябва към тях да се обърнеш най-добре.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e5d86c1c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какво искаш да се ожениш девствена и да целунеш за първи път мъжа ти на сватбата ли? Ти си емоционална жертва на баща ти. На 20 г. е нормално да правиш секс, да имаш връзка и да живееш. съветвам те да седнеш с баща ти някъде навън, да видим как ще те удари, пред всички и да му кажеш, ясно че си на 20 и колкото и да му е неприятно и да има свои виждания това е твоят живот, имаш връзка и в това няма нищо по-нормално. Каквото и да правиш няма как да угодиш на характеропатията и психопатията на баща ти, просто защото това е абсурдно. Кажи му тези неща и го остави сам да си преосмисли глупостите, които са му в главата, ако не го приеме, проблема е негов, не твой, а ако ти продължаваш да му тичаш по гайдата и да се чудиш как да му угодиш още по-зле ще стане. на 20 си, изнеси се и си живей живота. Ако баща ти иска, виждайте се, но както се виждат нормалните семейства с децата и техните партньори, ако не не ставай робиня на архаичните му разбирания.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4e709cf65f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей,
няма какво да мислиш. Щом си намерила човека, отстоявай свойте интереси и нужди. Може да ти е баща, но не му дава право да определя живота ти. В началото може да се сърди, да не ти говори, да те изгони, но ще дойде време и ще разбере грешката си. Достатъчно си голяма да преценяваш, как ище живееш. Аз бих разбрал това държане, ако човека до теб те използва, обижда, злепоставя, но явно не е така. Просто отстоявай своето.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 432226d00b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ама... ти мислиш ли трезво? На 20 си, още преди две години си могла да избягаш и никой нищо да не може да ти каже. ПЪЛНОЛЕТНА СИ! Баща ти каквото ще да си прави, теб не те бърка. Животът е твой вече, можеш да спиш с 5 мъже и 20 деца да родиш той няма как да те спре. Не го прави, разбира се, но ти давам пример. Той няма как да има влияние върху твоя живот повече. Махни се някак по-бързо и забрави за "семейството", което ако не те подкрепя НЕ Е най-важното в живота.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2b499813cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Баща ти ако беше наистина толкова задръстен и със стари схващания хич нямаше да те пусне да учиш в друг град, а просто щеше още в 12 клас да те омъжи за някакъв "подходящ" и да те строи да му раждаш внуци.
Но подхода му към теб определено не е правилен и донякъде дори се е получил обратен ефект.

Ще ти кажа, че човек започва да мисли наистина зряло и трезво чак около 28-30 години, а до тогава все още се влияе прекалено от емоциите си и не винаги успява да прецени трезво хората около себе си. И нямам в предвид само за любов и гаджета!

Виж сега, не го защитавам обаче, точно защото подхода му не е правилен и това ти наврежда на преценката ти, разклаща ти емоциите и може би не мислиш достатъчно за бъдещето си като индивид, а вече мислиш за бебенца. Няма лошо, ама има и още един факт, който е добре да ти уточня, във връзка с това, което казах по - горе, че човек съзрява чак на 28-30, а то е, че вкуса ти за мъже през следващите 10 години има вероятност да се смени няколко пъти, вижданията ти за живота ти със сигурност ще се сменят поне 1-2 пъти, защото тепърва ще се запознаеш със страшно много нови хора и ще имаш шанса да общуваш абсолютно свободно с тях без татения контрол (заминаваш да учиш в друг град)
Моят съвет е да не бързаш да влизаш в семеен живот в следващите 10 години, да опознаеш добре себе си като човек, които вече няма да живее с тате и мама.

Но все пак прави какво искаш, защото си е твое право по закон, а и както си ни писала - заминаваш да учиш в друг град, почни работа да не си финансово зависима от тате, а и от който и да било друг, за да може да правиш какво ти искаш и ДА МОЖЕШ СВОБОДНО ДА СМЕНЯШ ЖЕЛАНИЯТА СИ И РЕШЕНИЯТА ТИ ДА ЗАВИСЯТ САМО ОТ ТЕБ.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b91884d45c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От Авторката-Връзки съм имала точно 3. Като едната продължи почти 4 години(моята първа, ученическа любов). Девствена бях до 18 годишна, след което с въпросната ми първа любов решихме, че е настъпил момента. Примерите по-горе съм ги дала образно казано, че като цяло никой не му харесва. Аз по дискотеки и барове не ходя, до миналата година се прибирах до 11 часа, къде да ги въртя тези връзки и момчета? А и лятото работя и буквално съм от работата и вкъщи. Не обичам краткотрайните авантюри, а и нямам време за тях.
Баща ми никога не ме е удрял. Самият той е казвал, че не може да ми посегне. Гушка ме, целуваме и винаги е повтарял, че съм му голяма слабост и на мен има голямо доверие. Като бях заминала за 1 седмица за друга държава направо се беше поболял. Още като са решили с мама, да имат дете, той е искал момиченце. Като цяло е забавен, добър човек. Може би аз пресилих нещата и го очерних твърде много. Просто изискванията му към мен са били винаги големи, неговата майка също имаше големи амбиции за мен. Била съм дълго чакано бебе и явно това се е отразило върху мисленето им.
Не съм се преместила от тях по три причини. Първата е че аз учих в същия град, където живеех, втората е че никога сме нямали сериозни проблеми помежду си, дори сме доста сплотени, нямала съм желание да се местя другаде и третото е от финансова гледна точка.
Приятелят ми не е нито наркоман, нито пияница, нито металист, нито с друга вяра, нито от друга националност или етност. Обикновено 27-годишно момче със сериозна работа. Нищо по-фрапиращо и стряскащо. Просто баща ми все ще изкопчае нещо, което да не му е наред. Не искам да се карам с него, даже ще ми е мъчно като се преместя, но това бъркане в личния ми живот ми идва в повече. Аз не съм бебенцето отпреди 20 години... факт, който той упорства да разбере. Благодаря на всеки коментирал и моля без епитети от рода на стар глупак. Баща ми е все пак.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 094c261844
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   номер4 и номер5 - хайде не се правете на ударени.
Защо има множествено число връзки? - Ами защото баща й не я е оставил да има 1 нормална!
И кво да мисли за брак с човек, който познава ПО-МАЛКО от година? Вие наред ли сте изобщо? Или работите като адвокати по бракоразводни дела..
" Отдавна е трябвало да напуснеш това гнездо и да свиеш свое" - ма тя е на 20 години само бе, льольо - за кви гнезда говориш изобщо. Тя себе си сигурно сама не може да гледа още, ти за гнезда говориш.
Нека започне да печели сама да си плаща всички сметки, данъци да почне да плаща, да заделя поне 5-10 процента от дохода си. И тогава нека започне да мисли за гнездене, евентуално.
Авторке, спешно почвай работа сега като заминеш в големия град и внимавай много да не се окажеш със някой, който има контролиращия характер на тате..

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: fb421f87ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   към номер 3, какво му е, метъл ли слуша, ти какво имаш против метъла задръстеняк, явно чалгата за теб е норма и идеал

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 674de03300
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз пък не мисля,че тази статия е написана от 20 годишно момиче. Така,както е предадена историята ми се струва,че авторката е доста зряла и интелигентна жена.Това не е присъщо на 20 г. момиче и то от малък град. Речника й и начина й на изразяване ми говори за доста обигран човек. Може би авторката е някъде около 40 г. и сега литературно пресъздава тийнейджърския си живот. Нищо лошо в това,но на мен историята ми изглежда измислена,но ефекта наистина е добър.
Като страничен наблюдател ще кажа,че на мен най-много ми хареса коментара на Н.13,където автора на коментара говори за годините когато човек започва да мисли зряло и трезво и да се ръководи по-малко от емоциите си.
От себе си ще кажа,че всяко момиче на 20 г. много лесно се поддава на емоциите си,загубва здравия си разум и хвърчи щастлива в розовите облаци на голямата си любов и....един ден разбира,че той не е бил истинската й любов. Всички сме така на тази възраст,но пък е хубаво да изживеем тези младежки любовни трепети на сърцето си. Живота е прекрасен на 20 год.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 31c9bc258d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 16, слушам метъл преди ти да се родиш сигурно. Научи се да разбираш иронията.
Авторке, имах впредвид сексуално насилие, защото по описание нещата ме навеждат натам. Не е нормално един баща да е толкова привързан към дъщеря си. Надявам се да греша.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 31c9bc258d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Номер 16, слушам метъл преди ти да се родиш сигурно. Научи се да разбираш иронията.
Авторке, имах впредвид сексуално насилие, защото по описание нещата ме навеждат натам. Не е нормално един баща да е толкова привързан към дъщеря си. Надявам се да греша.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b8e6782b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Номер 4- моля ти се прероди се назад в 19 век за да можеш да се впишеш в живота изобщо.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6fcae49408
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 17 бъркаш според мен, но зависи какво разбира човек под "голямата любов"нали за това възрастните хора често казват аз не се събрах с голямата си любов или обратното. Според мен голямата любов конкретизира човека с когато най много си искал да бъдеш, който те е карал да се чувстваш най влюбен, а на колко години ще го срещнеш си остава индивидуално за всеки.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d833ff0b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Не ми се вярва да има такива бащи, момичето явно е туркинче или помакинче. Тях така ги тормозят бащите им, все още има бащи дето намират съпрузи за дъщерите си!!!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 90f00b52f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Е как така, имаш множество връзки на 20 години и едновременно с това си патриархално възпитана? ДА беше една връзка - да кажем леко изпусната, но иначе патриархално възпитана, ама повече от три? Връзка какво наричаш - спиш ли с тях?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker