Защо хората винаги тичат по боклуците? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо хората винаги тичат по боклуците?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 7737 пъти
Пише ви една студентка на 19 години, все още девствена, целувала се само веднъж през живота си, без нито една връзка... и не изпитвам нито грам срам от това. Така съм, защото сама съм преценила. Защото като гледам какво харесват наборите ми, направо не искам да ме харесват...
И сега направо ще карам по темата. Мъжете и жените, в световен мащаб, но най-вече балканските и в частност българските, имам чувството, че притежават някакви мазохистични наклонности.
Ще почна първо с жените - като изключим тези, преследващи златния рицар или Чичко Паричко, има масово жени, които тичат по "лоши момчета" (слагам кавички, защото обикновено това са дришльовци, взели се прекалено на сериозно, докато още харчат парите на мама и тати), по фитнесджии, побойници, алкохолици, наркомани дори или пък дилъри. Като се появи обаче едно свястно момче, което им сваля звезди, романтичен джентълмен е и притежава малко по-висок коефициент на интелигентност, тези "дами" бягат като дявол от тамян. И после тук четем истории от рода на "Той ме бие", "Изневерява ми с най-добрата приятелка (сестра ми; майка ми; кумата)", "Постоянно ме контролира". Абе, вие толкова ли сте глупави? Как можете да захвърлите диаманта заради боклука и после да ревете? И накрая си правите извода, че всички мъже били еднакви, да - а не се замисляте, че вие ги правите такива, насаждайки им в главите, че тяхното поведение е мухленско, когато те просто са мили и добри. Аз пък бих предпочела такъв "мухльо" пред тези, които вие определяте като "мъже"! Не случайно не се включвам под общ знаменател с другите жени, защото макар и малко, има изключения като мен, които все още ценят кавалерското и мразят примитивното! Истинският мъж трябвал да показва силата си? ! Като ви бие и чука като кучки ли, като ви потиска ли? ! Не е ли силата на мъжа нещо извън физическите измерения, това да закриля жена си дори целият свят да е срещу нея, да я подкрепи, когато никой друг не го прави? ! Искате любов уж, но само гледате да се изчукате с първия срещнат, мислещ се за голямата работа... семейни жени изневерявате на добрия съпруг, защото бил скучен, а после пак ревете от развален брак. Няма как да уважавам такива, защото това за мен не са дами за пример, а уличници с извинение! Това мога да кажа.
Сега подхващам и вас, мъже. Още от най-ранна възраст летите по най-тъпите, леки момичета, които само защото имат слава в социалните мрежи или в кварталните ЧАЛГОтеки, значи вече са мега вървежните. И като си поиграят добре с вас и ви зарежат, вие лепвате етикет на всички жени, че били такива и онакива. Да, такива са тези, които вие преследвате, защото сте се превърнали в едни посредствени глупаци. Не сте обърнали внимание на стеснителното момиче, което с години ви е гледало влюбено, защото тя няма 1000 харесвания и попада в категория "задръстенячка". Защото тя не се забива с всеки срещнат, а си учи уроците... Но да, всички жени били еднакви. Способни сте да целувате краката на някоя надута малка пикла, но бихте се отнасяли с пренебрежение към едно скромно и мило момиче! Казвате, че сте по-умните, но изневерявате като невидели и се оправдавате с естествения си животински нагон, щото нали нямате разум да го контролирате и долната глава явно повече ви тежи? !
Язък само, че българите са толкова хубави хора (въпреки всевъзможните си опити да се загрозят, за да заприличат на фолк дива или на фитнес муле), а акъл им липсва. Защо разумът ни веднъж не пребори тези извратени мазохистични желания да се тича след тези, които унижават? Толкова ли не уважавате себе си? Не целя да обидя, който и да било, друг е въпросът, ако някой се разпознае и се чувства обиден. Това е моето лично мнение и бих се радвала искрено, ако има хора, които го споделят. Надявам се модераторите да публикуват историята ми, въпреки някои нецензурирани думи и жаргони, които нямаше как да заменя. Пожелавам на всички повече здраве и повече акъл!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 72

преди: 7 години, 10 месеца
hash: f036c0786a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, Авторке, не смятам, че човек с твоя „опит“ (липсата на такъв) има право да дава акъли или да съди хората.
Ти самата се страхуваш явно от връзка, знам ли, но факт - на 19 г. ходиш девствена и без приятел. Какво ти дава правото тогава да съдиш хората, които поне са се пробвали?
Най-лесно е да стоиш отстрани и да си гледаш сеира, но никога не казвай никога, защото често многознайковците точно свършвате с най-големите боклуци, защото не си мисли, че на челото на хората пише „дилър“, „бияч“, „алкохолик“ или „лека жена“.
Съветът ми към теб е да гледаш повече своя си живот, да потърсиш ти самата момче или момиче за връзка и да оставиш хората на мира. Живеем в свободна държава и всеки си има глава на раменете да си избира партньора и си носи последиците от това!
Когато сама постигнеш нещо в живота, тогава давай акъли. Примерно когато изградиш сама здрава връзка, семейство и така нататък, тогава когато някой ТИ ИСКА съвет, можеш да си кажеш мнението, но просто кухите акъли тук не помагат никому, а само говорят лошо за теб като човек. Не бързай освен това да съдиш хората. Не знаеш нищо за тях и това, че някой тренира фитнес или се облича по-секси не значи нищо по принцип. Най-тихите води накрая се оказват най-големите перверзници и ненормалници.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c8825c5c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Незряло разсъждаваш. Дори и не си готова за връзка още. Поживей още малко и ще разбереш, че не всичко е бяло и черно. Сексът е нещо естествено. Ако искаш го правиш, ако искаш не го правиш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b55c0f9286
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Авторката е права. Качествените жени си падат по боклуци - наркомани, утайки и пр. Когато хубаво и умно момиче тръгне с някой двойкар-хулиган, това е в реда на нещата... Явлението е типично само за България и се казва "интелектуално-сексуална инверсия".

Авторке, има и читави хора, те са като игла в купа сено, но аз ти пожелавам да ги срещнеш!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 79f6f5383d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, мога само да ти кажа евала. Остани си такава завинаги. Само виж сега колко хора ще се припознаят в темата ти и как ще се засегнат и ще те оплюят, което само потвърждава написаното от теб.

Иска ми се да познавах човек като теб, че не останахте много такива жени. Имам щастието да съм намерил такава в лицето на съпругата си.

Аз бях написал подобна тема само че за изневярата, която според повечето вече е нещо нормално и дори е ненормално да не се изневерява. Та и на мен бая ми скочиха, че съм някакъв мъж под чехъл, само защото не съм изневерявал. Слушай логика. И това жени ми го казаха. Т. е. трябва да изневерявам, за да бъда "мъж над чехъл".

М30

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: afa05651d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Офф, товa е пaк сърдитият чичкa, който зaля сaйтa нaпоследък с теми дaвaщи "aкъли".

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bdba8beacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Аз също не смятам, че имаш нужния опит и капацитет да се изказваш толкова категорично. Всъщност, навсякъде се говори как жените тичат след боклуци, които ги бият. Мъжете, пък, тичат след красивите кифли, които ги използват. Някакво световно откритие ли направи, или какво? Не си единствената, която го твърди. По-скоро си една от многото. Аз смятам, че sе говори повече за този тип връзки, именно защото отстрани си личи, че са нередни, грешни... А, нали знаеш, хората не забелязват доброто, забелязват най-вече лошото. Тоест, това, което е нередно се набива повече на очи. За щастливите и здравословни връзки никой не говори, просто защото те не са толкова интересни. Хората си живеят заедно, обичат се, създават семейства, работят, за да се издържат. Ами, то какво да кажеш за такива хора? Няма клюки по техен адрес, няма как да ги очерниш пред бабите на пейката пред блока. За това и те не са с нищо интересни. Интересни са мъжете, които спукват от бой жената вкъщи, алкохолизира се, гони още ученичките. Интересна е жената, която на стари години срещнала голямата любов и захвърлила и семейство и деца, и приятели, и тръгнала да гони дивото. Интересно е момчето, което се е влюбил в най-вървежната, както казваш, във фейсбук, и и тича след г*за, а тя го прави на две стотинки. Интересни са и жените, на които им се подкосяват краката при вида на напомпани мускули с фитнес и химия, които не виждат очевидното пред очите си.

Да, за тези връзки се говори, защото те не са типичните, на които са ни учили родителите ни като малки. Те по-скоро се открояват, според мен, отколкото да са мащабна практика. Защо никой не говори за продавачката в супера, която работи на минимална заплата, за да издържат заедно със съпруга си двете си деца? Или пък за мъжът, който се бъхти на 2 работи, за да осигури достоен живот на децата и съпругата си? Нима няма двойки, които се обичат, без да си изневеряват и да си въртят номера? Не е ли пълно навсякъде с работещи жени и сериозни мъже, които всеки ден се борят за насъщния си, възпитават децата си кое е правилно и кое не е. Лишават себе си от нещо, само за да има повече за децата. Пестят цяла година пари, за да могат да отидат семейно на море за 3 дена, за да видят детската усмивка? А, чакай. Ти говориш за младежите, нали така? Всеки, когато е млад прави грешки. Когато сме млади нямаме опитът, който придобиваме с годините. Да говориш така, сякаш цял живот мъжете ще се прехласват по кифлите от фейсбук, а жените по "фитнес мулета" с гъзарски коли, е абсурдно. И то, повечето такива индивиди се прехласват по това, защото от всякъде такива примери ни заливат. Като се почне от телевизията, списания, вестници, интернет, фейсбук, и всякакви такива. Ами, младите такова поведение виждат, нормално е да го копират. По планета момичетата като виждат само силикони, екстеншъни, яки батки, тузарски коли и къщи на 2 етажа с басейн, ами това и ще искат. Момчетата като им бушуват хормоните, като гледат по цял ден порно, естествено е да искат да имат приятелка като порно актрисите, които са гледали. А, всеки знае, че порно актриса не се става, ако си грозна и скромна. Обаче, с правенето на грешки, осъзнаваш, че този модел на поведение, който имаш не е правилен. Започваш да си правиш сам изводите, и го надрастваш. Разбира се, има много хора, които цял живот не могат да надраснат този модел на поведение. Да, ако става въпрос за тях съм съгласна. Но, да твърдиш, че ти си една от малкото изключения, е несериозно и честно казано много самовлюбено. А и, нали знаеш, практика и теория са две различни неща. Ти може много да си наблюдавала връзките между хората, да си научила много неща, но докато не изпиташ това, което те изпитват, ти нямаш грам опит, нито обективно мнение върху нещата. Това, че си девствена не те прави кой знае колко по-велика. Самият секс е нужда, от която има всеки един индивид, всяко едно животно. По-скоро липсата на секс е притеснителна, отколкото правенето му. Ти самата нямаш опит във връзките, защо се изказваш толкова категорично? Любовта/страстта може да те връхлети на всякъде, по всяко време. Може да си паднеш дори по женен мъж, колкото и да си се клела, че никога няма да ти се случи. Обаче, именно с опита, който сме придобили, ще погледнем обективно на нещата, и ще решим, че бъдеще с такъв човек, не може да имаме. Не си струва да се погубваме в такава връзка, а и да помагаме за упадъка на едно семейство. Докато девойката, която за първи път се влюбва, ще нахлузи розовите очила, и ще си прави илюзии как той ще зареже всичко за нея, и ще заживеят двамата щастливо и на чисто. Не става просто така. И все пак, разбира се, всичко си има изключения. Искрено се надявам и ти да си такова изключение, но моля те, погледни малко по-сериозно на нещата. Да, ценностите все повече се губят, в сравнение с преди, но все още съществуват щастливи и спокойни двойки, които живеят в хармония. Всичко започва в семейството. Ако го нямаше семейството, тогава не бихме съществували. Възпитанието и формирането на една личност, започва в семейството. И от това колко здраво и стабилно е това семейство, зависи главно каква личност ще излезе. После няколко семейства, сформират малка социална група. Няколко социални групи сформират една общност. След това градове, държави и т.н. Аз смятам, че семейството ще устои въпреки всичко, защото любов е имало още откакто са се появили първите хора. И любов ще има и много след нас. А, когато има любов, какво по-логично нещо от устройване на живот заедно с любимия, създаването на деца, и т.н.? Не е задължително да се женим за човека. То, така или иначе разлика във възприятията и бита на женените и неженените няма. Но, винаги ще има хора, които искат да споделят живота си с някого, да оставят след от себе си (деца). Има и хора, които са си самодостатъчни. Имаме свободата да се чувстваме както си искаме, избора да раждаме или не, да се женим или не, и т.н. Разбира се, всеки е свободен и да вярва в каквото си иска, както и ти, авторке. Интересна дискусия би се получи, но и сигурно пак ще настане война на половете, за съжаление.

Depravity

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 70ad85ab0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре казва номер1 като цяло, но аз искам да уточня, че създаването на семейство не е постижение и не трябва да се счита за такова.

Да станеш шампион в някакъв спорт; да направиш научно откритие, да откриеш лекарство за неизлечима болест; да направиш бизнес за милиони на световно ниво; или да станеш известен изобщо с какъв да е било талант на световно ниво - ето това са примери за постижения, това означава, че човек е постигнал!

Демек, ако/когато авторката създаде семейство, това не трябва да се определя като постижение. Не трябва автоматично да й дава правото да дава акъли и да пляка дефиниции само, защото е станала семейна!
И това разбира се се отнася за всички останали хора от женски и мъжки пол!

Но за да сме напълно справедливи трябва да добавя, че има и доста девственици от мъжки пол, които се развяват тука и блещят точно същите философии като тази авторка.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bd1a199728
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Не може тинейджърка която даже не е била с никого да поучава целия свят. Спри се че се излагаш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4b63c67069
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Съгласен съм, но това е в гена им, не можем да го променим а и не трябва, всеки сам си носи товара. Просто годините на еволюция са отсяли до голяма степен хората които най много се размножават и успяват да се наместят в живота. Светът се развива бързо и днес животинското в нас наистина изглежда безсмислено до голяма степен, нашите гени обаче не могат да се адаптират така бързо към новите времена в които умът и креативността са най важното качество. Може би след години ще променим гените си така че да са в крак с времето в което живеем. До тогава остава въпроса как да се намерим ние мухливите задръстени полувинки разпръснати по света сред множество маймуноподобни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f4a3a61ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съгласна съм със някой от нещата казани от номер едно до последното изречение"Най-тихите води накрая се оказват най-големите перверзници и ненормалници. "говориш на авторката и обясняваш как не трябва да слага етикети, а ти не го ли направи същото? Тъй като сме тръгнали да се оплакваме кой какво не харесва, всеки има на какво да се подразни авторке, но ти си гледай своят живот, то е много лесно да ги навееш и насееш по форумите ама във една реална ситуация какво ще направиш, директно ще можеш ли? Някой бил казал нещо за еди кого си, друг пък бил с спал с еди коя си, глупавите хора са водят по думите и действията на другите които пък си оплитат интригите. Има жени изградили самочувствието си на съмнителна основа-нито притежава външност, нито държание, а какво притежава тогава.. една голяма клукарска уста. Водят се интелигентени жени но се изразяват като простачки, обиждат, използват вулгарни думи. Аа някой невзрачните жени-носят скъпи и маркови дрехи, аксесоари но се смятат за красиви и вървежни защото имат пари и голям кръг от приятели, мисли си че може да притежава всеки който й хареса. От мъжете, комплексарите също си ги има, някой "готин" пич спал със неизвестна бройка, набелязва си цел, но откажат ли му не може да се примири докато не не изпълни замисленото, те не зачитат жените като хора и гледат на тях като на сексуални обекти и често дори точно така говорят за тях... Стига сте ни изкарвали такива каквито не сме защото сме спали или не със вас.... Не им минава през акъла че болшинството от жените не търсим секс и се почва тая е к*рва другата простит*тка, третата девственица примерно или ненормалница. А защо ли смятат така, ами защото се свикнали да получават това което искат и се дразнят като не стане по тяхното, няма нищо чудно такива хора изобщо не са малко. Иначе всеки си избира сам за себе си какъв ще е партньорът, казвам най правилното трябва да ти допада външно и вътрешно. И какво като е голям красавец на теб може да не ти харесва или и какво като е толкова добро момче, може би не е човека за теб!

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9de575be53
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Изключителен поглед върху нещата.Браво!Много точно казано.Едно нещо искам и то е да срещна момиче като теб!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ad6b3a10e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Коментатор

до авторката
- Заслужаваш не награда, а направо трон, това е най-точната статия, която съм чел някога, евала, браво.

до 1.
А ти какво се впрягаш така, явно си от онези които първо и целуват краката по чАЛГОТЕКИТЕ, а после и бият шамарите и половия орган до гърлото. И ти със сигурност имаш някоя статиика, за изневери или побой, ама така ви се пада на женската част наречени "мърши" а колкото до възрастта на авторката, с извинение ви заби на всички каки по един як хуй какъвто разбира се го няма, понеже ви каза истината, която яко май теб те жегна :Д хахах кеф, нека ви е. Вижте се какви гниди сте 95 процента от жените, ходете си още по напомпаните татуирани мухлиовци, ама после не пишете истории по анонимните сайтове, понеже е срамно и второ смешно.

м27

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0f9ab284a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Съгласна съм с разсъжденията на това младо момиче. Но нямам обяснение. Аз съм доста по-голяма и имам същите разсъждения по въпроса. Но защо е така, и аз отговор нямам.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ad6b3a10e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   до 2.


"Най-тихите води накрая се оказват най-големите перверзници и ненормалници"


Офф, То пък буйните води на вас така ви давят, че и спасителите не могат да ви помогнат. Във вашия случай ГОСПОД, ама вие не вярвате в него, така че, да не го споменавам.
Ами иначе кой ви е крив, като пускате на всеки срещнат 25 процентов полово активен "мачо" 75 процента мъртъв, кой от алкохол, кой от анаболии, кой от наркотици. Вие не търсите натурален мъж, мозъчно и физически, тогава какво мрънкате после. Специално вие (95 процента от жените) сте виновни за упадъка на нормалните мъже в България, понеже сте (тъпи, изкуствени, некадърни, нагли, капризни и мозъчно мъртви), за това и господ ви наказва на 30 години да имате бръчки. Защото, вие сте (НЕЗАДОВОЛЕНИ) то за това ви наричат ШЛЮХИ и ви бройкат, щото една задоволена жена, нема да ляга със всеки срещнат, ако не я изгаря, защото огъня се гаси с вода, а не със бензин :Д и какво става накрая употребяват ви а после захвърлят, онея (хашиш химиците) си правят кефа доколкото могат с вас, или поне те си въобразяват така и от нАркотиците им се вижда члена в пълна изправност и в троен размер дебелина, а на вас ви се подиграват всички след това и нагревателя пак ви е червен :Д Ами честито да ви е продължавайте да търсите мухлиовци и Е-оод наследници, или направо бащите им, после не пишете истории по анонимните сайтове, че ми става смешно както казах.

М24

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ad6b3a10e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   До 1.


"Най-тихите води накрая се оказват най-големите перверзници и ненормалници"


То пък буйните води на вас така ви давят, че и спасителите не могат да ви помогнат. Във вашия случай ГОСПОД, ама вие не вярвате в него, така че, да не го споменавам.
Ами иначе кой ви е крив, като пускате на всеки срещнат 25 процентов полово активен "мачо" 75 процента мъртъв, кой от алкохол, кой от анаболии, кой от наркотици. Вие не търсите натурален мъж, мозъчно и физически, тогава какво мрънкате после. Специално вие (95 процента от жените) сте виновни за упадъка на нормалните мъже в България, понеже сте (тъпи, изкуствени, некадърни, нагли, капризни и мозъчно мъртви), за това и господ ви наказва на 30 години да имате бръчки. Защото, вие сте (НЕЗАДОВОЛЕНИ) то за това ви наричат ШЛЮХИ и ви бройкат, щото една задоволена жена, нема да ляга със всеки срещнат, ако не я изгаря, защото огъня се гаси с вода, а не със бензин :Д и какво става накрая употребяват ви а после захвърлят, онея (хашиш химиците) си правят кефа доколкото могат с вас, или поне те си въобразяват така и от нАркотиците им се вижда члена в пълна изправност и в троен размер дебелина, а на вас ви се подиграват всички след това и нагревателя пак ви е червен :Д Ами честито да ви е продължавайте да търсите мухлиовци и Е-оод наследници, или направо бащите им, после не пишете истории по анонимните сайтове, че ми става смешно както казах.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f0a8d3d545
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Скъпа авторке, аз съм по-голяма от теб и имам дългогодишна връзка. И на мен ми сваляха зведи в началото. И после какво? Аз от къде да знам, че ще смее да ми посегне. Ти не може да знаеш предварително недостатъците на тоя и оня. Повярвай, ще попаднеш и ти на няколко такива доксто намериш свестен. Относно момичетата-всеки си има право на избор как да ходи и какво да прави. Ти и да даваш акъл, и да не даваш-няма кой да те послуша. Ти си мислиш, че сега като си така-това едва ли не ще си остане вечно. И ти ще станеш една от многото, има време-ще видиш. Сега това ги е мисленето, но след някоя годинка ще видиш каква промяна ще откриеш в себе си и ще четеш това, което тук си писала и ще се смееш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1678135dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Хаха, авторке, много си права. Не обръщай внимание на коментари, като този на номер 1, понеже явно е от многото, които четат и не разбират.
Няма нищо чудно в случващото се, понеже от доста години насам голяма част от интелигентните хора системно се изнасят в чужбина. Самият факт, че чалгата е толкова популярна е достатъчно показателен. Просто това е манталитетът на мнозинството - да се покажем, да се напием, да се сбием и ако може да е... м нещо. Познавам много хора, чиято единствена цел в живота се свежда единствено да отидат в петък или събота вечер в някоя мазна кръчма и да се съдерат от пиене. През останалото време стоят и не спират да повтарят колко им е скучно. Еми, как няма да им е скучно, след като те други интереси нямат! Да не говорим, че не от днес битува схващането, че ако работиш съвестно и си изкарваш честно парите, си балък и задръстеняк. Ако обаче си лежиш някъде, чудейки се как да се скатаеш и пооткрадваш това-онова, моментално ставаш тарикат. Не, че няма и свестни хора, но на фона на останалите са малцинство. Аз лично съм си решил проблема, ограничавайки личните си контакти до хора извън описаните стереотипи. Лепнат ли ми се кифли или нещо подобно, веднага се изпарявам.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 706404d804
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   "Сега подхващам и вас, мъже. Още от най-ранна възраст летите по най-тъпите, леки момичета, които само защото имат слава". С някои становища за жените съм съгласен, но това за мъжете не е вярно. Мъжът е ловец, който не избира само трофеи за отстрел. Отстрелва всичко което се появи на мушката му. По скромните жени са по плахи и се държат прикрити, затова в началните години мъжът не придиря, отстрелва по глупавите и наивни жени. Когато дойде време да иска семейство, си избира трофей за живота.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 74655b2208
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Има и нормални двойки. А иначе, авторке няма да те съдя че си изказала своето мнение, защото съм сигурна, че много хора са се обидили. Но истината е, че те не са виновни. Ами, ако това свястно момиче/момче не им допада като личност или външност? И не говоря, че трябва да ги сравняваме с курвите/курварите. Просто всеки си има тип. И не, не е вярно че повечето българи/българки имат вкус към "лошите" и "опасните" хора, може би просто се навърташ около грешните кръгове, в моя никак не е така, дори не се сблъскваме с такива хора често! А може и ти да си това стеснително момиче? Аз съм на 17 години, също девствена, макар и с опит, но мога да ти кажа - момчета с пари са се държали много по-джентълменски от бедняка в квартала, който харесвах 2 години. Получавала съм скъпи рози - по много наведнъж (цял букет), не защото са искали да ме купят, а защото са научени да се държат така. Истината е, че хората с пари не се хвалят с това и имат висок коефициент на интелигентност, разбира се, различен от този на който ти или приятелките ти сте попадали. Жените/мъжете, които изневеряват- виж никой не одобрява изневерите, нито аз, нито ти, нито някой от тук, но това че са казали че им е "скучно", не значи че това е проблема на връзката или брака им. Сигурна съм, че коренът е много по-дълбок. Мога да продължа още с много авторке, но виждам че много хора са писали коментари. Да, имаш право има наивни хора които влизат в такива връзки или са такива, но в крайна сметка, ако не вредят на теб нямаш право да ги съдиш какво те правят с техния живот, защото в крайна сметка те ще си носят последствията, а не ти.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 903cb163f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   1, какво значи на челото им не пише бияч? То е близко до акъла, че ако се държи зле с теб и не те уважва, не е хубав човек. Не е толкова трудно да разбереш дали даден човек е лош или добър, ако го познаваш от известно време. Но много жени харесват да ги унижават и после реват, че мъжете били гадни.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 637792126f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Здрасти,
Хайде и аз да напиша коментар, макар че преди мен гледам има още 17 за одобрение... Много засегнати, знам ли...
Започвам като следвам твоята хронология. Само да допиша, че съм мъж на 28 години, ако има значение. Никой не казва, че е срамно да си детствена на 19, даже е похвално. Това обаче, смесено с това, че си нямала гадже и романтичните ти представи, които имаш за мъжа, ме карат да мисля, че проблема е в теб. Може би просто не си харесвана от мъжете и сега критикуваш всички. Нищо лично - предположения. Иначе има много истина в голяма част от думите ти, макар че и ти правиш грешките на посочените от теб "всички мъже и жени" като слагаш наистина всички под общ знаменател. Недей да си правиш изводи на база наблюдения на връстниците ти - 19 годишните пикльовци, дето не знаят още разликата между това да им се ходи по малка нужда и нуждата от секс. Всеки мъж има т. нар. "идиотски период", в забисимост от интелектуалното си развитие зависи и кога ще настъпи този период и колко дълъг ще бъде. Всеки мъж иска да има поне една бройка, с която да се хвали, когато дойде момент да си ги мерят с приятелите. Лошото е, че идеалът за красота е все по-често заимстван от телевизия Планета, което показва интелигентността на нацията като цяло, но това е друг въпрос. Разбира се, че всеки мъж си има идеал за красота, изграден в следствие на гледането на един куп телевизия (филми, предавания, порно) и съобразен с обществото (незнайно защо). От там нататъка обаче доста често се случва повечето мъже да се оженят не за идеала си за красота, защото в един момент това колко е красиво дадено момиче остава на заден план. И какво като е толкова красиво, че повечето мъже ти завиждат, след като не можете да си кажете 3 приказки като нормална двойка. Или е надута? Глупава? Превзета? Зла? Факт е, че и жените, и мъжете (колкото и да отричат повечето) са привлечени от дадени мъже най-вече заради физическите им дадености. Обаче те са доооста преходни. На мен например ми е достатъчно да си поговоря с някоя 5 минути и мога да ти кажа точно какво бъдеще имам с нея.
Относно жените. Там не съм особено компетентен, защото съм мъж. Но да, и аз го забелязвам. Примерно обичат рокерите, пък после се оплакват, че "мъжа ми няма хигиена" или "мъжа ми много пие"... Взимат си "батки", пък после "този ми изневерява", "мъжа ми е глупав", "на приятеля ми не му става"...
Фактът е, че има хора, които са по-различни от наложените стереотипи и които не ги бърза наложените обществени догми. За нас свободата не означава само да не си зад решетките, а и да си свободен да бъдеш, когото си искаш, да правиш, каквото си искаш, да говориш, каквото си искаш, без да се съобразяваш с никого. За нас теми-табу няма. Нас не ни бърка какво хората мислят за нас, освен мнението на най-близките ни. Бъди и ти такъв човек. Успех!
АКАТИМ

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f1d4838f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Комплексарка. Това е отговорът.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7fcd9558f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   "и повече акъл! "

Еми тва е елементарната причина - щото тия, които описа, са прости. Те избират себеподобни, с умните нямат общ език, а и умен няма да се съгласи да тръгне с тях, нали? :) Но най ме кефи модератора, че си пуска неговите коментари, а на другите чакат с дни. :D Иначе е прав - не се знае кой каква стока е на пръв поглед, и всеки си има някаква аномалия и причини да не е в ред. Иначе всички са боклуци, общо взето, до доказване на противното. :) Ако беше някой оптимист, щеше да го каже така - "Всички са добри, до доказване на противното". Въпрос на избор.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 74fe8814e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Авторке, нещата, които си написала са много близо до истината, но прекалено крайно написани. Не съди толкова строго... както ти каза човекът под коментар едно, грешки правят само онези, които действат и правят нещо. Прекалено си малка и все още ти предстоят личностни промени. Ще видиш, че не всичко, което виждаш на повърхността е точно така! Жива и здрава и всичко най - хубаво!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 36a9146243
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Коментарът от номер 1 е пълна нула с извинение.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6b1fccd1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

26.   Номер 1, гледай да седиш по-рядко на пряка слънчева свелина, последиците са ужасяващи. :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6f26335df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Чак пък всички да тичат по боклуци, не мисля. Но много жени май се събират с "кофти" мъже, а после се оплакват. Не се махат, но явно проблемчетата им доставят тръпка и материал за мислене. Наскоро майка ми ми казваше за някаква съседка, която родила дете и бащата (без брак) се скарал с нея и ги изоставил. Е, как го разбра, че е такъв чак след раждането? ! Аз предполагам, че го е виждала и преди, но си е мислела, че на нея нищо лошо няма да й се случи. Хубаво са казали, че жената иска лошо момче, което да добро само за нея, но не става така.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d7487a6da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Авторке, принципно си права, генерално погледнато, обобщено, но тук е и голямата ти грешка - всеки случай си е особен сам по себе си и никой не би желал да го поставяш под общ знаменател. А детайлите винаги са важни:) Някой, макар и насилник, има пък други положителни качества, друг макар и хрисим на пръв поглед, не е вода ненапита... Ами така е в живота:)
М, 38

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 07db3daeed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Авторе, това което си написала е абсолютно същото, което и аз мисля. Много се радвам, че все още има хора с разум като теб :) Да, наистина това, което става с държавата ни и с хората в нея е потресаващо. И най-лошото е, че едва ли ще се промени. И хората няма да се променят.
Пожелавам ти успех във всичко и не бързай да се обвързваш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 62b5037524
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Защо винаги говорят лошото само за нашата страна? По цял свят е така. Много си зле.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9b91ec38d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

31.   Забележете колко хитро е публикуван само първи коментар, за да може да пренастрои хората на друга вълна и всичко да започне да плюе по авторката, която беше безапелационна в оценката си за всичко. Не знам кой печели от цялата тая работа, но има нещо сбъркано в този сайт. Изглежда, че вършите услуга на същите големи риби, заради които в България цари безхаберие, хаос, мизерия и впечатляващо агресивна деградация. Няма никаква логика този сайт да съществува повече от 10 години, ясно е че се държи от сравнително зрели хора(жени) и то зрели чисто физически, не умствено. :) Тук се гледа сеир и никой на никой не е помогнал и няма да помогне. Всеки отчаян човек е разкъсван и мачкан тука, докато всеки боклук е прехвалено величие. _. Трябва да се признае, че на определена група хора им е удобно да няма такива като авторката(мислещи хора) и ако имам някаква грешка, то някой от администраторите се забавлява много и си позволява своеволие. Злобата е присъща за неумеещите почти нищо в живота масови българки, Вероятно и става въпрос за администратор жена. Авторката е от малкото изключения читави, но такива като номер 1 само пренавиват пружината и озлобяват повече и повече хората. Друг е въпросът, че в този си коментар той се опитва да ни убеди, че слънцето залязва на Юг. Колкото до темата, да, определено няма какво да се добави и какво да се оспори, фактите са твърдо в полза на авторката.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d6d0771de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Ма недей да обръщаш внимание на другите.. Не можеш да промениш хората. Положението е такова каквото е. Радвай се, че си от тия, които смяташ, че живеят правилно и да не ти пука. Не можеш да съдиш никой кой кого харесва и при какви ходи, ако му е добре. На теб ти е хубаво, че не си спала с кой ти падне, това си ти. Друг пък е такъв, който обича да си ляга със секи, всяка и му е ОК. Какво ти пречи. Харесва се нацепен - щом това е важно за човека и го прай щастлив, let it be, бате ;д голяма си хейтърка, баси... Гледай това, което искаш постигнеш и ако се бориш то ще се получи. Не си губи времето по някви форуми, където хората са пак същите, просто са зад лап топа.

Л.Х.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0d356156f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Авторке, споделям донякъде мнението ти, ти може да си размишляваш такива неща, но както казва номер едно, първо изкарай опит с някой хубава и здрава връзка, защото в момента, колкото и да си права, звучи глупаво когато нямаш опит и сякаш нямаш право да даваш акъл на другите. Всичко хубаво :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f6af73625d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Много си права, но повечето хора не го разбират навреме и си пратят.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1f0572997f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Номер 1, а ти като явно не явно да имаш 40 години и се смяташ за опитджия ли? Напълно подкрепям авторката, защото това което тя е казала е вярно от А до Я. Аз като съм на 20 да не съм по-долу с връзките от теб? Ти се изкара, че не си патил/а от връзки и че не те е боляло от раздяла. Скрий се някъде и не ставай смешен/на.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 00151947e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Права си, определено има нещо такова. Почти всеки, който е различен от тези, които си изброила е правил всичко възможно и е давал всичко от себе си за някого, който някого не му е обърнал внимание, заради някой слабоумник. След време обаче, когато се осъзнаят, те търсят, но често ти вече си продължил другаде.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b55c0f9286
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

38.   3 дни се чака одобрение за публикуване на коментарите в този сайт... Карай, българска работа...

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8bb122ed87
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Много точно говориш. И аз забелязвам тази тенденция и се чудя - Защо?
Дано се намери отговор.
Моята също е така, сякаш се кефи, когато съм груб с нея.
Нарочно ме провокира. После прави мили очи и иска да я чукам, като за последно.
Направо се възбужда да съм груб.
А аз не искам да съм груб, но тя ме провокира, сякаш нарочно.
И това не стига, ами оставила целият си живот да се контролира от мен.
Е аз съм твърд характер, а тя използва това срещу мен.
Не знам защо? Тя просто не приема да съм дълго време мил с нея.
И толкова се вглъбила в мен, че никакъв шанс да я напусна, почва да се наранява.
А аз я обичам.
Станала е напълно зависима от мен.
И това я кефи. Сякаш обича да е слаба и зависима.
Питах я страхува ли се от мен, а тя се усмихва и казва - ми да вярно е.
Що за нещо, да свържеш живота си с някого от който те е страх, да го предпочиташ агресивен и груб, да му дадеш целият си живот.
Направо, се отказа от родителите си, от приятелите си, да бъде с мен.
Скоро и деца ще имаме. Само че е изцяло на моя издръжка и при развод сигурно ще ги дадат на мен, щото аз съм човекът с работа, с пари с жилище, тя няма нищо.
Като се поставям на нейно място настръхвам.
И защо го е допуснала не знам.
Какво трябва да е мисленето ѝ?
Аз се чудя - тя мрази ли се?
Не мога да си представя човек, който му е готино да се само наказва.
Държи се сякаш ми е някоя робиня.
Само че аз не желая да бъда нейн господар. Но тя използва всичко което знае за мен, за да ме накара да се държа така.
Бе как може бе?
Не мисля, че тя е жертвата, жертвата съм аз, щото любовта към нея ме кара да се държа по начин който принципно не одобрявам. И няма шанс да се измъкна.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8bb122ed87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Напротив мен ме привличат стеснителните, мили момичета, който наблягат на уроците си. Но с тях трудно се получават нещата. Тези момичета освен да те гледат влюбено, друго не правят. Не са като пиклите, дето те преследват сякаш от това зависи животът им, докато не те спечелят.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8bb122ed87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Що бе номер 1 - авторката тъй е видяла нещата, споделя ги.
Ясно номер 1 се обиди, че се припозна.
Тогава номер 1 - обясни що проявяваш подобно поведение?
Ти от страна на мазохистите ли си, или от садистите?
За теб това нормално ли е?

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8bb122ed87
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Вярно е, че много жени са привлечени от силните и независими личности, по твърди характери.
Защо обаче когато агресията на твърдият характер се обърне срещу тях, те стоят, не мърдат, каквото и да става. Ми за месец, има поне истории описващи как мъжете ги биели, а те стояли при тях. Защо допускат това?
Той мъжът бил насилник - ама жената допуска това.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c0d53c7e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

43.   Много хубави разсъждения. Всеки нормален човек би те подкрепил. Не слушай тези, които не са на твое мнение, защото те не те харесват понеже ги разобличаваш. Прекрасно е да се чува, че има девствени и свястни момичета като тебе. Аз се помолих на Бог да ти даде това, което искаш, ама моли се и ти. И напротив - аз бягам от такива, където имат 100 харесвания, защото точно тия са голямо бедствие. Една жена търси ли показност значи изобщо не я интересуваш ти и не може да бъде само твоя, а и тя самата не иска.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f17dff3e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Я да оставите авторката на мира, че на нейните години много малко момичета така разсъждават. Знам че в училище дори им се подиграват за девственоста им, но за мен е чест да я поздравя за това. БРАВО МОМИЧЕ, ТЪРСИ СИ ПОДОБНО МОМЧЕ, за да си доволна от живота си!!! Желая ти успех в живота. Ти заслужаваш!!!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6e19a8a685
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Авторке, ще се радвам да ни разкажеш как си след 5 - 10 години. Много ще ми е интересно...

Лола

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4645e97a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   Кво се връзвате на такива популистки заглавия не мога да ви разбера...
Просто супер много се изумих, че темичка с такова заглавие има 40 коментара за 3 дена...

Всеки човек е уникален -> всяка връзка между двама души е уникална -> супер тъпо е така да се генарализира, поставя под общ знаменател - ма такива жени, ма онакива, ма такива мъже, ма онакива.

Тука 99 процента, плюс авторката, сте просто едни мега комплексари.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4c4cefa33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Кой идиот квалифицира хората като "боклуци" само по това как изглеждат? Аз например съм "напомпан", с 4 татуса, слушам метал и хард рок и едновременно с това съм романтичен и достатъчно интелигентен. В коя категория трябва да съм? На лошите момчета или на мухльовците? Престанете да слагате хората в категории, човек е разностранна личност, хора, които търсят показност може да са вътрешно срамежливи и обратното, не случайно серийните убийци са приличали точно на "мухльовци". Никой не е виновен за това каква външност носи, няма грозни и красиви, няма умни или тъпи, всичко е въпрос на душевност и на вътрешна хармония, а това се вижда с едни "други" очи!
М25

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b1beb6c1e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Основния проблем на българина е, че не гледа себе си, ами другите. Тази тема е поредното доказателство...

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8bb122ed87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   А кой от 43 - те коментара публикувани до тук.
Даде отговор на въпроса: Защо?
Един коментар писа аз от къде да знам, че ще се окаже такъв.
Нали живееш с него, можеш да прецениш дали е добър към теб, ако не е защо оставаш при него?
Аз не видях отговор, защо жените остават при насилниците? Защо една жена би търпяла това? То сигурно има и мъже и такива? Но темата е предимно за жените който стоят при боклуци. Само аз ли разбрах, че се търси отговор на въпроса защо го правят?
Егати - 43 коментара с подкрепа или осъждане мнението на авторката и пак седим на нула.
Изобщо някой знае ли отговора?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f4a3a61ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Номер 39 вероятно заради секс, това е жена което се води от секса, да наистина рядко се намират такива. Щом ти позволява да се държиш като нейн господар свързано е със секс защото едно е да го правиш само в секса а съвсем друго в реалният живот и тези неща не трябва да се смесват. Но от там идва, от сексуалните и копнежи спрямо теб който не са нормални защото човек не трябва да определя живота си на подобен тип основа. Ако беше друга може би щяхте да имате постоянни неразбирателства, нямаше да ти се подчинява и нямаше да се отказва от себе си и семейството си. Но ти си я избрал такава, защото искал да контролираш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 72fba829bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Номер 28, разбрахме, че ти си добродушен наивник, насилник или поне познаваш такъв (вероятно родител) - ти си знаеш кое от трите е. Сега ми обясни какво точно положително качество би имал такъв (ти даде примера с насилника вместо с нещо по-малко и по-лесно за балансиране като неверник да речем, защото от изневяра не умираш макар да не я подкрепям), че да оправдае постоянните му опити да те убие? Не те пердаши на празници и по-специално на 3-ти и 8-ми март? Има си любовница, която да тупа тогава, когато си в болницата след поредния побой? Теб само те бие, а в свободното си време се изявява под псевдонима Изкормвачът от Ябланица да речем и прави много по-лоши неща на други хора? Ами давай и да им благодарим, че пестят от посещения на фитнеса и побои над боксови круши, където да си изкарат натрупаната агресия! Може и медали да им дадат, че дори Нобелови награди за мир заради тези побои - с тази ярост можеше цяла война да предизвикат, а те само бият женичката си, спасявайки човечеството.

Какво е положително и по-важно от опита за отнемане на живота ти, че да има положителен баланс, защото при 50 на 50% винаги можеш да намериш някой с 51 на 49 да речем? Защото боят е именно това - бие, бие и накрая успява да я убие, ако тя не се осмели да избяга преди това.

 
  ...

1-50 от 72
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker