Може ли да има втори шанс? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Може ли да има втори шанс?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2462 пъти
Здравейте! Пише ви момиче на 20 години.
Преди девет месеца се разделихме с вече бившия ми приятел. Бяхме почти година заедно. Раздялата стана по негово желание. И двамата допуснахме много грешки и в един момент просто му се видя краят. Аз бях изключително настоятелна, че не искам да се разделяме и че има как нещата да се оправят и се карахме много заради това. Постоянно го търсех. В един момент на него му омръзна и започна да пали много лесно. Разменяхме доста обидни думи. В един момент се отказах. Тогава той ме потърси и аз реших, че иска да имаме някакви приятелски отношения. След време го потърсих аз, може би седмица или две, но той беше решил, че щом го търся, значи пак ще искам да се събираме и се държеше ужасно. След всеки опит да обясня, че примерно просто искам да се видим като приятели или поне да го питам как е, що е, какво става с него, той ме отблъскваше по най-грубия възможен начин. От месец и половина не сме се търсили, не сме си говорили, видяхме се веднъж случайно пред университета, аз бях с мои колеги, той с негови, дори не се погледнахме.
Четири или пет месеца след като се разделихме, аз реших, че искам да продължа напред и започнах да се занимавам с едно момче. После с второ, с трето. Ами просто ми беше приятно да разговарям с тези хора, но нямах желание за нещо по-сериозно. Не ми беше хубаво. Доста момчета ми отправят разни покани и намеци, но аз просто се отвращавам след всеки следващ техен опит.
Опитвам се да си набия в главата, че не обичам бившия си, че няма да сме заедно никога, но... не мога. Осъзнах, че това е човекът, с когото искам да бъда и ми е много болно, че в момента не можем да се гледаме, даже въздухът на едно място не можем да си дишаме.
Много моля за някакви съвети как да си го върна. Всеки е свободен да сподели мнението си или някаква подобна случка на моята, ако може без хейт.
Ще бъда много благодарна, ако историята ми бъде публикувана и някой успее да ми даде съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 34479581c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм горе долу същата работа, просто не исках да пусна този човек от мислите си и живота си, той ми каза че искал да има деца от мен, казваш ми неща който никой не беше, но не се разбирахме. Няма да срещна такъв човек повече така че се съмнявам да намеря друг към който да имам много силни чувства освен това не искам, виждаш ли къде се проблема вътре в теб е че ти не искаш. Просто трябва да продължиш напред колкото и да ти е трудно, да намериш друг все пак не можеш да стойш сама цял живот тъй като не се знае кога ще се забрави. Аз съм продължила с друг и ако това човека който заслужавам и с който трябва да бъда то ще трябва да се примиря, времето ще покаже.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 59415b97ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Айде айде много други момчета има.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5e8f43072e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Няма втори шанс. Казвам го от опит. Още се гърча от подобна болка и не съм на 20, а на 40 години. Нараних човекът, когото обичах, не с изневяра, а с лъжа. Молих, плаках, обезличих се, но нямаше втори шанс. Сега ме ненавижда. Спри да мислиш за него, млада си, животът е пред теб, съумей да се съхраниш и никога, никога не позволявай да губиш така нелепо следваща любов. Силните мъже са непреклонни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: dff1b453d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В твоя случай яма смисъл според мен. А ако греша, не е сега моментът. Остави топката в неговото поле засега. Времето ще покаже, а ако не - ще те научи да продължиш. Не се насилвай с други, щом не ги желаеш. За всичко си има време.
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 34479581c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 3 този да не е луд, за първи път чувам да зарежат човек заради лъжа, може и да има такива случай но са рядко, по вероятно да е имало друга причина.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5de827ecde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пише ви авторката. Благодаря за коментарите дотук.

Мисля, че най-големият ми проблем е това, че имаме много общи познати, учим в един университет и живеем в един блок. Засичаме се много често и това прави нещата за мен доста по-трудни. От моя приятелка преди около два месеца разбрах, че е говорил за мен. Казал й, че съм много добро и свястно момиче, но съм го притискала (което не отричам, но късно го осъзнах).
Не съм се сдухала напълно де. Излизам, запознавам се с нови хора, няколко момчета се въртят около мен, аз просто не искам нищо от тях. Така е вече доста време.
Писах на бившия ми приятел преди около седмица. Питахме се как сме, какво правим и толкова. Не сме се карали, но не сме се и сближавали, което някак си ми показва, че все още има уважение между нас.
Бих искала отново да съм с този човек. Нещо ме бута постоянно към него, дори и в моментите, когато съм му била бясна и не съм искала да го погледна или когато тъкмо съм си помислила, че вече съм го преодоляла...

Надявам се да получа още съвети.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a59cc7ec5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Насила хубост не става. Много е горделив, това какво значи - че слага егото си над всичко - над тебе, над любовта... Този е чешит и с такъв характер би ти донесъл много мъки и страдания. Мисля, да не си позволяваш да ставаш мазохистка, която да обича някой да я измъчва. Постарай се да уважаваш себе си повече. Ако ти сама не се уважаваш, няма и другите да го правят. Мисля, че не бива да го търсиш повече, колкото и да ти се иска, защото те е нагрубил и унизил, в угода на егото си, а и защото едва ли нещо ще постигнеш. Това не е любов, а самоизтъкване и самодоказване за сметка на някоя жертва, каквато си се оказала ти.
Ти, обаче, мисля, също имаш вина, и то много голяма, защото не си могла да се овладееш и постоянно си го търсела, като че си искала насила да го закачиш за себе си. Еми, никой не обича да бъде насилван. Тоя човек също, - ти си му отнела свободата той сам да реши какво иска, а така си поставила нещата, че просто е трябвало да ти се подчинява. Това ти е грешката. В една връзка нещата са много деликатни, и ти би могла по-изкусно да го омотаеш, дето се вика, с някои женски похвати, а не така ургулишката, направо.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 369fed9ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   амии на 18 съм момче.... амм незнам какъв съвет бих ти дал... не си казвала че те обича или нещо такова но щом е питал за теб щом сте се карали значи е имало и любов. ами ако бях в твоята ситуация щеше да напиша каквото ми е на сърцето и да му го пратя.. преди време изгубих приятелка която адски много обичам заради някакви дребни работи имах шанс да си я върна но просто от 1 страна не исках вече нямам шанс... но бих дал всичко да върна времето назад и да и напиша нещо или да я накарам да излезем или просто да и кажа каквото ми е на сърцето бих дал всичко за това такаче не губи много време явно мн го обичаш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d059acb0d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз също преживявам нещо подобно. Година заедно, 2 раздели, след които той все ме моли да се съберем и че се променя и няма да е гаден с мен, но всеки път седмица всичко върви гладко и след това отново става хладен, намира време за всеки друг, не и за мен. Аз искам връзката ни да има бъдеще, а той е твърдо против и иска просто да е с мен в момента и когато не е доволен - чао. В момента отново сме заедно, но не иска да правим нищо като нормална двойка, защото съм гледала с големи надежди на него и едва ли не се опитва отново да ме откаже от себе си.
Наистина е трудно когато обичаш някога толкова много, честно казано не знам как се преживява човек, който искаш в живота си. ПРи вас е доста сложно, защото сте се нагрубили доста, но не му звъни, по-добре, когато искаш контакт с него, му пиши и го покани на кафе, където няма да сте само двамата, ами ще си с твои приятели, за да не го приема за среща.
И аз съм доста обсебваща в момента, а това наистина товари много мъжете, опцията с други също не е вариант - само ще залъгваш новия, но ще си искаш бившия.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5de827ecde
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отново авторката:

Към №7 - Знам, че имам вина, знам какви са ми грешките. Просто ми се иска да мога да ги поправя. Любовта не пита. Обичаш ли някого, ти просто го обичаш. Колкото и нещата отстрани да изглеждат като мазохизъм, аз не мога да реша кога да спра да изпитвам чувства към този човек.

Към №8 - Това да пиша какво ми е на сърцето съм го правила вече. Когато ми тежи нещо, искам да си го кажа. Той обаче скъса с мен във Фейсбук и не пожела да проведем нито един разговор на четири очи като нормални хора. Затова толкова много напирах и го търсех, но нямаше успех. Беше ме предизвикал и до тях да отида. Беше ми паднало пердето тогава. Беше излязъл и пак не говорихме. Разбира се, тези нещо се случиха доста отдавна. Може би преди 5-6 месеца.


Към №9 - Толкова много го бях натоварила, че всеки път като го канех на кафе му призляваше и знаеше, че ще има скандали. Преди време, когато аз бях спряла да го търся, че потърси той. Аз веднага реших, че не иска да сме в лоши отношения. Бях излязла с наша обща приятелка. Даже тя предложи да се видим заедно тримата. Преди да успея да му кажа за какво става въпрос и за това, че няма да сме само двамата, вече беше отказал и беше се ядосал. Това стана преди 3-4 месеца и беше последния път, в който го каних някъде с мен.

Трудно ми е много, защото знам, че заради мен той не иска да сме заедно и това ме побърква. Сметнал е, че съм някакъв безнадежден случай и винаги ще го търся е ще припирам, че искам да излезем или ще говоря за това колко държа на него и как искам да сме заедно. А това се случваше, когато бях афектирана от цялата ситуация и когато се опитвах да намеря отговори на някакви въпроси, които постоянно изникваха в главата ми.
Благодаря отново за коментарите!

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5de827ecde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Отново авторката:

Към №7 - Знам, че имам вина, знам какви са ми грешките. Просто ми се иска да мога да ги поправя. Любовта не пита. Обичаш ли някого, ти просто го обичаш. Колкото и нещата отстрани да изглеждат като мазохизъм, аз не мога да реша кога да спра да изпитвам чувства към този човек.

Към №8 - Това да пиша какво ми е на сърцето съм го правила вече. Когато ми тежи нещо, искам да си го кажа. Той обаче скъса с мен във Фейсбук и не пожела да проведем нито един разговор на четири очи като нормални хора. Затова толкова много напирах и го търсех, но нямаше успех. Беше ме предизвикал и до тях да отида. Беше ми паднало пердето тогава. Беше излязъл и пак не говорихме. Разбира се, тези нещо се случиха доста отдавна. Може би преди 5-6 месеца.


Към №9 - Толкова много го бях натоварила, че всеки път като го канех на кафе му призляваше и знаеше, че ще има скандали. Преди време, когато аз бях спряла да го търся, че потърси той. Аз веднага реших, че не иска да сме в лоши отношения. Бях излязла с наша обща приятелка. Даже тя предложи да се видим заедно тримата. Преди да успея да му кажа за какво става въпрос и за това, че няма да сме само двамата, вече беше отказал и беше се ядосал. Това стана преди 3-4 месеца и беше последния път, в който го каних някъде с мен.

Трудно ми е много, защото знам, че заради мен той не иска да сме заедно и това ме побърква. Сметнал е, че съм някакъв безнадежден случай и винаги ще го търся е ще припирам, че искам да излезем или ще говоря за това колко държа на него и как искам да сме заедно. А това се случваше, когато бях афектирана от цялата ситуация и когато се опитвах да намеря отговори на някакви въпроси, които постоянно изникваха в главата ми.
Благодаря отново за коментарите!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a59cc7ec5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм №7. Не знам, какво е станало, и се боя да питам, но от все сърце ти желая да успееш да си поправиш грешките. Съчувствам ти, защото и аз съм в същото положение, обаче откъм мъжката страна. Направих сума ти грешки, вече ги осъзнах, и се питам, дали ще има втори шанс. Би трябвало, защото никой не е безгрешен, нали? А който прави всичко правилно, като по ноти, той най-често просто няма сърце и е или ловък бройкаджия, или безсъвестна сметкаджийка - хиена с огромно его и със също такива комплекси. Затова, защото си обикновено и мило момиче със сърце, затова искрено ти съчувствам. Пак много внимателно си позволявам да ти там съвет: дръж се на положение, не се изхвърляй, не си разкривай чувствата, е, ти си ги разкрила отдавна де, но те не са даденост, и приятелят ти не трябва да е сигурен, какво точно изпитваш в момента. Това ще създаде интрига. В съчетание с доза хладнокръвие и дистанцираност от твоя страна, може да сработи. Никакви нерви, никакви скандали, никакви обяснения. Нищо. Ако почне да подозира, че се е появил друг, може да изревнува. А докато вижда, че все страдаш за него и си му сигурна, хич няма и да те мисли и ще продължи да те отблъсква. Дръж го в напрежение и в неведение. Просто си овладей емоциите, не ги показвай, докато не се нормализират нещата. Но ако си решила да се бориш, трябва да търсиш срещи, уж случайни, хитрост прояви, без да се издаваш. Общи компании, неволно засичане, такива работи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker