Не съм ли прав да се сърдя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не съм ли прав да се сърдя?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2322 пъти
Здравейте. Мъж на 20 години съм. Имам приятелка, с която се разбираме идеално и като цяло нямаме по-големи проблеми, освен един. Засега с нея живеем в различни градове, не далеч един от друг. И когато излизаме бих искал да сме само двамата. Тя обаче винаги без да ми каже води нейните приятели и вместо среща става сбирка. Ето няколко случки.
Края на юни имахме уговорка да отидем на ресторант заедно, бяхме си обещали, че ще сме само двамата, преди да отида да я взема - тя ми се обажда и ми казва - "Мило, моля те само този път да дойде компанията, че им бях обещала по-рано, но забравих и ще се разсърдят. Няма ние да им плащаме, споко! " Тогава много се нервирах, но го запазих в себе си. Толкова много бях планирал как ще си изкараме хубава вечер, само двамата, ще си говорим за всичко, което ни дойде на ум цяла вечер (обожавам разговорите с нея, когато сме сами), след ресторанта ще се разходим под звездите в парка. Но не, всичко се прецака... тогава й казах да обърне внимание на нейните приятели, а нашата среща ще я отложим. Не го правих на проблем, даже настоях. След една седмица отидох на гости на леля ми в Дъблин по случай рождения й ден и останах за 10 дни. С приятелката ми се чувахме всяка вечер, тя ми повтаряше как няма търпение да си дойда и колко й липсвам. Веднага щом си дойдох и си уговорихме среща - познайте какво, цялата компания беше там! Това са около 8-9 човека обикновено, които си водят и техни приятели и понякога стигат над 20. Не са ми неприятни, но това са си НЕЙНИТЕ приятели и аз не се чувствам удобно сред тях, както тя ми е казвала, че не се чувства сред моите. Добре, хиляди пъти съм говорил с нея като сме двамата да сме си сами, иначе аз да си излизам с моите хора, тя с нейните. Тя винаги обещава едно и също и накрая пак това се повтаря. Аз никога не съм я карал да стои с моите приятели. Все пак във връзката не е нужно и приятелите да са общи. Тъпото е, че компромиси от тази страна правя аз, не тя. Вчера й се разсърдих след поредната случка, тя ми се извиняваше, молеше, но аз й казах, че извиненията й ще имат тежест само когато и думата й започне да има. Разберете, не искам да се разделим заради глупост, но ми е писнало да поставя приятелите си и техните желания пред мен и моите! Какво да направя, за да го разбере най-накрая? От разговори файда няма досега.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: ee485e8249
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами... млада е, обича купона, тайфата, да става смях.
Не поставя приятелите си пред теб. просто не вижда нищо лошо в това като излизате да не сте сами, а да стане купона, да сте повечко народ.
Просто имате различни виждания за това какво е нормално да бъде едно "излизане".

Два варианта:
1. Продължаваш да говориш и да настояваш да намерите някаква златна среда.
2. Виждате се двамата един час преди общата сбирка и после заедно отивате при тайфата. А след това пак сте си двамата.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8908ac67eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Развлечение си и брато. Това е...

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 81d0835bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами може би има някакво решение. Разберете се да излезнете само двамата и когато си сигурен, че няма да доведе "тайфата" ти и кажи, че си се разбрал с твоите приятели и ще е тъпо да ги отрежеш, така както тя прави. Направи го няколко пъти и така тя ще разбере какво ти е на теб и би трябвало да престане. Щом с говорене не стават нещата прави като нея!
Късмет : )

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 50a5abe892
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прав си. Обсебването само към партньора също е лошо, но кажи на приятелката си, че трябва да има баланс между времето за връзката и приятелския кръг и то в полза на връзката. А щом сте от различни градове и е толкова социална, дори да сте сами на срещите, вероятно пак отделя повече време на приятелите си. Тя на колко години е? Сигурно е по-малка и затова още не се е кротнала, но с годините когато приятелите и се разхвърчат по света и работата ги налегне, ще се виждат по-рядко.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 853cdbb2e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Преди време най-добрата ми приятелка ходеше с едно момче. След около 3 месеца тя осъзна, че са били насаме има няма десетина пъти, основно като оставя у тях след среща с компанията. Говори с него, че иска време насаме, а той я обвини, че не харесва приятелите му... и скъсаха. Има си и такива хора. Или го приеми, или си тръгни.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1f9ccbbaa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Прав си да се сърдиш. Поставяш ултиматума да си разпредели времето, за да не страдаш нито ти, нито приятелите ѝ и го спазваш стриктно. Ако не успее да се справи, се разделяте.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 40df6f8673
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поне се радвай, че има свой живот и свои приятели и не е обсебена от теб. Може би иска да те приобщи към компанията си, иска да ги харесаш и те да те харесат, защото и те са важни за нея, и ти също. Иска да се разбирате. Не знам дали поставя приятелите на първо място, но ако е така, не виждам кое те учудва - те са били до нея много по-дълго време, гаджетата се сменят, докато приятелските връзки са някак по-трайни и по-устойчиви. Примерно ако близък твой приятел живее в друга държава, пак сте си близки, докато е ако гаджето, шансът да се получи връзката е малък.
Можете да направите компромис - да имате срещи само двамата, но да излизаш понякога с нейната компания, щом е толкова важно за нея. Щом държи толкова на тези хора, направи си труда да ги опознаеш, тя ще го оцени.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a7edf7bb5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Сигурен ли си, че е влюбена в теб или просто сте заедно, за да "покаже" на компанията, че си има гадже.

Пишеш, че нямате други проблеми освен един - да ти кажа на мен хич не ми се вижда маловажен. Нормално е и тя да иска да е насаме само с теб. Така правят всички, които се обичат или поне със сигурност е така в началото на връзката.
Ако сте отдавна заедно и вече сте си омръзнали, тогава е готино да излизате с компания, за да разнообразите.

Ако случката, която разказваш беше еднократна, то тогава е ок. Винаги може да се случи наистина да се дублират плановете и да не искаш да разочароваш нито приятелите ди нито гаджето, но да го прави почти всеки път не е на добре.

Вгледай се и провери как реагира при различни ситуации, тоест по някакъв начин подложи любовта й на тест, за да видиш дали наистина има сериозно отношение към теб или само те използва.

Ж26

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d29eb61488
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Разкарай я тая овца! Точно ОВЦА, която не може без стадото си - без тяхното одобрение и съпреживяване.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c6900bd47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами щом има други не отивай. добре си направил.
Извинения и после се повтарят нещата.... значи не съжалява.. щом прави пак така.
Може би на нея и харесва така
Ти искаш време за двамата
А тя иска тайфата.
Може би тя не е готова за такъв тип връзка.
Тя на колко е на 16?

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d8f27bb69e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не си.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5eb9c746f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Постъпките й показват, че не държи наистина на теб. Аз бих се разделила с такъв човек. Ти решаваш доколко това ти пречи. Седни и поговори наистина сериозно с нея и й обясни, че това наистина ти е проблем и, ако не проработи направо си хващай пътя и намери нещо по-добро. :) Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 63d73fdd19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Проблемът на приятелката ти е, че страда от това да не бъде отхвърлена от компанията й, сигурна съм, че иска да сте само двамата, но го прави за да им угоди на тях, лишавайки себе си, от това да сте двамата, върху този проблем трябва да работите, това да поставиш граница и да кажеш не.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c288b88053
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Според мен приятелката ти се страхува от това да остане насаме с теб. Май има някакъв страх от интимност или нещо подобно. Защо иначе редовно мъкне приятелите си тогава, когато се очаква да сте сами? Не казвам, че ти задължително ще й налетиш и ще искаш секс, но при усамотение има шанс за това, а когато те са там, такъв практически няма. Момичето не издържа на напрежението и ги вика като щит. Вие поне правилили сте нещо или се води твоя приятелка толкова, колкото аз съм гадже на Джесика Алба? Защото ако още го раздавате по детски, варианти колкото искаш: или е девствена, или я е страх от интимност по принцип/с теб, или кой знае какво друго.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 73969cdd83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Автор: Приятелката ми е на моята възраст, няколко месеца по-голяма дори. Не смятам, че държи повече на тях, но със сигурност пренебрегва желанията ми. Не изясних в историята, че миналото лято (когато станахме гаджета - тя го прекара цялото с мен, на зимните празници, рождени и именни дни - всички тези поводи ги изкара само с мен. Да, радвах се, но тогава и казвах и на приятелите си да обърне внимание. Тя само повтаряше, че иска да е с мен, с тях имало кога. Сега явно иска един вид да им се "извини" като излиза често с тях, но тъй като не иска да се вижда по-рядко с мен - прави общи срещи. Аз съм с пълното си право според мен да се сърдя, защото в последния момент променя планове, защото ТЯ е решила. Един вид ме принуждава да излизам с приятелите й, които не са моят тип хора. Аз си имам свои, за които тя не крие, че не харесва и не би излизала с тях. Тогава защо аз да съм длъжен? Ако има някой, който да докаже обратното - нека сподели аргументите си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker