Как да мисля позитивно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да мисля позитивно?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1600 пъти
Искам да споделя нещо, което ме мъчи и това е негативното мислене. В почти всяка ситуация мисля негативно. Например виждам някое хубаво момиче, с което искам да се запозная и веднага си казвам, тя няма да ме хареса, твърде хубава е за мен и някакви подобни глупости. Искам да се променя, ето защо се допитвам до вас. Примерите за това са много и обхващат целия ми живот. Затова ви моля за съвети, как да започна да мисля позитивно, а оттам и животът ми да поеме в друга, по-добра посока? Ще се радвам да чуя мненията ви! :-))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: c298dcb8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да ти пука по-малко и да не анализираш толкова ситуациите.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6415ed6186
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз бях същия и колкото повече се мъчех да съм позитивен, толкова повече умът ми съпротивляваше. Изчетох сума ти и книги за позитивно мислене - пробвах утвърждения, визуализации. Нищо не помогна. Даже четох един научен експеримент и се оказва, че визуализация дори пречи. Тази нашумяла литература се оказва промиване на мозъци.

След години лутане стигнах до извода, че когато желанието в теб си остане, но се примириш, че дадено нещо няма да стане например мацката няма да те хареса, някак се абстрахираш от крайния резултат, освобождаваш се от обсебеността от желанието и спира да ти пука. Чувстваш се по-леко, по-свободно и не се страхуваш от провала, тъй като така или иначе си се примирил. Но все пак действаш, просто ей така от любопитство какво ще стане, но действаш много по-освободено, решително, без страх и си някак много по-естествен.

Сам разбираш, че в това състояние вероятността за успех е в пъти по-голяма, а дори и да не стане не ти пука, защото ти предварително си се примирил, че мацката няма да те отрази. Само че мацките обичат точно такива - които не им пука, че ще ги отрежат, уверени, освободени, естествени. Не само мацките, а всички хора - колеги, приятели и др.

Ако се напъваш да си позитивен, така само се поставяш сам във вътрешен конфликт и напрежение, че ТРЯБВА всичко да е наред, ТРЯБВА да мислиш позитивно и тогава подсъзнателната ти реакция е "ами ако не се получи, ами ако не успея". Просто влагаш прекалено много енергия, прекалено много надежди възлагаш, прекалено много се пренапрягаш и резултата е напрежение, страх от провал, притеснение, неувереност, прегряване. Мацката естествено на мига ще долови от километри твоята неувереност и страх и дори няма да ти даде шанс да се запонзаете.

Така че изобщо не се мъчи да мислиш позитивно, а просто се примири, че си мислиш негативно и си живей живота такъв, какъвто си е. Т. е. примерно предварително се примиряваш, че мацката ще те отреже, но пък това не ти пречи да си помечтаеш и да си действаш ей така за спорта и от любопитство. Този принцип важи не само при мацките, а във всички ситуации в живота.

Моята максима е "Предварително се предай, но мечтай до край". Откакто я въприех живота ми стана доста по-лек и по-успешен. Прекаленото усилие никога не води до резултат или ако доведе, то временно и на прекалено висока цена.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d10a28153e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Прочети книга "Вълшебството. Изключитела книга с практически съвети. На мен много ми помогна!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 44ecdc54bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Точно случая с момичето не е негативно мислене, а ниско самочувствие в комбинация с реална преценка за нещата. Преди да ми скокнете, ако момичето наистина е хубаво, то е свикнало да е център на вниманието и дори нашият автор да е нещо средно между Мистър Вселена и младият Брад Пит, тя вероятно ще го отреже, защото вътрешно пробира и то през такова тясно сито, че малко биха минали. Та в поне 97% от случаите авторът ще получи именно такова отношение от хубавите момичета. Иначе не е зле да се охрабриш - не ти нямаш успех с жените, а те не могат да те оценят. Повтаряй си го, докато е нужно, за да ти мине този страх от конфронтация спрямо общественото мнение за теб, ако то е по-ниско от твоето усещане! Вместо да се убеждаваш колко не струваш, убеди тях, че струваш! Целта ти е да стигнеш до момент, при който самото ти появяване впечатлява без да си казал нито дума. Впрочем негативно мислене би било, ако си мислиш как ще имате деца с хубавелката и ще се окажат с някакви увреждания по рождение (за да правиш разлика между двете). Или пък си мислиш, че докато се опитваш да я свалиш, ще се удариш в уличен стълб и ще изпаднеш в кома. Няма как да е негативно мислене, когато не очакваш хубаво момиче да откликне на вниманието ти. Както ти казах - те са твърде взискателни. Или подобри самочувствието си, или си харесвай не толкова хубави момичета. :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a1bd62890f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   – Направи си списък с хубавите неща в живота.
– Всеки ден прави по една стъпка в правилната посока – без значение колко е малка.
– Задай си няколко „Какво ако” въпроса. Например, „Какво ще стане ако получа работата, която искам? ”, „Какво ще стане, ако нещата се развият по-добре, отколкото очаквах? ”

успех, мислене, негативно, позитивно

Да мислиш позитивно не означава да игнорираш реалността. Ако нещата покрай теб са лоши, можеш да ги приемеш, но важно е по какъв начин мислиш за бъдещето. Важно е да вярваш, че можеш да подобриш ситуацията, в която се намираш.

Ето няколко цитата за връзката между начина на мислене и успеха:
„Един успех разсейва спомена от стотици несполуки. ” – Китайска поговорка
„Всичко, което сме е резултат от това, което сме мислили. ” – Буда
„Когато ти се струва, че всичко е срещу теб, помни, че самолетът излита срещу вятъра, а не с него. ” – Хенри Форд
„Съмнението е твърде уединено страдание, за да може да разбере, че вярата е неговия брат близнак. ” – Халил Гибран
„Ако промениш начина, по който гледаш над нещата, нещата, на които гледаш ще се променят. ” – Др. Уейн Дайър
„Ако минаваш през Ада, продължавай да вървиш. ” – Уинстън Чърчил

Facebook Twitter Email
Прочети още за:

Спри да мислиш - действай
Мъдрите хора казват „Десет пъти мери, един път режи“. В днешния динамичен свят следването на тази максима трудно ще ти донесе успех. Гуруто в мотивацията и ефективните бизнес обучения Марк Хансен съветва: “Не чакай...


Да бъдеш победител
Всички искаме да побеждаваме. Но, за да получаваш резултатите, които победителите получават, първо трябва да мислиш като победител. Това е списъкът на десетте убеждения, които победителите имат. Разгледай ги внимател...


Мъдри, надъхващи и позитивни мисли
Ако искаш да стигнеш до целта си трябва да знаеш къде искаш да отидеш и как да стигнеш там. След това – просто никога не се предавай. Смисълът на живота не е да се оплакваш от това, което ти се случва, а какви...


Силата да казваш „НЕ“
Чувстваш ли се гадно, когато трябва да казваш „не”? Или пък си от хората, които много трудно могат да отказват нещо? Дори и да не осъзнаваш това е сериозен проблем. Много често едно „не“, казано на време ще ти спести...


Как да бъдеш самоуверен, а не арогантен
Увереността е доста мощен елемент и освен това е основен ключ към успеха. Уверените хора са като магнити. Те са склонни да привличат вниманието, доверието и уважението на останалите. Вярват, че могат да направят в...

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b927a8d29f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Най важното е че искаш да се промениш.
Аз съм позитивен човек.
Предполагам че промяната идва отвътре.
Може би трябва следващия път като се усетиш че си негативен да се поправиш.
Ето срещаш момиче тя не е за мен. и после си казваш..
Защо да не е за мен не е толкова висока.. даже е като за мен. не е грозна.. хубава е. аз съм хубав и тя. я може би аз съм по добър.
И поправяй се и ще свикнеш накрая. така си мисля.
Все едно се бориш с лош навик.
Успех

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dbcd7c6be8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Хубаво е че осъзнаваш, че мислиш негативно. Има една книга на Джон Кехоу - "Подсъзнанието може всичко". Страхотна е. Прочети я и със сигурност ще промениш представата си за живото и ще започнеш да гледаш по-положително на всичко около теб. А колкото до момичетата не се притеснявай да ги заговаряш щом си ги харесал. Аз съм момиче и когато някой ме заговори дори да не го харесам не се държа грубо. Повечето ми приятелки също са така. Много зависи от самия човек, но надутите кифли се познават от километри. Затова не се притеснявай да опитваш. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3099878189
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Промяната идва за ден... просто не го желаеш достатъчно.
Един ден просто се събудих и си казах, че ще се променя, ще променя начина си на мислене, погледът ми към света... и стана. Да, за ден. После за седмица. После за месец. И така нататък.
Не казвам, че пак няма периоди на тъжни мисли, страх от провал и подобни. Но са ВРЕМЕННИ състояния, за по няколко минути, час два, ден, два, максимум. След това отминават. Просто явно не усещаш желанието за промяна достатъчно силно още.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b223478cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Позитевен в България-трудна работа:)
или те мислят за луд или веднага някой се опитва да ти се качи на главата:)абе мисията нявъзможна:)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker