Как се чувствате след изневяра? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се чувствате след изневяра?
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 7587 пъти
Здравейте. Писала съм и преди в този сайт, за да търся съвет, но сега реших да не споделям на дълго и широко проблема, а да направя едно запитване сред посетителите, коментиращи историите тук. По-специално ме интересуват мненията на тези, които са изневерявали. Как се чувствахте след това и какво ви подтикна да го направите? Казахте ли на някого или го запазихте в тайна? Също ми е интересно да прочета и мненията на "другата страна" - тази на която са изневерили. Как го приехте и какво направихте след това?
Благодаря предварително на всеки, който реши да отговори.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: 2050a15a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Той сам разбра, но едва се откъснах от него. Малко гузна бях, но нещата не вървяха, когато аз изневерих. Изневериха ми и последва раздяла, разбира се. По добре без него, отколкото унижавана. Нищо скрито не остава. Всичко се разбира рано или късно.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 12f28e4496
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   първия път е гадно, почваш да се чудиш:какво направих,защо?На втория е само въпроса защо,заедно с пак ли?след третия път почна да спира да ми пука от тези въпроси които изникваха в главата ми,и вече нито съм гузна,нито ми е криво,важното е да ти е добре,иначе защо ще изневеряваш?Нещо ти липсва за да го направиш,а понякога отнема време да разбереш какво точно.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: b8c1a8b285
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Аз лично не съм изневерявала, а дали са го правили на мен - не мога да кажа със сигурност. Знам само, че ако има чувства и уважение никога това не би станало.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: a9a3011dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Зависи до какъв етап от развитието си си достигнал/а и колко е голямо егото ти...

По принцип "изневяра" е доста условно понятие и при положение, че присъства в живота на почти всеки - не би трябвало да се смята за нещо толкова странно, ненормално, негативно и т.н. Както виждаме - дръзват да го "практикуват" дори и на Изток, където ги застрашава смърт чрез публично пребиване с камъни и други немислими за нас ужасии.

Елементарните хора го правят от келешлък, или за отмъщение, или за да въртят бройки, или просто защото "то е по-силно от тях", след което се чувстват страхотно. Други пък се разкъсват от угризения. Ако "изневериш" на такъв човек, за него това означава страхотен удар по егото му - чувства се жестоко обиден, предаден и т.н. Особено трудно му е да се прости с мисълта, че "поне за теб той е най-най- от всички, центъра на Вселената, венецът на еволюцията,...", а сега вече не е.

По-осъзнатите го правят заради естествената нужда от разнообразие и обмяна на енергия с други хора. Някои - и с манипулативна или педагогическа цел.

Най-осъзнатите изобщо не го правят, нито пък въобще чувстват нужда от партньор, камо ли да живеят с илюзията, че той ще им реши проблемите и ще им оправи живота. Такива хора влизат в любовни отношения с някого съзнателно и с единствената цел да му дадат нещо от себе си и да го побутнат напред по пътя на развитието му.

Обичаш ли истински някого, то ти си загрижен единствено за неговото щастие и развитие, дори тези понятия да включват "изневяра" спрямо теб. Партньор, който приема "изневярата" за нещо естествено, не прави драми и успява дори да види нещата от веселата им страна ХИЛЯДИ ПЪТИ ПЕЧЕЛИ ПО ТОЧКИ дори пред най-вълнуващата забежка. Какво по-хубаво от това да имаш с партньора си, както и ти да му даваш на него ПЪЛНА СВОБОДА - да правите каквото си искате и да следвате вътрешните си импулси без страхове, угризения, предразсъдъци и условности? И в същото време винаги да се имате един-друг като приятели, партньори, взаимно-уважаващи се хора, изповедници, съветници и т.н.?

Знам че много хора няма да се съгласят с написаното. На тях със сигурност мога да им ОБЕЩАЯ едно нещо - очакват ги много вълнуващи (и не винаги приятни) открития в живота! ;)

Ray

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 4c3ad638b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Специално,аз не съм изневерявала,но са ми изневерявали. Чувството изобщо не е приятно. Особено в моя случай много болеше , защото аз го видях с очите си. Но когато разбереш , че са ти изневери просто мога да ти кажа , че много боли и болката изобщо не е приятна. И няма гарнция че половинката може да ти прости за изневяра. Ако си изневерил/а препоръчвам ти той/ тя да не разбира за това. Но ако имаш вяра на някой приятел сподели. Но все пак може този приятел някои ден да те издъни. Затова ти си реши най-добре дали да кажеш тази тайна на някой твой приятел. Успех.

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 6f6038c197
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Мога да ти кажа преди изневяра - хубаво е, но изпитвах угризения. След изневяра вече нищо не е същото, но нямах угризения на съвестта. По принцип такива неща не се казват. Нито е геройство, нито незнам какво, но определено са масово явление.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ae9c35e24e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Истината за изневярата се корени в начинът по който изневеряващия се вижда в очите на другя .
Всичко останало е само извинения.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 62c0810d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Едно е да крадеш, друго ,да откраднат от теб! Цял живот съм изневрявал и само веднъж са ме хванали...Зслужава си риска!
Толкова много незадоволени съпруги има по земята....

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: f88fbc38b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Ray, искам само да споделя наблюденията си върху един познат, който има такъв разбиращ и всеопрощаващ партньор до себе си. Жената е свястна, раздаваща се и доколкото знам не поглежда други. Истинско олицетворение на описаната от теб "истинска осъзната любов". Той е с нея от няколко години и отделно си върти бройките. Когато случайно се влюби в някоя от другите жени, оставя временно тази, но скоро отново се връща при нея, не защото я обича (сам го признава), а защото знае, че никъде другаде няма да бъде приет и обгрижван така безрезервно. Това ли е да си истински осъзнат - с какво тя го побутва в развитието му, раздавайки се така? Не е ли всичко толкова еднопосочно - тя винаги само да дава, а той винаги само да получава любов без да е способен да отговори със същото, но бидейки егоист да стои при нея, за да я консумира - и това е развитие, да, но с обратен знак, защото той се учи да става все по-голям егоист. И тя съзнателно или несъзнателно го поощрява в това не без помощта на съвети подобни на твоя. Мисля, че тази теория, която развиваш е просто това, което на теб ти е удобно да вярваш, за да си чист пред съвестта си. Няма нищо лошо да искаме другите да ни приемат такива каквито сме, но не съм съгласна да се пропагандира колко възвисени сме като правим каквото си искаме без угризения, защото не това е случая. Напротив, това са недостатъци, които човек трябва да надрасне, за да се развие истински в отношенията си с другия и начинът не е с безкрайно консумиране на добротата на някой, който се е съгласил да ни приема каквито сме, защото това с нищо не ни помага да се създадат истински пълноценните и ВЗАИМНО раздаващи се и гадивни отношения. Хайде, със здраве.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: b1e741bb86
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   аз бях от другата страна.знаеш ли какво е пьрвото нещо което чувстваш?буквално си смазан,светът рухва за секунди,животът ти се срива.след това идва обидата от това че си предаден.бяхме заедно 15 години и така с лекота , с един замах тои изтри всички общи спомени,всички хубави и не толкова хубави моменти.просто се налага да зачертаеш последните години от живота си,да промениш навиците си и начина си на живот.аз лично не бих могла да простя не толкова физическата изневяра а емоционалната,факта че съм била предадена

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 3827010f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Браво номер 9 - това е!!! Всяка теория обслужва нечия гузна съвест. Като искаш бройки, стой си сам и си прави бройките, а недей да привързваш някого до себе си, само защото той е "силен и благороден и може всичко да понесе". Не е ли учудващо как на жените се пада все по-тежкия товар, все те да носят, защото били "себераздаващи се". Ами това си е чист мазохизъм. Хората, които имат сърца немогат да дават до безкрай без да получават. Просто когато енергията не тече еднакво в двете посоки, едното сърце умира.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1e2131fd4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Случва се и на мен ми се случи да изневеря. Чувството към другия беше всепомитащо. Когато бях с другия нямах угризения имах чувството, че ще продължи години, ноо имаше проблеми от друго естество. Вече 2 месеца не сме заедно, а аз продължавам да съм обсебена от него. Мъжът ми знае. Прие го. Аз обаче не се чувствам ок. Иначе ми липсва нещо и ме е страх, че пак ще се повтори.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3a05c98bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   №12, ЖАЛ МИ Е ЗA МЪЖЪТ ТИ! Мъжът ти знае, че си се чукала с дрyг, при това не инцидентно, а системно. ( Знае и че ИМАШ ЧУВСТВА КЪМ ДРУГИЯ, т. е класическият случай при женска изневяра- явно си влючена....
Защо просто не се разведете? мъжът ти или е много заблуден че ще спреш / съмнявам се / или просто толкова силно те обича и не може да те откъсне от сърцзете си....
Съзнаваш ли изобщо, какво си причинила на пъртньоpът дзо теб???? Това че си ги унижила и си му съкратила живата, с нермвите които си създала... Пък сега и фасони въртиш, че разкрлита не се чувстваш добре???? Разведи се... Имай поне капка достойнство и ТИ напусни мъжа си....
Не си го напуснала, просто защото явно любовникът ти те е зарязал или не е искал да се разведе с жена си... С две думи, тИ НЯМАШ НИКАКВИ ЧУВСТВА, ОЩЕ ПО-МАЛКО ОБИЧ КЪМ СЪПРУГЪТ СИ! Няма нужда да живеете в аткъв компромис и лъжа, че сте, , семейстов"... по-добре се разведете... колксото и мъчително да е за мъжът ти това / развод 8 и за него е по-добре, защото вместо да храни празни надежди да си, , възстанови семейството " просто да търси друг партьор, с който си подхожда и няма да се стига до изневери... ти самата също не си щастлива... Сама го пишеш, че не се чувстваш добре. И че си при мъжа си, просото защото с любовникът не се е получило...
Мъжът ти обаче, въпреки страданието трябва да се опита да се вземе в ръце и да се разделите.. Вашитя брак е свършен, изчерпан, минало....
№10, деца имате ли?
Ако нямате, още повече НЯМАШ И ГРАВМ ПРИЧИНА ДА ОСТАВАШ С МЪЖА ТИ, кото си предала и унизила... Остави го да си търси щастието с друга жена.. ти също да си търсиш щастието... защото, ако сега останете заедно въпреки изневярата, уж, , заради децата или семейството"... то този компромис не е оправдан... ти не изпитваш съпружеска обич, любов към мъжа си... Самозалъгвате се и двамата, ако при това положение се насилите да останете заедно...
Та ти пишеш, че си обсебена от любовника си??? мъжът ти това трябва да го усеща... Ако го усеща и не иска да се разделите, простое мазохист...

ПО-ДОБРЕ УЖАСЕН КРАЙ, ОТКОЛКОТО УЖАСИ БЕЗКРАЙ!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cd5b2ccf12
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Когато изневерявах не чувствах вина. Когато си решил да правиш нещо подобно какъв е смисъла да страдаш? Взимаш решение и си го следваш. За миг не съм съжалявал.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b8d9dbc50a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Не знам само защо се хващате с хора, на които така или иначе ще изневерите? Като си искате "разнообразието" въобще не се захващайте с хора, които ще нараните. И на всичкото отгоре си търсите причини за изневярата - нещо не ви достига, скучно ви е и прочие. Ами като се чувствате така, значи няма никаква логична причина да оставате с този човек - просто го напускате, без тъпи селски номерца от типа "ще изневеря, за да се разнообразя". Толкова сте гнусни и крайно отвращаващи, че дори си намирате оправдания за изневяра! Интелигентен и разумен човек, никога не би наранил умишлено някой - той просто сяда и си казва истината. А тези жалки нещастни създания, които изневеряват дори не се замислят какво ще причинят на човека до тях. Изневеряват само комплексираните, тези които се чувстват малоценни. Ако имате поне капка уважение към партньора, кажете, че нещата не вървят и се разделете. Защото ако обичате истински някой, никога няма да изневерите, даже няма да помислите за друг. За мен хора, които изневеряват са боклуци, недостойни, неморални, незначителни, безполезни за света жалки индивиди. Дано да им се връща тъпкано!

На тези, на които са им изневерили ще кажа да бъдат силни и дано по-лесно се справят с това, защото е тежко. Много боли, ужасно е, но живота продължава! Не си заслужава да страдате заради комплексирани нещастници!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker