Как да скъсам ??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да скъсам ???
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 5118 пъти
Здравейте, моята история е по-скоро настоящ проблем.

От 2 години и половина съм с едно момиче, аз съм на 28, тя на 29. в началото на връзката ни имах много проблеми, преживявах смърта на мой близък, имах здравословни проблеми и висях непрестанно по болници. Тръгнахме, заживяхме почти веднага заедно. Не мога да си кривя душата, тя ми се отдаде напълно, идваше ми на свиждания, когато бях в болница, помагаше ми емоционално, даде ми пълна подкрепа и вярност. Заради всичко това аз никога не се запитах обичам ли я като жена или просто е прекалено добра към мене и не мога да отблъсна добротата. От около година и нещо съм наред, живеем заедно и сме една щастлива двойка отстрани погледнато.

И тук идва моя проблем. Аз не съм щастлив. Обичам да чета, да се информирам, да гледам, да зная, тя е пълна противоположност. От работа в къщи, телевизора, сериали, домакински задължения (нейната част) и време за лягане. Уйкенда е смислен, ако се иде в мола, иначе най-много една разходка да измъкна в планината. Добре,че по почивки ходим с приятели, защото и там се гледат сериали. Липсва ми общуване, да идем на театър да го изкоментираме, да прочетем някоя книга и двамата, да говорим за нея - да правим нещо различно от шопинг и лежане. Много говорих с нея. Обижда ми се, а не искам да я наранявам, просто е толкова мила и инфантилно добричка. Казва, ако ме обичаш, ще меобичаш и такава.

Иска да имаме вече дете. Това, като че ли ме събуди, че едно дете ще е най-голямата грешка, много мислих и съм решен да се разделим. Но не искам да я наранявам, има и тривиален проблем, тя живее при мене, работи, но взема много малко пари и практически освен екзистенциалните нужди всичко и покривам аз. От провинцията е и няма как да си иде в тях, пък не върви да се разделим, а да остане при мене.

Беше толкова добра със мене, когато се нуждаех, но не мога цял живот да се отдам за едната добрина, а пък се чуствам зле. Решен съм твърдо в избора си, но ми е много криво, че ще я оставя да се сблъска със живота. А не мога повече.

Не, че може да ми решите проблема, но бих се зарадвал на някое коментарче.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: b905c714a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В крайна сметка живеем, за да сме щастливи!Не мисля,че трябва да се заробваш за ная,затова,че тя е добра,мила,грижовна..Живота е твой,и е най-добре да си го подредиш,преди да е станало много късно!А колкото до нея..всичко се забравя,да ще страда,може би,но не може да те държи на сила!Дано оправиш нещата по бързо!Успех:)

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 330d18dd5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сложната дилема на избора, лошото е, че повечето са такива и много рядко съм виждал двойки с еднакви интереси. Раждането на дете съвсем ще потопи приятелката ти в битови задължения, а дали си сигурен, че като скъсаш с нея, ще намериш достатъчно сродна душа /освен ако вече не си се ориентирал/? При мен е подобна ситуация - аз обичам да излизам сред природата или да пътувам нанякъде през уикендите, а останалата част от семейството обича да се тъпче вкъщи. да зяпа малоумни сериали или да се блещи в компютъра и да виси в скайпа на безконечни безсмислени приказки, а това натоварва психиката допълнително. Е, насила хубост не става, преди време се ядосвах, сега си грабвам раницата и който иска да дойде - добре дошъл. Предлагам и кратки екскурзии из страната или близки страни при пълна организация от моя страна - ядец, я успея веднъж-дваж на годината, я не. Така си я караме, не е най-доброто решение, но какво друго да направя. Мисля, че вече си взел решението и ти желая успех, каквото и да е то.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: baff14d4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами ти си знаеш много добре какъв е проблема, брат ми: нямате общи интереси. Това е рядко животно в отношенията, и както сам си забелязал, другите неща които изброяваш, не могат да компенсират липсата на общ интерес. И аз имах този проблем с бившия ми мъж - това, което на мен ми е интересно и ме интересува, него не го интересува, и обратно. Наистина за н и щ о не можехме да разговаряме, освен за манджата, какво ще купим и ще ядем...и сред природата и в планината не обичаше да ходи, а аз обичам...за книга забрави. Вечер какво: той си гледа мач в едната стая, аз си чета книга в другата. И изобщо не можех да понасям колегите му и приятелите му, както и те мене. Не ги виждах, той си общуваше с неговите си познати, аз с моите. Ако се опитам нещо да му кажа, точно както го описваш - "добре" и дотам. Изяждах се от мъка...е, това отдавна е в миналото.
Прощавай, че така надълго ти разказвам за себе си...но се развълнувах, като прочетох историята ти.
Съвети не ти трябват, достатъчно си наясно с нещата. Само ще кажа, ако наистина си решил да късаш, просто го направи. Желая ти успех.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: efff87cc0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много си глупав,
ще оцениш нещо - едва тогава, когато го загубиш,
егоистично е да си с някой - и да искаш да бъде по твой образ и подобие!
Че чети -какъв ти е проблемът, ходи в планината, но човек не е създаден за да е сам, хората са толкоз извратени в наши дни, че адекватните и свестните със свещ да ги търсиш!!!!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: a0a959cea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Явно сте доста различни и не сте склонни да навлезе всеки в заниманията на другия. Съвет не мога да дам, но от написаното личи, че ти липсва духовното общуване с нея. В случая никой няма вина. Ти имаш нужди,които тя не задоволява, а тя не смята,че трябва да се опита да вникне и в твоите занимания и желания. Може да се опиташ да й обясниш как се чувстваш, без обаче думите ти да звучат така, сякаш тя е под твоето ниво и затова я оставяш.
Това с квартирата е неприятно, но ще откриете решение. Ако и двамата сте съгласни, може да остане при теб, докато си намери някакво жилище. Ако не ви устройва този вариант, може да помоли някоя приятелка да я приеме за известен период от време.
Единственото, което мога да те посъветвам е да не я залъгваш дълго време, чудейки се как да скъсаш с нея. На 29 години много жени се стремят към семейство и деца. Няма смисъл да й губиш времето, ако не си способен да й дадеш каквото иска.
Желая ти успех и дано откриеш това,което търсиш!

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 9441cedc0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Добре, а ти защо държиш да правите всичко заедно? Нека всеки си следва своите интереси и нищо не ти пречи да ги обсъждате след сериалите й,примерно. Защото по твоята логика и тя може да каже, той защо не иска да гледа с мен?

Вие сте различни индивиди,останете си такива...не е нужно да правите всичко 24 часа заедно :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 2108018c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам те как се чувстваш, много е трудно когато хората са различни в интересите си, когато моментите заедно по-скоро ги разделят, защото сте в една къща примерно но всеки върши нещо различно. Любовта трябва да е енергия, споделяне на любими неща и въпреки че навярно споре някой романтиката, тръпката, нежността когато се съединиш с някого изчезват и тогава си проличава кой е отговорен, дали може да разчиташ на другия в скучното ежедневие и в хубави и не хубави моменти, аз мисля че ти трябва да се чувстваш щастлив, а когато нямаш тръпка към нея като жена как да стане. А и ти не си на 50 за да я приемеш за даденост и да свикнеш с нея, защото друга няма да има. Говори с нея но този път и обясни, че като човек с който ще обвържеш живота си имаш нужда от , някой с който да правите общи неща, че интересите ви са различни, че сега не го осъзнавате но с годините това ще ви изнервя и ще се карате, ще се наранявате и това ще обижда и двама ви. Не знам как точно ще стане, ти очевидно си грижовен и мислиш как ще се справи и тя от тук нататък, но временно може да остане при теб докато намери квартира. Говори с нея, бъди напълно открит, кажи желанието си и поискай тя да бъде честна и вземете решението заедно. Успех

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: bcfef65c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Съгласна съм с номер 5. И аз ще те подкрепя в решението ти. Много е трудно, когато двама души нямат допирни точки, както в духовното общуване, така и в малките ежедневни неща, в които всъщност се крие щастието. И оттук нататък ще става само все по-трудно. Аз взех абсолютно същото решение в сходна ситуация, защото смятам, че и двамата имаме правото да потърсим истинското щастие другаде, с някой който ще може по-добре да отговори на нашите потребности в любовта, както и ние на неговите. Защото именно това означава да обичаш - да можеш да дадеш на човека до теб това, от което той има нужда, така както и той да ти отговори със същото. Всичко по-малко от това не би било справедливо за нито един от двамата.

Колкото до конкретните обстоятелства около раздялата, най-добре е да се опиташ да й намериш някоя стая под наем и ако си добре финансово, дори да й помагаш, докато си стъпи на краката. Може тя самта да има някоя приятелка, която би я приютила, било то и срещу някакво заплащане. По отношение на работата също можеш да й съдействаш и пр. Късмет ти желая и гледай напред - независимо колко добрини са направени, ти имаш правото на лично щастие. Можеш да й се отблагодариш и да й дадеш своета подкрепа по толкова други начини и без да е нужно да се чувстваш нещастен от това. Всичко добро.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 8d41809ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мисля, че както и да постъпиш ще има все някой наранен. Добре си помисли кое е по-важно за теб и дали не си се забавил твърде дълго. Т.е - използвал си момента, до като си имал нужда, а сега си се присетил, че ти трябва друго..

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: bc00a54220
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора.

Номер 9. Точно така се чуствам, все едно съм я използвал докато имах нужда, а сега като живнах не ми стига. Не съм я карал да седи с мене, не съм я търсил, но тя седеше, в това ми е драмата.

Номер 2. Нямам друга алтернатива. Ще си приключа първо тази връзка, преди да си позволя да правя каквото и да било. Иначе имам компания и момиче от компанията, с което ми е много приятно да прекарвам време, чисто интелектуално.

За финансовата страна. Има точно 4 приятелки, всичките прясно женени с деца, просто не виждам как ще отиде да живее при някоя. Доходите ми са ок, но като платя ипотечен кредит, кредит за обзавеждане, лизинг и сметки и ми остават точно 950 лева. Няма изгледи да ме уволнят слава богу, но няма и изгледи да ми го вдигнат с повече от 50-100 лева. Просто не виждам как ще отделя примерно 300 лева, което е минимум за наем и сметки.

Номер 6 , държа много да правим нещо заедно. Аз сериали няма да седна да гледам. Това за мен си е направо малоумно, а толкова говорих, говорих за нещо друго, но просто се блъскам в стена.

Оптивам се да и намеря работа, но първо така наречената криза и след това от 5-6 години тя си е на една и съща длъжност, и една и съща заплата, почнала като студентка и не мръднала. А малкото умения, които е имала са се забравили в писането на мейли, ксерокопирането на документи и просто изглеждането добре. А и тя няма абсолютно никакво желание да направи дори автобиография.
Както писах в първия си пост, аз решението съм го взел, вече съм на фазата, да ме задушава и да ме дразни дори с присъствието си, просто се чуствам виновен, че за нея ще е такъв шок и се чудя как да и го спестя. Но уви... събота ще е сериозния разговор.

Мерси за мненията, донякъде ме подкрепихте.

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 1feda0c17a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Търси сродната си душа, поне си мъж и имаш повече време, отколкото ние, жените. Можеш да имаш дете и по-късно. Но ако срещнеш духовно равен, детето ви ще бъде заченато в светлина, ако има голяма, споделена и осъзната любов между вас. Търси я! Тя е някъде там. Междувременно това, което вече те дразни в приятелката ти , само ще увеличава размера си. Никога няма да свикнеш. Няма нужда да бъдеш вечно тъжен. Не се примирявай.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: cdc0da8425
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Изпаднал си в много сложна ситуация и най-вече ситуацията е сложна заради съвестта ти. Нормално е да имаш угризения това което искаш да направиш не е най-моралното което може да се направи, но както всеки ще ти каже всеки търси щастието там където мисли, че го има. Щом мислиш, че не си щастлив има само една възможност ...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 7fa06b5f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Как се справи със ситуацията?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker